Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Proponuję wymianę modeli CT i TT na nowsze wersje inspirowane CS:GO/CS2. Dodatkowo można wyróżnić VIP-ów i Administratorów unikalnymi modelami. Zmiana odświeży wygląd serwera.

Propozycja Modeli pod Coda 

CT: Ghost, Shadow Company, GROM, Navy SEAL, Delta Force

TT: Konni Group, Makarov Mercenaries, PMC Contractors, Desert Insurgents, Balkan Mercs

Modele utrzymane w klimacie Call of Duty i współczesnych jednostek wojskowych. Według mnie lepiej pasują do charakteru COD Moda niż obecne modele.

link podrzucam

https://gamebanana.com/mods/225723?utm_source=chatgpt.com

Edytowane przez Anarvan1
Opublikowano

Byłbym na tak jakby model był ładniejszy. Wygląd za np jakis event i zdobycie top5 albo nawet top10. Pomysł spoko ale grafika "meh"

Opublikowano
6 godzin temu, ramzi_ napisał(a):

Byłbym na tak jakby model był ładniejszy. Wygląd za np jakis event i zdobycie top5 albo nawet top10. Pomysł spoko ale grafika "meh"

Dałem jpg tylko podgladowe do strony moge poszukac ladniejszych modeli. :) lub tych ktore wymienilem 

• Inwestor
Opublikowano

Na pierwszy rzut oka pomysł wygląda spoko, zawsze coś nowego, świeżego do rozrywki, ale jednak finalnie jestem zdania że CoD moim zdaniem od początku był oparty nieco bardziej na klasycznym stylu i jego elementy zachowane, chyba że mowa o takich serwerach jak CoD:MW2 czy 3 z większą ilością pluginów, najbardziej przypominającego Call of Duty, ale takich serwerów jak pamiętam było mało. Na dzień dzisiejszy trochę dziwnie mi by było przywyknąć do takiej rozrywki, dodatkowo trzeba wziąć pod uwagę kwestie techniczne, modele swoje ważą i wymagają większego nakładu czasu w celu samego usprawnienia, by zobaczyć jak to wszystko tak naprawdę działa, niewiadomo też jaki to mogło by mieć wpływ na fpsy, co prawda mamy modele broni, ale ich wpływ na fpsy jest raczej niewielki, modele postaci to już co innego bo są widoczne przez całą rozrywkę, ponieważ praktycznie non stop poruszają się po mapie i są wyświetlane wszystkim graczom znajdującym się w ich zasięgu i potencjalnie może to bardziej obciążać grę (gracze z nieco słabszym komputerem mogli by już to odczuć, chyba że jakoś dało by się je wyłączyć jak w przypadku modelu broni i czy wgl się da), oraz jak wyglądała by sprawa z hitboxami. Osobiście nie jestem do końca przekonany do tego pomysłu ale nie wiem jak reszta. Modele to chyba bardziej pasują do serwerów typu Diablo itp, albo ewentualnie CoD:MW 2,3 itp.

• Lubię to! 2
Opublikowano
2 godziny temu, Kozonowicz :) napisał(a):

Na pierwszy rzut oka pomysł wygląda spoko, zawsze coś nowego, świeżego do rozrywki, ale jednak finalnie jestem zdania że CoD moim zdaniem od początku był oparty nieco bardziej na klasycznym stylu i jego elementy zachowane, chyba że mowa o takich serwerach jak CoD:MW2 czy 3 z większą ilością pluginów, najbardziej przypominającego Call of Duty, ale takich serwerów jak pamiętam było mało. Na dzień dzisiejszy trochę dziwnie mi by było przywyknąć do takiej rozrywki, dodatkowo trzeba wziąć pod uwagę kwestie techniczne, modele swoje ważą i wymagają większego nakładu czasu w celu samego usprawnienia, by zobaczyć jak to wszystko tak naprawdę działa, niewiadomo też jaki to mogło by mieć wpływ na fpsy, co prawda mamy modele broni, ale ich wpływ na fpsy jest raczej niewielki, modele postaci to już co innego bo są widoczne przez całą rozrywkę, ponieważ praktycznie non stop poruszają się po mapie i są wyświetlane wszystkim graczom znajdującym się w ich zasięgu i potencjalnie może to bardziej obciążać grę (gracze z nieco słabszym komputerem mogli by już to odczuć, chyba że jakoś dało by się je wyłączyć jak w przypadku modelu broni i czy wgl się da), oraz jak wyglądała by sprawa z hitboxami. Osobiście nie jestem do końca przekonany do tego pomysłu ale nie wiem jak reszta. Modele to chyba bardziej pasują do serwerów typu Diablo itp, 

https://cs-lead.net/player-model-jim 

Tutaj jest przykladowy model dla Vip np Tt nie psuje hitboxow ani nie wplywa az tak drastycznie na fpsy .jezt tez pare innych fajnych modeli do wyboru 

Opublikowano

Jeśli chodzi o optymalizację to zawsze jest komenda /modele która wyłącza wszystkie "dodatki".(Tak myślę przynajmniej 😂)

Odnośnie skinow do broni też fajnie jakby były zbliżone do CS GO

I nadal pozostaje opcja ich nie wykupienia oraz wyłączenia przez komendę wyżej.

Modele można by dodać też jako dodatek do klanów za top albo event i top10, 30 dni taka teksturę przypisaną do konta.

Pomysłów wiele tak na prawdę.

• Junior Admin
Opublikowano

Witam.

Nie przewidujemy zmian defaultowych modeli postaci na inne, serwer COD MOD, tak czy siak, jest zasypany pluginami i modelami, nie chcemy, aby osoby ze słabszym sprzętem męczyły się z niskimi fpsami etc. 

Dodatkowo nie chcielibyśmy wpływać negatywnie na aktualną optymalizację serwera,  wrzucając coś - co jest po prostu zbędne. Zostawmy Counter-Strike 1.6, Counter-Strik'iem 1.6, w zupełności wystarczą skiny do broni.

Jeżeli chodzi skiny do broni, celowo zrezygnowaliśmy z funkcji inspect i postawiliśmy na prostsze modele, aby nie utrudniać rozgrywki graczom, na niskich rozdzielczościach, których jest bardzo dużo.

Decyzja jest ostateczna.

• Lubię to! 5
  • Junior Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.