Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Dudnes

SEZON 11 - Ankieta dla społeczności

SEZON 11  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ocena ogólna sezonu 11

• Bardzo dobra
      8
    • Dobra
      27
    • Jest okej
      9
    • Nie podoba mi się
      3
  2. 2. Czy ilość klas jest wystarczająca?

• Tak
      33
    • Nie
      14
  3. 3. Która klasa premium jest najsilniejsza

• KAT
      4
    • Mnich
      24
    • Myśliwy
      5
    • Zwinny żołnierz
      14
  4. 4. Która klasa super premium jest najsilniejsza

• Olaf
      4
    • Weteran
      5
    • Morderca
      15
    • Komandor
      4
    • Major
      3
    • Porucznik
      16
  5. 5. Które klasy premium/spremium powinny zostać całkowicie usunięte (zaznacz 2 klasy)

• KAT
      16
    • Mnich
      7
    • Myśliwy
      9
    • Zwinny żołnierz
      9
    • Olaf
      4
    • Weteran
      11
    • Morderca
      15
    • Komandor
      6
    • Major
      6
    • Porucznik
      5
  6. 6. Czy ogólny balans klas jest odpowiedni

• Tak
      10
    • Nie
      3
    • Do lekkich poprawek
      31
    • Nie mam zdania
      3
  7. 7. Jak oceniasz nowy system misji

• Zdecydowanie lepszy od poprzedniego
      19
    • Jest okej
      17
    • Negatywnie, zbyt długo robi się misje
      11
  8. 8. Czy powinniśmy wprowadzać na serwer eventy typu. zwiększenia exp'a o 50%

• Nie
      10
    • Tak ale z wcześniejszym podaniem terminu eventu
      37
  9. 9. Czy oprócz nagród za top level oraz najlepszy klan, powinniśmy coś jeszcze dodać

• Top czasu spędzonego na serwerze
      19
    • Top PVP
      12
    • Nie dodawałbym nic, jest okej
      16
  10. 10. Co ile powinien odbywać się reset sezonu

• około 45 dni
      14
    • około 60 dni
      18
    • około 75 dni
      7
    • około 90 dni
      8
  11. 11. Jak oceniasz wprowadzenie umiejętności airstrike oraz samej klasy Major?

• Super
      28
    • Jest okej, ale potrzebuje trochę wzmocnienia
      13
    • Airstrike jest za słaby, potrzebuje natychmiastowej zmiany
      6
  12. 12. Czy uważasz, że umiejętności pasywne powinny mieć takie same szanse w danej frakcji klas? (np. szansa na opróżnienie magazynku lub szansa na zamianę broni przeciwnika na nóż)

• Tak
      23
    • Nie
      24
  13. 13. Czy uważasz, że umiejętności nakładające efekt powinny mieć takie same szanse w danej frakcji klas? (np. szansa na oślepienie, szansa na naćpanie przeciwnika)

• Tak
      25
    • Nie
      22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, Vezovi napisał(a):

4. Co do zwinnego żołnierza to przyznam, że ok. 8/10 potyczek przeciw niemu wyciągało mi kosę, a wtedy to pewna śmierć. Jestem za nerfem do 1/11. Cygan też ma przesadzone te opróżnianie magazynku, znerfiłbym to do 1/9, ale za to dał +2 dmg, czyli z +3 dmg -> +5 dmg

Duże +1 co do zwinnego i cygana, ewentualnie zwinnemu znerfic ten refill ammo na np 1/3

Nie wiem jak działa skalowanie czystego expa na serwerze, ale może perk Fuksiarz (losowo dostaje sie od 50-200 expa) zmienić tak żeby skalował się z lvlem

Perk miecz jedi, nie ma modelu miecza jedi(chyba że to problem z mojej strony ale nigdy nie widziałem) poza tym 1/2 na zabicie z kosy sprawia że raczej większość go wyrzuci, zmienić na 1/1 

Perk Opaska Terrorysty, pierdoła ale opis to "1/5 procent szansy"  

Opublikowano
23 minuty temu, percioo napisał(a):

Duże +1 co do zwinnego i cygana, ewentualnie zwinnemu znerfic ten refill ammo na np 1/3

Nie wiem jak działa skalowanie czystego expa na serwerze, ale może perk Fuksiarz (losowo dostaje sie od 50-200 expa) zmienić tak żeby skalował się z lvlem

Perk miecz jedi, nie ma modelu miecza jedi(chyba że to problem z mojej strony ale nigdy nie widziałem) poza tym 1/2 na zabicie z kosy sprawia że raczej większość go wyrzuci, zmienić na 1/1 

Perk Opaska Terrorysty, pierdoła ale opis to "1/5 procent szansy"  

Zwinny reflik zostawic a zamienic noz na 1/11 czy tam wedlug "oplacalnosci". Bo jak dostanie nerf na wszystko to no.

Miecz jedi ma wlasnie taki jakis zolty model xd ale 1/1 z kosy bijac "lewym" to troche za op mysle, 1/2 jest akurat bo nie musisz bic z "prawego"

Opublikowano
34 minuty temu, ramzi_ napisał(a):

Miecz jedi ma wlasnie taki jakis zolty model xd ale 1/1 z kosy bijac "lewym" to troche za op mysle, 1/2 jest akurat bo nie musisz bic z "prawego"

No to zmienić na 1/1 ppm, drugi perk żeby pomóc w misji na zabicie nożem

• Właściciel
Opublikowano

Na wstępie chciałbym podziękować wszystkim za ogromną aktywność w tym temacie. Dzięki Waszym sugestiom udało nam się zebrać naprawdę wiele cennych informacji.

Poniżej przedstawiam kilka zmian, które już zostały wdrożone na serwerze dzięki Waszym propozycjom. Oczywiście to nie koniec – nadal będziemy wprowadzać kolejne poprawki i usprawnienia.

Temat pozostaje otwarty, aby każdy mógł dalej dzielić się swoimi pomysłami na ewentualne zmiany. Dodatkowo odpowiem też na kilka kwestii, które pojawiły się w dyskusji.

Zmiany, które zostały już wdrożone

• Komandos: dodano użycie modułu 2x na rundę
  • Mnich: zmieniono ilość posiadanych teleportów z 3 na 2
  • Zmieniono dodatkowe DMG w klasach, aktualnie wszystkie trzymały się jednego schematu, + 3 DMG rifles / +4 DMG smg

Klasy darmowe: + 3 DMG rifles / +4 DMG smg

Klasy Premium oraz Super Premium: +4 DMG rifles / +5 DMG smg

• Zwinny żołnierz: zmieniono szansę zamiany broni przeciwnika na noz z 1/10 na 1/11
  • Cygan: zmieniono szansę na oproznienie magazynku przeciwnika z 1/7 na 1/9
  • Duch: zmieniono cooldown na użycie umiejętności przenikania przez ściany z 15 sec. na 10 sec oraz zmieniono czas w którym możemy przenikać z 4 sec. na 5sec.
  • Komandor: zamieniono glock'a na deagle
  • Zwiększono ilość przyznawanego EXP'a za zabicie wyższych leveli o 25%

Różnice między klasami darmowymi a premium
Temat pojawiał się kilkukrotnie, dlatego na początek postanowiliśmy delikatnie podnieść DMG w klasach premium oraz super premium. Szczegóły znajdziecie w changelogu. Zmiana jest zauważalna, ale nie przesadzona – chcemy zobaczyć, jak wpłynie na balans. W późniejszym etapie rozważymy dodatkowe poprawki dla klas płatnych.

Częstotliwość resetów
Większość z Was odpowiada co 60 dni. W zeszłych sezonach po około 40 dniach aktywność wyraźnie spada, dlatego takie rozwiązanie wydaje się najbardziej rozsądne.
Od przyszłego weekendu planujemy specjalne eventy (dodatkowy EXP i Honor), które mają zachęcić do dłuższej gry.
Na kolejne sezony szykujemy też nowe systemy, które wciągną graczy na dłużej.

Darmowy level i EXP

• Darmowy level uruchomimy później niż zwykle, żeby utrzymać większą liczbę niższych leveli

• Bonus za zabicie gracza z wyższym levelem został zwiększony o 25%.

• Na przyszły sezon możliwe jest obniżenie ogólnej ilości zdobywanego EXP-a.

• Ten sezon pozostaje pod obserwacją (większa aktywność po wakacjach + nowy system misji) jeżeli chodzi o zmiany związanego z expem, czytaj pkt. wyżej

• Następny reset planowany jest na początek lub połowę grudnia, więc obecny sezon potrwa nieco dłużej niż standardowo.

Przenoszenie EXP-a
@  ramzi_ – jeśli dobrze zrozumiałem, proponowałeś przenoszenie levela zamiast EXP-a (np. 100 lvl na 100 lvl = 200 lvl)?
Odpowiadam kategorycznie – tak nigdy nie będzie.
Każdy level wymaga innej ilości EXP-a, dlatego niemożliwe jest równe zestawienie np. 200 lvl z 50 lvlem. Od zawsze na COD-ach przenosi się właśnie EXP, a nie poziom. Dlatego przenosząc 100 lvl, w praktyce możemy otrzymać np. 160 lvl – bo łączymy EXP-a, a nie level.

Klasa „Morderca”
Dostał nerfa i mogę to napisać z czystym sumieniem i pewnością

• zabraliśmy jedną rakietę (co jest odczuwalne)

• niewidzialność została zmniejszona z 60 do 55 (różnica praktycznie niezauważalna).

Ogólne propozycje klas i perków
Rozwiązania, które naszym zdaniem mają sens, po prostu pojawią się w changelogu – nie na wszystkie propozycje odpowiadamy wprost. Dodatkowo w planach są dwie darmowe klasy, które pojawią się prawdopodobnie jeszcze w ten weekend.

• Lubię to! 5
Opublikowano

Pare klas można usunąć takich jak 

-Klasa duch (zamian broni ta klase zabiła)

-skrytobojca (Zmniejszenie z 8 dmg do 4 dmg przy broni tmp gdzie nie bije dużo i nie jest na daleki dystans to postac do usunieci)

Te dwie klasy dostały duże nerfy i sa bezużyteczne 

-Telegrafista (nie zauważyłęm żeby ktos grał)

-Technik (Tej klasy jak gram już troche miesięcy to nie zauważyłem żeby ktos nia grał)

-Obrońca nie wierze żeby buffy coś jej pomogły.

• KAT 1
Opublikowano (edytowane)

Jak mozna tutaj sie z toba zgodzic jak ty usuwac chcesz klasy bo nikt nie gra XD
Technik graja ludzie
Telegrafista był sprawdzany i tez grany ( dodany niedawno) ale rozumiem ze kasujmy wszystko bo przepowiednia tak mowi :D
Do reszty tez bez komentarza, nie ma co kasowac klas kazdy powinien miec wybor. Tyle ile jest graczy tyle jest gustów. Skad wiesz czy np nad tymi klasami co wymieniles nie bedzie zmian np duch juz dostal zmiane odnosnie "przechodzenia".  Kwestia czasu meta sie zmieni i inne klasy będa " w grze"

MISJE akt 8 i 9

Odnośnie misji z aktami, zauważyłem do  200lv 7 aktów sie kończy i te 101 lv trzeba wbijac bez misji, może warto cos pomyślec nad aktem nr 8 i nr 9.
Taka sama zasada jak przy wcześniejszych aktach jak chodzi o misje jednak dodałbym "Odblokowanie aktu nr 8 oraz nr 9"

Akt nr 8 : Odblokowanie zaczyna się misją która polega na posiadaniu 5k honoru ( który oczywiście znika jest to wymóg konieczny aby wgl odblokowac)
Misje> Rozegraj 100 rund > Zabij HS x25> Podłoz bombe x3> Rozbrój bombę x3> Zdobądź 100 fragów> Zdobądz losowy przedmiot x2 ( serwer automatycznie losuje perk do zdobycia)
Akt nr 9 : Odblokowanie potrzeba 10k honoru
Misje > Rozegraj 200 rund>Zabij HS x50> podłoz bombe x6>rozbrój bombe x6> Zdobądz 200 fragów> Zabij klase premium/S premium x10

Po wykonaniu tych misji odblokowuje sie dostęp do aktu 8 potem analogicznie do aktu nr9 .

Na nowy sezon warto przemyślec czy nie wprowadzic takich misji przed każdym aktem :)

Cygan dostał nerfa więc cyganskie nawyki proponuję 1/8>1/10.

Fajnie jakby podczas "obserwacji gry" lewy dolny róg normalnie białym tekstem pokazywał sie ranking gracza.

Edytowane przez ramzi_
  • Lubię to! 1
  • KAT 1
Opublikowano

Ramzi okej może z tym usuwaniem to przesadziłem , Technikiem od 3-4 sezonów nie widziałem żeby była grana. Telegrafista okej nowa postać ale też nie jest zbyt atrakcyjna stąd moja opinia. Skrytobojca 2 sezony temu dostał nerfy i do tej pory nie widzę też chetnych do gry a duch teraz sam mozesz zobaczyc ze przestali grac a sezon wczesniej ta klasa cieszyła sie duża popularnoscią.  Chciałbym aby postacie z inna bronią niż ak i m4 tez byly atrakcyjne . Sam jak przyszedłem na serwer spodobała mi sie klasa skrytobojca ale teraz nie da sie nia grac.

• Lubię to! 1
  • KAT 1
Opublikowano

Po to jest tyle klas, żeby każdy mógł wybrać coś dla siebie. Wejdzie taki Kowalski i akurat może wybierze taka klasę.

• Lubię to! 1
  • KAT 1
Opublikowano (edytowane)

Klasy niech sobie sa, co sie tak uczepiliście tego usuwania? Jak mogą wlecieć nowe i nie trzeba będzie jakiś innych usuwać, to nikomu chyba nie wadzą, jedynie bym się przyjrzał buffowaniu takich klas którymi nikt nie gra. I faktycznie skrytobójcy można było podnieś dmg tmp do +6-8 bo ta bron jest mega mega słaba i po ile teraz bije te tmp ? Po 10-17 ? Także obrońcy bym zwiększył dmg do 6-7 bo jak na krowe i na to ze ta bron jest ciężka do opanowania i przez rozrzut który jest potęgowany przez szybkostrzelność jest naprawdę ciężko kogoś ubić na daleko, to moim zdaniem zadaje bardzo mało dmg. Do tego wywalił bym jej ta umiejętność z spowalnianiem bo za dużo ona nie daje i dal szybsze przeładowanie magazynka. Tego mi bardzo brakowało w poprzednim sezonie jak grałem obrońca i oczywiście trochę większego dmg :) Także proponuje nielimitowaną sprzedaż perków albo zwiększyć ilość sprzedaży do 20. I teraz w kwestii technika, gram już 3 albo 4 sezon i nie widziałem ani razu żeby ta klasa ktoś grał, bo jest słaba. Ten wybuch może się wydawać fajny ale ma 1/3 I do tego trzeba trafić akurat na jakaś grupke żeby w pełni wykorzystać ta umiejętność. Fala soniczna nie działa tak jak powinna bo wróg musi być naprawdę blisko żeby dostał dmg. I pamiętam ze czasami ktoś stal troszkę nademna czy za ściana to nie dostawał dmg bo niby był za daleko. Np od strony tt grając na eldo jak stanąłem naprzeciw okna, koło wieży i użyłem fali to ctki którzy wchodzili i byli w drzwiach co sie wchodzi do tego korytarza nie dostawali dmg a fala ich obejmowała. A powinno być tak ze każdy kto sie znajdzie w kregu tej fali to powinien dostać dmg niezależnie gdzie sie znajduje. Więc proponuje przebudować ja na klase z m3 bo nie ma takiej klasy, zostawić jej ten 1/3 na wybuch i tak nie siada to jakoś za często i dać jej umiejętność w postaci wysadzenia sie w powietrze, coś jak w perku autodestrukcja, które by miało 50dmg + int. Myślę ze ludzie by zaczęli grać ta klasa i wprowadziło by trochę zabawy na serwer i nie zaburzyło by to jakoś specjalnie rozgrywki, jak by ten wybuch zadawał obrażenia tyle co rakieta. Wiadomo jeszcze można trochę inaczej cos pomyśleć nad ta klasa, taka luźna propozycja :) 

Edytowane przez kochamcie
  • Lubię to! 3
Opublikowano

No ja proponuje zmienic, zeby misje na zasadzie zadaj dmg naliczalo rowniez z perkow/klas co maja 1/x na zabicie, bo to troche meczarnia, ze ja grajac komandorem nie moge zrobic misji w 1 akcie zadaj 2500 dmg, bo nalicza mi ze wszystkiego oprocz awp, co jest glownym i w sumie jedynym atutem tej klasy. xD

• Haha 1
Opublikowano

Klasa szeryf- proponuję 1/7>1/5 x2 dmg ale tylko deagl oraz elite'sy. (na próbę)

• Uwielbiam 1
Opublikowano (edytowane)

Pograłem dzisiaj troche klasa szeryf i klasa jest fajna, aczkolwiek bardzo dużo straciła mając 1/7 na 2x krytyczne jak pierwotnie miała mieć 1/5 Deaglem i elite nie da sie na daleko strzelac tak żeby trafiać, tylko trzeba na celowniku trzymać wroga, strzelać i liczyć ze się uda trafić, jest duże podbicie po dostaniu w głowę i nie można nic zrobić bo po takim czymś, bardzo ciężko opanować bron gdzie majac m4 to ten efekt jest mniejszy. Tak mi sie wydaje, brak możliwości skanowania gdzie większość dmg dostaje przez skan. Dostał tez dodatkowo 1/7 szanse na spowolnienie lecz ta umiejętność nie jest jakaś potężna i w niczym nie pomaga żeby 2x dostało nerfa na 1/7 Dla mnie te spowolnienie można wywalić na rzecz 1/5 x2 damage. Jeszcze zapomniałem dodać o niskiej szybkostrzelności gdzie jak wparuje gracz z mp5 i trafi cie w głowe, gdzie automatycznie podbije mocno lub lekko bron to sie ginie momentalnie. I tak jak Ramzi napisal zostawic te 1/5 tylko i wyłącznie na deagle i elite 

Edytowane przez kochamcie
  • Opiekun CS 1.6 COD 301
Opublikowano
3 godziny temu, kochamcie napisał(a):

Pograłem dzisiaj troche klasa szeryf i klasa jest fajna, aczkolwiek bardzo dużo straciła mając 1/7 na 2x krytyczne jak pierwotnie miała mieć 1/5 Deaglem i elite nie da sie na daleko strzelac tak żeby trafiać, tylko trzeba na celowniku trzymać wroga, strzelać i liczyć ze się uda trafić, jest duże podbicie po dostaniu w głowę i nie można nic zrobić bo po takim czymś, bardzo ciężko opanować bron gdzie majac m4 to ten efekt jest mniejszy. Tak mi sie wydaje, brak możliwości skanowania gdzie większość dmg dostaje przez skan. Dostał tez dodatkowo 1/7 szanse na spowolnienie lecz ta umiejętność nie jest jakaś potężna i w niczym nie pomaga żeby 2x dostało nerfa na 1/7 Dla mnie te spowolnienie można wywalić na rzecz 1/5 x2 damage. Jeszcze zapomniałem dodać o niskiej szybkostrzelności gdzie jak wparuje gracz z mp5 i trafi cie w głowe, gdzie automatycznie podbije mocno lub lekko bron to sie ginie momentalnie. I tak jak Ramzi napisal zostawic te 1/5 tylko i wyłącznie na deagle i elite 

Jak dla mnie jest to oczywiste że gdy wybierasz klasę szeryf nie liczysz na to że na longu zawsze ugrasz z m4 czy innym ak. Jest to bardziej klasa krótkodystansowa niż na dal co jest oczywiste a temat skanowania w ogóle nie poruszę. Poza tym mp5 bije praktycznie najszybciej wiec co ty porównujesz XD Jasne ze pistolet będzie bił o wiele wolniej i tego chyba tłumaczyć nie trzeba 

Opublikowano
17 minut temu, kolin napisał(a):

Jak dla mnie jest to oczywiste że gdy wybierasz klasę szeryf nie liczysz na to że na longu zawsze ugrasz z m4 czy innym ak. Jest to bardziej klasa krótkodystansowa niż na dal co jest oczywiste a temat skanowania w ogóle nie poruszę. Poza tym mp5 bije praktycznie najszybciej wiec co ty porównujesz XD Jasne ze pistolet będzie bił o wiele wolniej i tego chyba tłumaczyć nie trzeba 

Nie zmienia to faktu ze pierwotnie miała mieć 1/5 na x2 a nie 1/7 Brak możliwości walki dystansowej jest jednym z minusów tej klasy żeby nie dostawała nerfa na 2x bo z m4 czy z ak masz zawsze szanse ugrać, z deagle trzeba mieć czystego farta strzelając na ślepo ze trafisz w glowe. Mp5 to jest jeden z przykładów, tak samo mi "wyrywało bron z ręki" jak dostałem w głowę z famasa, ak, m4, ump i innych broni. Klasa jest fajna lecz nie ma nic takiego żeby dostawała aż takiego nerfa na 2x. Dużo by można jeszcze wymieniać ile ta klasa ma minusów czysto gameplayowych żeby nie dostawała nerfa na 2x ale to i tak nie będę się rozpisywać bo masz swoje zdanie i nic tego raczej nie zmieni :) 

• Lubię to! 1
  • Właściciel
Opublikowano
W dniu 26.09.2025 o 22:55, enq napisał(a):

No ja proponuje zmienic, zeby misje na zasadzie zadaj dmg naliczalo rowniez z perkow/klas co maja 1/x na zabicie, bo to troche meczarnia, ze ja grajac komandorem nie moge zrobic misji w 1 akcie zadaj 2500 dmg, bo nalicza mi ze wszystkiego oprocz awp, co jest glownym i w sumie jedynym atutem tej klasy. xD

Bo klasy, które mają 1/x wywołują event killa nie DMG, dlatego nie jest zaliczane to do misji z DMG

Jeżeli chodzi o Szeryfa, wprowadziłem dzisiaj zmiany dotyczące pełnego magazynku za fraga, mianowicie tylko dla deagle/elite oraz odblokowałem wszystkie perki z broniami i zmieniłem szansę na podwójne obrażenia z 1/7 na 1/6, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. 

• Lubię to! 1
  • Opiekun CS 1.6 COD 301
Opublikowano
Godzinę temu, Dudnes napisał(a):

Bo klasy, które mają 1/x wywołują event killa nie DMG, dlatego nie jest zaliczane to do misji z DMG

Jeżeli chodzi o Szeryfa, wprowadziłem dzisiaj zmiany dotyczące pełnego magazynku za fraga, mianowicie tylko dla deagle/elite oraz odblokowałem wszystkie perki z broniami i zmieniłem szansę na podwójne obrażenia z 1/7 na 1/6, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. 

napraw wyprawy, dziadu. 

• Właściciel
Opublikowano
16 minut temu, kolin napisał(a):

napraw wyprawy, dziadu. 

Nie widzę zgłoszonego błędu na forum,

Pozdrawiam :jaspermuza:

• Haha 3
  • Wrr 1
  • Właściciel
Opublikowano

Dziękujemy wszystkich za udział w ankiecie! Większość zmian została już wdrożona na serwer a nad dalszą częścią nadal pracujemy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.