Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reset zbliża się wielkimi krokami, trwają już prace nad nowościami przy kolejnym sezonie. Dlatego zostawiam ten otwarty temat i możliwość wypowiedzi dla każdego odnośnie propozycji i zmian na serwerze.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

1. Blokada podnoszenie HE z ziemi szczególnie na małych mapach

2. Sprawdzenie dokładnie bindów wypisanych w /bindy pamiętam jak pierwszy raz wbiłem na serwer próbowałem oddzielić np rakiety od spadochronu i nie dało efektu. Również inny gracze próbowali i także polegl, na ten moment używam use+ co daje umke klasy i spadochron pod jeden klawisz

3. Klasa szturmowiec miała odbijać pociski a aktualnie poprostu unika jak skrytobójca

4. Wieksza uwaga co do roundsoundów bo w tym miesiącu kolejne 3 utwory powtarzają się z listopada 

5. Perk Furia nie działa chyba ani razu nie weszło 1/3

6. Ściana od TT na eldorado z infem o zakazie skanów jest do dziś nie dodana, a miało być tak  >

Spoiler

Zrzutekranu2024-11-17210020.thumb.png.c20879716ae3cdd8729ae3a1c4861c2e.png

7. Voice chat dla wszystkich. Aktualnie mamy że tylko TT słyszy TT, a to serwer 4fun więc fajnie było by pogadać z wszystkimi. Info po śmierci może zostać choć i tak z tego garstka korzysta

8. Usunąć /noże. Mamy dużo bonusów dodających + staty a rzadko kto ma to odpalone więc dla mnie zbędny plugin. Vip i tak ma dobre bonusy :mmmDOG:

9. Dodać więcej skinów nie zmieniających całego modelu broni a przede wszystkim nie mających animacji które zasłaniają cały ekran

10. Komandos miał mieć blokady na perki z broniami, a moc ducha? a dezercja? 

11. Blokada u technika perk z falami sonicznymi.

ps. 

Spoiler

Zrzutekranu2024-12-06222840.png.709c8484c44ed28cc9b5cd885872467f.png

Spoiler

Zrzutekranu2024-12-06224049.thumb.png.cd1fca48f6f3076a78018e438ae6649d.png

:mmeowdy_hi:

Edytowane przez camelovy
  • Lubię to! 3
  • Uwielbiam 1
  • Zasłużony
Opublikowano (edytowane)

To teraz ja  witam :

Perki :

Furia - niedziała

Naboje łowcy głow - zbugowane potrafisz zadac w noge zwykly dmg + ten dmg z perku

Braterstwo - do wywalenia

Support - jw.

Fala technika - ustawić 50 dmg + int nie staly dmg bo wtedy napewno nikt nie bedzie z tym gral

Naboje kata - nie działa jak podpali daje maksymalnie 1/2 uderzenia zamiast 5 jak w klasie

Fartuch chemika - jw.

Trujący granat - jw.

Autodestrukcja - ustawić aby ten item normalnie działał jak wszystkie inny czyt 6 smierci a nie niszczy sie po użyciu

Blask - albo zwiekszyć to oslepienie lub zmienic powiedzmy na inny kolor mimo ze sie uzyje ten perk to nic to nie zmienia

Krwawe naboje - zwiekszyc dmg powiedzmy co stracone 10hp - 3 dmg dostajesz ( aktualnie perk nie używany )

Noż mnicha - zmienic nazwe na Teleport i perk używany normalnie na broni nie tylko na nozu 

Sokole oko - dodać że widzi miny ponieważ w szóstym zmysle jest dodatkowe po 20 statystyk (hp.int)

Promień słonca - tak samo jak z blaskiem i dać stała szanse 1/5

Regeneracja - zwiększyc regenke lub zmniejszyc czas powiedzmy do 2s - 5 hp

Radar - nie widac na nim klas z niewidka

Klasy i blokady perków 

Dezerter - perk obcy,ostatnie tchnienie

Komandos - perki z bronia dluga, odblokowac agenta,twarda reke,

Medyk - aktualnie może podnieść tylko 1 osobę, zmienić aby mogł zjadać każde ciało ( nie podnosił nikogo z teamu ) a za to dostaje powiedzmy + 20 expa.

Rusher - usunąć moduł , dodać więcej kondycji na start aby byl szybszy. Aktualnie jego 1/x z pomp jest wystarczająco mocne

Każdej klasie co ma jakąś umiejętność czyt, medyk ( apteczka ) , komandos ( moduł ) technik ( fala ) ustawić działanie umiejęnosci od int czyt, medyk wiecej leczy , moduł dalej cie wybija , fala więcej bije , al kaida ( wybuch itp )

Sprawdzić granaty i te 1/x bo aktualnie to troche za często siada w kazdej klasie

Na mapach fy_out , Fy_tuscan zablokować perk obcy

Skiny

Na pewno dodać skiny do ak 47 ale na model 1,6 bo aktualne sa z cs.go i zaslaniają cały ekran

Zablokować bugowania skinów @ Dudnes wie ocb.

Klany 

Zwiększyć maksymalną ilość członków do 12, dodać w statystykach powiedzmy dmg które rozwijasz na max 5 pkt i dodaje +5dmg. Wojny klanów - usunąć podświetlenie ponieważ przez to widać klasy niewidzialne gdy ma się wojnę. Anulowanie aktualnej wojny klanów gdy powiedzmy przez 6h niezdobyty jest żadny kill ( aktualnie mamy zablokowane branie wojen bo gosciu który zaakceptował nie gra i nie ma jak jej skończyć ). Wprowadzić np ulepszanie dmg nie za pomocą honoru tylko za pomocą wygranych wojen powiedzmy 1 pkt - wygrana , 2-gi punkt - 2 wygrane i tak do 5. Zwiększyć expa z klanu powiedzmy przy 10 pkt nie dodaje 30 expa, czyt 3 expa za kazdy lvl )

Regulamin

Zakazać stawiania min  na BS/Respie + dodatkowo przy wyjściu / wejściu do szybu ( przykład mapa assault jak schodzisz z szybu i pod tobą są miny 

Narazie tyle jak coś wymyśle jeszcze napisze

Edytowane przez Luis Enrique
  • Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano (edytowane)

Ja jestem za tym żeby dodać:

-ktokolwiek wpisze timeleft, wyświetla się każdemu czas do końca mapki, dużo razy widzialem że ktoś wpisywał tą komendę i nagle wpisuje ją raptem 5 osób.

-Zniesienie dla komandosa blokad perków: skoczne szaleństwo, pierścień skoczka. Od dawien dawna kiedy gram w cs 1.6, klasa ta wyróżniała się mobilnością. To tak samo jakby dla klasy rusher zblokować szybkostrzelność itp. Reszta blokowanych perkow bez zmian.

- Dla kasy komandos dodać na stałe czas kiedy może użyć moduł odrzutowy, tzn, żeby zawsze wyświetlał się czas kiedy może użyć modułu odrzutowego.

-Dodać do spisu perków opis nóż mnicha bo ja tego nie widzę na forum

-I jestem za tym żeby co miesiąc robić ankietę na muzyke na następny miesiąc, niech każdy oddaje swoje głosy na np. 1-3   piosenki pomiędzy rundami 

- Nie robić u komandosa modułu odrzutowego zależnego od int bo to bez sensu

- dodanie /regulamin 

- Tak jak "Luis Enrique" pisal zmienić kolor perku " blask" na np. Czarny 

-Dodać komendę żeby zobaczyć ile mamy int, kondy, itd

-Poprawienoe w zakładce podstawowe informacje  jak zacząć grać info na temat bindy bo nic nie widać, bynajmniej ja nic nie widzę 

Edytowane przez KalachOnline
Panda41  

Większość z twoich propozycji przecież już funkcjonuje na serwerze. Masz komendę /staty, masz komendę /bindy. 

• Donator
Opublikowano

Standaryzacja menu klanu. Pod 0 wyjdz, pod 9 dalej, pod 8 wroc bo teraz co inny pod menu to inne klawisze. 

Panda41  

Nie da się tego obejść, np. jak ostatnia strona ma 6 linijek, to wyjście będzie po 6, pod 0 wróć.  Jak strona będzie miała 8 linijek to pod 8 bedzie wyjscie, 0 wróć etc. etc.

To jest jakby slotowe liczone jak masz vote mapy to masz 1,2,3,4, 5 wyjście

• Lubię to! 1
Opublikowano
12 godzin temu, BaQStiC napisał(a):

Standaryzacja menu klanu. Pod 0 wyjdz, pod 9 dalej, pod 8 wroc bo teraz co inny pod menu to inne klawisze. 

Tak samo w /skiny bym poprawił

Panda41  

Odpisałem wyżej u  @  BaQStiC

Opublikowano (edytowane)

Świąteczne rs to świąteczne... Jest dużo nutek. Kozon wstawił spoko nutki wystarczy je wyciąć a dla leniwych są nawet paczki na googlu 😂

Co do skinów z cs go, jak wam zasłaniają cały ekran? Gram tak i jakoś mi nic nie zasłania, usuniecie softy to wam będzie się dobrze  grać jak mi 🫢 przecież są skiny z cs go jak i 1.6 bo nie wszystkie o ile dobrze pamiętam miały animacje z go. Były po prostu pokolorowane więc skiny dodawalbym np 3 z go i 3 z 1.6 i każdy zadowolony. ( Oczywiście ja mówię o m4s i knife bo tylko tym gram 😅)

Wpisując thetime, timeleft wyświetla się informacja dla wszystkich a nie tylko dla siebie a inni widzą tylko timeleft 

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano

wprowadziliście miesiąc temu pojedynki między graczami (/pvp) i nowi gracze nawet nie więdzą o co chodzi. Zróbcie tak ,aby przynajmniej dało sie jakoś sprawdzić wynik i czas do końca pojedynku

Panda41  

Nie działa to tak jak to widziałem przy wymyślaniu tego pluginu. Na reset będzie naprawione i zacznie działać poprawnie.

• Lubię to! 3
Opublikowano (edytowane)

- Aktualizacja blokady perków dla komandosa, która została przedstawiona od razu po pierwszej propozycji niestety nie dodana do teraz.

- Zmniejszenie lub zwolnienie blokady dla MAŁYCH map.

- Naprawa nominowania map niezależnie od ilości ludzi na serwerze (obecnie nominacja map nie działa przy komendzie rtv).

- Prosiłbym o dodawanie roundsoundów radiówek, bo jakieś krzyki, skrr, hajs, pliki pliki, nie każdemu przypadają do gustu, szczególnie, że ta sama muzyka jest i

na Cod modzie i na PB na przykład.

- Otworzenie rekrutacji na drugiego opiekuna CoD 301  i obsadzenie miejsca tego miejsca o +1 osobę do pomocy dla Pandy, ponieważ uważam, że potrzebujemy drugiej osoby, która jednak będzie grała na serwerze i zajmowała się weryfikowaniem naniesionych poprawek, obserwacją sytuacji ogólnej na serwerze czy to ludzi, bugów, balansów klas, błędów itd..., czyli "Zastępca Opiekuna".

- Zwiększenie slotów w klanie

- Dodanie klasie Porucznik Nano Kamizelki co było już poruszane i uważam, że wcale nie jest to OP jak opisał Dudnes, jak sami możecie zauważyć jest jednak szeroka rozbieżność jeśli mówimy o tym co na papierze a w praktyce.

Na ten moment ode mnie tyle.

Edytowane przez _Chmura
Opublikowano (edytowane)

Zakaz komendy która demaskuje dezertera na respie wroga.

Jeżeli komandor ma zablokowane kamu proponuje rozniez zablokowac ten perk na mordercy i cichym.

EDITT

Naprawa drzwi na rats "usuniecie nawet jak na ffa"

Wojny klanow mozna by zrobic na max jedna mape

Edytowane przez KapitanYoGi?
Panda41  
  • Dodano wymuszenie częściowe u graczy cl_minmodels 0, osoby które pominą blokadę będą zapisywane w logach i banowane ręcznie przez Administracje. 
  • Morderca ma zablokowany kamuflaż, zablokujemy jeszcze cichemu zabójcy
Opublikowano
W dniu 6.12.2024 o 22:43, camelovy napisał(a):

1. Blokada podnoszenie HE z ziemi szczególnie na małych mapach

Naprawione

2. Sprawdzenie dokładnie bindów wypisanych w /bindy pamiętam jak pierwszy raz wbiłem na serwer próbowałem oddzielić np rakiety od spadochronu i nie dało efektu. Również inny gracze próbowali i także polegl, na ten moment używam use+ co daje umke klasy i spadochron pod jeden klawisz

Te bindy działają poprawnie, tylko w instrukcji wpisywania bindów mylący jest znaczek "^". Jeżeli nie wpiszemy ^ to bind działa, poprawimy to żeby nie było mylące. 

3. Klasa szturmowiec miała odbijać pociski a aktualnie poprostu unika jak skrytobójca

Naprawione

4. Wieksza uwaga co do roundsoundów bo w tym miesiącu kolejne 3 utwory powtarzają się z listopada 

Weźmiemy poprawkę na większą różnorodność od przyszłego miesiąca

5. Perk Furia nie działa chyba ani razu nie weszło 1/3

Perk usunięto, zastąpiono innymi

6. Ściana od TT na eldorado z infem o zakazie skanów jest do dziś nie dodana, a miało być tak  >

Pokaż ukrytą zawartość

Zrzutekranu2024-11-17210020.thumb.png.c20879716ae3cdd8729ae3a1c4861c2e.png

Dodamy

7. Voice chat dla wszystkich. Aktualnie mamy że tylko TT słyszy TT, a to serwer 4fun więc fajnie było by pogadać z wszystkimi. Info po śmierci może zostać choć i tak z tego garstka korzysta

Serwer jest na zasadach FFA, więc gdy jesteś żywy to słyszysz tylko swoich

8. Usunąć /noże. Mamy dużo bonusów dodających + staty a rzadko kto ma to odpalone więc dla mnie zbędny plugin. Vip i tak ma dobre bonusy :mmmDOG:

A dlaczego zbędny, zawsze każdy może sobie skorzystać i jakiś bonus do statystyk wpadnie, moim zdaniem niech zostanie

9. Dodać więcej skinów nie zmieniających całego modelu broni a przede wszystkim nie mających animacji które zasłaniają cały ekran

Skiny zostały ostatnio zmodyfikowane, będziemy z czasem na bieżąco coś podmieniać/modyfikować żeby były atrakcyjne

10. Komandos miał mieć blokady na perki z broniami, a moc ducha? a dezercja? 

Zablokowane

11. Blokada u technika perk z falami sonicznymi.

Zablokujemy

PS: Medyk naprawiony, dajcie znać czy nadal niepoprawnie działa, Perk naboje łowcy głów usunięty- zastąpiony innym, Z tym chemikiem to już kombinujemy od kilku miesięcy i nie jest to taka prosta sprawa. Pomyślimy czy nie wymienić tej klasy na inną.. Regulamin jest na forum, dla mnie zbędny plugin 

4 godziny temu, _Chmura napisał(a):

- Aktualizacja blokady perków dla komandosa, która została przedstawiona od razu po pierwszej propozycji niestety nie dodana do teraz.

Przecież perki na komandosie zostały zablokowane, nie rozumiem

- Zmniejszenie lub zwolnienie blokady dla MAŁYCH map.

Małe mapy są na przypadki gdy liczba realnych graczy jest poniżej 10

- Naprawa nominowania map niezależnie od ilości ludzi na serwerze (obecnie nominacja map nie działa przy komendzie rtv).

Nominowania map działa poprawnie, zapewne nominowałeś małą mape gdy było powyżej 10 graczy, wtedy mała mapa nie wchodzi do vote

- Prosiłbym o dodawanie roundsoundów radiówek, bo jakieś krzyki, skrr, hajs, pliki pliki, nie każdemu przypadają do gustu, szczególnie, że ta sama muzyka jest i

na Cod modzie i na PB na przykład.

RS'y zazwyczaj są takie same/podobne na wszystkich serwerach 1.6. Przygotuję specjalną playliste dla naszego serwera.

- Otworzenie rekrutacji na drugiego opiekuna CoD 301  i obsadzenie miejsca tego miejsca o +1 osobę do pomocy dla Pandy, ponieważ uważam, że potrzebujemy drugiej osoby, która jednak będzie grała na serwerze i zajmowała się weryfikowaniem naniesionych poprawek, obserwacją sytuacji ogólnej na serwerze czy to ludzi, bugów, balansów klas, błędów itd..., czyli "Zastępca Opiekuna".

Na ten moment nie widzę takiej potrzeby, gdy czegoś nie wiem to mam zespół adminów, którym ufam.

- Zwiększenie slotów w klanie

Celowo jest "tylko" 10 miejsc, żeby powstawało po prostu więcej klanów i była większa rywalizacja

- Dodanie klasie Porucznik Nano Kamizelki co było już poruszane i uważam, że wcale nie jest to OP jak opisał Dudnes, jak sami możecie zauważyć jest jednak szeroka rozbieżność jeśli mówimy o tym co na papierze a w praktyce.

Nano kamizelka w jakiejkolwiek klasie jest zbyt OP i nie zmieniamy zdania z Dudnesem w tej kwestii

Opublikowano (edytowane)

Dodanie dust2_xmas bo w maps nie ma i nie wiem czy wgl mozna znominowac 
Po podłozeniu bomby przez te 30/35s moze leciec swiąteczna nutka czy tam np jak zostanie 10s.

Edytowane przez ramzi_
  • Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Te świąteczne wersje map są całe białe, przez co bardzo dobrze widać miny i ciężej gra się saperem. Przydałoby się to jakoś zbalansować. 

• Uwielbiam 1
Opublikowano (edytowane)

Czy w związku z zablokowaniem perków broni długiej na komandosie, moglibyście odblkowac perk z bh

Edytowane przez newek
Update
Panda41  

Nie

Opublikowano

Usunięcie/rework perku ,,tajemnica pandy", autora perku ewidentnie poniosła fantazja, +10 do statystyk i niewidka (30/255). Chyba nie trzeba rozpisywać, ten perk to jest jak dopakowana wersja starego perku ,,kurtka kampera", która była usunięta bo była za op,
Od siebie dam kilka pomysłów jak ten perk może wyglądać:
1.+50 hp  ale - 30 kondycji, lub nie może skakać.
2. Upadek z drzewa lub z dużej wysokości przywraca hp o wartość dmg przy upadku.
3. Zamiast kosy, ma skin bambusa i przywraca hp podczas wyciągniętego bambusa.
4. Podczas kucania imituję efekt turlania się  to znaczy że , szybciej przemieszcza się na kucaka niż normalnie, czyli usunięcie tego slowa podczas kucania i dodatkowo dać mu dodatkową prędkość podczas kucania (takie +50 dodatkowego speeda ).

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Bugowanie sie U@. Jeśli napisze cos na u@ to nie slyszę muzyki pod koniec rundy bądz u@ od razu wyłącza piosenke.

Panda41  

Poprawimy 

• Uwielbiam 1
Opublikowano

1. Nie wiem dlaczego komandos ma odblokowany perk "twarda ręka"

2. Wyrzucić w trybie natychmiastowym perk "tajemnica pandy"

3. Nadać mniejszy procent na zdobycie perku "złota rybka"

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tajemnicy Pandy nie trzeba wywalac, mozna zmienic po prostu że podczas stania w miejscu tylko dziala , a gdy sie rusza to widac normlnie, i wtedy zobaczyc co sie bedzie dzialo

3 godziny temu, _Chmura napisał(a):

1. Nie wiem dlaczego komandos ma odblokowany perk "twarda ręka"

2. Wyrzucić w trybie natychmiastowym perk "tajemnica pandy"

3. Nadać mniejszy procent na zdobycie perku "złota rybka"

• Lubię to! 1
Opublikowano

Niewidka w Tajemnicy Pandy będzie aktywna tylko na nożu, do tego wartości niewidki zwiększymy do 60/255. 

Perk Twarda Ręka jest odblokowany na komandosie, ponieważ ten perk daje tylko pistolety, nie daje broni długiej.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Panda41 napisał(a):

Niewidka w Tajemnicy Pandy będzie aktywna tylko na nożu, do tego wartości niewidki zwiększymy do 60/255. 

To będzie perk śmieciuch w porównaniu do kamu gdzie mogę mieć 54/255 + pukawe.

albo dać że znika na 2sec do 30/255 po otrzymaniu dmg :mmmDOG:

Edytowane przez camelovy
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Dodanie jakiejś klasy, lub umiejetności dla klas premium która stawia swoje repliki, które odbijają strzały.
Duchem nikt nie gra, poza tym komponuje się umiejętność do nazwy, więc mogłaby uatrakcyjnić te klasę.

Opublikowano
21 godzin temu, Panda41 napisał(a):

Perk Twarda Ręka jest odblokowany na komandosie, ponieważ ten perk daje tylko pistolety, nie daje broni długiej.

to jak zwiększycie ta niewidke na perku do 60 to tez odrazu zwiększcie do 60 na klasie cichy zabójca bo to klasa za free i jest duzo lepsza od klasy morderca na chwile obecna ;d

• Uwielbiam 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, kochamcie napisał(a):

to jak zwiększycie ta niewidke na perku do 60 to tez odrazu zwiększcie do 60 na klasie cichy zabójca bo to klasa za free i jest duzo lepsza od klasy morderca na chwile obecna ;d

Ale ciche to ty zostaw w spokoju :) zawsze mozesz zagrac skoro to taka SUPER DARMOWA ŁATWA KLASA. Cichy z niewidka na poziomie 60/255 będzie ussles i juz wgl nikt tym grac nie bedzie :O

@ Panda41  pasuje też dodac np dust2 xmas ktory jest klasyczkiem w temacie grudnia, bo juz polowa za nami :) ( mozna dac wiecej map xmas nizeli snow- biale tekstury i tyle :D, west xmas jest w porzadku na przykład.)

Edytowane przez ramzi_
  • Lubię to! 1
  • Wrr 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.