Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Donator
Opublikowano (edytowane)

Witam, wychodzę z propozycją kilku drobnych zmian względem balansu Olafa, Kata i Weterena. Testowałem ostatnio praktycznie wszystkie klasy SP, przenosząc finalnie setny poziom kolejno na każdą z nich. Większość graczy na premkach posiada również Vipa który daje m.in. dodatkowe 15-10 HP za fraga, także warto mieć to na uwadze.

Olaf - skromny nerf, zmiana na 15 HP za fraga. (aktualnie 20 HP)

Kat - zostawić 15 HP za fraga, zmniejszyć bonusowe obrażenia z kałacha na; "+2 DMG (+int) z AK". (aktualnie +4 na starcie). Podpalenie siada bardzo często, dodatkowo na wyższym lv dochodzi jeszcze dmg od inty, do tego idealnie pasujący kałach jako broń główna - proponuje zmniejszyć bazowy bonus DMG, lecz zostawić regen HP na równi z Olafem.

Weteran - Klasa chyba najmniej grana z SP. Magazynek po fragu robi robotę, ale tylko jeżeli posiadamy jakiś boost do DMG w postaci perka lub strzelamy do graczy z niskim poziomem. Wraz z trwaniem sezonu i progresją graczy zaczyna tutaj coraz bardziej brakować DMG na tle innych super premek. Proponuje znerfić szansę na odbicie pocisku z 1/6 na 1/7 i dodać stały bonus +3 lub +5 DMG z mp5. Myślę że w takiej wersji Weteran będzie chętniej wybierany i wróci do gry ; )

Morderca, Komandor i Porucznik moim zdaniem jest okej ; )

Zapraszam do dyskusji ; )

Edytowane przez TRAVA
  • Opiekun CS 1.6
Opublikowano
5 godzin temu, TRAVA napisał(a):

Olaf - skromny nerf, zmiana na 15 HP za fraga. (aktualnie 20 HP)

Bonusowe HP za fraga i VIPa nie sumuje się.

5 godzin temu, TRAVA napisał(a):

Kat - zostawić 15 HP za fraga, zmniejszyć bonusowe obrażenia z kałacha na; "+2 DMG (+int) z AK". (aktualnie +4 na starcie). Podpalenie siada bardzo często, dodatkowo na wyższym lv dochodzi jeszcze dmg od inty, do tego idealnie pasujący kałach jako broń główna - proponuje zmniejszyć bazowy bonus DMG, lecz zostawić regen HP na równi z Olafem.

Moim zdaniem dmg z broni jest okej, natomiast powinien zostać zmieniony przelicznik dla podpalenia, obecnie przy ≈90 int podpalenie bije po 50 dmg.

6 godzin temu, TRAVA napisał(a):

Weteran - Klasa chyba najmniej grana z SP. Magazynek po fragu robi robotę, ale tylko jeżeli posiadamy jakiś boost do DMG w postaci perka lub strzelamy do graczy z niskim poziomem. Wraz z trwaniem sezonu i progresją graczy zaczyna tutaj coraz bardziej brakować DMG na tle innych super premek. Proponuje znerfić szansę na odbicie pocisku z 1/6 na 1/7 i dodać stały bonus +3 lub +5 DMG z mp5. Myślę że w takiej wersji Weteran będzie chętniej wybierany i wróci do gry ; )

Weteran, myśliwy i morderca to według mnie najmocniejsze premki na serwerze i za bardzo nie widzę powodu, dla którego weteran miałby zostać zmieniany.

• Lubię to! 1
  • KAT 1
  • Donator
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, fr0zen napisał(a):

Bonusowe HP za fraga i VIPa nie sumuje się.

Moim zdaniem dmg z broni jest okej, natomiast powinien zostać zmieniony przelicznik dla podpalenia, obecnie przy ≈90 int podpalenie bije po 50 dmg.

Weteran, myśliwy i morderca to według mnie najmocniejsze premki na serwerze i za bardzo nie widzę powodu, dla którego weteran miałby zostać zmieniany.

No to nawet nie zwróciłem uwagi, w takim razie dzięki za info.

Moim zdaniem dmg kata jest nadal ponad resztą klas, także ja akurat wolałbym żeby zamiast 4 miał 2 stałego bonusu dmg - później i tak inta boostuje ten dmg i kat wychodzi przed szereg jeszcze bardziej jako klasa. Co do podpalenia, nie wiedziałem że ten przelicznik aż tak bardzo podkręca dmg, tutaj byłbym jednak za stałą wartością podpalenia niezależnie od inty gracza. Pamiętajmy że inta boostuje już dmg z ak u Kata, nie widzę sensu jakiegokolwiek boostowania podpalania jeszcze. 

Co do myśliwego czy mordercy, nie napisałem że mają być zmienione - ale zgodzę się z tym, myśliwy moim zdaniem śmiało mógłby być SP nawet a nie zwykła. Natomiast co do Weterana, pograłem dwa dni na 100 lv+- i względem innych SP brakuje mu dmg moim zdaniem, magazynek świetna rzecz ale zwykłe klasy biją więcej niż Weteran, fakt - ładnie odbija, ale osobiście wolałbym mniej odbijać a mieć chociaż te +3 dmg z mp5 lub +5, bo większość klas z mp5 ma ten bonus jednak. No ale to tylko moje odczucia względem tej premki, choć tak jak pełno Katów i Olafów przetacza się przez serwer, tak weteranów praktycznie nie widać. 

Edytowane przez TRAVA
Opublikowano

Olaf nic bym nie zmieniał bo jest okej

Kat jest okej bo musisz dawac w 2 statystyki wiec coś kosztem czegos a przydałoby sie jeszcze dawac w kondycje. jezeli zabrac mu int to dac mu 7 dmg z ak

Weteran mało grana ? od resetu to byłą najpopularniejsza klasa jaka grali gracze , przeszła nerfa na odbicie pocisku z 1/5 na 1/6. Po drugie ta postac miała dmg z mp5 przed resetem.

Moim zdaniem trzeba darmowe klasy ucierpiały bo zostały znerfione i teraz 3/4 graczy gra premkami. klasy ktore zostały znerfione to saper, grabiezca , skrytobojca , policjant, szturmowiec, nie pamietam wiecej. darmowe powinny zostac takie jakie były. Tak zauwazyłem po resecie.

Opublikowano

Co do Kata i Olafa nic bym nie zmieniał, póki co wyglądają na zbalansowane - jedynie u kata popracować nad przelicznikiem od inta, jak napisał fr0zen.

Weteran jak dla mnie klasa do usunięcia albo konkretnego reworka - każdego irytuje, kto gra przeciw niej. Aktualny gameplay to full kondycja, +w i dzida full auto w biegu, bo mp5 robi robotę.

8 minut temu, Niewidzialny96 napisał(a):

Moim zdaniem trzeba darmowe klasy ucierpiały bo zostały znerfione i teraz 3/4 graczy gra premkami. klasy ktore zostały znerfione to saper, grabiezca , skrytobojca , policjant, szturmowiec, nie pamietam wiecej. darmowe powinny zostac takie jakie były. Tak zauwazyłem po resecie.

Nie wiem jak wszystkie klasy darmowe, ale policjant jest nadal niegrywalny, mimo boosta dmg do +20. 

Saperem trochę pograłem, uważam, że lepszy przelicznik od inta by się przydał. 

• Opiekun CS 1.6 COD 301
Opublikowano

A może zamiast wszystkie ulepszać do nie wiadomo jak nienormalnego poziomy, znerfijmy całe dodatkowe DMG i zostawmy je tylko w perkach. Wszystko co idzie +int rakiety miny pioruny podpalenia znerfic do 5hp i każdy będzie miał po równo. Co zauważyłem im trudniej robi się na serwerze(nerfiac DMG) coraz więcej zażaleń jest. Lub odwrotnie dajmy każdej klasie +30dmg+DMG/int i problem również z glowy

• Donator
Opublikowano

Tutaj nie chodzi o zażalenia że któraś klasa jest "zbyt dobra", mogę sobie zabrać dowolną klasę i tym grać - ale są klasy których w grze wgl nie widać odkąd jestem na serwerze, tym tematem raczej chciałem otworzyć dyskusję odnośnie tego jak mniej-wiecej wyrównać temat. 

• Junior Admin
Opublikowano

Na ten moment uważam, że klasy Premium oraz Super Premium są odpowiednią zbalansowane i nie trzeba w nich żadnych zmian, dodatkowo przelicznik int będzie w niedługim czasie nieco zmieniony. 
Wolałbym się na dzień dzisiejszy skupić na uatrakcyjnieniu klas darmowych oraz stworzeniu kilku nowych, aby gra na serwerze nie skupiała się na bieganiu premkami i duchami.

• Lubię to! 2
  • Junior Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.