Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Katów. 

Chciałbym tutaj poruszyć dwa tematy dotyczące naszego serwera, zaproponować nowy rodzaj rozgrzewki oraz "jedną" zmianę w sVipie.

1. Rozgrzewka - Proponuję aby rodzaj rozgrzewki został zmieniony na GunGame z losowymi respami. Z obserwacji własnych widzę częste niezadowolenie graczy podczas rozgrzewki gdy np. otrzymują ciągle pistolety. To jest jeden lżejszy powód, natomiast najbardziej chodzi mi o urozmaicenie rozgrzewki, aby gracze nie musieli zaczynać po każdej śmierci od spawna a każde zabójstwo to upgrade broni. 

2. sVIP - Ten podpunkt w zasadzie jest pomysłem gracza który poprosił o przedstawienie tego na forum. W skrócie, sVIP dostępny po godzinie 21 dla każdego gracza na serwerze.  Oczywiście pierw poinformowałem @ Wr3dnyy 'go o tym pomyślę, wskazał aby stworzyć post, poczekać na odzew. Ja jestem za tym pomysłem, sądzę że to urozmaicenie warte uwagi, może podniesie to statystyki serwera(?)

Także zapraszam Państwa do wypowiedzi w tym temacie.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Siemka,

Krótko i na temat:

1. Propozycja zmiany w rozgrzewce - taka konstrukcja w zasadzie też nie byłaby w pełni sprawiedliwa. Wyobrażam sobie, że lepsi gracze kończą rozgrzewkę z AK/M4/AWP, a gorsi wciąż są na etapie SMG/shotgun - też mogłoby to wywołać niezadowolenie. Chyba najbardziej fair byłaby rozgrzewka w trybie "wszyscy grają jedną bronią" ale z różnymi brońmi w ramach każdej mapy. Przykładowo - mapa 1 wszyscy AK, mapa 2 wszyscy MP5, mapa 3 wszyscy glock.

2. Dobry pomysł, ale do zbadania na statystykach w jakiej godzinie spada liczba graczy. W moim odczuciu 21 to za wcześnie - wtedy jeszcze bardzo często mamy dużo grających ludzi. Z moichg obserwacji wynika, że +/= 22:30 byłaby dobrym momentem na rozszerzenie dostępności sVIP.

Pozdro!

• Lubię to! 2
Opublikowano

1. Propozycja odnośnie random spawana spoko, gungame nie widzę sensu przy tak krótkim czasie rozgrzewki. Może po prostu usunąć losowość niektórych słabszych broni, nie widzę sensu np. kosy czy glocka względem AK czy M4. Ponadto naliczanie statystyk do k/d sprawia to, że większość nie chce brać udziału ze względu właśnie na losowość broni. Random spawan spoko z tego względu, że enemy przy losowaniu obstawi respa "autoszmatą" i w takich sytuacjach rozgrzewka traci sens. 

2. Co do tego spoko, natomiast wg. mnie powinna być to min. 22:00. Z tego względu, że na serwerze do godziny 22 jest jeszcze sporo graczy. 

• Lubię to! 1
  • Opiekun CS 1.6
Opublikowano

1. GG na rozgrzewce raczej lipa, lepszym rozwiązaniem byłoby to zaproponowane przez @  DEGJUDYN HADWA SEKUDYN  tj. losowa, jednakowa broń dla każdego na danej mapie.

2. Spoko ruch, z tego co widziałem na kajdaniarskiej grupie na steamie to graczom też podoba się ten pomysł, natomiast ja proponowałbym darmowego SVIPa trochę później niż chłopaki wyżej, mianowicie w godzinach 23:00-05:00.

• Lubię to! 2
  • Inwestor
Opublikowano
39 minut temu, fr0zen napisał(a):

2. Spoko ruch, z tego co widziałem na kajdaniarskiej grupie na steamie to graczom też podoba się ten pomysł, natomiast ja proponowałbym darmowego SVIPa trochę później niż chłopaki wyżej, mianowicie w godzinach 23:00-05:00.

Idealne godziny podałeś do darmowego SVIPa

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Według mnie godzina 22-ga jest "późno/odpowiednia."

Może mi się wydaję ale ostatnim czasem serwer ok godziny własnie 22-giej pustoszeje.

Zostaje 16stu graczy w tym 2 boty zazwyczaj.

Wczoraj tzn. 22.01 ok 22-giej zrobiło się bardzo szybko pusto.

W zasadzie de_plake o 21-wszej graliśmy już po 10 osób w ekipie, eldorado po 8śmiu a hell nawet po 4 osoby.

Z pomysłem sVIPA bardziej mi chodziło o zachęcenie gracza do pozostania dłużej na naszym serwerze, przy rozgrywce. 

Gdyby tak w trakcie gry na czacie wyskakiwała informacja o takim darmowym sVipie, moooże by to skłoniło do pozostania dłużej.

Nie wiem jak to statystycznie wygląda z posiadaczami Vipa/sVipa u Nas, ale chyba będzie więcej tych bez wykupionych uslug.

Nie wiem może to moje naiwne myślenie, ale przykro się gra jak w przypadku takiego hella. 

Rozumiem to tygodniowymi zajęciami typu rano do pracy, biorę to pod uwagę, natomiast gdzie indziej ludzie grają, a sVIPY czy VIPY są dla graczy o określonej godzinie dostępne, z odpowiednim wyposażeniem takiego VIP'a.

Może jakiś okres próbny zrobić, zobaczyć reakcje serwera na takie coś. Bo wiadomo u nas w kraju to i ocet robi się słodki jak jest za darmo. 

@  DEGJUDYN HADWA SEKUDYN jabłecznik super pomysł z rozgrzewką w tej wersji +1

Edytowane przez MONTE 420
  • Premium
Opublikowano
14 godzin temu, fr0zen napisał(a):

Również podpisuję się pod propozycją darmowego SVIP-a w godzinach 23:00–05:00, a nie wcześniej.

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)

1. Popieram propozycje degjudyna. Czesto nie uczestnicze w rozgrzewce bo mam kapciowata bron, kazdy powinien miec rowne szanse w broniach. GG mode nie. Losowy respawn jestem neutralny.

2. Ja jestem na nie. Place za svipa i powinno to byc wylacznie dla tych ktorzy kupili, powinni miec jakies lepsze przywileje. Zwykly VIP po 22/23 do godzin porannych tak, jak najbarziej. Ale za to proponuje dodac losowego SVIPA dla jednego gracza z tt i ct po 22-23 lub niech sobie losuje przez caly czas po zmianie mapy na nowa.

Edytowane przez Pyndzel
  • Lubię to! 2
  • Właściciel
Opublikowano

Jeżeli chodzi o rozgrzewkę, najlepszą opcją jest po prostu usunięcie jej lub zmiana na wersje z samymi nożami, ewentualnie może same pistolety? w każdym razie ta sama broń żeby było uczciwie jeżeli większość podchodzi poważnie do rozgrzewki, także tutaj czekam na jakieś jeszcze pomysły. Nocny SVIP raczej odpada, jest to główna forma zarobku tego serwera. 

• Lubię to! 4
Opublikowano
W dniu 24.01.2026 o 21:24, Dudnes napisał(a):

Jeżeli chodzi o rozgrzewkę, najlepszą opcją jest po prostu usunięcie jej lub zmiana na wersje z samymi nożami, ewentualnie może same pistolety? w każdym razie ta sama broń żeby było uczciwie jeżeli większość podchodzi poważnie do rozgrzewki, także tutaj czekam na jakieś jeszcze pomysły. Nocny SVIP raczej odpada, jest to główna forma zarobku tego serwera. 

Spoko opcja po prostu pistoletowki albo noży (na pewno lepsza alternatywa obecnej) , może być taki mix co mapę. Warto też pomyśleć nad wyłączeniem KD na rozgrzewce, to raczej forma rozgrzania się i zabawy niżeli nabijania KD i kampienia na rozgrzewce żeby ktoś przypadkiem nie zepsuł sobie KD. 

• Junior Admin
Opublikowano

Koncept rozgrzewki rotującej tj. jedna mapa - only deagle, drug - kosy, według mnie byłaby najbardziej optymalna.

Oczywiście z wyłączeniem naliczania punktów w jej trakcie i blokadą podłożenia paki, żeby cwaniaki nie biegały w 1 rundzie z rifle'ami.

W kwestii darmowego SVIP'a podtrzymuje stanowisko @ Dudnes , ale losowanie SVIP'a na mape tak jak na DD2 można przemyśleć.

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Właściciel
Opublikowano

Rozgrzewka

• wyłączony ranking
  • losowe rundy knife/glock/usp/deagle
  • all talk włączony, obie drużyny mogą ze sobą rozmawiać podczas rozgrzewki
  • blokada paki przy spawn
  • Lubię to! 4
  • KAT 1
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.