Jump to content
noiz

Ojciec - Poznaj mnie bliżej! #3

Recommended Posts

Cześć :) Dzisiaj pod lupę weźmiemy naszego ukochanego 'Ojca'.

Obiecał, że zdjęcie doda za 2 dni także poczekamy.

Zielony kolor + pogrubienie - redaktor.

Podstawowy kolor + pogrubienie - Ojciec.

Cześć. Tradycyjnie - przedstaw się nam, napisz skąd pochodzisz itd.

Hello, mam na imię Jarosław, mam ukończone 28 lat i pochodzę z pod Rzeszowa. Aktualnie zamieszkuję w Krakowie ze względu na rozwój zawodowy, a także dlatego, że z stąd pochodzi moja ukochana żona.

Gdzie aktualnie pracujesz i czym się zajmujesz?

Aktualnie pracuję przede wszystkim w domu, jestem specjalistą ds. cloud computingu. Czyli zajmuję się udoskononalaniem internetu 4G, Wi-Fi i innych podobnych gadżetów w telefonach.

Ciekawa praca? Jakie są mniej więcej zarobki w takim zawodzie?

Bardzo ciekawa, ale równiez wymaga tzw. myślenia. Musisz mieć opanowane co najmniej dwa języki perfekcyjnie, im więcej ich znasz tym lepiej dla Ciebie. Zarobki są zróżnicowane od poziomu Twoich umiejętności. No ale powiem, że warto.

Życzę samych sukcesów :). Wcześniej wspomniałeś o żonie, masz może jakieś 'pociechy'?

Dokładnie jedną. Dziewięciomiesięczna, która nie daję mi spokoju po nocach. No ale powiem szczerze, że to uczucie nie do opisania mieć coś tak cudownego w domu. 

Małe dzieci to coś pięknego, gorzej jak trochę podrosną. Jak ma na imię ta pociecha?

Aleks.

Bardzo ładnie :) Wcześniej wspomniałeś, że w Twoim zawodzie trzeba posługiwać się kilkoma językami. My zdążyliśmy zauważyć, że bardzo dobrze posługujesz się angielskim znasz może jeszcze jakieś języki?

Staram się w dodatku pisać poprawnie po polsku, a także posługuję się hiszpańskim. A co do angielskiego - z przyzwyczajenia, posługuję się nim 15h na dobę. Wybaczcie!

Gdzie nauczyłeś się tych języków? Uczęszczałeś do jakieś szkoły bądź na jakieś kursy? Czy może uczyłeś się indywidualnie, w domu?

Mieszkałem do szóstego roku życia w Hiszpanii, co mi ułatwiło naukę języka. Dużo znałem, ale także trochę musiałem temu poświęcić czasu. Angielskiego zaczynając już od szkoły podstawowej gdzie uczęszczałem na korepetycje, a także w późniejszym czasie przeszedłem kilka kursów, ale też moje samozaparcie sprawiło, że posługuję się tymi językami. 

Twoje wywiady zawsze potrafią zaciekawić czytelnika i są na bardzo wysokim poziomie. Czy wcześniej zajmowałeś się taką rolą poza sieciami cs? Chodzi mi bardziej o jakieś blogi, bądź cokolwiek związane z dziennikarstwem. (Gazeta czy telewizja)

Zacząłem kurs redaktorski, ale go nie ukończyłem z powodu braku czasu i laku. Nie spodobało mnie się to do końca, lecz jakieś podstawy załapałem. Pisałem kiedyś dla szkolnej gazetki jeśli się to liczy, jeszcze w XX wieku.

Gdzieś umknęło mi to pytanie - wiemy już, że ukończyłeś kursy językowe, zacząłeś kurs redaktorski ale jakie szkoły udało Ci się ukończyć?

No przede wszystkim podstawówka, gimnazjum, liceum - potem studia humanistyczne, kilka lat szlifowanie obecnego zawodu. 

Byłeś dobrym uczniem, czy raczej nie?

Powiem tak, jeśli chodzi o tak zwaną średnią ocen to poniżej 5,2 nigdy nie zszedłem. Maturę napisałem z każdego przedmiotu przynajmniej na 90%. Na samych studiach zdarzyło mi się kilka razy opuścić zajęcia, ale przykładałem do tego sporo uwagi. 

Możemy sobie szczerze powiedzieć, że jesteś bardzo pracowitym człowiekiem. Skończymy teraz pytania o życie zawodowe i przejdziemy do pytani bardziej na luzie. Jakie jest twoje hobby?

Sport, sport i jeszcze raz sport. Zaczynając od tych letnich kończąc na zimowych. 

Jaka jest Twoja ulubiona dyscyplina?

Nie ukrywam, że jest to koszykówka. Od dziecka.

Jaki jest Twój ulubiony klub?

Real Madryt. Sekcja piłkarska, jak i koszykarska. Obie są aktualnie na topie.

Udało Ci się kiedyś być na jakimś meczu tego zespołu?

A i owszem, byłem na jednym meczu, jeszcze za czasów gry grubszego Ronaldo i Zidane'a. Na Santiago Bernabeu, a z kim? Nie pamiętam.

Trenujesz/pogrywasz w koszykówkę lub piłkę nożną?

Niestety nie. Aktualna praca pochłania mi bardzo dużo czasu, a jeszcze pozostają obowiązki ojca.

Śledzisz eliminacje do Euro 2016?

Staram się, choć dzisiejszego meczu polaków nie oglądałem. Kibicuje kopaczom, bo widzę, że jest jakaś myśl trenerska Nawałki i gra wygląda inaczej. A powinno być coraz lepiej, jak to mówią - stay stuned

Nie ma co ukrywać , że Polacy radzą sobie bardzo dobrze. W grupie prowadzą z ilościa 10 punktów. Sądzisz, że na Euro uda nam się wyjść z grupy?

Euro to już kompletnie inna bajka. Ale trzeba przyznać, że mamy super pokolenie i nie możemy tego spartolić. Nie chcę niczego wróżyć bo dopiero mamy 2014, ale jeżeli nadal będą ciężko pracować to nie widzę innej opcji.

Trzymajmy za nich kciuki! Zanim przejdziemy do pytań dotyczących gier, cs'a, naszej sieci zadam Ci kilka szybkich pytań na które straj się odpowiadać maksymalnie kilkoma słowami.
Jaki jest Twój ulubiony kolor?

Czarny.

Jaka jest Twoja ulubiona potrawa?

Pierogi ruskie, ale robione przez polaków.

Masz zwierzaka? Jeśli tak to jakiego?

Nie mam, mam uczulenie na sierść.

Komunikacja miejska czy rower?

Rower.

Ulubiony gatunek muzyczny?

Hip-hop, rap.

Ulubiony wykonawca?

AK-47.

Na tym pytaniu zakończymy serię szybkich pytań. Zajmiemy teraz się bardziej grami, siecią itd. Jak zaczęła się Twoja przygoda z kanterem?

Zaczęła się bardzo dawno temu. Zaczynałem grać w wersje 1.4, potem stopniowo grywałem w kolejne wersje aż zatrzymałem się dłużej na 1.6. Chciałem robić karierę e-sportową jako gracz, później manager. Ale się niestety nie udało, skończyłem jako osoba, która zajmuję się sieciami serwerów.

Jak trafiłeś na katujemy.eu?

W sumie dałem kilka ogłoszeń w sieci. Zobaczyłem reklamę pewnego dnia, postanowiłem zajrzeć i mnie się spodobało. Przede wszystkim administracja sprawiła, że zostałem/zostaje tutaj na dłużej. 

A propo administracji, jak oceniasz ich pracę?

Odwalają kawał świetnej roboty, co tu ukrywać. Starają się aby nam graczom/użytkownikom funkcjonowało się lepiej. Doceniam ich pracę i mam nadzieję, że będzie tak przez bardzo długi okres. Good job guys!

Którzy użytkownicy (oprócz administatorów) Twoim zdaniem najbardziej się starają?

Nie chcę nikogo wyróżniać indywidualnie. Moderatorzy, admini również wykonują świetną robotę. Mam nadzieję, że to się nie zmieni bo zebrała się świetna ekipa, która tworzy super atmosferę na forum i serwerach. 

Obecnie pełnisz u nas rolę UBTeam oraz Redaktora. W przyszłości chciałbyś startować na jakieś wyższe stanowiska?

To znaczy jeśli grono użytkowników i administratorów uzna, że się nadaję to nie widzę przeszkód. Na pewno chcę pomóc w rozwoju sieci, zalezy mi na tym. Dawno nie byłem tak zaangażowany w jakikolwiek projekt.

Kilka pytań temu napisałeś, że chciałeś zacząć grać na poważnie czyli zająć się e-sportem. Dlaczego Ci to nie wyszło?

To znaczy, źle to ująłem. Jako graczowi nie wyszło, choć byłem w TOP polskich druzynach. Potem z powodu znalezienia miłości życia przerzuciłem się na managera i byłem przez chwilę u boku GOLD FIVE Poland. Potem wyszło CS:GO, projekty się posypały, ja zostałem na lodzie i przestałem się interesować sceną e-sportową. Ale tego akurat nie żałuję. Przez ten wolny czas znalazłem ukochaną i wyszło mi to na dobre.

Pod jakim nickiem grałeś?

Wiesz co, dla swojego dobra nie chciałbym poruszać tego wątku. Jest on skończony, niektórzy mogą mnie źle kojarzyć a chcę zacząć z nową kartą. 

Ok, rozumiem. Niestety przez Cs:Go, scena e-sportowa 1.6 upadła. Grywasz może w cs:go?

Na szczęście nie. Nie mam zamiaru się angażować w coś co nigdy nie przeskoczy poprzedniej wersji. To nie logiczne.

A w jakieś inne gry, oprócz 1.6?

Nawet nie mam czasu pobrać tych gier. Próbowałem szczęście kiedyś w gry przeglądarkowe, lecz to też pochłania trochę czasu. 

Na tym zakończymy dzisiejszy wywiad, dzięki za poświęcony czas. Może chcesz kogoś pozdrowić?

Skromnie, całą społeczność Katujemy. Dzięki! 

• Like 7

Niesamowity wywiad, dużo się można z niego o Tobie dowiedzieć ojciec (wspomniałeś że jesteś spod Rzeszowa - to ciekawe bo ja zamieszkuje to miasto :) ) Nie wiem jak was ale mnie zainspirował ten wywiad żeby iść przed siebie cały czas i nie patrzeć w tył :D Nie wiem czy mogłem się wypowiedzieć w tym celowo stworzonym tematem pod Ciebie Ojciec, ale trudno. Nie zapomnijmy też o zaangażowaniu Franklina bo jest z  tym trochę zabawy (jak podrośniesz masz u mnie browara :P ) 

Pozdrawiam, H.A.N

• Like 3

• Owner

Wywiad naprawdę świetny, dużo się o Tobie dowiedzieliśmy. Miło jest słyszeć, że doceniacie naszą pracę, oczywiście to nas bardziej motywuje   ^_^

Oby tak dalej, myślę że powoli tworzymy już niezłą paczkę wszyscy razem wzięci  :)

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.