Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Zadowolenie pod względem balansu  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jesteś zadowolony/a z obecnej sytuacji na serwerze pod względem balansu ?

• TAK
      4
    • NIE
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat został stworzony dla wysłuchania opinii graczy na temat nerfienia bądz bufowania klas na serwerze oraz ogólnej opinii co do zmian.

Proszę zachować kulturę wypowiedzi :)

Administrację prosiłbym o nie zamykanie tematu aby każdy miał szanse wypowiedzi

Moja propozycja na temat nerfienia klasy "Iluzjonista" fakt jest to SP jednak 1/8 na obrócenie i 1/10 na "zaburzenie" celownika to moim zdaniem trochę przesada.
Przypomina mi się sytuacja z zwinnym sezon temu tylko wtedy topka nim grała i był płacz(niezadowolenie) , że nie idzie grać jak ta klasa jest obecna a przypomnę, że miała zamianę na nóź co jest bardzo łatwo skontrować, obrotu i namierzenia przeciwnika w przypadku kontaktu z iluzjo już nie idzie ogarnąć (chyba,że z aimem XD).

Proponuję obrócenie kamery 1/8>1/10 i dalszą obserwację sytuacji.

• Lubię to! 2
Opublikowano
11 minut temu, ramzi_ napisał(a):

Temat został stworzony dla wysłuchania opinii graczy na temat nerfienia bądz bufowania klas na serwerze oraz ogólnej opinii co do zmian.

Proszę zachować kulturę wypowiedzi :)

Administrację prosiłbym o nie zamykanie tematu aby każdy miał szanse wypowiedzi

Moja propozycja na temat nerfienia klasy "Iluzjonista" fakt jest to SP jednak 1/8 na obrócenie i 1/10 na "zaburzenie" celownika to moim zdaniem trochę przesada.
Przypomina mi się sytuacja z zwinnym sezon temu tylko wtedy topka nim grała i był płacz(niezadowolenie) , że nie idzie grać jak ta klasa jest obecna a przypomnę, że miała zamianę na nóź co jest bardzo łatwo skontrować, obrotu i namierzenia przeciwnika w przypadku kontaktu z iluzjo już nie idzie ogarnąć (chyba,że z aimem XD).

Proponuję obrócenie kamery 1/8>1/10 i dalszą obserwację sytuacji.

co do iluzjonisty zgadzam sie w 100% 1/8 wchodzi to zdecydowanie za czesto i jest to irytujące dodatkowo zablokował bym możliwosc korzystania z umiejetnosci na malych mapach do 5 sekund tak jak dla innych klas 

kwestia weterana była juz poruszana w innym temacie wiec  tu sie nie bede wypowiadal

usunął bym klasy takie jak czołgista technik telegrafista czy wojskowy w zamian dodał świeże klasy gdyż tym nikt nie gra   

• Lubię to! 1
Opublikowano

Odnośnie usuwania klas to bym się wstrzymał 

Trzeba mieć koncepcje 1 za 1 niżeli wymyślać klasy z kosmosu i walczyć z ich balansem jak to zawsze bywa 

To co wymieniłeś nie są po prostu w mecie ale były czasy że ludzie grali tymi klasami 

Na każdą klasę przyjdzie pora 😅

Opublikowano

co do Iluzjonisty to się zgodzę jest mocny, ale osłabić go trzeba tylko delikatnie może na początek z 1/8 na 1/9 i obserwować dalej xd

I poprosze buffa dla mojego sanitariusza, którym tylko Ja gram :D Zmieniłbym odnawianie hp na nożu z 1hp/s do 2hp/s obecnie przy takich ilościach hp w klasach nawet noża mi się nie chce wyciągać xd

Opublikowano

Sam perk nóż medyka ma bodajże 3-4 HP/s więc tak jak mówisz z 1hp/s nie opłaca się używać.

Wojskowy od zmiany oślepienia nikt nim nie gra a jest to jedyna klasa darmowa z famasem.

Pograłem trochę rusherem i jest fajny, ale czegoś mu brakuje. Wiem, że nie jest na rękę zmniejszenie mu szansy na zabicie (w sensie z 1/7 na 1/6), ale wlecieć w grupę ludzi, wystrzelić całę 7 pocisków gdzie każdy pocisk ma chyba 5 KUL( nie pamiętam) i nikogo nie zabić to jest dramat. 

Duch też odszedł w zapomnienie po zmianie broni choć niektórzy nim grają. Moja propozycja to zrobienie zmniejszonej widoczności na macu a nie na nożu (tak jak jest perk moc ducha).

Cygan kiedyś klasa oblegana dzisiaj też nikt nie gra. Może spróbować zrobić z 1/9 na 1/8 i obserwować? 

Dezerter klasa fajna, ale nie wiem czy by wypaliło zrobienie ochrony na początku rundy. Może nie ochrony przed uderzeniem, ale ochrony nicku, bo zdarza się często, że jedna osoba jest zrespiona idealnie na dezertera i od razu w niego strzela a jak wiadomo, że jest dezerter w przeciwnej drużynie to co rundę jest strzelanie w każdego przez co zabicie jest utrudnione.

Elektryk klasa aktualnie mocna. Gdy wsparcie ogniowe było mocne to zabrano mu rakietę a elektryk dalej ma 3 pioruny i +3dmg z m4.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Iluzjonista za mocny powinien miec 1/12-1/15 na obrot i 1/10 na zatrzesienie. Kat za mocny, bije jak glupi. Wywalil bym mu dmg + int i dal stale +8dmg, weteran jest git tylko zmniejszyl bym mu bazowe pkt w speed zeby tak nie latal bo biega szybciej niz reszta klas i to samo sie tyczy wsparcia ogniowego. Porucznikowi wywalil bym dodatkowy dmg, bo samo dmg + int jest potezne, do tego ma odp na he i widzi niewidzialnych. I zgadzam sie z cryminalsem zeby wypieprzyc te klasy + sanitariusza i zastapil je innymi zeby mogly sie w jakims stopniu rownac z sp i p klasami. Bo jak narazie zrobilo sie p2w i z free klas niczym sie nie oplaca grac na obecna chwile. W poprzednich sezon tez premki byly p2w aczkolwiek free klasy mialy wiekszy dmg, szybciej biegaly i perki mialy wiekszy dmg. Po nerfie speeda, dmg, premki tez powinny cos stracic w postaci np dodatkowego dmg, jak bazowa umiejetnosc klasy sp to dmg+ int, zeby zachowac wlasnie balans. 

• Haha 3
Opublikowano

Gralem w poprzedniej edycji wojskowym 120 lvl i jest dobry ale wiadomo na dystansie. Z bliska przy szybszych klasach jest nim ciezko.

Duch zostal zniszczony przez skrocenie przenikania z 5 na 4 sekundy , blokady , ze dopiero po 10 sekundach mozna uzyc umiejetnosci no i zmiana broni wiec calkowicie sprawiono ze szit klasa sie zrobila.

Cyganem gralem 160 lvl i galil ma taki rozrzut, ze szok.

Chemik jak zostal zjebany to szok. Zabrano mu dwie trutki i chyba bylo zatrucie 1/5 a teraz 1/7. Tak jak napisales  elektryk 3 pioruny i dodatkowy dmg z m4.

Opublikowano

Iluzjonista mysle jakby mu znerfic to obrocenie kamery na 1/10 a zaburzenie celownika buff na 1/8 mysle ze bylo by okej.

Grabieżca fajna klasa tylko to ump jest nie celne dac mu ogranicznik rozrzutu i obserowac 

Wojskowy tak jak kiedys pisalem flesh to mleko na ekranie tak jak w cs 2 tylko dopasowac do rozgrywki

skrytobójca ta zmiana broni mi sie nie podoboa 2-3 sezony temu mi sie podobal sam gralem mial 8 dmg do tmp i 2 teleporty spoko byl

duch zmiana broni go zabila wrocil bym do mp5

Klasy telegrafista, technik czalgista nikt nie gra . 

Pewnie pominalem klasy , ale chyba najczesciej spotykane to premki lub szturmowce pulkowniki amadeusze  wsparcie ogniowe aimery . 

KAT  mozna bybylo zablokowac mu perk obcy gdyz robi sieczke na serwie 

perki moglby miec wieksza wytrzymalosc .

Opublikowano

Zgadzam sie z autorem tematu, iluzjonista do nerfa propozycja zmiany na 1/10 wydaje sie byc sensowna.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Iluzjonista tak jak tu chłopacy wyżej napisali do nerfa na pewno, grając nawet tym NIESZCZĘSNYM przez wielu Weteranem, gdy mnie obróci, co wchodzi jak 1/4 te 1/8 co ma to gó**o już człowiek zrobi i od strzała ma deske. 

Co do Weterana to się już nie wypowiadam, od zmiany na 1/3 magazynek prawie nikt nim nie gra 

KAT jest mocny, ale też trzeba umieć grać z AK

Spróbować jakoś wskrzesić tego Porucznika oraz Zwinnego, w końcu są to klasy premium i superpremium więc powinny choć troche być grywalne i mieć jakieś urozmaicenie na serwerze, bo każdy kto decyduje się na kupno premium+ zazwyczaj wybiera albo KATA, albo Iluzjonistę

Opublikowano

Tak czytam i patrzę te wszystkie propozycje i w ogóle. I doszedłem do takiego wniosku. 

Ja bym przywrócił wszystkim klasom to co miały na starcie. Niech będzie weteran 1/1 z unikiem 1/6 itd itp, ale też chemik z 3 frytkami  itd. Inne klasy też przywrócić do tego jak były kiedyś i nawet zwinnego . 

Opublikowano

Powrót zwinnego do 1/8 to będzie na prawdę przesada jak z iluzjonistą 😂 więc lepiej nie wracajmy tam gdzie nie ma to uzasadnienia 

Opublikowano (edytowane)

dla mnie iluzjonista całkowicie do usunięcia, tak jak napisał @ Beast.  przy obrocie można już puścić kierownice bo śmierć jest prawie gwarantowana, szczególnie gdy 1/8 wchodzi często i nawet jak ktoś wróci celownikiem do przeciwnika to jest duża szansa na kolejny obrót. klasa najzwyczajniej psuje rozgrywkę każdemu kto nią nie gra, o wiele lepiej gdyby zrobić z tego po prostu perk.

kat do minimalnego nerfa, bicie po 50-60 w ciało, nawet przy dodawaniu 50 wytrzymałości, gdzie większość klas na serwerze przy max ładowaniu hp ma po 220-250 to jednak za dużo

Edytowane przez sorrymybad1
Opublikowano (edytowane)

Ja nie chciałem nic pisać na początku resetu, ale cały design iluzjonisty jest beznadziejny. Przecież ten obrót to jest jakbyście dali 1/8 na killa. Do tego dołożyliście kolejną umiejętność i klasa ma 1/8 + 1/10, więc wchodzi non stop + m4 czyli topowa broń, którą strzela się łatwo. Ta klasa po prostu nie powinna powstać i jest do usunięcia/całkowitej zmiany. Nie może być tak, że jesteś całkowicie bezbronny, a tak jest w przypadku pojedynku przeciwko tej klasie.

Edytowane przez Yep.
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Iluzjonista fajna klasa ale nawiązując do nazwy to może umiejętność która tworzy klona  na ekranie przeciwnika( nie wiem czy cos takiego jest do zrobienia w 1.6 XD) bądz  1/10 na hipnozę przeciwnika.

Hipnoza zawiera : rozmazany ekran, 0.5s białego blasku na ekranie przeciwnika ( o ile mozna ustawic taki timer a nie limit 1s w 1.6), zamiana stron klawiszy sterujących tzn: lewo>prawo, prawo>lewo, szansa 1/10 ( można mniej, nie wiem jak to wyjdzie w praktyce o ile takie rzeczy idzie ustawic w jednej klasie) no i oczywiscie zaburzenie reocila zostawiłbym.

Możliwość uzywania itemów po śmierci które daja exp,honor itp

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano

Buff Rusher:

Usunąć 1/5 z M3, a rozważyć zmniejszenie cooldownu przyśpieszenia z 10s, lub dodać (1/4 lub 1/3) na uzupełnienie magazynku po zabójstwie.

Nerf Obrońca:

Zmniejszyć pancerz z 20 do chociaż 15 lub chociaż usunąć spowolnienie. Na wysokim lvlu moim zdaniem zbyt op

Buff Strzelec wyborowy:

Zamiast podwójnego skoku może magazynek po fragu?

• Lubię to! 1
Opublikowano

Z tymi magazynkami po fragu nie ma co przesadzać moim zdaniem 

Można dać strzelcowi wyborowemu szybsze przeładowanie magazynka o 20% + przy każdym zabójstwie otrzymywane obrażenia są zmniejszone o 2% ( bonus działa od 2 zdobytego zabójstwa MAKSYMALNA ILOSC ZMNIEJSZONYCH OBRAŻEŃ 8%) o ile to nie jest zbyt OP😂

Opublikowano
3 godziny temu, koksuuu napisał(a):

Buff Rusher:

Usunąć 1/5 z M3, a rozważyć zmniejszenie cooldownu przyśpieszenia z 10s, lub dodać (1/4 lub 1/3) na uzupełnienie magazynku po zabójstwie.

Nerf Obrońca:

Zmniejszyć pancerz z 20 do chociaż 15 lub chociaż usunąć spowolnienie. Na wysokim lvlu moim zdaniem zbyt op

Buff Strzelec wyborowy:

31 minut temu, ramzi_ napisał(a):

Z tymi magazynkami po fragu nie ma co przesadzać moim zdaniem 

Można dać strzelcowi wyborowemu szybsze przeładowanie magazynka o 20% + przy każdym zabójstwie otrzymywane obrażenia są zmniejszone o 2% ( bonus działa od 2 zdobytego zabójstwa MAKSYMALNA ILOSC ZMNIEJSZONYCH OBRAŻEŃ 8%) o ile to nie jest zbyt OP

Nie wydaje mi się, żeby było takie op, bo ta klasa ma prawo bytu tylko na większe dystanse więc nie powinno to sprawiać jakiegoś problemu

Opublikowano
6 godzin temu, koksuuu napisał(a):

Buff Rusher:

Nerf Obrońca:

Buff Strzelec wyborowy:

przeciez te przyspieszenie jest do wywalenia praktycznie, m3 masz zeby jakos na daleko ustrzelic gracza to jak potem wyobrazasz sobie ubic kogos na dachu na eldorado nie majac m3 ? Tutaj raczej powinno byc usuniete przyspieszenie a dac 1/3 na magazynek 

• Właściciel
Opublikowano

Większość zmian weszło już w życie z propozycji, także czekamy dalej na uwagi bądź kolejne propozycje

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Takie mam spostrzezenie , Własciele lubia bron MAC 10 bo zmieniaja przewaznie bron na tą .

Skrytobójca

Broń Tmp

Opis 2 teleporty 1/10 na unikniecie pocisku 8dmg z tmp

3 sezony tak bylo i byl spoko.

Grabieżca nie potrzebna byla ta zmiana broni na Mac tylko dać ogranicznik rozrzutu i klasa moim zdaniem ok sam bym gral.

Misje Zmniejszony exp no ok ale po co wymagania zwiekszone. misje z zabiciem z danej broni czasem wkruwiaja bo czasem sie naszukasz tego perku i do tego perk trwa krotko.  Chyba najgorsza misja to rozbrajnie paki. 

Polowania super pomysl tylko szkoda ze daje czesto na te klasy ktore nikt nie gra. Pomysl moim zdaniem super z tymi polowaniami. Moze zamiast na klasy to na konkretnych graczy np. Zabija na tej mapie 7x Eszkere

Zmienil bym jeszcze czat zeby nie wazne czy martwy czy zywy widzial kazdy wiadomosc bo to nie jest serwer zwykly gdzie liczy sie info tylko cod i na tym serwie jest sieczka wiec tu info jest nie potrzebne a czasem piszesz i gracz nie widzi.

• Haha 1
  • Opiekun CS 1.6 COD 301
Opublikowano
11 godzin temu, Niewidzialny96 napisał(a):

Takie mam spostrzezenie , Własciele lubia bron MAC 10 bo zmieniaja przewaznie bron na tą .

Skrytobójca

Broń Tmp

Opis 2 teleporty 1/10 na unikniecie pocisku 8dmg z tmp

3 sezony tak bylo i byl spoko.

Grabieżca nie potrzebna byla ta zmiana broni na Mac tylko dać ogranicznik rozrzutu i klasa moim zdaniem ok sam bym gral.

Misje Zmniejszony exp no ok ale po co wymagania zwiekszone. misje z zabiciem z danej broni czasem wkruwiaja bo czasem sie naszukasz tego perku i do tego perk trwa krotko.  Chyba najgorsza misja to rozbrajnie paki. 

Polowania super pomysl tylko szkoda ze daje czesto na te klasy ktore nikt nie gra. Pomysl moim zdaniem super z tymi polowaniami. Moze zamiast na klasy to na konkretnych graczy np. Zabija na tej mapie 7x Eszkere

Zmienil bym jeszcze czat zeby nie wazne czy martwy czy zywy widzial kazdy wiadomosc bo to nie jest serwer zwykly gdzie liczy sie info tylko cod i na tym serwie jest sieczka wiec tu info jest nie potrzebne a czasem piszesz i gracz nie widzi.

Za dużo byś chciał w tym skryto, jak najmniej klas z unikaniem pocisków.

ogranicznik masz na saperze z p90 imo ump z ogranicznikiem bije bardzo mocno więc nie, zmiana broni jak najbardziej na + 

zmniejszony exp a zwiększone wymagania to właśnie po to by po 3 tygodniach od resetu nie było 301lv, tak ciężko się domyśleć

polowania będą poprawione

czat nigdy nie był widoczny i nie będzie. Zbyt dużo info możesz podać pośmiertnie i połowa klas straci wtedy swój urok. 

Opublikowano

Saper fajna klasa , ale grają nią jedynie masochiści. Dałbym jej +3 DMG z każdej broni ( klasa i tak idzie głównie w perki na serwerze niż bronie) .

Medyk - mało kto gra - moim zdaniem + 2 DMG z bazowej broni + 1 DMG - 10 inta. Wczoraj wszedłem na serwer i pograłem godzinę. Wiem różnica lvl , ale weteran i iluzjonista robią robotę 😉

Opublikowano
Godzinę temu, kolin napisał(a):

Za dużo byś chciał w tym skryto, jak najmniej klas z unikaniem pocisków.

ogranicznik masz na saperze z p90 imo ump z ogranicznikiem bije bardzo mocno więc nie, zmiana broni jak najbardziej na + 

zmniejszony exp a zwiększone wymagania to właśnie po to by po 3 tygodniach od resetu nie było 301lv, tak ciężko się domyśleć

polowania będą poprawione

czat nigdy nie był widoczny i nie będzie. Zbyt dużo info możesz podać pośmiertnie i połowa klas straci wtedy swój urok. 

Skrytobójca 2 sezony temu taki był jak napisałem .

Co od nowego sezonu bedziesz grał grabieżca jak zmiana broni ci pasuje? i stwierdzasz ze teraz bedzie grywalna?

Misje wiem zeby za szybko nie bylo 301lv wbitego, ale tak bedzie szybko pewnie.

Czat jakie ważne informacje przekazujesz? jak to cod a nie zwykły serwer. Nie masz tu jakis taktyk tylko rozpoczyna sie runda i lecisz zabijac zadnej taktyki. Z tego co widze to ludzie pisza na rozne tematy , nie widzialem zeby jeden drugiemu cos podpowiadał. 

To jest moje zdanie nie musi nikt sie z tym zgadzać, moze bedzie cos brane pod uwage moze nie i tyle.

Opublikowano

Nie ma opcji dawania chatu pośmiertnie. Gracz gra cichym jest w CT, mógłby wykosić resztki TT ale ty na bieżąco podajesz info. No sens.

Iluzjonista dostał nerfy ale nadal w moim odczuciu jest za mocny.

Exp i wymagania za misje musiały być zmienione aby jak @  kolin wspomniał po niecałym miesiącu max wbity co jest 2/10. 

Dezerter +2 DMG z AK ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.