Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
sorrymybad1

Propozycja - Nerf Morderca/Buff perków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Temat wszystkim bardzo dobrze znany, morderca ulubiona klasa kamperów, jest tego absolutna plaga na serwerze(jak co sezon). Niestety nie możemy wymusić na tej grupie graczy zmiany stylu gry, ale możemy im to skutecznie utrudnić. W obecnym stanie niewidka 65/255 zbyt mocno zlewa się z otoczeniem(zacienione miejsca lub txt z mieszanymi kolorami np. ściany na mirage) i morderca jest wręcz nie do zauważenia na praktycznie każdej mapie. W takich sytuacjach jedyne na co możemy liczyć to nieudolność tych zawodników bo nawet solidny czas reakcji dużo nie pomoże - kucanie przy przejściu mając do dyspozycji ak/m4 +4dmg i rakietę to kill wręcz gwarantowany. Moja propozycja to lekki nerf tej niewidki lub buff perków pozwalających na skuteczne kontrowanie tego stylu gry.

Proponowane zmiany:
Morderca nerf niewidzialności 65/255 -> 100-120/255 (tak jak w perku "AWP Weterana", nadal mała widoczność, ale nie aż tak)
Perk "Sokole Oko" dodanie +5 dmg/x% dmg w mniej widoczne cele (coś podobnego do perku "Poskramiacz")
Perk "Szósty Zmysł" wymiana +20int/+20hp na +3-5dmg w mniej widoczne cele

Zapraszam do dyskusji.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Zamienić M4 na famasa auga gaila coś takiego i zwiększyć troszkę widoczność w klasie 

Opublikowano

Zlot się zrobił widzę 😂 cichego zabójcę też nerfimy? Wystarczy dobrze wiedzieć gdzie się ustawić. Trzeba też znać miejsca a nie lecieć na pałę i potem "morderca zły"

Niewidka na 100? Przecież można z automatu wyrzucić bo nie wiem czy znacie x/255. 

Komandosa też będziecie nerfic zaraz bo dobrze znam ten schemat 😂

Pozatym nerfiac mordercę o niewidkę i usuwając mu M4 można od razu wrzucić tą klasę do zwykłych a nie SP.

Odnośnie zmiany broni M4 na coś innego. Śmiało możecie dać auga który strzela jeszcze szybciej albo famasa który ma burst fire, że na westwood z respa będzie można strzelać.

Czytając te propozycję perkow to jakbym czytał " wkurzają mnie niewidki więc dajemy posiadaczowi+DMG"😂 ale oczywiście tylko w niewidki tak?

Kampienie? Wiesz ile banów poszło za obraze bo wyzywacie za kampienie gościa który jest w CT a TT nie podłożylo bomby? Częściej widuję jak to TT ma problem z paka.

Na serwerze jest praktycznie zawsze jakiś admin bądź/zgłoś. Myślicie że jak będziecie kogoś obrazac to przestanie kampic? Nagroda w postaci przerwy jedynie. Każda klasa jest kampiona bo to od gracza zależy a nie od klasy XD 

Ja jakoś widuję morderców którzy zamykają tabele na mapie.

Następny temat będzie komandos bo ma zbliżona wartość niewidki 😅

Był nerf z dwóch rakiet do jednej. Żeby nie było że bronie bo gram morderca to spokojnie mam alternatywę i nawet jak "propozycja" przejdzie to będę miał czym grać 😂

Totalnie wyrzucicie tą klasę z mety oraz z sezonu.

Jestem na nie.

P.S. przydałaby się jakaś ciekawa koncepcja aby ożywić cichego zabójcę.

Opublikowano

propozycja Zmienić Komandosowi 1/1 z Awp  i zaprzestana farciarskiego strzelania po nogach 

2 propozycja przestania płakania przez graczy na Mordercę człowiek chce  w spokoju  pograć i nie można przyjdzie 5 płaczków i płacze 

stać cię zakup sobie morderce i graj ja sobie nią jak  chcesz nie to nie obrzydaj innym gry swoim płaczem  

Opublikowano (edytowane)

Morderców zawsze było sporo na serwerze ale zabijać go zwiększając mu widoczność to będzie lekkie nieporozumienie. Wystarczy spojrzeć na ducha co ma niewidke na nożu a widać go prawie jak normalnie. Z tego powodu to jest klasa SP i po to są perki na widoczność "niewidzialnych". Z ramzim się zgodzę na jakiś boost cichego zabójcę gdyż aktualnie jest to klasa bardziej pod jedną drużynę co broni celów mapy. Pewnie przydałoby się więcej jakiś buffów/nerfów ale już jest lekko za późno żeby się wyrobić przed startem.

Edytowane przez OzzyOsbourne
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Ave

Strzałem w kolanko byłoby zabijanie klasy, która się facto sprzedaje się najlepiej. Są klasy, które widzą niewidki, grałem w tym sezonie Obrońcą póki mi się misje nie skończyły.  Dało radę. Ale znajdą się ludzie, którym broń nie pasuje bo tylko AK/M4... Na każdą klasę jest jakaś kontra więc może czasami warto spróbować czymś innym zagrać niż narzekać na wszystko, jak to w Polsce mamy w zwyczaju.

• Lubię to! 1
Opublikowano
4 godziny temu, ramzi_ napisał(a):

Czytając te propozycję perkow to jakbym czytał " wkurzają mnie niewidki więc dajemy posiadaczowi+DMG"😂 ale oczywiście tylko w niewidki tak?

A dlaczego nie? Skoro nie nerf klasy to w czym problem zbuffować perki? Jest sporo innych perków do kontrowania klas, są też perki mocniejsze i te nie byłyby w żaden sposób przesadzone.

4 godziny temu, ramzi_ napisał(a):

Kampienie? Wiesz ile banów poszło za obraze bo wyzywacie za kampienie gościa który jest w CT a TT nie podłożylo bomby? Częściej widuję jak to TT ma problem z paka.

Na serwerze jest praktycznie zawsze jakiś admin bądź/zgłoś. Myślicie że jak będziecie kogoś obrazac to przestanie kampic? Nagroda w postaci przerwy jedynie. Każda klasa jest kampiona bo to od gracza zależy a nie od klasy XD 

Jeśli ciągle lecą bany za wyzywanie kamperów to widocznie jest jakiś problem. Każda klasa może być kampiona, ale jakimś cudem prawie zawsze jest to akurat morderca.

Broni bym nie zmieniał bo nie tu jest problem, podałem je tylko dla lepsze wyjaśnienia sytuacji.

2 godziny temu, Kinder94 napisał(a):

propozycja Zmienić Komandosowi 1/1 z Awp  i zaprzestana farciarskiego strzelania po nogach 

2 propozycja przestania płakania przez graczy na Mordercę człowiek chce  w spokoju  pograć i nie można przyjdzie 5 płaczków i płacze 

stać cię zakup sobie morderce i graj ja sobie nią jak  chcesz nie to nie obrzydaj innym gry swoim płaczem  

W takim razie niech Saper stawia sobie miny w przejściu, jedną na drugiej lub na pochylni - bo czemu nie? Człowiek chce sobie w spokoju zaminować przejścia i nie można bo przyjdzie 5 płaczków i płacze. Graj sobie Saperem jak chcesz.

Opublikowano (edytowane)

Nie ma problemu możesz miny dawać w przejściu dopóki ktoś z pomarańczowych nie wynagrodzi zuchwałego zachowania 😂

Robiąc cokolwiek z niewidka u mordercy to kasujesz go tak szczerze mówiąc.

Masz obrońcę który kontruje albo porucznika bodajże który widzi niewidzialnych. Masz perki.

Skoro broni nie chcesz zmieniać a tylko niewidkę to cię uświadamiam że 100/255 to działa jak za dawnych czasów "płaszcz partyzanta". Obecna niewidka na tyle kontr,że wystarczy pomyśleć.

Odnośnie wyzywania podałem ci przykład który ma odzwierciedlenie na serwerze, że was nie powinno interesować kto jak gra skoro nie łamie regulaminu. Jest w CT? Nie ma paki? No to nie ma obowiązku latać po mapie. Mógłbym ująć to inaczej ale myślę,że w grzeczny sposób też co niektórzy zrozumieją.

Znajdą się sytuacje gdzie morderca kampi mimo że ma cele mapy ale to mam odpalić excela i liczyć przez 7 dni jaka  inna klasa również kampila? 

Czekam na normalne argumenty a nie jazdgot.

Odnośnie cichego to może dać mu niewidkę dodatkowo jak na kucaku ale podczas "wolnego " biegania oraz podczas stania 

Więc kucak, shift i na stojąco (bez wykonywania kroku)

Edytowane przez ramzi_
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Ta niewidka jest przesadzona. Tekstury w 1.6 sa takie, ze przy kazdej skrzynce, duzych drzwiach czy nawet rogach mozna kampic i ciezko jest dojrzec kogos na mordercy, a nawet jesli to zrobisz to jest zdecydowanie wolniejsze niz normalnie - morderca ma po prostu olbrzymia przewage.

Nie nerfilbym tego do 100/255, ale jesli teraz jest bodajze 65/255 to sprawdzic 70-75/255. Ta klasa ma 2 topowe bronie z +dmg, i rakiete. Kamuflaz to jeden z najbardziej OP perkow na serwerze, a ta klasa ma to wbudowane. Delikatny nerf sie przyda szczegolnie, ze inne premki/super premki wypadaja przy tej klasie blado.

• Lubię to! 1