Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
szympans

Propozycje - czas trwania mapy, wyrzucenie mało grywalnych map.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam propozycję odnośnie ustawień serwera.
Moim zdaniem warto byłoby skrócić czas trwania mapy do około 20 minut.

Aktualnie mapy trwają zbyt długo i rundy zaczynają się mocno dłużyć, przez co rozgrywka staje się monotonna.
Krótszy czas pozwoliłby na częstsze zmiany map, większą dynamikę gry i mniej znużenia w trakcie jednej sesji.
Dzięki temu rozgrywka byłaby bardziej przyjemna i zachęcająca do dalszej gry.

Druga sprawa dotyczy puli map dostępnych na serwerze.
Warto byłoby zrobić małą selekcję i wyrzucić mało grywalne mapy, które praktycznie nie cieszą się zainteresowaniem graczy. Zamiast tego można wprowadzić inne,chętniej wybierane.

Dodatkowo fajnym pomysłem byłoby posegregowanie map na dwie grupy tj:

• mapy duże – czyli takie, które nadają się na większą liczbę graczy i dłuższą, bardziej taktyczną rozgrywkę (np. de_dust2, de_inferno, de_nuke, de_cbble).

• mapy małe – idealne na szybsze i dynamiczne rundy, przydatne zwłaszcza wtedy, gdy liczba graczy na serwerze jest mniejsza (np. cs_bikini, cs_sauna, cs_wiocha, cs_max).

• Junior Admin
Opublikowano

1. Nad czasem mapy możemy pomyśleć, ale nic nie obiecuję. Grając na serwerze przy większej ilości graczy, nie robi mi różnicy czy gramy 15 minut, czy 30. Dynamika rozgrywki nie ma nic wspólnego, z czasem trwania mapy, to tak a propos.

2. Mapy są rozdzielone na male i duże od samego początku, także nie wiem skąd ta propozycja. 

3. Powiedz mi co masz na myśli pisząc mapy niegrywalne, fakty są takie, że żadna z customowych map nie będzie grywalna, bo gracze grają non stop to samo i przerabiamy to na każdym serwerze. Żadna rotacja i dodanie map nic nie zmienia, także wolałbym wiedzieć jakie

mapy konkretnie, mam usunąć. 
Tak jak wspomniałem rotacja map, kompletnie nic nie zmienia, tak czy siak kręcimy się wokół tych samych map. Musiałbym zablokować granie mapy x przez 20 kolejnych map, żeby jakikolwiek sens nadać mapcycle.

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Jedynie można coś pomyśleć nad skrócenie czasu trwania mapy,

reszta tematów już była przerabiana

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Ok, rozumiem. To żeby było konkretnie – z mojej strony do usunięcia dałbym takie mapy:
1. de_abaddon 
2. de_dust2006 
3. de_militia 
4. de_santorini 
5. mini_trine 
6. de_deczka_winter
7. fy_tuscan 
8. cf_snowvillange 
One praktycznie nigdy nie są wybierane albo jak już się załadują, to gracze wychodzą. Reszta może zostać, nawet jeśli rzadziej grana, bo i tak rotacja się kręci wokół tych samych popularnych map.
Polecałbym skupić się na mapach z propozycji dodania na serwer i je wymienić, żeby było jasne, co faktycznie warto wprowadzić. ;]

• Junior Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.