Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem!
Chcę zgłosić pewne obiekcje odnośnie raz, że balansu, dwa - jakości rozgrywki.
Jest wiele mapek, gdzie zamiast normalnie grać, leci po prostu spam kulek w różne miejsca, pół biedy jak jest to przemyślane, natomiast często gęsto lecą serie jedne za drugą niekoniecznie celowane, czy w miejsce gdzie pojawi się wróg, bo rozumiem jeszcze wykorzystywanie tego do radosnej eksterminacji biednych głupiutkich botów.
Każdy z nas grających na westwoodach, eldoradach czy aztecach zapewne dobrze wie o czym mówię. 
Wiem, to jest luźny serwererek, taki zabawowy, gdzie akcja ma być szybka prosta i przyjemna - jasne, przecież dlatego też tu gram :D :D.
Natomiast dodanie ograniczenia amunicji dla głównej broni (moim zdaniem broń krótka niech ma odnawialną amunicję, bo jednak czasem runda trwa dłuuugo) poprawi fun z gry, będzie też zmuszało trochę graczy do myślenia i bardziej taktycznego podejścia.
Skłoniło mnie do tego kilka ostatnich rozgrywek, gdzie złapałem refleksję, żeby trochę przestać spamować (było to aż zbyt skuteczne i nie dawało przeciwnikom za dużo szans na zbalansowaną grę) - ale to ja sam świadomie odpuszczałem, żeby nie psuć, a nie każdy gracz odpuści innym, żeby grało się bardziej w myśl zasady "fair play".

Propozycja do sedna:
+ Pistolety z odnawialnym ammo
+ Główna broń z limitem odnawianym tylko na początku rundy (ale może np. zwiększonym delikatnie)

W końcu pojawi się jakieś zarządzanie amunicją, gracze będą częściej być może przełączać się na broń krótką, w zasadzie same plusy tu widzę.
Boty też spokojnie ogarną, one radzą sobie zarówno z markerem jak i z pistoletem, miałem okazję ostatnio to obserwować, więc nie mówcie że boty będą problemem.

Pozdrawiam czule, z buziakami i przytulasami

@ emisiaqq @ fr0zen @  Ha Des @  Zaba1012 @  MeXyK-KuBa 10

• Haha 1
Opublikowano

Będąc szczerym 😊.

Pomysł może ciekawy lecz moim zdaniem jest to właśnie PAINTBALL więc tu rozgrywka zawsze jest szybka i pełna emocji (dla niektórych aż za bardzo 😅).

Jedyne jakie rozwiązanie widzę i o ile bedzie możliwe jakiekolwiek ograniczenie strzałów to jedynie przez najbliższe 10/15 sek. rozgrywki, aby jednak nie ograniczać całego czasu rund dzieki czemu bedzie możliwość dla graczy na rozstawienie sie w w swoich pozycjach do gry w miarę możliwy sposób. 

Resztę decyzji pozostawiam @ fr0zen  @ emisiaqq  @  Ha Des  @  MeXyK-KuBa 10  @  TomBomDaddy

Opublikowano

Imo te pomysły nie poprawią rozgrywki. 10/15 sekundowa blokada od strzelania tylko bardziej będzie denerwować bo w tyle czasu idzie przejść pół mapy. 

Co do ograniczonego magazynka... horda botów jest do wytępienia, nie ma co oszczędzać na ammo 😆

• Lubię to! 1
  • Opiekun CS 1.6
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.