Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY #2 ×
Everecek

Propozycja - Utworzenie Paintballowej Sekcji KATUJEMY.EU (quasi Klan)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem Katowicze!
Zastanawiam się, że w zasadzie chyba nie ma Klanu tej serwerowni? 
W odległych czasach, np. 15 lat temu, każda szanująca się sieć miała swoją "reprezentację esportową". Wiem, dzisiaj już CS 1.6 to niezobowiązująca rekreacyjna studnia nostalgii, ale ale... może byłoby to atrakcyjne dla graczy?
Jeżeli stworzycie, pod swoim patronatem taki projekt, gdzie zbierzecie dobrze ogarniających graczy, którzy wyróżnią się poza dobrą grą jeszcze chwytliwym przedrostkiem przy nicku, np. [KAT] Nick albo jakiś inny, oczywiście ;), to zawsze może być to jakaś dodatkowa motywacja, żeby popykać, a co za tym idzie - rozwinąć lekko serwer.
Na czym Wam zależy? 
Na aktywnych graczach, na tym, żeby na serwerze dominowali żywi ludzie, a nie boty, a także  - żeby wiele osób było zachęconych do regularnego wpadania kupowało pakiety VIP, monety i inne takie, prawda?
Jest to też pewna reklama serwera na zewnątrz, jeżeli taki gracz z przedrostkiem zagra gdzieś indziej, a jednocześnie obchodzi to temat reklamowania NAZWY SERWERA (bo klan to nie to samo jednak).
Jeżeli natomiast można rzucić innym drużynom wyzwanie, zrobić raz w miesiącu jakiś meczyk, wydarzenie, puścić z tego jakiś stream na discordzie, itepe itede. 
Kwestia, żeby zorganizować graczom jakąś regularność wspólnych treningów (chociaż 2x w tygodniu zagrać pół godzinki wspólnie sensownie, łącząc się przy tym na TS czy Discordzie).
Na tych treningach bardziej doświadczeni gracze mogliby faktycznie trochę pouczyć innych, a przy tym świetnie się bawić.
Żeby miało to w ogóle sens, to oczywiście przynajmniej 5 graczy na start będzie potrzebnych, a potem samo ma się to szanse rozkręcić (bo zaraz będą pytać na serwerku "Halo, co to za nick, jesteście razem w klanie, a można jakoś dołączyć?" -tak, zapraszamy na katujemy.eu, a także na discorda... ble ble ble).

Ze swojej strony wskazałbym np. takiego typka jak Cresovia - bo on i się odezwie przez mikrofon, i nawet gra na współpracę podczas rozgrywek, a przy tym nawet przyfarci i mu dobrze pójdzie, a gra dość regularnie :P Ha Des pewnie też będzie chętny jak mu czas pozwoli :D Ogólnie z adminów moglibyście ten rdzeń ekipy zrobić.
Oczywiście to luźny pomysł, a ja nie oczekuję procentu od zwiększonych dla serwerowni wpływów z zakupów nowych pakietów jak to pyknie :D :D :D
Życzę miłego wieczorku.

• Lubię to! 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ja powiem tak.

Moim zdaniem to takie propozycje to powinny zjawić sie w klasycznym trybie rozgrywki gdzie szczerze mówiąc jest więcej graczy i znacznie większa rywalizacja przy zabijaniu. 

PAINTBALL jednak jest nietypową rozgrywką gdzie jestes w stanie zabić na hita. 

Faktycznie jakies eventy względem graczy pb mogły by sie pojawić dla chętnych, osobno postawiony serwer pod daną kategorie gry , zapisy (mogą być płatne i cała pula rozdzielona na top 3) ewentualnie dodatkowa ranga na serwerze. 

Leczy kwestia klanu może być ciezka do ogarnięcia względem innych serwerów. 

Opublikowano

Hej, no jasne! Całkiem rozsądnie, żeby trzon klanu rozpocząć od tych najbardziej aktywnych i najbardziej granych serwerów, czy to będzie jakis FFA czy inne. Sekcje PB można stworzyć później przy okazji, jeżeli będzie w ogóle chęć. A pomysł rzuciłem, bo stwierdziłem, że jest na zmianę kilku graczy, którzy klepią ładnie pozostałych na serwerze i widać, że pewne doświadczenie w grze mają, więc raz - można ich jakoś wyróżnić, dwa - a gdyby jeszcze ich jakoś wykorzystać do promowania serwera, trzy - trochę może byście podkręcili ich regularność w pykaniu.
Po prostu moje zboczenie zawodowe, że widzę też tu w sferze hobby pola do wykorzystania i rozwoju.

• KAT 1
Opublikowano

Ogólnie jestem w kontakcie ze starymi graczmi ze swojego klanu sprzed +- 10 lat i myśle że ktos by się chetny znalazł do gry. Wiele z nas coś tam umie poklikać i jezeli jest w stanie umiejetnie klikac to mozemy zrobic jakiś prywatny serwer 5v5 z HLTV i wgl by mozna bnylo potencjalne demka krecić. Myślę że jest to fajne rozwiązanie. Taki powróy do starych dobrych czasów. 

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Kwestia, że muszą być chęci, chętne osoby i przyzwolenie. Od razu zaznaczam, że ja sam nie aspiruję do tego klanu, ale rzucam pomysł innym, ale chętnie bym obejrzał czasem jakiś meczyk tych co faktycznie potrafią. 
Niektórzy z Was może kojarzą z waszego serwerka gracza "tomala". Byłem z nim kiedyś w klanie, on to naprawdę jest dobry zawodnik. A to co kiedyś potrafił, to w ogóle było wow.
@  MeXyK-KuBa 10 to też potrafi takie rzeczy, że aż się można wk*****ć grając przeciwko niemu :D.
No ale tutaj to że wytypujemy graczy chętnych to jedno - oni też muszą chcieć wspólnie grać. Nawet myślę, że to nie musi być top5 graczy z serwera. Wystarczy że będą w miarę ogarniać, a przy tym BĘDA GRAĆ ZESPOŁOWO. I to już zmienia.
A żeby w ogóle mówić o opcji grania meczyków, to 5 osób to oczywiście za mało, bo musi być rezerwa, bo zawsze komuś coś nie pasuje. A to wesele, a to zmiana w pracy, a to dziecko płacze, a to sraczka.
Kwestia zebrania zatem 10-12 ludzików, co będą chcieli ze sobą pograć raz w tygodniu i uda im się zgrać grafik.
Ja mogę od siebie podpowiedzieć kwestie organizacyjne ;)

• Lubię to! 1
  • Opiekun CS 1.6
Opublikowano

Zamiast robić jakieś drużyny to lepiej byłoby postawić serwer mixowy tak jak napisał @  Cresovia.  i co jakiś czas sobie pograć mieszańce. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Na większości o ile nie na wszystkich serwerach jakbyś pojawił się w takim nicku to od razu byś bana dostał za reklamowanie.

PB is dead. Nie ma klanów i nie będzie. Był powrót do klanów tylko na chwilę za czasów covida ale i tam nie było zbyt dużo drużyn.

Napisałeś że chcesz klanu a nie chcesz jednocześnie w nim grać no to po co taki pomysł, jak chcesz ludzi pooglądać to pobierz demko z serwera i oglądaj.

Choć to nie jest duża kwota to mało kto będzie chętny wykładać hajs na pusty serwer.

Najprościej jak chcesz pograć z ludźmi 5v5 to zrób serwer i zapraszaj na mixa ludzi. Chyba że zależy ci na tym aby był klan to załóż i szukaj ludzi.

Ja do grania mixów chętny jak zrobisz klan to też ci znajdę przeciwników xd

Opublikowano

Wczoraj wpadłem do [***** ***] zobaczyć czy się coś dzieje, wieczorem grała tam podobna liczba jak na katujemy. Zagadałem graczy, powiedzieli że jak mamy serwer pod 5vs5 to chętnie by wpadli się sprawdzić, aczkolwiek no nie ma żadnej reprezentacji oficjalnej.
No a jeżeli chodzi o serwerek pod to, no to w sumie mogę sam potem opłacić hosting i spróbować.
@ Dendi , pytasz skąd taki pomysł jak nie chcę grać: Bo jednocześnie przy tym, że jestem bardzo nostalgiczną osobą i chętnie przy czymś takim bym uczestniczył, szczególnie na początku pomagając stworzyć i rozkręcić, czy doradzając i konsultując... To z drugiej strony wiem, że długofalowo, nie będę w stanie przeznaczyć tyle czasu, ile bym chciał i ile byłoby uczciwe wobec graczy, żeby miało to sens, ze względu na kwestie prywatne i zawodowowe (jestem menadżerem, rozkręcam swój biznes + doradzam partii politycznej, a niedługo ruszy kampania pod parlamentarne wybory, a niedługo mam też nadzieję zostać ojcem).

• Wow 1
  • Uwielbiam 1
  • Opiekun CS 1.6
Opublikowano
16 godzin temu, fr0zen napisał(a):

Zamiast robić jakieś drużyny to lepiej byłoby postawić serwer mixowy tak jak napisał @  Cresovia.  i co jakiś czas sobie pograć mieszańce. 

Tak jak wspomniałem wcześniej, jeśli jest taki pomysł to zapraszam z nowym tematem w tym dziale -> https://katujemy.eu/forum/5-propozycje-bledy/. 

Samą propozycję utworzenia drużyny odrzucam.

• Opiekun CS 1.6
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.