Jump to content
SkinChanger - Zmiany! ×
Ojciec

POD LUPĄ - BlondAss.

Recommended Posts

Kolejny wywiad z serii 'POD LUPĄ'. Dzisiaj trochę czasu zająłem BlondAss'owi. Wywiad na pewno bardziej ułożony od poprzedniego, poruszyłem wszystkie wątki według właściwej kolejności.

Witaj BlondAss. Na wstępie opowiedz o sobie, swoich zainteresowaniach.

Mam na imię Paweł, mam 15 lat. Pochodzę z okolic Białegostoku.Interesuje się programowaniem, informatyką, motoryzacją i przede wszystkim sportem. Dokładna nazwa miejscowości w której mieszkam to Turośń Dolna. Jest to malutka wioska licząca około 300 mieszkańców.

Zacznijmy może od informatyki. Mógłbyś rozwinąć ten wątek?

Informatyką interesuję sie od 9 roku życia. Na początku było to drobne podglądanie kodów różnych aplikacji. Z czasem przerodziło się to w tworzenie różnych dodatków do gier. Rozpoczynałem od Tibii tworząc różne dodatki jednak to nie była jakaś trudna "praca" ponieważ aby pisać dodatki do Tibii wystarczyło znać LUA sądziłem, że jak na mnie to za mało. Po tym przemyśleniu przyszedł czas na Jave jednak za szybko się poddałem. Od paru lat bawię się amatorsko HTML,PHP i CSS. Swoją przyszłość kieruję w stronę programisty. Według mnie to zawód przyszłości ponieważ wszystko się rozwija dzięki technologii, programom itd.

Czyli będziesz starał się utrzymać jako programista, opłacalny to zawód?

Według mnie tak. Planuję po skończeniu gimnazjum iść do technikum z kierunkiem informatycznym. Czytałem trochę o programiście. Zarobki są różne, jednak trzeba mieć pomysł na siebie,a ja mniej więcej taki mam. Po technikum będzie czas na studia.

Wspominałeś także o motoryzacji. Mógłbyś opowiedzieć co dokładnie Cie interesuje?

Interesuję mnie przede wszystkim jednoślady. Aktualnie zbieram na jakąś 125 oraz na prawo jazdy... Przyjaciele mnie tym zarazili oraz mój wujek. Kiedyś, gdy miałem około 10 lat dostałem jako prezent urodzinowy "komarka" czyli Ogara 200 była to zwykła 50 jednak fajnie się nią jeździło.

Ja pamiętam swój kontakt z motorami, jeździłem tzw. motorynką za młodu. Do tej pory nie wsiadłem na żaden motor, to nie dla mnie. Jako swoje główne hobby podałeś sport - piłka nożna, tak?

Tak. Kibicuję od paru lat dla Jagielloni Białystok. Jeśli jednak chodzi o klub zagraniczny, to dla Barcelony. Ulubionym moim piłkarzem jest Messi. Wyczynia cuda na boisku.

Cuda to on może wyczyniał, ale nie przez ostatnie dwa lata. Na dzień dzisiejszy Cristiano Ronaldo zjada go, zgodzisz się z tym?

Cristiano wszystko osiągnął dzięki swojej determinacji. Czytałem o nim bardzo wiele. Wszystko zawdzięcza treningom. Messi i CR7 są na równym poziomie chociaż w niektórych momentach CR jest lepszy.

A kto według Ciebie zgarnie Złotą Piłkę za rok 2014? Jedni mówią Messi bo mundial, drudzy Ronaldo bo wygrał bardzo dużo klubowo, a trzeci krzyczą Neuer.

Ronaldo w tym roku był on jednak niepokonany. Zwłaszcza w meczu Barca kontra Real.

Przejdźmy do pytań związanych stricte z Counter Strike'iem. Jak zaczęła się Twoja przygoda z tzw. CS'em?

Pierwszy raz w csa zagrałem w wieku 6 lat u swojego brata ciotecznego. Chciał mi pokazać jakąś strzelankę, a ja się zgodziłem.

Podejrzewam, że sieć Katujemy to nie Twoja pierwsza. Myślałeś może kiedyś o swojej sieci, albo współtworzyłeś z kimś?

Myślałem o założeniu własnej sieci. Mój kolega miał do dyspozycji potężną maszynę dedykowaną na sieć. Jednak moja chęć do tej gry strasznie zmalała i plany poszły w niepamięć. Współtworzę sieć ze swoimi znajomymi. Aktualnie jesteśmy w fazie tworzenia forum.

O, a co z naszą siecią? Mamy nadzieję, że nas nie opuścisz!

Zostanę z wami do końca istnienia sieci. Katownia jest jednak siecią która mi się najbardziej spodobała. Spotkałem tu wiele fantastycznych osób.

Trochę mnie uspokoiłeś. Jak trafiłeś na naszą sieć, ktoś Ci ją polecał?

Grałem ze swoimi znajomymi na pewnym serwerze jednak sieć została zlikwidowana. Wtedy tworzyliśmy klan "Idiots `". Kolega zaprosił mnie na sieć "Katujemy.eu" mówił, że całkiem dobrze się tu gra i jednak się nie mylił. Początki jednak nie były zbyt dobre.. Już po 5 minutach dostałem bana "Wstaw ssy.." myślałem, że mnie szlag trafi. Jak widać na tyle sieć mi się spodobała, że zostałem nawet adminem.

Zostałeś adminem, ale także wspomagasz sieć finansowo. Warto również podkreślić, że poświęcasz bardzo dużo czasu na potrzeby forum/serwera. Jak Ty na to wszystko znajdujesz czas i godzisz pracą/nauką?

Jestem typem zwrokowca dlatego na naukę nie potrzebuje zbyt wiele czasu. Staram się pogodzić naukę z grą jednak nie zawsze się to uda i gra jest na pierwszym miejscu.

Pamiętam czasy mojej 'młodości' i bywało podobnie. Wszędzie słychać głosy, że 1.6 upada i jego miejsce zajmuję Global Offensive. Jakie jest Twoje zdanie na ten temat?

Cs 1.6 nigdy nie upadnie. To jest klasyk! O nim nigdy się nie zapomni. Tworząc nowe wersje CS'a coraz bardziej się go psuje...

Miałeś już szczęście zasmakować gry w CS:GO? Przypadła Ci ta wersja/część do gustu?

Jeszcze na szczęście nie. Trudno określić jednak obejrzałem wiele filmików z CSa Go i nie przypadł mi on do gustu.

Jednak oglądanie, a granie to dwie różne rzeczy. Bardzo dużo osób chwali VALVE za produkcje tej gry, więc warto spróbować. Czy myślałeś kiedyś o tzw. profesjonalnym graniu, zrobieniu kariery jako gracz Counter Strike'a?

Nie nadaje się na profesjonalnego gracza Csa. Nie potrafiłbym grać przy bardzo dużej publice. Może za parę lat gdy się zmienię to warto by było spróbować.

Wracając do sieci Katujemy. Jak oceniasz pracę, którą wykonali administratorzy na przestrzeni ostatnich dni oraz tygodni? Coś Ci się szczególnie spodobało, co byś chciał poprawić?

To co do tej pory zrobiła Administracja sieci jest fantastyczne. Dbają o każdy detal na forum jak i na serwerze. Co bym chciał zmienić? Skład Adminów na serwach.. Mamy około 18 czy tam nawet już 20 adminów z czego większość po prostu olewa to, że jest Adminem i sobie spokojnie gra. To co do tej pory zrobiła Administracja sieci jest fantastyczne. Dbają o każdy detal na forum jak i na serwerze. Co bym chciał zmienić? Skład Adminów na serwach.. Mamy około 18 czy tam nawet już 20 adminów z czego większość po prostu olewa to, że jest Adminem i sobie spokojnie gra...

To problem na dłuższą dyskusję. Forum rozwija się dosyć prężnie, serwery stoją ciągle pełne. Może masz jakieś propozycje konkursów, których nie przedstawiłeś na forum?

Propozycji jest cała masa jednak nie wszystkie mogą zostać spełnione. Głównym konkursem który chciałbym zobaczyć na forum to "Wymyśl tekst reklamowy aby zachęcić graczy do wejścia na nasz serwer!" bądź "Turniej PvP - 1vs1 bądź 2vs2".

Ten turniej dla graczy byłby ciekawym pomysłem, warto poruszyć tą kwestię w odpowiedzim dziale. Odskakując trochę od Counter'a, masz jakąś osobę, na której starasz się wzorować?

Staram się być unikalny, zazwyczaj nie podążam za tłumem. "Modne jest palenie to i ja zapale", staram się tak nie robić chociaż w wielu przypadkach takie rozumowanie mnie zawiodło jak to przystało na "zbuntowanego nastolatka" spróbowałem już alkoholu.

Modne w ostatnich czasach jest tzw. melanżowanie przez młodzież w wieku gimnazjalnym. Co o tym sądzisz na ten temat, potępiasz takie zachowanie?

Mam kolegę który każdej soboty zalicza "zgona". Moim zdaniem jest to żenujące. Mela, melanżem trzeba mieć własny mózg i gdy ktoś proponuje spróbowanie alkoholu to trzeba potrafić odmówić. Sam od około 4 miesięcy z tym skończyłem i jest coraz lepiej.

Wdepnę Ci na prywatne sprawy. Masz swoją drugą połówkę?

Nie, nie mam. Chociaż jak już ktoś w którymś wywiadzie wspomniał mam bliższą koleżankę, z którą pisze prawie 24/7.

Miejmy nadzieję, że ta bliższa koleżanka wkrótce będzie Twoją ukochaną. Posiadasz jakieś niespełnione marzenie, które możesz zdradzić?

Chce założyć własną firmę i głównie wyjechać z tego kraju. To moje jedyne marzenie.

Trzymam kciuki za nie. Zbliżamy się do końca wywiadu, chciałbyś kogoś pozdrowić, coś przekazać społeczności KATUJEMY.eu?

Chciałbym pozdrowić całą redakcję forum,a głównie Ciebie! Całą Administrację sieci katujemy.eu za to, że tak bardzo starają się aby sieć była jak najlepsza i ciągle się rozwijała. Wszystkich Użytkowników jak i Graczy którzy codziennie muszą mnie znosić na forum i na serwerze! 

Mam nadzieję, że Wam się spodobało. Kolejne wywiady to kwestia czasu. Stay stuned!

• Like 4

Wywiad fajny, miło się go czytało.

Jednak jak wstawiacie te wywiady, to w jakimś odstępie czasowym bo przedwczora ja wstawiłem wywiad, wczoraj martini i dzisiaj Ty ;p

No cóż, nie ma podziału dni, w których mam wstawiać wywiady bądź nie. Uważam, że to nic złego, że codziennie pojawia się inny wywiad. Wszystkie są różnorodne.

Wywiadzik na +, jednak trochę przy długi. Powinien mieć trochę krótszą formę. Lepiej i łatwiej byłoby to wtedy czytać.

Profesjonalne wywiady z natury są bardzo długie, a moje takowe nie są i jest on dość krótki.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.