Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopadłem quzevskiego, który odpowiedział mnie na kilka pytań. Miłej lektury!

Witaj quzevsky, na samym wstępie przedstaw się i napisz kilka zdań o swoich zainteresowaniach.

Nazywam się Norbert i mam 15 lat. Mieszkam w Koźminie Wielkopolskim. Interesuje się grami komputerowymi, grafiką oraz tworzeniem filmów. Poza tym w wolnym czasie gram na gitarze.

Jakie typy gier Cie interesują, w jakie grywasz, a także, którą grę uważasz za najdoskonalszą?

Interesują mnie wszystkie gry, od przeglądarkowych przez minecrafty po fife i cs'a i to w te gry najczęściej gram, choć gdy mi się mocno nudzi lubię sobie pograć w Metro 2033 lub Metina. Moim zdaniem najlepszą grą jest Counter-Strike 1.6, była to pierwsza gra (poza sisami), w którą grałem i do której często wracam.

Skoro już wspomniałeś o Counterze, kiedy rozpoczęła się Twoja przygoda z 1.6?

Przygodę z kanterem zacząłem jakieś 7 lat temu, gdy zobaczyłem jak kumplem z ulicy w nią gra. Pamiętam, że jak zacząłem grać to nie mogłem się od niego oderwać, potrafiłem przesiedzieć nawet po 10 godzin dziennie przed komputerem strzelając w boty, bo jeszcze nie wiedziałem że są serwery. Dopiero po kilku miesiącach gry zacząłem grać na przeróżnych serwerach, w 2010 roku zakupiłem swojego pierwszego steama i wtedy gra zaczęła się na poważnie ponieważ zaczęły się mixy, jakieś esl'e i pierwsze 'klany'.

Piękne czasy... Jednakże scena e-sportowa 1.6 upadła, chyba troszkę szkoda, prawda?

Szkoda i to bardzo. Choć nigdy nie miałem okazji oglądać gry profesjonalistów na żywo to bardzo interesowałem się e-sportem i gdy sam nie grałem to oglądałem różne streamy z przeróżnych turniejów. Niestety teraz scena e-sportowa cs'a kręci się w okół global offensive, a szkoda.

Wiele osób żałuje, że powstało Global Offensive. Miałeś przyjemność zagrać w tą grę, jakie są Twoje odczucia?

Miałem okazję, ale jakoś ta gra mnie nie pociągnęła. To nie jest to samo co klasyczny 1.6...

Śledzisz poczynania GOLD Five, tzn. Virtus.pro w CS:GO?

Oglądać streamów z cs:go nie oglądam, lecz na facebooku staram się śledzić strony dotyczące e-sportu cs:go czy FP samych virtusów.

Jak to się stało, że trafiłeś na naszą sieć serwerów?

Przeglądałem listę serwerów w zakładce 'Internet' w cs i wchodziłem na randomowe serwery, po 2 rundach zrobiono mi ss'y a jako że chciałem mieć 'czyste konto' to postanowiłem je wrzucić. Jako że zazwyczaj bardzo dużo przesiaduje na forum to też na to zwracam uwagę na sieci cs, a jako że nasze forum jest ładne i przejrzyste to postanowiłem tutaj zostać. Poznałem bardzo wiele fajnych ludzi i się ciesze że jednak postanowiłem wrzucić te ss'y.

W sieci pełnisz funkcję UBTeam'a, Redaktora, Admina DD2 oraz BF2. Jak sobie z tym dajesz radę, znajdujesz czas na naukę?

Nie jestem raczej typem człowieka, który poświęca sporo czasu na naukę. Uczę się tylko z tych przedmiotów, które przydadzą mi się w przyszłości czyli matematyka i język angielski a resztę po prostu jadę na ściągach bo w tym to jestem mistrzem. Adminowanie to tylko dodatkowy obowiązek w czasie gry, taką funkcję pełnie nie pierwszy raz i mam w tym pewną wprawę więc jest to dla mnie czysta przyjemność. Podczas gry często zerkam na forum, więc daję rade również jako UBteam.

Jesteś również najaktywniejszym użytkownikiem na forum, powiem szczerze, że kilka razy chciałem sprawdzić SS'y, ale nie dało rady bo byłeś szybszy. Lubisz trzymać porządku, prawda?

Sam nie lubię, gdy muszę czekać pół dnia za UB po wstawieniu ss'ów więc gdy tylko jestem na komputerze to staram się co kilka minut odświeżać stronę aby móc rozpatrzyć prośbę o UB jak najszybciej. Jest to też w pewnym stopniu wizytówka naszej sieci, bo raczej niechętnie wracamy gdzieś gdzie za reakcją administracji w sprawie UB musimy czekać pół dnia albo nawet i więcej.

Można śmiało powiedzieć, że dzięki Tobie sieć ma ręce i nogi. Przypominam sobie, że składałeś podania o moderatora, nie udało Ci się, ale mam nadzieję, że się nie podłamałeś i dalej będziesz próbował...

Dzięki. Gdy tylko będzie otwarta rekrutacja na moderatora to postaram się złożyć znów podanie, w końcu do 3 razy sztuka.

Forum rozwija się dosyć prężnie. Mamy już trzy serwery 1.6, a także TS3. Jak oceniasz pracę administratorów?

Moim zdaniem spisują sie na medal. Widać, że zależy im na dobru sieci i starają się aby szła ona w jak najlepszym kierunku. Oczywiście musimy też pochwalić nas czyli użytkowników, bo bez nas przecież nie byłoby tej sieci.

Masz jakieś propozycje, które urozmaiciłyby forum a także rozruszały w jakimś stopniu sieć? Co byś dodał/zmienił?

Nic bym nie zmieniał poza serwerem Bf2, gdzie zmniejszyłbym ilość odznak do 32.

Wspominałeś również na samym początku, że Twoim hobby jest grania na gitarze, mógłbyś rozwinąć? Możesz jakiś ulubiony zespół, utwór, wykonawca?

Może to dziwne, ale nie interesuje się tego typu muzyką lecz granie na gitarze to coś co lubię. Moimi ulubionymi kawałkami które bardzo lubię grać są: Perfect - Nie płacz ewka oraz Imagine Dragons - Radioactive.

Czy posiadasz jakąś osobę, na której starasz się wzorować?

Nie. Wolę być sobą, takim jakim jestem. Nie lubię osób, które na siłę próbują udawać kogoś innego.

Jakieś plany na przyszłość, kim chciałbyś zostać?

Jako takich planów nie mam, ale chciałbym żeby było to coś związane z informatykom. Prawdopodobnie będę się uczył za 'technika cyfrowych procesów graficznych' ponieważ u mnie w mieście poza tym kierunkiem jest jeszcze Rolnik i zawodówka fryzjer oraz sprzedawca.

Informatyk to bardzo fajny, opłacalny zawód. Mam nadzieję, że Ci się powiedzie. Orientujesz się jaka premia jest miesięczna w serwisach pracy jako informatyk?

Nie orientuje się w tych sprawach, lecz wiadomo że zależy to od firmy oraz stanowiska na jakim pracujemy.

Wspominałeś również o grafice. Wykonujesz jakieś płatne zlecenia?

Nie jestem aż tak dobrym grafikiem, lecz muszę się pochwalić że ostatnio miałem okazję wykonać projekt dla pewnego serwera minecraft.

To życzę powodzenia w dalszym rozwoju. Zbliżamy się do końca wywiadu, chciałbyś coś przekazać, kogoś pozdrowić?

Oczywiście pozdrawiam całą sieć Katujemy.eu!

• Lubię to! 3
  • Właściciel
Opublikowano

Kolejny przyjemny wywiad, dobra robota  ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.