Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej!
Chciałbym zaproponować delikatną zmianę w wyposażeniu klasy Grabieżca – konkretnie zmianę głównej broni z UMP-45 na jedną z następujących:

• FAMAS

• Galil AR

• SG-552

Obecnie na serwerze dominują bronie z wysokim DPS i skutecznością na dalekim dystansie, w tym kontekście UMP-45 jest przyzwoita na krótkim dystansie, traci znacząco na użyteczności w starciach na średnie i dalekie odległości.

Wprowadzenie jednej z wyżej wymienionych broni:

• zwiększyłoby konkurencyjność klasy Grabieżca względem innych klas z dostępem do karabinów,

• nie zaburzyłoby balansu (FAMAS i Galil są relatywnie słabsze niż M4/AK, ale dają większy zasięg niż UMP),

• zachowałoby charakter klasy – Grabieżca dalej nie miałby najlepszego ekwipunku, ale zyskałby lepsze możliwości reagowania na popularny styl gry na dystans.

• Jeśli zmiana na SG-552 wydaje się zbyt mocna, FAMAS lub Galil mogłyby być świetnym pośrednim rozwiązaniem.

Z góry dzięki za rozważenie! 🙂

Edytowane przez JackyKolegaZapteki
Opublikowano

Grabieżca ostatnio dostał buffa na moduł odrzutowy, żeby właśnie skracać ten dystans. Zmiana na wyżej wymienione bronie zrobi z niego zbyt mocną darmową klasę. 

Opublikowano

Na obecną chwile na nie. Dostał buffa odnośnie modułu. 
W krótkiej perspektywie myslę,że można wziąć pod uwagę broń.

• Uwielbiam 1
Opublikowano

biorąc pod uwagę to, że na serwerze jest dużo osób ten moduł kończy się dość szybko pomimo tego, że jest go 5 to chcąc dolecieć do kogoś pod koniec rundy zazwyczaj już tego modułu nie ma, zostaje mi wtedy siedzieć w miejscu bo wtedy jestem po prostu klockiem z umpem i na dalsze odległości nie jestem w stanie zrobić kompletnie nic strzelając po 8/11 i to naprawdę niecelnie.

w każdym razie dzięki za szybką odpowiedź <3

Opublikowano

A ja uważam że na galila można zamienić, bo ta broń ma duży rozrzut i po prostu jak użyje modułu, wyląduje i zacznie odrazu strzelać to mu zacznie cała broń latać. Ale w zamian będzie zadawać większy dmg :) także jakiś - i + będzie 

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Wydaje mi się, że właśnie przez tego UMP nikt nie chcę grać tą klasą, są momenty w których dostaje masę DMG przez ścianę i nie mam na to żadnej odpowiedzi, ponieważ UMP nie przechodzi przez żadne struktury.

Nie chcę aby ta klasa została bez żadnego gracza, fajnie jest gdy na serwerze jest coś innego niż teleport i wprowadza to jakieś niecodzienne sposoby gry.

Opublikowano

Pozostańmy przy "sekcji broni" i może zmiana na mp5? Jeśli ciężkawo sie gra ump

• Lubię to! 1
Opublikowano
6 minut temu, ramzi_ napisał(a):

o tutaj akurat na +, mysle ze taka klasa z mp5 by sie bardziej przebila do mety obecnego sezonu.

Opublikowano

Mp5 moim zdaniem będzie zbyt mocne problem w umpie jest taki że nie dość mało bije, nie przeskanuje nic to jeszcze jest wolne jak na aktualne standardy coda. Biorąc sytuację w której grabieżca już doskoczy modułem do innej klasy to nie ma co z nią konkurować ponieważ nie dość że zadaje mniej dmg niż inna klasa to strzela również wolniej niż inna klasa. Mogłoby się sprawdzić dodanie delikatnie dmg z 1-3 w zależności od przeanalizowania jego sytuacji, zwiększenie szybkostrzelności jak było w przypadku obrońcy, ALE nikt nie wpomniał a ja już pisałem żeby dodać jeszcze delikatnie ograniczenie rozrzutu w przypadku tych zmian i grabieżcy jak i obrońcy. Obrońcą nikt nie gra moim zdaniem z prostego powodu. Ma teraz duży rozrzut. Zmiana szybkostrzelności na plus, ma dobre umiejętności w postaci immune na umiejętności bijące typu rakiety, pioruny itp ale wiadomo jest wolny i rozrzut broni jest spory. Bardzo ciężko się strzela z daleka bo to krowa więc pasuje żeby chociaż z bliska dobrze się strzelało a w sytuacji gdy z bliska walisz full auto a kule trafiają wszędzie tylko nie w przeciwnika to już nie jest fajnie

• Dzięki 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano
25 minut temu, ramzi_ napisał(a):

Nie rozwiązało by to problemu dalekiego zasięgu (który jest w obecnej mecie dość kluczowy) natomiast celność oraz szybkostrzelność MP5-tki  mogły by to wystarczająco zrekompensować nie czyniąc z klasy darmowego premium.

W każdym razie, pomysł Ozziego z ograniczeniem rozrzutu oraz dodaniem jakiegoś stopnia szybkostrzelności jest również bardzo dobry.

Opublikowano
1 godzinę temu, Barjail napisał(a):

Zmiana broni wydaje się ok, ale trzeba wziąć pod uwagę, że żadna inna klasa nie ma głównej broni - UMPa.

nie bez powodu na codach nie ma zazwyczaj klas z ump. A jak byly to z duzym dodatkowym dmg albo z 1/x na zabicie. Można zamienić tmp u komandora na ump, można tez dorzucić ump do jeszcze jakiejś klasy jako dodatkowa bron

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Jestem przeciwny zmianie broni, jak się umie grać to i UMP wystarczy. 

W dniu 22.09.2025 o 20:57, JackyKolegaZapteki napisał(a):

Obecnie na serwerze dominują bronie z wysokim DPS i skutecznością na dalekim dystansie, w tym kontekście UMP-45 jest przyzwoita na krótkim dystansie, traci znacząco na użyteczności w starciach na średnie i dalekie odległości.

Mając taką broń to oczywiste, że nie będziesz walczył na dalekie odległości. Idąc takim tokiem rozumowania, ja proszę o zmianę broni na saperze na sg albo aug, bo też skanować się nie da z P90, a na dużą odległość trafić to zapomnij. A na grabieżcy zawsze dystans możesz sobie skrócić skacząc i używając modułu.

To jedyna klasa darmowa z UMP, zabierając je tracimy różnorodność broni na serwerze.

PS. niedawno klasa przecież dostała buffa na limit użyć modułu

Edytowane przez Vezovi
  • Lubię to! 2
  • Junior Admin
Opublikowano

Klasa została stworzona typowo pod duele na małym dystansie. Dodając jej galila, czy innego rifle'a zrobimy mobilnego zabijakę.

Z drugiej strony, zmiana na MP5 skutkowałoby kolejną klasą, która może lecieć +w z full auto i siekać wszystko. 

Nie widzimy potrzeby zmiany broni na inną, klasa miała być mobilna i doskakiwać szybko do wroga w celu zabicia, specjalnie z tego powodu też zwiększyliśmy jej ilość użycia modułu.

• Lubię to! 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.