Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

propozycja zmiany w regulamine 4fun zapisu brzmiącego:

"§3.2.1 Nadużywanie technik movementowych (SGS / GS / GSJ / BGS) do nienaturalnego przyspieszania gry ⮕ [Ban 1h] » [Ban 24h] » [Ban permanentny]"

na:

"§3.2.1 Nadużywanie technik movementowych (SGS / GS / GSJ / BGS) do nienaturalnego przyspieszania gry, oraz używanie spadochronu do przyśpieszania⮕ [Ban 1h] » [Ban 24h] » [Ban permanentny]"

• Lubię to! 1
  • Haha 3
  • Wow 1
Opublikowano (edytowane)

może w ogóle usuńmy spadochron i double jump? Po to jest ta usługa, żeby móc jej używać. Tak samo działa przyśpieszanie na serweracg cs;go czy cs 2. Jest to naturalna część gry, gdzie nigdy nikomu to nie przeszkadzało. Może pora się nauczyć? Chyba, że chcemy pozbyć się graczy i tego, żeby kupowali/zdobywali usługi na serwerze.
Szkoda również, że dopiero piszesz propozycję, która ci się nie podoba a nie udzielasz się w innych błędach/propozycjach jako administrator ale co mi tam oceniać

Edytowane przez SALAMALYKUM
  • KAT 1
  • Przykro mi 1
Opublikowano
Godzinę temu, SALAMALYKUM napisał(a):

może w ogóle usuńmy spadochron i double jump? Po to jest ta usługa, żeby móc jej używać. Tak samo działa przyśpieszanie na serweracg cs;go czy cs 2. Jest to naturalna część gry, gdzie nigdy nikomu to nie przeszkadzało. Może pora się nauczyć? Chyba, że chcemy pozbyć się graczy i tego, żeby kupowali/zdobywali usługi na serwerze.
Szkoda również, że dopiero piszesz propozycję, która ci się nie podoba a nie udzielasz się w innych błędach/propozycjach jako administrator ale co mi tam oceniać

Tak myślałem, że największy lament będzie z twojej strony. Temat jest omawiany na zamkniętej grupie a oficjalnie ja wstawiłem propozycję. Zmiana ma na celu wyrównanie rozgrywki dla każdego a nie rozpędzających spadochroniarzy na których się skarżą gracze. Wykupowanie usługi rozpędzania się? nie rozumiem. Pozbyć się graczy? jakich/ilu? Jeżeli masz aluzje do mojej pracy to możesz użyć odpowiedniego działu. 

• Lubię to! 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jak najbardziej daje zielone światło na propozycje jak i 4fun, ale również na wszystkich serwerach 1.6 gdzie i tak większość adminów rozpatruje przyspieszanie spadochronem jako "technika rozpędzania" niezgodna z regulaminem. 

Czy to odstraszy graczy? Śmiem twierdzić wręcz odwrotnie widząc reakcję podczas gry. I piszemy tutaj słowo klucz o "nadużywaniu", a nie sporadycznym hopsaniu.

@ Admin ONLY DD2@ Admin FFA @ Admin 4FUN@ Admin PAINTBALL

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Edytowane przez camelovy
  • Haha 1
  • Przykro mi 1
  • Inwestor
Opublikowano

Nie rozumiem totalnie tego punktu regulaminu dotyczący przyspieszania na spadochronie, tak jak i na DD2, FFA itp. Przez lata kiedy istnieje CS gracze wypracowali taki movement, który stał się w zasadzie nieodłącznym elementem rozgrywki. Trudno też latać w linii prostej, bez skręcania. Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem byłby po prostu nerf samego spadochronu tak jak na CoDzie, na przykład efekt betonowych butów (czy jakoś inaczej się to nazywa) wtedy ograniczyłoby to zasięg lotu a także gracze by tak nie dostawali bana z zaskoczenia, którzy korzystają z takiego movementu, pod względem graczy też trzeba zachować jakiś tam komfort. Oczywiście używanie SGS, GSJ itp, mimo że są wpisane w silnik gry to jednak faktycznie dają tą większą przewagę i tutaj ewentualne ograniczenia są bardziej zrozumiałe, wręcz upierdliwe i tracące sens grę. Natomiast samo strafowanie na spadochronie wydaje się mniej problematyczne, i bardzo łatwo można to zniwelować dając właśnie ten nerf spadochronu co uniemożliwi to żeby bardzo daleko latać.

Edit: Tylko fajnie jakby już miał zostać znerfiony spadochron to np nie tak jak w CoDzie, gdzie tam rozrywka jednak jest szybsza, ale też żeby długo nie lewitowało.

2 edit: @  DEGJUDYN HADWA SEKUDYN  sorki jak coś, myślałem że to się tyczy wszystkich serwerów, oprócz CoDa.

• Lubię to! 1
  • KAT 1
Opublikowano

Będąc szczerym i grając w otwarte karty:

"U nas na FFA" nie podchodzimy rygorystycznie do omawianej techniki. Rzecz jasna jest ona wykorzystywana tylko przez część graczy. Generalnie rzecz biorąc rzadko kiedy zdarza się, aby ktoś otwarcie krytykował takie rozwiązanie (oczywiście nie wyklucza to tego, że komuś się to nie podoba, ale nie zabiera na serwerze w tej sprawie głosu). Szczerze powiedziawszy dużo częściej spotykam się z krytyką samego podwójnego skoku, aniżeli przyśpieszenia na spadochronie.

Osobiście (z punktu widzenia FFA, bo za inne serwery wypowiadać się nie będę) nie modyfikowałbym tego zapisu i zostawiłbym tak jak jest. Również jestem zdania, że jest to element umiejętności nabytej, która pomaga w rozgrywce, ale nie w tak absurdalny sposób jak wymienione SGS / GS / GSJ / BGS

• Lubię to! 1
  • KAT 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

napisze to samo co u nas na grupie, dla mnie i tak to powinno się łapać w ten punkt, rozumiem ze tego da się nauczyć lecz szczerze na servie 4fun i tak jest dużo możliwości zastąpienia tego innymi czynnikami, o innych serwerach średnio mi się wypowiadać bo tam normalnie nie gram 

dziękuje za poświęcony czas i miłego dnia/wieczoru 

• Przykro mi 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Anioł z Verdun napisał(a):

Jeżeli masz aluzje do mojej pracy to możesz użyć odpowiedniego działu. 

Nie bądź zabawny, cyrk Zalewski dopiero rusza w trasę.  Naprawdę, ile trzeba mieć w sobie takiego nacechowania żeby tak pysznie napisać "nic mi nie zrobicie"

A wracając do meritum, przyśpieszanie na spadochronie mi nie przeszkadza, w zasadzie na FFa robią to może dwie/ trzy osoby, na dd2 to samo, wiec totalnie nie rozumiem dlaczego ten zapis miałby obowiązywać również na FFa czy DD2, skoro jedyne skargi jakie pamiętam w w/w temacie to od @ Mefedronowy Żelek .

Skoro podwójny skok na to pozwala, to usuńcie podwójny skok, naprawdę, ten temat jest irytujący już, dobrze że pretensji do samoleczenia jeszcze nie ma i banów za to. Skoro sami H@ stwierdzili dodajemy podwójne skoki, spadochrony, to trzeba było przewidywać od razu że techniki przyśpieszania na tym sprzęcie będą ćwiczone, po drugie rozlane mleko i po temacie, nie wyobrazam sobie ganiania stałych graczy typu Pyndzel czy Sekudyn bo mi po daszku za szybko spieprzyli dzięki temu czego się nauczyli, a instrumenty do tej nauki dała sama sieć.

Bo to wygląda tak jakby ktoś nie testował w ogole mozliwości spadochronu + 2xjump przed dodaniem na serwer. :dogeKEK:

Niestety to co proponujesz wprowadza chaos i nieporządek, raz tak, raz inaczej. Naprawdę, to jest dojrzałe zachowanie? Zmieniamy coś co jest od początku tego serwera  bo tak, bo ktos tam ma z tym problem, ja równiez mam problem z wieloma rzeczami, jak każdy inny, nie znaczy to ze trzeba to pode mnie zmieniać.

Edytowane przez MONTE 420
  • Lubię to! 1
  • Przykro mi 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

(troche grałem w 4fun) osobiscie, na innej sieci jest podobna zasada, i z tego co pamiętam nikt się tam nie skarżył
jestem na TAK 
p.s to nie reklama innej sieci <3 

• Przykro mi 1
Opublikowano

Myślę, że wystarczyłoby zrobić ten nerf tylko przez pierwsze 10 sekund wtedy najwięcej można na tym ugrać wyprzedzając "normalnych" graczy, na dd2 obecnie korzysta z tego może z 4/5 graczy ale za to sporo innych jest przeciwna temu i często zgłaszają na u@

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano (edytowane)

A ja jestem przeciwny tej zmianie,  bo za chwile bedziemy banowac ludzi za robienie bh bo ktos potrafi, ale 2x jumpy i jakies grawitki i  niewidoczne modele na nożu są juz ok bo zapłaciłes xd

Edytowane przez taczka
  • Lubię to! 2
  • KAT 1
  • Uwielbiam 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Jedni umieją lepiej strzelać, a innym lepiej wychodzą rzeczy movementowe. Może też zabrońmy strzelać w głowę, bo ktoś za mocno nas bije?

Jak dla mnie obecny zapis jest najlepszym kompromisem pomiędzy naprawdę upierdliwymi rzeczami, a tym co jest powszechnie uznawane za akceptowalne. Ogólnie cały ten dym apropo @ SALAMALYKUM  brzmi jak mocny skill issue. Ktoś zaczął korzystać z tego co na tym serwerze jest od x lat i nagle zaczęło przeszkadzać, bo ktoś umie rzeczywiście to wykorzystać. W każdej grze fps (i nie tylko) poruszanie się (lub ustawienie się) jest ważną częścią tego co powszechnie jest uznawane za skilla. Za bardzo się przyzwyczailiście, że na +w można każdego złożyć.

Jak dla mnie to jeśli komuś przeszkadza spadochron z dj i to co z tym się wiąże to mamy serwer classic. @ DOPE  się ucieszy, że będzie miał więcej graczy.

• Lubię to! 1
  • KAT 2
  • Haha 2
  • Uwielbiam 2
Opublikowano (edytowane)

Również jestem przeciwko. W zasadzie każde skręcenie w powietrzu już w jakimś stopniu nadaje Ci prędkości. Jak chcecie oceniać ile stref w powietrzu lub jaka ich częstotliwość to już nadużycie?? W CS'a gram od lat z przerwami, zarówno w 1.6 jak i w source i nigdy na żadnym serwerze nie było z tym problemów a ludzie tego powszechnie używali. Taka już jest mechanika tej gry ;) Ludzie się tego nauczyli to korzystają. To też wymaga pewnych umiejętności, równie dobrze możemy kogoś banować bo lepiej strzela ;p 

Edytowane przez Royalek
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Jestem przeciwko, ponieważ jak dla mnie kto umie niech sobie korzysta nikt nikomu nie zabrania, jak dla mnie trochę się robi z tym przesada bo za chwile będziemy banowoć graczy za byle co, każdy może sobie wykupić usługę i niech się bawi, jak dla mnie to powinno być dla zabawy, a nie jakiś ograniczenia które jak dla mnie są nie potrzebne.

• Lubię to! 2
  • Opiekun CS 1.6
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.