Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Admin CS2 LOSOWE MOCE
Opublikowano

Problem z nowymi mapami jest taki, że próbowaliśmy je dodawać „na siłę” kilkukrotnie i za każdym razem kończyło się to tak samo - mniejszą ilością graczy. 

Ludzie nie chcą nowych map. Zdecydowanie wolą grać mirage na przemian z dust2. 

I choć osobiście sam chętnie bym pograł na czymś nowym, to patrząc na dobro serwera - raczej nie ma sensu dodawania nowych map.

• Lubię to! 2
  • KAT 1
Opublikowano

O jaaa CS MANSION aż mi się łezka w oku zakręciła. To przynajmiej ta mape dodajmy haha :D 

• Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano (edytowane)

1. Jestem zdecydowanie za tym, żeby dodać nowe mapy testowo na okres jednego lub dwóch tygodni, a następnie na spokojnie przeanalizować statystyki serwera. Chodzi głównie o to, jak często dana mapa jest wybierana, ilu graczy na niej gra oraz czy ludzie faktycznie zostają na serwerze, a nie wychodzą po jednej rundzie. Na podstawie takich danych można by podjąć sensowną decyzję, które mapy warto zostawić na stałe.

2. Alternatywnie dobrym pomysłem byłoby przeprowadzenie głosowania na Discordzie albo na forum, tak aby społeczność miała realny wpływ na pulę map. Takie rozwiązanie zwykle sprawdza się najlepiej, bo gracze czują, że ich zdanie ma znaczenie i chętniej później grają na wybranych mapach.

Osobiście najbardziej liczę na to, że w końcu pojawi się mapa z warsztatu. Nawet de_cache byłaby świetnym wyborem. To była jedna z najlepszych map w CS:GO, bardzo dobrze zbalansowana i lubiana przez graczy. Wiele osób do dziś za nią tęskni i jestem praktycznie pewien, że po dodaniu szybko znalazłaby się w top 3 najczęściej granych map na serwerze. Taki ruch mógłby realnie odświeżyć rozgrywkę i przyciągnąć więcej graczy.

3. Dodatkowo można by wprowadzić rotację map, gdzie w jednym tygodniu dostępna byłaby jedna pula map, a w kolejnym kolejna. Po ustalonym czasie grania można by wybrać mapy najczęściej grane na serwerze i zostawić je na stałe. Wydaje mi się, że byłoby to najbardziej sensowne i uczciwe rozwiązanie dla wszystkich.

To, co pogrubiłem, wydaje mi się na ten moment najlepszą opcją. Niech to gracze zdecydują, jakie mapy chcą widywać na serwerze, bo to oni tworzą jego społeczność i historię. Nie wspominając już o tym, że takie podejście może przełożyć się na większe zaangażowanie i częstsze kupowanie rangi VIP.

Edytowane przez CARROTKA
  • Lubię to! 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Na dniach lista map zostanie odświeżona, ale subtelnie. Najmniej grane mapy zostaną wyrzucone i zamiast nich pojawi się kilka nowych, ale nie będzie to zrobione na podstawie głosowania, bo już dodawaliśmy mapy, bo "gracze chcieli", a potem albo te mapy nie były wybierane albo jak już zostały wybrane to na serwerze zostawało parę osób.

Obecna topka granych map wygląda tak: 

image.png

i jak widać z map niestandardowych tylko westwood się przyjął (no i mirek zimowy, ale już jest po świętach więc ta mapa wyleci).

Obecna lista map wygląda tak:

Spoiler

de_mirage

de_anubis
de_dust2
de_nuke

de_ancient

de_westwood (workshop)

de_vertigo

de_overpass

de_train

de_inferno

cs_office
de_rats_1337_v2 (workshop)

de_tuscan (workshop)

cs_agency
cs_italy
cs_assault (workshop)

de_prob_mill (workshop)
de_mirage_christmas (workshop)

de_baazar (workshop)

Wszystkie mapy od tuscana w dół zostaną wymienione (są grane albo bardzo rzadko albo w ogóle) na mapy niekoniecznie podane w temacie, ale raczej większość osób będzie zadowolona.

• Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Uwielbiam 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.