Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę lipa z tym 1/3, kiedy inna SP ma normalnie magazynek za fraga tj. Major, i biega sobie Gerwazy 200+ Majorem i robi to samo co robił weteran z 1/1 więc zmiana trochę w kiepską stronę moim zdaniem

Opublikowano

Major nie biega w ten sam sposób, ma o wiele mniejszy ms oraz jego bron nie tak celna jak mp5 w biegu nie wspominając o szybkostrzelności i o braku uniku która ma weteran, co powoduje ze major jest o wiele latwiejszy do zabicia. 

Opublikowano

Samym problemem tej klasy jest po prostu broń którą posiada, mp5 jest skuteczne na każdy dystans z wyjątkiem długiego, na bliski dystans można skakać, biegać - cokolwiek, a i tak strzały będą celne co w połączeniu z umiejętnościami postaci sprawia, że staje się ona po prostu maszyną do zabijania. Na średni też jest skuteczna ponieważ nie posiada żadnego rozrzutu. Podobne efekty można uzyskać grając zwykłym Wsparciem Ogniowym czy Amadeuszem z wyjątkiem magazynku za fraga, a Weteran to jednak klasa Super Premium więc powinien mieć coś więcej. Moim zdaniem 1/2 na magazynek i obniżenie max pkt. kondycji o ile to możliwe (?)

Opublikowano

To już lepszą decyzją byłaby zmiana z mp5 na mac10 albo tmp moim zdaniem i zostawienie tego 1/1, to nadal klasa SP więc musi być mocniejsza niż zwykłe. Zgadzam się, że mp5 to w cs 1.6 maszynka do mielenia dlatego myślę, że zmiana na inne smg miałoby tutaj najwięcej sensu. Aktualnie sam kupiłem tą klasę, i jest trochę lipa gdy się biegnie, zabija 2os i nie odnowi nam ammo więc jesteśmy bezbronni przez 2s podczas reloadu kiedy nadal zostało przed nami kilku przeciwników.

Opublikowano

Sam przestałem weteranem grać ponieważ nie ma już magazynka po zabiciu , więc proponuję zmienić broń z mp5 na tmp ale dać jej 8-10 DMG do broni bo tmp mało bije . 

Klasa wyglądała by tak 

Broń tmp

Opis 8-10dmg dodatkowego z tmp 1/6 na unik , magazynek po zabiciu.

Mniej niż jak podałem DMG to bym nie zmieniał broni bo tmp jest mało celne i samo w sobie mało bije i tylko na bliższe odległości.

Opublikowano

mam lepszą propozycję, wypieprzcie weterana całkowicie i może wtedy skończy się ten płacz. osobiście sam gram Weteranem i wiem jak trudno gra się nim np. na takiego iluzjonistę czy majora. mp5 jest dobre głównie na bliski dystans, na daleko weteran nie ma argumentów. będziecie kombinować dalej z tą klasą to całkowicie przestanie być grywalna, bo już po zmianie na 1/3 pouciekali z niej gracze 

• Lubię to! 1
  • Haha 1
Opublikowano

Po raz kolejny napisze, najlepsza decyzja zamiast zmieniania szans na magazynek, byłaby zmiana broni na jakieś tmp czy mac, dać większy dmg z broni a zablokować perki dające dmg do tej broni.

• Lubię to! 2
Opublikowano
17 godzin temu, Beast. napisał(a):

mam lepszą propozycję, wypieprzcie weterana całkowicie i może wtedy skończy się ten płacz. osobiście sam gram Weteranem i wiem jak trudno gra się nim np. na takiego iluzjonistę czy majora. mp5 jest dobre głównie na bliski dystans, na daleko weteran nie ma argumentów. będziecie kombinować dalej z tą klasą to całkowicie przestanie być grywalna, bo już po zmianie na 1/3 pouciekali z niej gracze 

I co jest takiego trudnego w zabiciu akurat tych dwoch klas w porownaniu do jakichkolwiek innych? XD

Opublikowano

jedyne osoby, które chciały nerfa magazynku w ostatnim poście o weteranie, to byli właśnie gracze weterana (oprócz kolina) + gerwazy jako przykład, gdzie grał on dokładnie tak samo na amadeuszu, weteranie, a teraz majorze(full kondycja -> full hp -> co zostało), i to właśnie weteranem był prawie nie do zabicia - to solidny KEK.

22 godziny temu, Beast. napisał(a):

iluzjonista to inny cyrk i każda klasa ma na niego ciężko, ale on przynajmniej nie biega jak małpa i nie zabija połowy przeciwnej drużyny. co do tłumaczenia, że mp5 tylko na krótkie dystanse, to jest to wręcz śmieszny argument, bo nikt grający tą klasą nie strzela do przeciwnika na drugim końcu mapy, na otwartej przestrzeni, stojąc w miejscu XD albo podbiega z prędkościami rzędu mach5, albo po prostu idzie ciaśniejszymi przejściami, skutecznie omijając jakiekolwiek minusy mp5. 

tak jak wiele osób pisało pod ostatnim postem, do zmiany broń, a magazynek zostawić 1/1, tak jak był.

Opublikowano
24 minuty temu, sorrymybad1 napisał(a):

jedyne osoby, które chciały nerfa magazynku w ostatnim poście o weteranie, to byli właśnie gracze weterana (oprócz kolina) + gerwazy jako przykład, gdzie grał on dokładnie tak samo na amadeuszu, weteranie, a teraz majorze(full kondycja -> full hp -> co zostało), i to właśnie weteranem był prawie nie do zabicia - to solidny KEK.

iluzjonista to inny cyrk i każda klasa ma na niego ciężko, ale on przynajmniej nie biega jak małpa i nie zabija połowy przeciwnej drużyny. co do tłumaczenia, że mp5 tylko na krótkie dystanse, to jest to wręcz śmieszny argument, bo nikt grający tą klasą nie strzela do przeciwnika na drugim końcu mapy, na otwartej przestrzeni, stojąc w miejscu XD albo podbiega z prędkościami rzędu mach5, albo po prostu idzie ciaśniejszymi przejściami, skutecznie omijając jakiekolwiek minusy mp5. 

tak jak wiele osób pisało pod ostatnim postem, do zmiany broń, a magazynek zostawić 1/1, tak jak był.

od zmiany magazynku, weteranów grających każdy może sobie policzyć na palcach jednej ręki, bo jest ich znikoma ilość, a i tak widzę dalej przeszkadzają :jasperkekw:

Opublikowano (edytowane)

jak miała 1/6 na odbicie pocisku gdzie działało to jak 1/2 to nie przeszkadzał magazynek, nie przeszkadzało bieganie. No nic nie przeszkadzało, było git. I czlowiek sie musial wkurzac na tego weterana, przez 4 czy 5 sezonów ? Dudnes zamienił to na unik który nie jest jakaś mocna umiejętnością. To nagle klasa jest nie do pokonania i najlepiej ja usunac. Gdzie da sie ja bez problemu zabic, tylko trzeba potrafic grac. I albo to jest płacz żeby przywrócić jej szanse na odbicie albo sie wszystkim poprzewracało w du***h. Macie teraz op kata i iluzjoniste, ciekawe ze nikt nie placze ze te 2 klasy sa za mocne. A no tak sa op, graja za gracza wiec te klasy sa dobrze zbalansowane i sa git, no nie ? 

Edytowane przez kochamcie
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, kochamcie napisał(a):

jak miała 1/6 na odbicie pocisku gdzie działało to jak 1/2 to nie przeszkadzał magazynek, nie przeszkadzało bieganie. No nic nie przeszkadzało, było git. I czlowiek sie musial wkurzac na tego weterana, przez 4 czy 5 sezonów ? Dudnes zamienił to na unik który nie jest jakaś mocna umiejętnością. To nagle klasa jest nie do pokonania i najlepiej ja usunac. Gdzie da sie ja bez problemu zabic, tylko trzeba potrafic grac. I albo to jest płacz żeby przywrócić jej szanse na odbicie albo sie wszystkim poprzewracało w du***h. Macie teraz op kata i iluzjoniste, ciekawe ze nikt nie placze ze te 2 klasy sa za mocne. A no tak sa op, graja za gracza wiec te klasy sa dobrze zbalansowane i sa git, no nie ? 

już ch*j w to, że ludzie pouciekali z tej klasy na inne :tf: znerfią weterana za ten płacz to ciekaw jestem za jaki czas będą beczeć o kolejną klasę do nerfienia xD finalnie będzie tak, że każda klasa po kolei będzie nerfiona jak to tak bedzie wyglądało. skoro weteran jest taki OP to chyba warto zainwestować te 7zł i nim zagrać, a nie wypisywać ciągle tematy o nim, ale niestety nic nie zrobimy w tym temacie, dlatego ja sobie poczekam i będę się śmiał gdy przyjdą na kolejną klasę tematy pisać :KEKW:

Edytowane przez Beast.
Opublikowano

Graczom szkoda wydac 7 zł i wola  płakac zeby do zwyklych klas przyrownac , tylko jak ktos jest dobry to na kazdej klasie bedzie gral dobrze i wtedy do tego dobrego gracza tez beda pretensje bo ta klasa na ktorej gra jest za mocna .  Kolejny problem jest taki ze jak wbijesz sobie wiekszy lv to jestes lepszy na tej klasie i tez to sie nie podoba bo jestes szybszy wytrzymala i ciezej zabic , nie wiem czemu ludzie nie moge sobie wbic wiekszego lv i latac i zabijac. Płacz bedzie w kółko. Moim zdaniem powinni isc na zwykly serwer tam beda mieli rowne szanse. Szkoda bo pal licho te pieniadze ale grasz sobie klasa a tu nagle dostaje nerfa i odechciewa ci sie grac.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.12.2025 o 13:33, Beast. napisał(a):

już ch*j w to, że ludzie pouciekali z tej klasy na inne :tf: znerfią weterana za ten płacz to ciekaw jestem za jaki czas będą beczeć o kolejną klasę do nerfienia xD finalnie będzie tak, że każda klasa po kolei będzie nerfiona jak to tak bedzie wyglądało. skoro weteran jest taki OP to chyba warto zainwestować te 7zł i nim zagrać, a nie wypisywać ciągle tematy o nim, ale niestety nic nie zrobimy w tym temacie, dlatego ja sobie poczekam i będę się śmiał gdy przyjdą na kolejną klasę tematy pisać :KEKW:

Lekko abstrakcyjne myślenie, owszem kilka osób przenioslo lvl ale to tylko pokazuje ze klasa byla zbyt op i po prostu kazdy ja abusowal. Idac twoim tokiem myslenia kazdy powinien kupic weterana bo jest op tylko zapominasz o fakcie ze po prostu nie kazdemu odpowiada gameplay permanentnego trzyamnia "w" i " mouse1", dodatkowo nie kazdy ma tyle samo czasu na gre, dlatego administracja czy stali gracze staraja sie dawac sugestie odnosnie balansu abys nie skonczyl na serwerze sam na swoim weteranie grajac tylko z botami. Zgodze sie z tym co napisales ze nigdy nie zadowoli sie wszystkich i zawsze znajda sie narzekający natomiast w porownaniu do innych aktulanych klas gdzie raczej narzekania sa pojedyczne oraz sporadyczne z weteranem jest sytuacja nieco inna i to juz nie od tego sezonu jest wylew niezadowolenia wielu graczy odnosnie mocy tej klasy. Jesli chodzi o sam temat w pelni zgadzam sie z sugestia @  cerdo paro siempre , dalej pozwoli to weteranowi na sieczke na bliskie dystanse lecz zminimalizuje sytuacje kiedy wchodza 3 losowe banie na pelnym biegu z mp5 z polowy mapy.

Edytowane przez NTS
  • Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Właściciel
Opublikowano

Weteran patrząc kilka sezonów wstecz formalnie był 2x silniejszy jak nie jeszcze więcej chociażby przez odbicie pocisku a nie unik. Stopniowo dostawał nerfa lecz dalej jest problem z tą klasą. Osobiście nie chciałbym jej usuwać, klasa fajna pod kondycję i typowy szturm, widzę kilka rozwiązań na nie, ale które jest trafne, ciężko stwierdzić raczej musielibyśmy to przetestować. Z urlopu wracam w sobotę więc wtedy wdrożę zmiany na serwerze 

Opcja 1

- Zmiana broni, choć wydaje mi się że to może mocno zabić klasę, ale wtedy buff magazynku do 1/1, unik raczej bez zmian 

Opcja 2 

- Zmiana magazynku z 1/3 na 1/2 

Opcja 3 

- Zmiana magazynku z 1/3 na 1/1 + nerf uniku pocisku na 1/8

Podsumowując, jestem bardziej za zostawieniem broni ale skupieniu się na odpowiednim balansie magazynku + uniku pocisku, temat zostawiam do końca tygodnia otwarty z racji mojego urlopu. 

Opublikowano
3 godziny temu, Dudnes napisał(a):

Weteran patrząc kilka sezonów wstecz formalnie był 2x silniejszy jak nie jeszcze więcej chociażby przez odbicie pocisku a nie unik. Stopniowo dostawał nerfa lecz dalej jest problem z tą klasą. Osobiście nie chciałbym jej usuwać, klasa fajna pod kondycję i typowy szturm, widzę kilka rozwiązań na nie, ale które jest trafne, ciężko stwierdzić raczej musielibyśmy to przetestować. Z urlopu wracam w sobotę więc wtedy wdrożę zmiany na serwerze 

Opcja 1

- Zmiana broni, choć wydaje mi się że to może mocno zabić klasę, ale wtedy buff magazynku do 1/1, unik raczej bez zmian 

Opcja 2 

Opcja 3 

Podsumowując, jestem bardziej za zostawieniem broni ale skupieniu się na odpowiednim balansie magazynku + uniku pocisku, temat zostawiam do końca tygodnia otwarty z racji mojego urlopu. 

dużo osób chce zmianę broni z tego co idzie wywnioskować z odpowiedzi, sam jako gracz Weterana rezygnuje z automatu z tej klasy jakbym miał latać z jakimś UMP/MAC, które tylko na bardzo bliski dystans działają, osobiście dla mnie opcja 2 i 3 jest git, ale wiem, że to nie przejdzie u ludzi 

• Lubię to! 1
Opublikowano
6 godzin temu, Dudnes napisał(a):

Opcja 1

Opcja 2 

Opcja 3 

Jeszcze jest 4 opcja, wrocic do odbicia i skonczy sie placz o ta klase XD 

Opublikowano

Opcja 1

Opcja 2 

Opcja 3 

Opcja z zmiana broni moim zdaniem będzie najkorzystniejsza czyli nr 1

Opublikowano (edytowane)

Moim Zdaniem opcja 3 byla by najlepsza.

Lecz można by bylo wyjebac całkowicie unik i został by sie magazynek 1/1 i 5 dmg . Jezeli to nie pomogło to chyba zostaje przymknac oko na placz bo juz wiecej znerfic sie nie da na tej klasie. 

Mnie tez wkurza iluzjonista i jakos tematów na niego nie pisze, jest taka klasa to jest trzeba sobie z nim radzic.

Opcje ze zmiana broni zabije tą klase bo juz mam grabiezce magazynek 1/1 i ump i 4 dmg i gra ktos ta klasa nie bo ump wolno strzela.

Edytowane przez Niewidzialny96
Opublikowano

Za chwilę meta się zmieni i będzie jak z zwinnym żołnierzem 

Każdy zapomni i jeszcze weteran buffy dostanie 😂

Opublikowano

Opcja 1

Opcja 2 

Opcja 3 

Opcja 1 ok

Opcja 3 mozna sprobowac ale z calkowitym wyrzuceniem uniku 

Opublikowano
12 godzin temu, Dudnes napisał(a):

Opcja 1

Opcja 2 

Opcja 3 

Opcja nr 1 - przy perku z uzi i magazynku 1/1 w przejsciach czy tez na malych mapach bedzie to samo co z mp5 ( mi osobiscie z ump lepiej banie na blisko wchodzily niz z mp5)

Opcja nr 2 - moim zdaniem mozna przetestowac

Opcja 3 - 1/1 z mp5 bylo i byla sieczka bez wzgledu na ten unik. Unik moze byc 1/20 a w grze przy tej kondycji bedzie jak 1/5.

Opublikowano

Skoro mp5 miałoby zostać to moze wtedy zablokowac kondycje w statach? ustawic limit.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Prawdę mówiąc Weterana łatwiej zabić niż tego iluzjoniste. Iluzjonista moim zdaniem jest za mocny bo kamere co chwila odwraca i tobie jedynie zostaje wywalic bron bo nic nie możesz z tym zrobić i powidziedzieć GG. Obracanie kamery można by bylo znerfić np a niestabilnosc celownika dac buff zeby nie byl poszkodowany.

Moim zdaniem opcja nr 3 w weteranie była by najlepsza i sprawiedliwa. Wterean na niskim poziomie nie jest silny. Kazda klasa jak sie wbije poziom jest lepsza , może weteran sie wyróznia ale to tez pierw na nim trzeba wbic ten poziom wyzszy..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.