Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zauważyłem ostatnio przeglądając klasy, że warto się zastanowić nad pewnymi zmianami:

-Klasa technik i czołgista: klasy praktycznie nie używane i ich umiejętności nie powalają. Czołgista ma spory cooldown na bazuce (9sek wystarczy żeby już ktoś był pod respem przeciwnika). Technik też nie powala swoim zasobem. Na moje oko postacie do poprawy.

-klasa rusher: zabierając mu moduł oraz zmniejszenie na M3 szansy strzał w kolano ( szansa na M3 jeszcze potrafię zrozumieć). Dla mnie moduł powinien zostać przywrócony gdyż niby był op a aktualnie w klasie lotnika z modułem nikt nie widzi problemu a dla mnie jest trochę przesądzony jeszcze z tym SG. 

-klasa saper: cieszę się a jednocześnie złoszczę, że tą klasą więcej osób zaczęło grać (wiadomo losowe wejście w minę boli), ale ma pewien mankament, przez który jest trochę kłopotliwy. Ograniczenie rozrzutu moim zdaniem powinno działać jedynie na p90, a nie na innych broniach i perkach (śmiercionośny aug, maestro, dezercja, mocarne AK,M4 itp.) staje się w moim odczuciu mocny.

-klasa komandos: dla mnie strasznie mocny w szczególnie na wyższym lvl. Przy dużej kondycji, sporej ilości HP staje się silny i ciężki do zabicia. W dobrych rękach (są takie osoby) staję się postacią gdzie sam zabija połowę drużyny i to nie wiadomo skąd się pojawi za tobą. Szczerze to nie mam pomysłu co by sprawiło aby stał się wystarczająco "normalny".

Co do klas premium nie mam zdania, ponieważ nie używam żadnej.

Chętnie przeczytam opinie innych graczy oraz przemyślenia na temat być może innych klas

Pozdrawiam cieplutko 

Opublikowano

A problemem nie jest bardziej to bardzo szybkie latanie postaci?
Pół mapy w 2 sekundy przelatują na tym, a potem bunny hop, albo scroll duck+jump i wlatuje Ci w twarz/plecy z nożem/bronią.
Jakby chociaż zadanie im obrażen zatrzymywało ich do 0 w powietrzu to by było bardziej zbalansowane - chcesz latać jak odrzutowiec to licz się z tym, że ktoś cię może w powietrzu zatrzymać.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Każdy trafiony strzał w locie skutkuje stunem przy wylądowaniu to raz. Nikt na serwerze nie ma HP na komandosie to dwa. Bugowanie multi jumpa z duckiem jest o ile mi się wydaje zabronione to trzy. 

Rusher nie może mieć modułu bo będzie za mocny - XM+M3 1/x szans, kryty i jeszcze moduł? Nie sądzę.

Z saperem problem jest taki, że ludzie którzy zaczęli tym grać na potęgę kładą lachę na to czy minują drzwi, hosty, bsy czy wąskie przejścia. Na to trzeba admina a nie zmian.

A słowem podsumowania komandos ssie lachę i jest papierowy.

• Lubię to! 1
Opublikowano
21 minut temu, Jewbacca napisał(a):

Każdy trafiony strzał w locie skutkuje stunem przy wylądowaniu to raz

Czyli muszą wylądować, żeby zostać zatrzymanym, czyli lecą tak jak lecieli?

22 minuty temu, Jewbacca napisał(a):

Z saperem problem jest taki, że ludzie którzy zaczęli tym grać na potęgę kładą lachę na to czy minują drzwi, hosty, bsy czy wąskie przejścia. Na to trzeba admina a nie zmian.

Przecież na każdej mapie bez problemu można wyznaczyć strefy, gdzie min kłaść nie będzie można. Wystarczy przygotować plugin i dać dostęp adminom, żeby sobie po śmierci na spectate mogli wyznaczać strefy w których nie będzie się dało ich położyć. Nie będzie wtedy problemu z pilnowaniem, ani problemu, gdy nie ma admina.

Opublikowano

Na zabijanie w plecy moze pomoc dodanie jakiegos perka ktory bedzie blokowac mozliwosc zabicia z noza w plecy. Co do rushera to po dostaniu hita w głowe jest efekt, nie wiem że cały ekran ucieka do góry razem z rozrzutem i jak dostane takiego hita, czyli za kazdym razem to nie moge nic zrobic bo mi ucieka rozrzut z broni i nie moge przez to trafic przeciwnika ani tez ucieknac bo nie ma modułu :( Przed usunieciem mu modułu jak gralem rusherem to po dostaniu takiego hita sobie ucieklem, efekt sie skonczyl i moglem dalej grac, teraz to moge stanac i liczyc na cud ze nie zgine i na ta chwile jak dla mnie to klasa jest niegrywalna. I tutaj mogl by ktos usunac dla rushera ten efekt i zablokowac mu perki ktore daja bron zeby nie wykorzystywac tego efektu z inna bronia

Opublikowano

Dodał bym jeszcze grabieżce. Pomysł fajny, broń ma słabą i jeszcze to 1/4 na zabranie perku działa fatalnie. Rzadko kiedy się uda mi zabrać perk raz na mapę może.

Opublikowano

@ Playdoh  nie próbuj walczyć z fizyką gry. To nie zombie mod żeby cię odrzucało od pocisków. Lecą jak lecieli mając 120 HP i padając na 3 strzały z np AK. 

@ kochamcie to o czym piszesz jest na każdej klasie, na każdym serwerze i na każdym modzie. To nic dziwnego że dostając w głowę podrzuca ci kamerę, podrzucą ją każdemu a efekt tylko się nasila gdy dołożysz do tego strzelanie. 

Co do perku na noże - są notatki kapitana  i klasy które posiadają szanse na odbicie. Dodanie nowego perku tylko po to żeby zabić możliwość gry daną klasą jest średnim pomysłem. 

Skoro komandos jest taki świetny to zacznijcie nim grać od zera i pokażcie jak łatwo kosić pół składu przeciwnika nożem do grzybów. Wam się może wydawać że to tak kolorowo ale nie zdajecie sobie sprawy ile się trzeba napocić żeby coś zrobić.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Napocić to się trzeba czołgistą czy technikiem a nie komandosem, który wybija 3/4 teamu co rundę. Ale temat tej klasy już był przerabiany i mimo zgłaszania tego, że klasa jest za dobra i potrzebuje balansu nic z tym nie zrobiono, i nic z tym nie będzie robione, chyba że buffy. Zaraz tu przyjdą jakieś rowery ramzesy czy inne łby i zwyzywają Cię za propozycje zmian w komandosie. 
Co do czołgisty i technika to uważam, że czołgiste można byłoby całkiem chyba usunąć, totalnie bezużyteczna klasa, bardziej przekształcałbym technika w jakiś sposób.

Co do modułu Rushera jestem na nie, wole już żeby dostał zwiększoną kondycje na starcie niżeli ten bonus.

Saper jak najbardziej za - brak rozrzutu tylko do P90.

Edytowane przez _Chmura
  • Przykro mi 1
Opublikowano

Wiem że to jest na każdej klasie i na każdym serwerze tylko grając brońmi które dają dystans jak ak,m4,awp itd. To po takim hicie da sie ucieknąć i schować. Rusher jest klasa blisko dystansowa i po prostu nie mam takiej możliwości, dlatego zazwyczaj na innych cod modach rusher mial moduł albo betonowe czy też usunięty ten efekt, ale to było lata temu. Co do modułu to nawet go nie chce tylko niech ta klasa spełnia swoja role jako rusher a nie ze jak chce rushowac to w bliskim kontakcie z przeciwnikiem dostaje hita i nic nie moge zrobić xD

Opublikowano

Pamiętam Czasy jak grałem czołgistą i strzelałem odrazu z respa na rest TT na rats'ie wiec coldown jest dobrze ustawiony... Klasa była by zbyt mocna jakby miała np 2-4 sekundy coldown, wtedy kazdy by strzelał z bazooki z respa i nie dałoby sie z niego wyjść! Co do komandosa to narazie tylko @ Jewbacca  nic Szpanuje i przyznam jestem pod wrazeniem czasami jak on potrafi celnie z noza przeleciec pol mapy i wleciec WPROST w przeciwnika! Klasy jak narazie są dobrze ustawione, moze Komandosowi bym dał mniejsza widocznośc /// lub USUNĄŁ moduł :)... Fani komandosów mnie zabiją!! <3 Co do reszty klas to raczej zbalansowane są jako Zwykle, premium i super premiu, "LOTNIK" omg! LATAJĄCA!

Opublikowano

1. Proponuję aby zwiększyć skalowanie expa (dla niższych poziomów), gdy serwer już trochę czasu stoi i ludzie mają po 200 levele, żeby nowy gracz mógł łatwiej dobić poziom. Rozgrywka będzie bardziej wyrównana w późniejszych etapach. 

2. Uważam również, że zmniejszenie widoczności klasy morderca jest przesadzone. Rozumiem, że to klasa premium ale te kucanie + mniejsza widoczność jest naprawę OP i z nawet słabego gracza robi otwierającego tabelę. Na serwie co chwilę widzę jak ktoś się wkurza na morderców, czasami to aż robi się hejt na tę klasę :D moja propozycja to zwiększenie widoczności, może być zrekompesnowane podbiciem statystyk. 

3. Jako, że mamy nowego opiekuna, to może teraz uda mi się przekonać, by usunięto z VIPa dodatkowy skok. Sam VIP ma masę dobrych bonusów, a ten skok naprawdę jest zbędny, trochę sprowadzi to rozgrywkę na lepsze tory niż włażenie po teksturach i kampienie. Ograniczy to również latanie po mapie przez klasy posiadające moduł odrzutowy (to w końcu cod mod a nie deathrun). 

Zostawmy podwójny skok dla klas do tego stworzonych, będzie to forma boosta dla tych mniej grywalnych. 

Jeśli to nie przejdzie to czy jest możliwość zmiany komend serwerowych odpowiedzialnych za strafe i rozpędzanie się w powietrzu? Tak by znerfić te przeklęte latanie po mapie. 

• Zasłużony
Opublikowano

Zmiany w klasach już powoli zaczynają się pojawiać na serwerze więc wypatrujcie changeloga. Aktualnie sporo czasu poświęciliśmy aby naprawić bindy, by grało się przyjemniej a nie używało umiejętności podczas lecenie na spadochronie. @ Vezovi co do Twojej propozycji dotyczącej vipa nie mówię nie lecz napewno to nie ten czas.

• KAT 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.