Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę znowu w tej samej sprawie.

Problem: System "elo" jest szkodliwy, dlaczego? - Ponieważ nie ukazuje on w żadnym stopniu czy ktoś jest dobry czy nie, po prostu graj to będziesz wysoko, a najlepiej kiedy grasz w nocy lub rano gdy nie ma graczy a są boty. Oczywiście same boty nie dodają nam punktów elo, ale zamiast tego biegnij na pusty BS, ewentualnie zabij nieszkodliwych przeciwników na twojej drodze, podłóż bombę, dokończ dzieła zniszczenia zabijając pozostałych nieszkodliwych przeciwników. Na koniec tego procederu dostajesz co każdą rundę 11pkt. Rób tak przez 6h, a uzbiera się całkiem pokaźna sumka, a statystka zabójstw się nawet nie zwiększy, co najwyżej śmierci wzrosną bo czasem bot za mocny.

Screen 10 najlepszych graczy na serwerze(xd): https://imgur.com/a/ryMM5qP

Z tej listy chciałbym najbardziej podkreślić graczy na pozycjach kolejno: 1,2,4,5,7,9,10

Jestem pewny, że są wspaniałymi ludźmi IRL (z rentą), jednak w grze są co najwyżej przeciętni, nie mam zamiaru umniejszać ich wytrwałości bo chociaż grają no ale są zdecydowanie za wysoko jak na to co pokazują w grze.

Przykład dlaczego system jest wadliwy: Czym zawiniłem, że w tej sytuacji nie jestem wysoko w rankingu, bo nie gram 6h dziennie w cs 1.6? - https://imgur.com/a/nLV1Jsu , niech se ludzie naprawdę grają ile im się podoba i ile im na to czas pozwala nie winie ich za to, jednak jeżeli ja mogę zrobić to co oni i to z dużo mniejszą ilością śmierci w krótszym czasie to dlaczego mam być za to karany?

Plantowanie bomb i wygywanie rund ma za duży impact na ranking, czym można jeszcze manipulować przechodząc do drużyn wygrywających bez względu na ilość graczy poprzez komendy: jointeam 01, jointeam 02

Kolejna przykładowa sytuacja: Mareczek widzi, że drużyna TT wygrywa to idzie do nich no bo będzie dostawać co rundę dodatkowe 8pkt. (a niech się jeszcze bomba trafi to może uda się podłożyć) Mareczek ma na koniec mapy  10kili 18 śmierci no ale dobrze balansował komendami żeby przechodzić w odpowiednich momentach do drużyny wygrywającej (uznajmy, że przez całą mapę rund było akurat 16) więc po szybkich kalkulacjach matematycznych

10kili - +40pkt 18śmierci - (-144pkt),  w 14 z 16 rund akurat wygrał nie mając zbyt dużego wpływu na grę - +144pkt. Podsumowanie 144pkt+40pkt=188pkt 188pkt-144pkt=+44pkt (no gość wyszedł na plus chociaż wszystkie znaki na niebie mówią mi, że powinien pójść za taki performens w dół)    ((ZBIEŻNOŚĆ NICKÓW PRZYPADKOWA xd))

Wasz punkt widzenia był taki, że ludzie nie plantowali bomby bo nie było z tego korzyści. (nic się nie zmieniło, nadal większość TT jak jest dużo osób wyrzuca bombę)

Niech admin na serwerze karze ludzi za niewykonywanie celów mapy, a nie system który można nadużywać.

Rozwiązanie: Jeżeli już naprawdę musicie się trzymać tego beznadziejnego systemu to proponuję po prostu usunąć punkty za wygrywanie rund i plantowanie/defowanie bomby.

Lepsze rozwiązanie: Wróćmy do starego dobrego systemu k/d w którym również jest ważna ilość fragów.

(nie, nie jest to tak, że ktoś wejdzie zrobi 60kili/5dedów na jednej mapie i dzięki temu znajdzie się 1 w topce bo ma k/d 12.0 ale to raczej admini wiedzą jest to dodatkowa wiedza dla graczy myślących, że mogło by się to tak skończyć)

Co dobrego mogą przynieść zmiany?

No nie dam sobie ręki uciąć ale jestem prawie pewny, że ludzie wolą grać na serwerze gdzie występuje zdrowy system rywalizacji a nie toksyczny, czyli expienie rankingu.(to nie metin2)

Wydaję mi się, że po prostu więcej ludzi woli grać gdy system rankingowy działa w dobry i zbalansowany sposób.

Podsumowanie: System "elo" jest zły w aktualnym stanie(ja tam w ogóle go nie lubię ale to pewnie kwestia gustu) jeżeli jednak ma zostać to proponuję go w takiej formie: https://imgur.com/a/Wlujdto (ewentualnie po 1pkt za rundę, bombe/defa) (błagam nie rozważajcie tego, usuńcie ten zły system rankingowy)

Powrót starego systemu rankingowego jest najlepszą opcją. (przecież to nikomu nie wadziło)

Brak toksycznego systemu farmienia bomb i rund gdy nie ma ludzi, przyniesie same korzyści w postaci zdrowej rywalizacji i zachęci dobrych starych wyjadaczy do wejścia na serwer co zwiększy pule graczy, jak wiemy to gracze wchodzą gdy ludzi jest dużo, wydaję mi się, że to co się dzieje aktualnie jedynie zniechęca do wchodzenia ludzi, przynajmniej mnie. (poprzez zdrową rywalizację rozumiem zdobywanie fragów i jak najmniejszą ilość śmierci, przecież chyba o to chodzi w cs'ie na FFa to nie jest mix żeby chodziło o wygrywanie rund)

Co na pewno ważne ludzie zaczną kupować rangi (chodzi o SVIPA, który daje 2jumpa i w sumie dostęp do AWP bo jest 1 na team nie wiadomo dlaczego(xd) ale to temat na inny post), ponieważ faktycznie pomoże im w zdobywaniu rankingu.

nie nie jestem hejterem marczeka, naprawde (pewnie przez to, ze go w ogole nie widzialem na serwerze i to serio xd)

wierze ze bedzie super!!

• Lubię to! 1
Opublikowano

Według mnie również ten ranking nie ma najmniejszego sensu, bo pokazuje top 10 graczy ale w czym? W zaplantowaniu/rozbrojeniu paki czy w wygraniu rundy? Raczej mało kto zwraca uwagę na takie rzeczy, a bardziej na to jakie ma k/d i na podstawie tego powinna być topka, tak jak jest chyba na każdym serwerze na jakim grałam w 1.6, wtedy faktycznie pokazuje najlepszych graczy serwera - tak więc ja popieram propozycję. 

• Lubię to! 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Witam. 
Przez pół roku nie było żadnych skarg na system ELO, który docelowo pozostanie na serwerach, bo nagradza graczy, którzy grają stale, a nie wchodzą na tydzień nabić KD żeby zgarnąć nagrody. 
Na ten moment nie ma szans zmiany systemu rankingowego.

Możemy jedynie zablokować całkowicie nabijanie punktów jeżeli są same boty na serwerze.

• Przykro mi 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.