Vezovi Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Chciałbym sprostować kwestię podpunktów regulaminu, czyli: §1.7 Zakaz przebywania na respie (i w jego okolicach) po upływie 1:30. Dotyczy drużyny atakującej. §5.10 Przebywanie na respie po czasie ⮕ [Kick] » [Ban 5 min] » [Ban 30 min] Po pierwsze i najważniejsze - jak gracz ma rozumieć "okolice" respu? Jest gdzieś mapka z dokładnymi granicami? Chciałbym wiedzieć czy wysokość skrzynek w ciemni na de dust2 po tt to jeszcze okolica? A może za skrzynkami to jeszcze okolica? Przecież ten podpunkt to wprowadzanie w błąd gracza. Gracze nie znają myśli twórcy regulaminu, więc taki zapis łatwo prowadzi do nadużyć. Po drugie w podpunkcie 5.10 nie ma mowy o okolicach xD Czyli zakaz jest Bóg wie na jaki obszar i taryfikator nie obejmuje okolicy respa? Już podobny temat przerabiany był z minami na respie - nie można było określić dokładnie dokąd sięga resp, więc usunęliście to z regulaminu. @ Dudnes Edytowane 12 godzin temu przez Vezovi 1
Opiekun CS 1.6 COD 301 kolin Opublikowano 6 godzin temu Donator Admin ONLY DD2 Opiekun CS 1.6 COD 301 Opublikowano 6 godzin temu Jak dla mnie jest to bardziej próba czepiania się bądź szukania problemu na siłę. Jest to bardzo łatwe do interpretowania, resp to resp tam gdzie rozpoczynasz rundę, okolice jego to najbliższe miejsca od respa. Jak np cmentarz na eldorado, rampa na dd2. Map mamy wiele na serwerze tak samo zmieniają się różnie, więc jeśli nie wiesz gdzie jest resp wystarczy wpisać nazwę mapy na Google wyskoczy Ci grafika i najbliższe miejsca od respa będą jego okolicami. Raczej nie zauważyłem by ktoś z adminów nadużywał tego punktu a jest on tylko po to by utrzymać dynamikę gry. 2
Vezovi Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 51 minut temu, kolin napisał(a): Jak dla mnie jest to bardziej próba czepiania się bądź szukania problemu na siłę. Jest to bardzo łatwe do interpretowania, resp to resp tam gdzie rozpoczynasz rundę, okolice jego to najbliższe miejsca od respa. Jak np cmentarz na eldorado, rampa na dd2. Map mamy wiele na serwerze tak samo zmieniają się różnie, więc jeśli nie wiesz gdzie jest resp wystarczy wpisać nazwę mapy na Google wyskoczy Ci grafika i najbliższe miejsca od respa będą jego okolicami. Raczej nie zauważyłem by ktoś z adminów nadużywał tego punktu a jest on tylko po to by utrzymać dynamikę gry. Żartujesz prawda? 1. Skoro jest to serwerowy regulamin, to serwer musi jednoznacznie określać swoje zasady, a nie zmuszać gracza do zgadywania na podstawie wyników wyszukiwania w Google podczas rozgrywki. 2. I gdzie dokładnie może stać gracz na tej rampie czy cmentarzu, żeby nie dostać bana? Do pierwszego nagrobka czy może pixel za nim? 3. Regulamin powinien być tak stworzony, żeby nie dopuszczać do takich sprzeczek, tylko je z miejsca pacyfikować. Tutaj jest kompletnie odwrotnie. Sformułowanie "najbliższe miejsca od respu" nie jest definicją, tylko subiektywną oceną. Dla jednego admina najbliższym miejscem będzie cała ciemnia, dla drugiego cały jeszcze miejsce przed bramą na długą. Regulamin ma wykluczać samowolę i wątpliwości, a tekst "jak dla mnie jest to czepianie się" to unikanie odpowiedzialności za precyzyjne spisanie zasad obowiązujących graczy i adminów Edytowane 5 godzin temu przez Vezovi
ramzi_ Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Wiesz o tym że admini nie czepiają się tego punktu jak ty teraz 😂 zazwyczaj daje info że resp 1:30 albo cele i nie ma problemu. Bardzo ale to bardzo rzadko ktoś wgl dostaje bana na 5min za resp... Odnosząc się twojego "oh ah" wiesz o tym że jeśli zostajesz np sam to resp zbytnio nie działa i trzeba ruszyć dupke po bombkę. Pomijając fakt, że taki punkt istnieje dwa lata dodając do tego brak skarg w tym temacie można uznać,że serio przeglądasz tematy i się czepiasz.😂 I mogę się mylić ale resp jest nie tylko na cod i wszędzie to funkcjonuje (mowa o sieci), chyba,że jestem ślepy i nie widzę tematów odnośnie respa 🤟 Odnośnie punktu trzeciego to w twoim przypadku czasem warto by zastosować " wyjątkowe okoliczności"😂 1
Vezovi Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu 5 minut temu, ramzi_ napisał(a): Wiesz o tym że admini nie czepiają się tego punktu jak ty teraz 😂 zazwyczaj daje info że resp 1:30 albo cele i nie ma problemu. Bardzo ale to bardzo rzadko ktoś wgl dostaje bana na 5min za resp... Odnosząc się twojego "oh ah" wiesz o tym że jeśli zostajesz np sam to resp zbytnio nie działa i trzeba ruszyć dupke po bombkę. Pomijając fakt, że taki punkt istnieje dwa lata dodając do tego brak skarg w tym temacie można uznać,że serio przeglądasz tematy i się czepiasz.😂 I mogę się mylić ale resp jest nie tylko na cod i wszędzie to funkcjonuje (mowa o sieci), chyba,że jestem ślepy i nie widzę tematów odnośnie respa 🤟 Odnośnie punktu trzeciego to w twoim przypadku czasem warto by zastosować " wyjątkowe okoliczności"😂 Nie czepiają się mówisz? To niech MzR wejdzie na forum i się wypowie, co się wczoraj wydarzyło. Te ostatnie zdanie - grozisz mi? Jako admin, odważne słowa
ramzi_ Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Mowa o tym człowieku który /zgłoś traktuje jak full auto w M4? 😂 Ale nakreślić możesz sytuację. Apropo punkt istnieje od początku serwera więc jeden przypadek można traktować jako "margines" skoro jest to czyn mało szkodliwy i niesie za sobą niskie ryzyko no ale... Groźba?😂😂 Myślałem,że ty niektóre posty to dla beki dlatego mnie poniosło z śmiechem najwyraźniej XD poza tym wiem co mogę napisać i co jest stosowne. Możecie się wypowiadać tylko serio z sensem. Będziesz teraz debatować nad konsekwencjami kick>5min przy czym rzadko kiedy jest ktoś kickowany a o 5min nie ma co mówić bo ktoś musi upierdliwie mieć w nosie cele i resp. Najwyraźniej chodzi ci żebym ci zaznaczył dokąd jest resp a gdzie nie. Dla kompromisu mam pomysł. Ty wypisz wszystkie mapy, orientacyjnie gdzie jest resp a góra to doda. Tylko właśnie nie zrobisz tego bo mam wrażenie że jesteś jak krokodylek, duża gęba do gadania małe rączki do roboty. Jak dostanę odpowiedź " nie jestem adminem ani technikiem" to można już zamykać temat bo krokodylek w akcji. Roboty jest sporo żeby zaznaczyć resp ( czerwona linia jak pamiętam i komunikat) bo to nie są 4 mapy tylko jest ich X więcej. Nigdy nie było problemu tylko ty wszedłeś raz na ruski rok i znalazłeś "lukę"😂
Vezovi Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 15 minut temu, ramzi_ napisał(a): Mowa o tym człowieku który /zgłoś traktuje jak full auto w M4? 😂 Ale nakreślić możesz sytuację. Apropo punkt istnieje od początku serwera więc jeden przypadek można traktować jako "margines" skoro jest to czyn mało szkodliwy i niesie za sobą niskie ryzyko no ale... Groźba?😂😂 Myślałem,że ty niektóre posty to dla beki dlatego mnie poniosło z śmiechem najwyraźniej XD poza tym wiem co mogę napisać i co jest stosowne. Możecie się wypowiadać tylko serio z sensem. Będziesz teraz debatować nad konsekwencjami kick>5min przy czym rzadko kiedy jest ktoś kickowany a o 5min nie ma co mówić bo ktoś musi upierdliwie mieć w nosie cele i resp. Najwyraźniej chodzi ci żebym ci zaznaczył dokąd jest resp a gdzie nie. Dla kompromisu mam pomysł. Ty wypisz wszystkie mapy, orientacyjnie gdzie jest resp a góra to doda. Tylko właśnie nie zrobisz tego bo mam wrażenie że jesteś jak krokodylek, duża gęba do gadania małe rączki do roboty. Jak dostanę odpowiedź " nie jestem adminem ani technikiem" to można już zamykać temat bo krokodylek w akcji. Roboty jest sporo żeby zaznaczyć resp ( czerwona linia jak pamiętam i komunikat) bo to nie są 4 mapy tylko jest ich X więcej. Nigdy nie było problemu tylko ty wszedłeś raz na ruski rok i znalazłeś "lukę"😂 Nie no, oczywiście, że dla beki coś zgłaszam, śmiechu co nie miara, normalnie leżę. Typ 27 lat, zachowanie jak 12. Mam nadzieję, że takie groźby nie pozostaną bez konsekwencji. "Najwyraźniej chodzi ci żebym ci zaznaczył dokąd jest resp a gdzie nie. Dla kompromisu mam pomysł." Może już daj se spokój z takimi "wspaniałymi" pomysłami. Będę dla serwera wolontariat uprawiał. Dobrze się czujesz? Nie dość, że człowiek się interesuje i zgłasza takie nieścisłości, to jeszcze mam za każdego wszystko robić? Niech Dudnes się wypowie i temat zamknięty. 1
Kapećć Opublikowano 21 minut temu Opublikowano 21 minut temu A co to za różnica gdzie zaczyna i kończy się resp, jesteś w drużynie która musi spełnić jakiś cel czy to paka czy hosty to to robisz, a nie stoisz w miejscu czy to pixel dalej od granicy czy bóg wie gdzie. Jak tu gram a to już 2 lata będą nie spotkałem się z sytuacją żeby ktoś wyleciał albo dostał bana za ten punkt w regulaminie, chyba że faktycznie robił to na złość i kutabanił w rogu respa całą rundę. Po prostu wykonujesz cele
Rekomendowane odpowiedzi