Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chciałbym poruszyć temat sztucznych botów na serwerze COD MOD. Obecnie na serwerze gra sporo prawdziwych graczy i boty wydają się już całkowicie niepotrzebne. Zamiast pomagać, często psują rozgrywkę i odbierają przyjemność z gry — szczególnie gdy zajmują sloty, psują balans albo po prostu przeszkadzają w normalnej rywalizacji między graczami.

Nie jestem jedyną osobą, która ma takie zdanie — wielu graczy również uważa, że serwer byłby dużo lepszy bez botów. Dlatego prosimy o rozważenie ich usunięcia lub przynajmniej ograniczenia ich liczby.

Pozdrawiam i dzięki za rozwijanie serwera.

• Przykro mi 1
  • Junior Admin
Opublikowano
32 minuty temu, Hykker. napisał(a):

Zamiast pomagać, często psują rozgrywkę i odbierają przyjemność z gry — szczególnie gdy zajmują sloty, psują balans albo po prostu przeszkadzają w normalnej rywalizacji między graczami.

W jaki sposób psują rozgrywkę, czy przeszkadzają?
Slotów nie zajmują, wyjaśniłem to na chatboxie - boty są niwelowane wraz ze wzrostem ilości graczy na serwerze.

34 minuty temu, Hykker. napisał(a):

Nie jestem jedyną osobą, która ma takie zdanie — wielu graczy również uważa, że serwer byłby dużo lepszy bez botów

Rozumiemy, że są gracze, którzy narzekają na boty - temat się pojawia średnio raz na rok.
Nasze zdanie w tej kwestii pozostaje niezmienne.

Counter-Strike 1.6, to gra, której popularność już dawno przeminęła - community jest co raz starsze, a z perspektywy gracza wygodniej mu wejśc na serwer, na którym przykładowo gra 5 graczy niż wejść i oczekiwać, aż ktoś wejdzie.

Jak wyżej wspomniałem im więcej graczy, tym mniej botów.

Reasumując - boty pozostaną na naszych serwerach, nie jesteśmy jedyną siecią, która się zdecydowała na taki krok, jeżeli ktoś się z tym nie zgadza zachęcam spojrzeć na to z naszej perspektywy.

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Dużo w tym prawdy, że boty są ultra irytujące - szczególnie jak mapa jest rozbudowana w kanały, wąskie przejścia, doły i inne tego typu miejsca. 1. Bot tam wejdzie, zablokuje się i zamiast skończyć rundę szybciej i grać kolejną, to czeka się aż gracz znajdzie tego bota, albo czas rundy minie. 

Przykładem jest też De_daczka_winter, gdzie boty po CT po prostu stoją na respie i się nie ruszają z niego. 

2. Nowi gracze nie zawsze wiedzą, że to boty zostały po przeciwnej stronie i kampią zamiast biec je zabić. 

3. Boty widzą klasy niewidzialne/mniej widoczne i po prostu zdradzają ich pozycje. A to już duży minus. 

4. Jak nie ma minimalnej ilości graczy, to i tak expa z nich nie ma, do misji się nie naliczają, więc też pożytku z nich żadnego. 

Z perspektywy serwera rozumiem, że dają one jakieś wrażenie, że ktoś gra i coś się dzieje, więc ktoś potencjalnie wejdzie i chętniej(może?) poczeka na innych graczy.

Żeby boty dawały expa niezależnie od ilości graczy, to pewnie lepiej by to działało, a tak strzelać się bez celu, to wolę sobie na only dd2 wejść xD. 

kolin  

Jak damy że exp z botów leci od 1 gracza to w ciągu nocy ktoś będzie mógł bardzo szybko nabić wysoki lvl.

• Dzięki 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

A niech sobie będą te boty.
Serwerów jest mało a to chociaż jakoś tam "wypełnia" dla oka.  Ogólnie nieważne jaki byłby to serwer (procz ZM) to dla mnie boty nie maja sensu, ale patrzac na obecną sytuacje 1.6....
To raczej aspekt tego, że one istnieją (przy okazji na nich łatwo expicie) jest na plus na tego typu serwerze. 
To nie 2019-2023 rok gdzie była ta cała "Pandemia" i ludzie siedzieli w domach na du**e i grali. Sam też robiłem zdalnie i miałem sporo czasu na robienie mapek kmwtw.  @ dzido  ;* 

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Junior Admin
Opublikowano
9 godzin temu, Vezovi napisał(a):

Dużo w tym prawdy, że boty są ultra irytujące - szczególnie jak mapa jest rozbudowana w kanały, wąskie przejścia, doły i inne tego typu miejsca. 1. Bot tam wejdzie, zablokuje się i zamiast skończyć rundę szybciej i grać kolejną, to czeka się aż gracz znajdzie tego bota, albo czas rundy minie. 

Przykładem jest też De_daczka_winter, gdzie boty po CT po prostu stoją na respie i się nie ruszają z niego. 

Postaramy się popracować nad movemantem botów, nie wiem co z tego wyjdzie, ale spróbujemy zaradzić blokowaniu się na respie, w tunelach etc.

2. Nowi gracze nie zawsze wiedzą, że to boty zostały po przeciwnej stronie i kampią zamiast biec je zabić. 

Tutaj za bardzo nic nie zrobimy, każdy z nas kiedyś zaczynał przygodę na serwerze i przechodził przez to, ewentualnie myślałem o dodaniu w miejscu pingu adnotacji BOT. Jeszcze to przemyślę.

Boty widzą klasy niewidzialne/mniej widoczne i po prostu zdradzają ich pozycje. A to już duży minus. 

Robiliśmy już na to fixa, aby nie widziały postaci mniej widocznych i przez smoke, nie wiem co się stało, że reagują na taki model - do weryfikacji i ewentualnej naprawy.

. Jak nie ma minimalnej ilości graczy, to i tak expa z nich nie ma, do misji się nie naliczają, więc też pożytku z nich żadnego. 

Wprowadziliśmy to ze względu na prośby graczy, bo farmili w nocy misje i lvl. Dlatego jest to zablokowane i to się raczej nie zmieni.

• Lubię to! 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.