Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przychodzę z propozycją usunięcia botów z serwera. 
Czemu?
Po pierwsze boty skutecznie odciągają ilość graczy. Sam jak widzę , że jest ich sporo na serwerze wychodzę

Po drugie boty liczą się do rankingu. Spora ilość osób wbija ranking wyłącznie na botach , które się blokują o wszystko
Widziałem już , że ktoś próbował przemówić właścicielom serwera do rozsądku o to odpowiedz , którą dostał:
"Boty są redukowane, jeżeli serwer osiągnie konkretną liczbę graczy zostają usunięte całkowicie. Boty można również przejmować więc w czym one przeszkadzają?"
Owszem boty są redukowane , ale plugin działa źle i ta redukcja często wygląda tak , że przy sporej liczbie graczy te dalej się pojawiają na serwerze.
Tak boty można przejąć , ale to przeszkadza samo w sobie. Często gracz ,który zginął bierze bota i skanuje ostatnią pozycję zabijając i mszcząc się na oponencie.
Po za tym to jest FFA , a nie DM . Jedno życie w zupełności powinno wystarczyć. Już wystarczy , że podwójne skoki irytują na VIP'ie(też ciekawy krok w strone vipa, bardziej na serwer 4fun niż ffa) ,ale tutaj już nic nie będę pisał ze względu na to , że raczej nic nie wskóram.
Podsumowując : Boty więcej szkodzą serwerowi niż pomagają. To , że zajmują slota , żeby baitować ludzi nie znaczy o efektywności , ponieważ gracze po zobaczeniu botów i tak wychodzą.
Jeżeli ten post otrzyma stanowcze nie to wnioskuje o ankiete, w której gracze podejmą decyzje. 
Pozdrawiam
Voodoo

• Lubię to! 1
  • UB Team CS 1.6
Opublikowano

Osobiscie.. Boty mi nie przeszkadzaja. Niech sobie biegaja. 

Jedyne co bym zmienila to ilosc potrzebnych graczy na serwerze, by zabojstwa zaliczaly sie do rankingu z 4 do np. 8. 

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Purple napisał(a):

Jedyne co bym zmienila to ilosc potrzebnych graczy na serwerze, by zabojstwa zaliczaly sie do rankingu z 4 do np. 8. 

Temat poruszany już wielokrotnie. Odwieczny problem, który ciężko obiektywnie rozwiązać. Osobiście uważam, że aktualnie naliczanie w ogóle nie działa poprawnie (wcale nie ma dolnego progu ilości graczy, od kiedy punktacja jest naliczana - sprawdzę to w następnym tygodniu i dam znać).

Ale fakt, że pod koniec bieżącego miesiąca graczem TOP1 jest gracz, którego większość innych graczy nie widziała na oczy (bo gra w godzinach porannych na botach) jest zdecydowanie do rozwiązania.

Edytowane przez DEGJUDYN HADWA SEKUDYN
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Mnie osobiście odstraszają boty na serwerze , przychodzę pograć multiplayer , a nie popykać na boty , równie dobrze można singla odpalić i będzie identyczny feeling . Momentami dochodzi do sytuacji powiedzmy 11vs11 z czego w jednej drużynie 0 botów , a w drugiej jest ich 8 , wtedy pozostaję tylko quit i czekać , aż gracze się pojawią .

Także również jestem za usunięciem ich z serwera , podejrzewam , że zdecydowana większość graczy jest podobnego zdania . Co to za fun nachapać fragi na npc. Pozdrawiam 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Ja z zasady nie rozumiem botów na serwerach typu FFa/4fun, odwrotnie do DM'ów, gdzie ma to logiczny sens.

A co do serwera, zauważyłem wielokrotnie że boty potrafią zbugować wejście/wyjście na mapie, np. kabul w bramie od respa TT.

Czemu na to wskazuje? No bo jak gramy łączną liczbą 16stu na serwerze z czego mamy po te kilka botów w teamie (szczególnie jak np team przeciwnika ma więcej botów od Nas), to takie zbugowane boty w tt, tylko obnizaja wartośc gry.

Jaki to ma sens, gdy my mamy boty i powiedzmy full team, a przeciwnik nie ma botów po 10 sekundach, bo te się zgliczowały w bramie. Przecież to jest podwójna przewaga jednej ze stron.

A chodzi Nam wszystkim (adminom/graczom) przecież głównie o zadowolenie gracza, na jakości serwera, odbiorze Nas czyli administracji i jak najbardziej zapełnienie serwera.

Druga sprawa to ranking, tak jak wyżej wspomniał Sekudyn, w rankingu nr top1 mamy gracza którego nikt nie zna, a jak już chłop wejdzie na serwer o 15stej to nie wie co się dzieje, bo tylko boty od 4 rano kasuje.

Dla ludzi którzy wchodzą na serwer nabić ranking, bo takie mają hobby, lubią to, to śmiem twierdzić iż ziomek który nabija ranking na botach i dzięki temu wyłącznie jest wyżej od nich, może powodować irytację, to normalne, cs to nie pasjans, to rywalizacja, w której się liczy tylko skill. A na boty ciężko o skilla.

Jednakże zdania są również takie że: ludzie przychodzą na serwer aby pograć i dla ludzi i w nosach mają boty, z dodatkowa uwagą że można byloby te boty ogarnać lepiej.

Według mnie z zasady serwer FFa, powinien być jak najbardziej oddany skillowi, graczom, a gracz z top1 temu przeczy tylko dlatego że są boty.

Edytowane przez MONTE 420
  • Lubię to! 2
Opublikowano

Jesli da sie jakos je zredukowac nawet przy minimalnej ilosci graczy np.  po 3 w druzynie to niech bedzie po 2 botow.

Gdy bedzie po 5 w druzynie to zero botow, jesli np 5vs4 wtedy 1 bot dla rownowagi. Moje zdanie, dziekuje.

Opublikowano
Godzinę temu, kabbb napisał(a):

Jesli da sie jakos je zredukowac nawet przy minimalnej ilosci graczy np.  po 3 w druzynie to niech bedzie po 2 botow.

Gdy bedzie po 5 w druzynie to zero botow, jesli np 5vs4 wtedy 1 bot dla rownowagi. Moje zdanie, dziekuje.

Podzielam zdanie, na klasycznych mapach 5v5 styknie.

Opublikowano (edytowane)

Widzę , że jest parę propozycji redukowania botów lub też była propozycja by boty były dodawane tylko w sytuacji kiedy nie ma na serwerze tego klasycznego 5v5.
Istnieję plugin , który wprowadza votowanie "małych map" przy mniejszej ilości osób i to by było lepsze rozwiązanie niż granie z marnej jakości AI. Jeśli chodzi o to by boty łowiły ludzi i zapełniały sztucznie serwer , bo faktycznie bywa , że ten świeci pustkami to możliwe , iż jest to spowodowane zupełnie innymi czynnikami. Ludzie szukają fajnego ,klasycznego , czystego FFA. Tym czasem tutaj jest sporo pluginów , które mają bliżej do 4fun to jest : leczenie , dumble jumpy na vipie , wyświetlanie obrażeń albo wisienka na torcie ANTY FLESZ. On w ogóle fajnie działa. Jeśli dostaniesz najpierw flesza od wroga i zaraz po nim od sojusznika efekt flesza całkowicie znika XD Dodatkowo  ludzie rzucają swoim na twarz , a tamci na spokojnie mogą raszować.

Edytowane przez voodoooldpier
Opublikowano

Jak dla mnie to mega dobry dodatek bo po śmierci można zagrać ponownie, nie odczuwam aby te boty przeszkadzały. 

• Lubię to! 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Propozycja powielana wielokrotnie, za każdym razem nasze zdanie w tej kwestii jest jednoznaczne. 

Nie usuniemy botów, jeżeli chcecie wiedzieć dlaczego, odsyłam do podobnych propozycji, których jest sporo na forum.

W kwestii punktacji obadamy temat i zobaczymy jak to wygląda faktycznie, natomiast boty pozostaną na serwerach pozostaną.

• Lubię to! 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.