Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Problem został rozwiązany przez Wr3dnyy, Przejdź do rozwiązania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Mam pewną propozycję związaną z pierwszymi TRZEMA rundami rozgrywki.

Jak wiadomo od CZWARTEJ rundy już mamy wybór broni i rozgrywka przybiera "równowagi" i tempa.

Pierwsze TRZY rundy uważam, że powinny być pozbawione DLA WSZYSTKICH, jakichkolwiek benefitów ( HEŁM, KEVLAR i 2 skoki ).

Czyli po prostu pierwsze 3 rundy taki w sumie klasyczny tryb rozgrywki.

Chodzi mi konkretnie np. RUNDA 1 (pistoletówka tzw.) Każdy w obu składach ma HEŁM i KEVLAR oraz 2 skoki...

Posiadając w CT lub kupując w TT takie powiedzmy USP lub P-228, a każdy przeciwnik napotkany posiada pełen pancerz to naprawdę penetracja pancerza jest mierna...

Nie wszyscy chcą grać w pierwszej rundzie DESERT EAGLE, a przy takim układzie jest to wedle niektórych stałych graczy "jedyna opcja jak oni armora mają".

RUNDA 2 i 3 tutaj odrobinkę podobnie, ALE jeśli CT przegrywa pierwszą rundę to TT w drugiej i trzeciej mają już AK-47 oraz pełne uposażenie...zaś CT jadą na TMP, MP5 czy strzelbach...a takie TMP albo MP5 vs. AK-47?

No odpowiedzcie sobie sami bo doświadczenie w grze macie kochani.

Z kolei wygrana pierwszej rundy przez CT oznacza dla TT takie cośki jak MAC-10, MP5 i czasem nawet GALIL. CT ma wtedy FAMAS lub M4A1 i PEŁEN ARMOR. 

No oczywiście jak ktoś nabije parę fragów to sobie kupi to M4A1, ale jak wiemy nie każdy jest FRAGER-KOKSEM (haha tak wiem głupia slangowa nazwa).

2 skoki od 4 RUNDY tak jak wszystko inne aby był ten "balans" po prostu, aczkolwiek najbardziej chodzi o sprawy wymienione wyżej.

DODATKOWO, chciałbym zapytać co się dzieję ze spadochronem?

Mianowicie w jednej rundzie trzymając E będziesz sobie "swobodnie" leciał tam gdzie zmierzasz, a w innej rundzie trzymając E ściąga cię w dół niczym cementowe buciki sprezentowane przez Sycylijską Mafię ^.^

Czy jest to glitch jakiś czy może tak ma być? 

Poproszę o zbadanie/wyjaśnienie ( z góry dzięki ).

PS. 

Dalej z ekipą czekamy na wprowadzenie "NFZ typu CS 1.6" który bodajże pod koniec Kwietnia bieżącego roku został przyjęty ^.^ 

Proszę o wypowiedzi, zdanie graczy jak i kadry szefującej i merytoryczne rozmowy.

Jutro koło tej pory będę na forum i zobaczę czy ktoś się wypowiedział :-D

POZDRAWIAM ! ! ! ! !

VITO MAŁKERS X A.k.a "Weź typie wywal te krowę!!!"

• KAT 2
  • Haha 1
  • Admin ONLY DD2
Opublikowano

Dwa skoki w sumie dają taka samą przewagę jak w 10 rundzie więc nie widzę sensu, nie wiem czy sens żebym z każdym punktem się rozpisywał mogę to ująć w jednym zdaniu, po to kupuje się VIP, SVIP by mieć te dodatki, co do 2/3 rundy  to można ogólnie zmniejszyć ilość gotówki ale przeniesie się to na 4/5 i tak dalej. Moje zdanie : jestem na nie wybacz ;)

• Lubię to! 3
  • KAT 1
Opublikowano

1. Tak samo jak napisał kolega wyżej, kupuje się Svipa z dwoma skokami aby mieć minimalną przewagę nad innymi + temat ten był poruszany nie raz więc wątpię aby uległo to zmianie.

2. Co do posiadania pełnego wyposażenia tj. kamizelka + hełm w pierwszej rundzie jestem w sumie za. Nie raz zamiast kupować oporowego dgl kupuję smoke + defuse kit i miło by było gdyby koleś padł od tapa z usp a nie dostał w czapę za 30 parę punktów zdrowia.

3. Jeśli chodzi o kwestię posiadania mocnego wyposażenia po wygranej rundzie powinno zostać jak jest, miejmy choć odrobinę ekonomii na serwerze, zmusi to niektórych do myślenia żeby zaoszczędzić pieniądze na następną rundę a nie grać full buy z kevlarem, ak i granatami od drugiej rundy mimo porażki (jeśli chodzi Ci o dodatkową gotówkę dla SVIP'ów za fraga to można pomyśleć nad mniejszym bonusem).

Jeśli komuś się nie chcę czytać to podsumowując: kevlar + hełm u svipa od 4 rundy (2 skoki zostają), nagroda pieniężna za fraga dla każdego taka sama + zmniejszenie bonusu gotówkowego dla posiadaczy rangi SVIP

Pozdrawiam

• KAT 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Po to ludzie kupują vipa żeby mieć jakieś udogodnienia w grze wśród innych graczy, więc dla mnie to trochę niesprawiedliwe, że nagle każdy miałby kamizelke, hełm i dwa skoki w pierwszych rundach. Moim zdaniem pierwsze runda każdy bez kevlara i hełmu ale 2 skoki tylko vip albo zostaje tak jak jest.

Jeżeli chodzi o wyposażenie w kolejnych rundach - od 3 czy od 4 rundy chyba jest już menu z wyborem broni, nawet dla osób, które vipa nie mają, ale grają na steam  mają możliwość wyboru ak i m4, więc to nie jest tak, że całą mapę będzie sie grało jakimiś pm czy pistoletem, bo kasy nie będzie. Myślę, że zagrać jedną lub dwie rundy mp5 czy nawet deagl to też nie jest coś strasznego. 

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Moderator
Opublikowano
25 minut temu, ~Paulina napisał(a):

Jeżeli chodzi o wyposażenie w kolejnych rundach - od 3 czy od 4 rundy chyba jest już menu z wyborem broni, nawet dla osób, które vipa nie mają, ale grają na steam  mają możliwość wyboru ak i m4, więc to nie jest tak, że całą mapę będzie sie grało jakimiś pm czy pistoletem, bo kasy nie będzie. Myślę, że zagrać jedną lub dwie rundy mp5 czy nawet deagl to też nie jest coś strasznego. 

Zgadzam się z tym, a nawet bym wnosił o aktywację menu vipa/svipa od 3 rundy

4 godziny temu, Zefr napisał(a):

nagroda pieniężna za fraga dla każdego taka sama + zmniejszenie bonusu gotówkowego dla posiadaczy rangi SVIP

Duży + kasa dla vipa nie jest ważna z uwagi przywilejów.

5 godzin temu, Vito Małkers X napisał(a):

Pierwsze TRZY rundy uważam, że powinny być pozbawione DLA WSZYSTKICH, jakichkolwiek benefitów ( HEŁM, KEVLAR i 2 skoki ).

W takim wypadku po co kupować usługę na serwerze? Ogólnie przez pierwsze trzy rundy gra (moim) zdaniem jest wystarczająco dynamiczna, wygrana teamu jest równoznaczna z kupieniem galila/famasa w kolejnej rundzie, w ogóle bym tego nie ruszał, moim zdaniem ekonomia jest wystarczająco dobra.

Dwa skoki bym zostawił, podzielam zdanie @  Weti  + strzelam, że możliwość dwóch skoków jest najczęstszą przyczyną kupna svipa; daje lekką i niegroźną przewagę.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Junior Admin
  • Rozwiązanie
Opublikowano

1. Podwójny skok SVIP'a nie robi, aż takiej przewagi - dlatego też nie uważam, abyśmy musieli go ograniczyć w pierwszych rundach.

Dodatkowo jak przedmówcy wspomnieli za coś mimo wszystko płacą  i zabieranie im tego byłoby z naszej strony nie fair, kupują SVIP'a głównie dla tego doublejump'a i nie chciałbym im tego zabierać. 

Ten punkt już nam odpada.

2. Jeżeli chodzi o zabranie hełmu w 2 pierwszych rundach, jestem skłonny poprzeć tę propozycję, faktycznie często gracze chcą sobie polatać z USP, a na kontrze zawsze biega deagle z pełnym armorem - jest to uciążliwe. To zmienimy w najbliższym czasie.

3. Tutaj zostajemy przy aktualnym stanie rozgrywki w tych rundach, grając na serwerze, nie widzę żeby gracze bez VIPów odstawali mocno od tych, którzy je posiadają. W związku z tym wydaje mi się, że mamy dosyć ogarniętych graczy pod kątem ekonomii.

Mianowicie w jednej rundzie trzymając E będziesz sobie "swobodnie" leciał tam gdzie zmierzasz, a w innej rundzie trzymając E ściąga cię w dół niczym cementowe buciki sprezentowane przez Sycylijską Mafię ^.^

Czy jest to glitch jakiś czy może tak ma być? 

Poproszę o zbadanie/wyjaśnienie ( z góry dzięki ).

4. Sprawdzimy, czy coś się tam nie buguje przez ograniczenie prędkości na spadochronie - poza tym pamiętajcie, że spadochron działa dopiero po kilku sekundach od rozpoczęcia rundy.

PS. 

Dalej z ekipą czekamy na wprowadzenie "NFZ typu CS 1.6" który bodajże pod koniec Kwietnia bieżącego roku został przyjęty ^.^ 

5. Tak jak wspominałem ostatnio, jak zakończymy prace nad nowym sezonem na serwerze COD MOD, skończymy system i wgramy go na serwer.

• Lubię to! 2
  • KAT 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano
19 godzin temu, Vito Małkers X napisał(a):

Z kolei wygrana pierwszej rundy przez CT oznacza dla TT takie cośki jak MAC-10, MP5 i czasem nawet GALIL. CT ma wtedy FAMAS lub M4A1 i PEŁEN ARMOR. 

Ty myślisz, że w CS2 wygląda to inaczej? To chyba logiczne, że jeśli ktoś wygra - to druga strona ma słabszy ekwipunek? VIP/SVIP płaci za usługę to ma pewne udogodnienia w postaci deagle lub zestawu granatow - naturalna kolej płatnych usług.

19 godzin temu, Vito Małkers X napisał(a):

RUNDA 2 i 3 tutaj odrobinkę podobnie, ALE jeśli CT przegrywa pierwszą rundę to TT w drugiej i trzeciej mają już AK-47 oraz pełne uposażenie...zaś CT jadą na TMP, MP5 czy strzelbach...a takie TMP albo MP5 vs. AK-47?

Po raz kolejny, w czym problem? Jak wyżej: naturalna kolej rzeczy przy przegrywaniu rund. To w Waszym interesie jest żeby wygrywać i zarabiać pieniążki - nie ma wygranych, nie ma piniążkuf. 

Chcecie pograć klasycznie to idzcie na classica lub klejcie mixa (chociaż tam też będzie problem w przypadku przegrywania rund, cholera). Wszystko jest dobrze, jedynie co do kev do wyrzucenia w pierwszej rundzie.

• Lubię to! 3
Opublikowano

Zostałbym przy dwóch skokach ale odjęcie hełmu i kevlaru wydaje się rozsądne. Mega denerwuje jak osoba z glockiem się nie ma jak przebić.

• Lubię to! 1
  • KAT 1
Opublikowano

Ja wiem, że druga i trzecia runda to ekonomia tak jak w CS GO oraz CS2, głównie chodzi już nawet o tę pierwszą rundę...

Spadochron to odkąd tutaj zacząłem grać (ponad rok temu) to zauważyłem, że nie jest dostępny w pierwszej sekundzie tylko po kilku. Może to i lepiej bo by się rozpędzali na mida i AK między oczy hahah...

Dziękuję za to że podejmujemy "większą" rozmowę na ten temat i że są odpowiedzi wgl!

Pozdrawiam!

• Junior Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

• Lubię to! 1
  • KAT 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.