Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Pierwsza moja propozycja będzie dotyczyć drobnej zmiany w regulaminie serwera, gdyż jak można zauważyć dużo graczy ,,kampi'' przed anarchią na zielonych czy w górnym trupie.

Dlatego proponuje dodać podpunkt który brzmi ,, Na serwerze obowiązuje gra dynamiczna '' lub coś w tym stylu. 

Drugą propozycją będzie całkowite usunięcie granatów dymnych z menu vipa. Jak wszyscy wiemy granaty dymne są bardzo często używane do utrudnienia gry innym. 

Trzecią moją propozycją będzie umożliwienie Adminom przeprowadzania skanu WarGods graczom na serwerze. Wiem że mogą wystąpić z tym problemy ale w razie potrzeby mogę dodać temat/poradnik z obsługą tego programu oraz co trzeba zrobić by ten program działał u graczy. Z doświadczenia jakie mam z  Wargodem wiem, że gracze celowo źle kopiowali lub wklejali komendy z oficjalnej strony WarGods do cmd dzięki czemu program mógł działać. 

Co do pierwszej i drugiej propozycji to liczę na odpowiedz graczy. Natomiast co do trzeciej propozycji liczę na odpowiedz Opiekuna/Właściciela serwera . 

• Lubię to! 1
  • Haha 5
Opublikowano

Moim zdaniem co do pierwszego podpunktu to tak nie bardzo...są momenty w których przykładowo CT jest OP (over powered) i raszują MID albo GÓRNY albo ANARCHIĘ i wchodzą. 

Jest częsty powód dlaczego przykładowo ja mówię ,,wyczekajmy chwilę".

Jeśli znajdzie się osoba nie wykonująca przez to celi z premedytacją to po prostu RAM PAM PAM CELE MAPY ALBO BAN.

Drugi temat smoke można i tak będzie dokupić, także w pewnym sensie bez sensu...

Natomiast można przyjmować zgłoszenia jako admin o UTRUDNIANIU GRY lub TROLLOWANIU, za uprzednim ostrzeżeniem i wtedy wiadomo jakieś ostrzeżenia albo ban...

Są osoby które specjalnie denerwują smokami tu się zgadzam, ale nie możemy wszystkich wrzucać do jednego worka mimo że poniekąd ja jestem ofiarą takich smoków rzucanych przez trolli oraz czasem po prostu nieumiejętnych niemyślących.

Trzecia sprawa to popieram jako gracz, aby można było łapać, niszczyć, tępić, katować, banować oszustów...człowiek ma chwilę dla siebie chce pograć, a tu musi grać Z albo NAPRZECIW osobom które mają wspomagacze nielegalne ha tfu! JECHAĆ Z TAKIMI!

Pozdro dla drona!

• Haha 1
Opublikowano

Jako UBT wypowiem się tylko w 3 sprawie. 
Po 1. Największy problem z WG (techniczny):
image.png.73ebc34652f699338f50983c2a69a181.png
WG działa tylko i wyłącznie na windowsie. Wystarczy, że chociaż jeden inny gracz będzie korzystać z linuxa jak ja i już WG nie zrobi. Jest to nisza, jak zapewne cześć dinozaurów co zostali przy dystrybucjach jak windows XP/7 (a są tacy), ale nadal jest to na tyle "duży" rynek (szczególnie, że ostatnio jest wysyp linuxiarzy, przez filmy PewDiePie'a) i dzięki dystrybucjom, które wychodzą na przeciw graczy jak np. Bazzite albo Nobara; Nie jestem też pewien jak sytuacja wygląda w przypadku custom ISO - albo okrojonych wersjach windowsa, albo przygotowanych typowo pod gaming jak np. Revi, Kernel czy Atlas który przedstawił mi ostatnio @ frz  - na 100% na niektórych nie idzie uruchomić np. anticheata od Faceit (testowane), pomimo tego, że to "nadal" win10/11; 

Po 2. Powodzenia w namawianiu graczy do pobrania takiego programu i odpaleniu go na swoim kompie:
image.thumb.png.a6c8d4a8829b5f2ec022752f4b08421b.png
O ile jakiś % graczy zna WG, o tyle większość ludzi nie ma pojęcia, że takie coś istnieje i w totalnym poważaniu będzie mieć prośbę admina o wykonaniu skanu. Tak samo sytuacja wyglądała jak wchodził np. fastcup i dla ludzi była to kolejna ruska strona od której trzeba się trzymać z daleka (zresztą, co się dziwić w dzisiejszych czasach) i nie chcieli nawet wchodzić w mecze x_D; Mieliśmy w UBT i administracji kilka (na palcach jednej ręki można policzyć, ale jednak) sytuacji w których podczas pobierania plików .dem (demko z 1.6) przeglądarka blokowała go jako zagrożenie i admini/ubt nie chcieli takiego pliku otwierać. Należy pamiętać, że to forum CS, a nie informatyczne - większość ludzi ma podstawową wiedzę o obsłudze komputera i chce po prostu pograć;

I po 3, w sumie najważniejsze - po co?
WG niczym nie różni się od ładniej skrojonych anticheatów i też nie jest nieomylny (już w ogóle pomijając, że wywala czerwonego skana na np. innych modelach +D); Jeżeli będzie możliwość robienia graczom WG, to admini będą tego nadużywać tak samo, jak robią to od lat z SS'ami - bo łatwiej jest na 1-2 rundy wejść na spect, walnąć problematycznemu graczowi fotki i wrócić do grania. Różnica jest taka, że teraz będzie to naciąganie się z graczami, zamiast szybka operacja (swoją drogą ja np. na serwerach gram z hud_saytext 0 i voice_enable 0, bo chcę sobie pograć, a nie mam czasu na czytanie czatu czy słuchanie patolii - gl dopisać się do takiego gracza na serwerze); Co jeżeli WG wyjdzie zielony? Ban nie zostanie nadany? Czy admin mimo wszystko będzie szukał opcji na zbanowanie gracza? Czysto technicznie WG będzie kolejnym "kamyczkiem" na drodze w banowaniu gracza, który nawet jak wyjdzie zielony, będzie po prostu kontrowany na zasadzie: "dobrze się kryje", "źle zrobił skana", "jego cheata nie wykrywa", "używa czegoś innego" czy inne syfy. Coraz bardziej się ludziom w du**e przewraca, żeby szukać rozwiązań na proste problemy. 

Ode mnie kosz. Już nawet pomijając polaryzację jaką WG tworzy w community i ile razy temat był wałkowany. 

• Lubię to! 4
  • KAT 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Kwestie wargod'a przerabiałem na poprzedniej sieci, mieliśmy takie narzędzie.

Natomiast każdemu adminowi większość graczy odmawiała wykonania skanu, z czego wynikały niepotrzebne kłótnie, skargi i bany - myślę, że @  71.  wyjaśnił dokładnie ten temat.

Ja tylko oznajmię, że nie wprowadzimy tego na żaden serwer.

Pierwszy punkt nijak ma się do serwera typu FFA, tu nie chodzi o to, aby zakończyć rundę w 30 sekund - tylko żeby się postarać ją wygrać, a często jest tak, że CT rushują nie pozostawiając wyboru terrorystom.. dlatego uważam, że zapis dotyczący respa i strefy przed trupem wystarczy.

• Lubię to! 3
  • Junior Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.