Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej. Chciałbym wnieść o nerfa dla komandosa w trybie jak najpilniejszym. 

Rozchodzi się o to, że klasa jest ZBYT OP, ma za dużo bonusów i od pierwszego lvl'a jest problem z zabiciem tej klasy. Rozumiem, że są również klasy OP (zwykłe), które miały mój głos na NIE jeśli chodziło o nerfy ale komandos to jest całkiem inna liga, człowiek przychodzi postrzelać zrelaksować się i klasa ta odbiera przyjemność z gry bo nie da się jej kompletnie trafić, ani usłyszeć mimo, że nie ma czegoś takiego jak ciche kroki to ciągle jest w powietrzu. 
Jeszcze jak gra jeden komandos to da się go ledwo zabić ale ta klasa jest dostępna za free, więc opcje na zabicie 2/3 komandosów na takiej mapie jak na przykład eldorado to wyczyn nie dla byle grajka.

Ktoś mi mówi, że ludzie narzekają na komandosa grając komandorem ale co chcecie nerfić jeszcze w komandorze? Da się coś tam jeszcze cofnąć? Ta klasa jest na maksymalnym minimum.

Coś trzeba z tą klasą zrobić naprawdę, bo to jest przegięcie. Zabrać moduł lub odebrać skoki lub dać 1/3 z noża a nie 1/1.

Nie chce mi się grać na serwerze jak jest komandos, coś jak kiedyś KAT z ogranicznikiem rozrzutu. 

Ewidentnie pamiętam czas w którym komandos dostawał buffy i spamowały o to tak naprwde ze dwie osoby przez to wyglądało jakby cały serwer chciał tej zmiany. 
Zapraszam do dyskusji bo z klasą obowiązkowo coś trzeba zrobić. W ogóle nie rozumiem też dlaczego ta klasa ma możliwość posiadania broni z perków, czy noża mnicha, który w dodatku tą klasę teleportuje gdzie ta klasa u podstaw wymaga zmian.

Edytowane przez _Chmura
  • Lubię to! 1
  • Inwestor
Opublikowano

Ja bym nie ujął wcale, że klasa jest OP, jeśli komandos dobrze nie trafi w przeciwnika to już raczej nie ma żadnych szans by coś ugrać, po zauważeniu go przez przeciwnika, niewidka jest ale nie aż taka niewidoczna by go wykluczało, co miało by to wpłynąć na znerfienie. Ostatnio z ciekawości sobie nim zagrałem kilka rund i stwierdzam, że jednak ta klasa do mnie nie przemawia i nie leży w moim guście, trzeba umieć operować tą klasą i znać jej możliwości a wiele osób jakoś też nie gra ta klasą, bynajmniej jest kilku graczy ale jakoś nie dużo. Moduł myślę że też jest adekwatny do swoich możliwości, mając dobrze dobrane ustawienia. Gdyby był za słaby, komandosem nie opłacało by się grać, a za mocno to dość żwawo by wybijał w powietrze i zbyt daleko. Podwójny skok na komandosie powinien być dla równouprawnienia do innych klas, by mieć szansę uciec schować się przed przeciwnikiem gdy komandos jest pod ostrzałem, a 1/1 z noża to od kąd pamiętam to zawsze było i zmiana na 1/2 1/3 to byłoby drogą przez mekkę i klasa straciła by swój urok. Strzelanie z deagla, komandos też go zawsze miał w posiadaniu, żebym mógł się czymś wybronić w razie gdyby akcja się nie udała. Ja co prawda niedawno pisałem post gdzie poruszyłem temat o komandosie, gdy używa perku z AutoBH, wtedy to rzeczywiście są za mocne umiejętności, ale moim zdaniem komandos jest w dobrej kondycji a zarazem jest adekwatny do swoich możliwości i równy do pozostałych klas. Od zawsze grając od kilkunastu lat na różnych CoDach komandos zawsze się pojawiał na liście i wydawał mi się za słabą klasą z marnymi umiejętnościami, a tu w końcu coś zostało naprawdę dobrze przemyślane. Wiadomo że kilka razy dostaje się znienacka z noża od komandosa, ale czego innego oczekiwać. To jest Cod Mod nie FFA. Jestem za pozostawieniem umiejętności tej klasy i żadnych zmian.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Cześć!, .davvy z tej strony!

Uważam, że zmiana, o której wspomniałeś, byłaby naprawdę dobrym rozwiązaniem. Komandos z pewnością jest obecnie  silną klasą, biorąc pod uwagę, że posiada umiejętność niewidzialności, 1/1 z kosy oraz szereg innych bonusów, które sprawiają, że staje się niemal nieuchwytny. To jest zdecydowanie zbyt mocne, jak na zwykłą klasę.

Wiele osób skarży się, że trudno go trafić i zabić, Dodatkowo fakt, że jest to klasa dostępna za darmo, sprawia, że na mapach, gdzie jest więcej niż jeden komandos, naprawdę trudno jest grać normalnie, bo walka z takim przeciwnikiem staje się frustrująca.

Myślę, że zmiana, którą proponujesz — np. zmniejszenie efektywności niewidzialności, ograniczenie skoków lub zmniejszenie efektów z kosy — pomogłaby w przywróceniu równowagi. Komandos w obecnej formie ma zdecydowaną przewagę, a takie zmiany sprawiłyby, że klasa byłaby bardziej zrównoważona i nie tak dominująca.

Generalnie uważam, że coś trzeba z tym zrobić, bo w obecnej sytuacji gra z komandosem jest znacznie mniej przyjemna. Być może nie trzeba całkowicie pozbawiać tej klasy jej unikalnych umiejętności, ale trzeba z pewnością zredukować ich efektywność, żeby rozgrywka była bardziej fair dla wszystkich.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Nerf i nerf to sie robi "XDD" totalne. Może jakas propozycja odnośnie rozgrywki czy perk'u a nie tylko nerfik bo za dobrze ktoś gra. Sam grałem komandosem i tak to ja krzyczałem o BUFFA dla tej klasy :)
Jak ktos potrafi byc mobilny to ładnie fragi nabija, polecam dac na danej klasie all w kondycje to też macie przewagę "znafcy" 
Co może dodamy 1/2 z kosy na komandosie ? XD, to ze ma skok to tak samo jak macie VIPA to tez nic nie zmieni. ( klasa+skok z vipa nie łączy sie)

Jeśli ktoś rozważa nerf tej klasy to tylko i wyłącznie na aspekcie niewidki, obecnie ma 75 albo 80/255, było 55/255 i to za dużo wiec jak uważacie :)

• Uwielbiam 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ramzi_ napisał(a):

Nerf i nerf to sie robi "XDD" totalne

Strasznie ciężko się z Tobą dyskutuje kiedy ktoś prosi o wybalansowanie klasy komandos/cichy, wręcz reagujesz agresywnie.
Po to jest forum, żeby dyskutować tak? Jest za dobra w stosunku do reszty klas, BARDZO ZA DOBRA, więc zbalansujmy to. 

Propozycje są również klas mniej grywalnych i tam są buffy - z buffów czemu nie szydzisz "tylko dajmy mu, dajmy mu" przecież jest.

Cytat

polecam dac na danej klasie all w kondycje to też macie przewagę "znafcy" 

Jest dużo ludzi, którzy mają wymaksowaną kondycję i nie robią takiego zepsutego wrażenia jak robi je komandos "znafco" - chciałbym dodać, że fajnie byłoby przeprowadzić z Tobą jakąś dyskusję, argumentacje i wzajemne poszanowanie bo nie budujesz serwera pod siebie i nie jesteś tu sam, więc bardzo bym Cię prosił @ ramzi_ odnoś się z szacunkiem do ludzi bo możesz kogoś zdenerwować i dyskusja będzie wyglądać obustronnie jak obecnie Twoja na ten moment jednostronna.

Cytat

Co może dodamy 1/2 z kosy na komandosie ? XD, to ze ma skok to tak samo jak macie VIPA to tez nic nie zmieni. ( klasa+skok z vipa nie łączy sie)

Jeśli ktoś rozważa nerf tej klasy to tylko i wyłącznie na aspekcie niewidki, obecnie ma 75 albo 80/255, było 55/255 i to za dużo wiec jak uważacie

Komandosa można śmiało przesunąć na Super Premium - to powinno przerzedzić liczebność tej klasy, ponieważ jak można przeczytać wyżej problemem oprócz samej klasy jest ich liczebność. Jeden komandos jest OP, dwóch komandosów kosmos, ale jak każdy może wybrać tę klasę to dzieją się jaja.  - TO JEST PIERWSZA PROPOZYCJA

Niewidka nie jest problemem tej klasy o to chodzi że problemem jest to, że ta klasa miała być do walki na krótki dystans, a ona zmienia się do walki na długi - ta klasa jest wszędzie i co z tego, że ją widać jak nie można jej trafić? Ludzie śmiało wychodzą tam, gdzie są tylko AWP i śmiało dryfują kręcą się z BS'a A na B są w kilka sekund, to nie jest  klasa na COD'a o niskim poziomie maksymalnego lvl'a. Śmiało można ją wrzucić na COD'a 801lv.

A jak ma mieć taką mobilność jaką ma teraz to niech walczy z kosą 1/2. 

@ ramzi_  Ponadto jak tak płaczesz o nerfy to może damy buffka jakiegoś dla komandora, co?

Komandor: 1/1 AWP (Super Premium) BLOKADY: AWP Weterana, Kamuflaz, Kucacz, Mistrzowskie AWP
Komandos: 1/1 kosa, 1/7 deagle, moduł, dwa skoki i niewidoczność na kosie (klasa free) BLOKADY: BRAK

Jest balansik! ;)

Edytowane przez _Chmura
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, _Chmura napisał(a):

Strasznie ciężko się z Tobą dyskutuje kiedy ktoś prosi o wybalansowanie klasy komandos/cichy, wręcz reagujesz agresywnie.
Po to jest forum, żeby dyskutować tak? Jest za dobra w stosunku do reszty klas, BARDZO ZA DOBRA, więc zbalansujmy to. 

Propozycje są również klas mniej grywalnych i tam są buffy - z buffów czemu nie szydzisz "tylko dajmy mu, dajmy mu" przecież jest.

Jest dużo ludzi, którzy mają wymaksowaną kondycję i nie robią takiego zepsutego wrażenia jak robi je komandos "znafco" - chciałbym dodać, że fajnie byłoby przeprowadzić z Tobą jakąś dyskusję, argumentacje i wzajemne poszanowanie bo nie budujesz serwera pod siebie i nie jesteś tu sam, więc bardzo bym Cię prosił _ramzi, odnoś się z szacunkiem do ludzi bo możesz kogoś zdenerwować i dyskusją będzie wyglądać obustronnie jak obecnie Twoja na ten moment jednostronna.

Komandosa można śmiało przesunąć na Super Premium - to powinno przerzedzić liczebność tej klasy, ponieważ jak można przeczytać wyżej problemem oprócz samej klasy jest ich liczebność. Jeden komandos jest HARD, dwóch komandosów kosmos, ale jak każdy może wybrać tę klasę to dzieją się jaja.  - TO JEST PIERWSZA PROPOZYCJA

Niewidka nie jest problemem tej klasy o to chodzi że problemem jest to, że ta klasa miała być do walki na krótki dystans, a ona zmienia się do walki na długi - ta klasa jest wszędzie i co z tego, że ją widać jak nie można jej trafić? Ludzie śmiało wychodzą tam, gdzie są tylko AWP i śmiało dryfują kręcą się z BS'a A na B są w kilka sekund, to nie jest powtarzam klasa na COD'a o niskim poziomie maksymalnego lvl'a.

Człowieku ja nie prowadzę dyskusji tutaj tylko wyrażam swoją opinie, beke cisniemy na serwie, że ktos pomyślał wgl dac 1/3 z kosy co daje 33...% na zabicie. SuperPremium? Premium XXL :) Mając 33% szans podlec takim 30 poziomem nawet do takiego luisa czy zawady i szmyraj go tą laską cukrową na 33% to sie zaśmiejemy, grałeś wgl tą klasa? Ja proponując zmiany przegrałem troche godzinek a obecnie jest taka "meta", na nastepny reset może byc "meta" na cichego i co też bedzie nerf z 30/255 na 60/255 niewidki bo za mało się dzieję i duzo ludzi kampi?

Problemem jest liczebnośc, no to dalej zbieraj IP graczy i cyk ddosy jak za starych czasów metinowych, pal im maszyny XD nie to stary poważnie? bo jest ich dużo to myślisz o nerfach albo przerzutkach na premium albo sPremium? Komandos zawsze mial 1/1 z kosy,był mobilny. Skok mozesz miec z vipa, moduł? okej nerf modułu ale wtedy dodanie go jako perk :)

Co do komandora to temat jest o komandosie to raz,dwa skoki może mieć wpisane ale nie ma dwóch bo jest blokada od któregoś updatu, trzy od kiedy ilość bonusow idzie z jakością 

Cztery, masz ból że darmowa klasa jest dobra i każdy Mietek może nią grać, okej to zabieramy skok ( który jest z vipa co wychodzi korzystniej wsm) i 1/7 z deagla, tadam..weź kalkulator i policz ile bonusów teraz ma komandos i czy już jest w porządku...😂wydaje mi się,że to co napisałem będzie git nerfem a nie jakieś 1/3 z kosy człowieku 😂😂 to tak samo jak komandor 1/3 z awp, no sens ( oh tak to premium no i co? ) żeby to wszystko miało odpowiednie ramy to musi być logika to w twoim 1/3 brak. Więc proponuję zabrać deagla 1/7 czy tam 1/8 oraz skok i tyle...

Oczywiście twoja propozycja na nie moim zdaniem  nawet moja propozycja jest z sarkazmem żebyś nie cudowal 😂

Ps. Wypowiadam się w sposób normalny, jak na forum przystało więc jak mi masz zamiar rzucać regułki z chatu GPT typu " kulturalny pocisk z zachowaniem zasad moralnych" to odpuść ☺️@  _Chmura

Edytowane przez ramzi_
  • Inwestor
Opublikowano

Panowie i Panie trochę dojrzałości, bo takie tematy są po to żeby coś zaproponować, a gracze wyrazili swoje opinie, więc pozwolę sobie krótko, zwięźle i na temat wyrazić moją opinię. 
Był temat z nerfem elektryka i wsparcia ogniowego - dobrze że został odrzucony. 
Analogicznie do poprzedniego uważam że powinien zostać w ten sam sposób rozwiązany. 
Od jakiego czasu gracie na codach? Od X czasu pamiętam że była taka klasa jak komandos, a co się stanie jeżeli damy jej jak w propozycji wyżej np. 1/3 z kosy? Serwer straci graczy, którzy grają właśnie tą klasą. Po to jest tych klas tyle, żeby każdy znalazł coś dla siebie, a jak ktoś nie chce wydawać pieniędzy bądź go na to po prostu nie stać. Każdy może znaleźć różnorodność w darmowych klasach.
Kolejne moje pytanie brzmi ilu graczy podczas pełnego serwera gra komandosem? Połowa? No nie… może 3, maksymalnie 4 osoby.
Reasumując uważam, że ta klasa straci po nerfie najmniejszy sens. Poza tym żeby dobrze grać tą klasą trzeba to umieć. 
Oczywiście jestem na NIE.

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)

@ ramzi_ Ciśniecie bekę? Widziałem te Waszą bekę, Ty i jakiś dwóch łepków, podobni poglądami do siebie, mówiący o tym, że ktoś płacze bo nie umie grać. To z Ciebie jest beka jeżeli tak myślisz. Jeśli mamy wyrażać swoje opinie a nie dyskutować to powiem tak - wypłakałeś sobie te klasę spamując codziennie o buffach, przypomnieć Ci jak płakałeś kiedy Cichy dostał niewidkę 80? a miało być 55? Codziennie tworzyłeś temat a na serwie podśmiechiwałeś się, że "już pewnie Cię na forum nienawidzą". Łzami ugrałeś jakąś klasę a tak naprawdę grasz jak ogórek, zwykły pionek gdyby nie buffy tej klasy. Powtarzam, nie jesteś sam i serwer nie jest tworzony pod Ciebie. Bronicie komandosa twierdząc, że każdy COD mod takiego posiada i ja się z tym zgadzam, wróćmy do ustawień pierwotnych, zwykłe statystyki: 0 INT, 10HP, 0 WYTRZYMAŁOŚĆ, 20 KONDYCJI i 1/1 nóż. To jest komandos, który u podstaw jest na każdym CoD modzie, o tym mówiłem proponując przesunięcie obecnej wersji na Premium, wystarczy zmienić nazwę klasy i wrzucić pierwotnego komandosa w free klasy, którego zresztą tak bardzo Wam brakuje. Podałem jedną z propozycji 1/3 kosa choć tak naprawdę mnie nie interesuje, to zdecydowanie jestem za zabraniem modułu, nie ma problemu dodajcie taki perk, niech sypią monetami na szukanie go co mapę. Następna sprawa, chciałbym odnieść się do tego, że argumentem dla którego nie można mówić, że ta klasa jest OP jest taka, że mało ludzi gra tą klasą, to Wam się tylko wydaje. To jest bardzo podobna sytuacja do Pandy, która była jakiś czas na serwerze, ludzie nie używają jej jako main klasy + nie każdy jest fanem takiej gry z nożem, czasem nawet mapa nie sprzyja co WCALE nie oznacza, że klasa nie jest ZBYT dobra. A wracając do Ciebie @ ramzi_ "znafco" możemy formułki z czatu odłożyć na bok, będę odnosił się w taki sam sposób w jaki Ty rozmawiasz ze mną.

Edytowane przez _Chmura
Opublikowano

Nic się nie zmieni, bo panda ma swój "długofalowy" plan na serwer xD klasy są zbalansowane, nawet ktoś w końcu zagrał czołgistą (wow!, osiągnięcie odblokowane, kisne), to nic, że za 2 dni przeniesie expa na coś innego xD

Jest różnorodność mówisz, to czekam na statystyki grywalnosci poszczególnymi klasami, zobaczymy.

Nie testujecie zmian, które wprowadzacie, nadal są błędy na klasach, ale skąd macie wiedzieć, skoro nie gracie na własnym serwie? Heh

Przykładowo medyk - nadal nie da się wskrzesić więcej niż 1 osobę. 

Na chemiku nadal są zbugowane obrażenia, których serwer nie pokazuje. 

Perk naboje łowcy glow ma zwiekszac obrażenia zadawane w głowę, a zwiększa wszystkie zadawane obrażenia. 

Przed resetem zmiana na aimerze na obrażenia 200% w głowę xD jak to w ogóle przeszło? 

Wracając do tematu na pewno nerf na 1/3 to przegięcie, ale zmniejszenie mocy modułu i może ograniczenie jego użycia do 3 w ciągu rundy spokojnie wystarczy? 

Ehh... 

@ Panda41

• Lubię to! 1
  • KAT 2
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, _Chmura napisał(a):

@ ramzi_ Ciśniecie bekę? Widziałem te Waszą bekę, Ty i jakiś dwóch łepków, podobni poglądami do siebie, mówiący o tym, że ktoś płacze bo nie umie grać. To z Ciebie jest beka jeżeli tak myślisz. Jeśli mamy wyrażać swoje opinie a nie dyskutować to powiem tak - wypłakałeś sobie te klasę spamując codziennie o buffach, przypomnieć Ci jak płakałeś kiedy Cichy dostał niewidkę 80? a miało być 55? Codziennie tworzyłeś temat a na serwie podśmiechiwałeś się, że "już pewnie Cię na forum nienawidzą". Łzami ugrałeś jakąś klasę a tak naprawdę grasz jak ogórek, zwykły pionek gdyby nie buffy tej klasy. Powtarzam, nie jesteś sam i serwer nie jest tworzony pod Ciebie. Bronicie komandosa twierdząc, że każdy COD mod takiego posiada i ja się z tym zgadzam, wróćmy do ustawień pierwotnych, zwykłe statystyki: 0 INT, 10HP, 0 WYTRZYMAŁOŚĆ, 20 KONDYCJI i 1/1 nóż. To jest komandos, który u podstaw jest na każdym CoD modzie, o tym mówiłem proponując przesunięcie obecnej wersji na Premium, wystarczy zmienić nazwę klasy i wrzucić pierwotnego komandosa w free klasy, którego zresztą tak bardzo Wam brakuje. Podałem jedną z propozycji 1/3 kosa choć tak naprawdę mnie nie interesuje, to zdecydowanie jestem za zabraniem modułu, nie ma problemu dodajcie taki perk, niech sypią monetami na szukanie go co mapę. Następna sprawa, chciałbym odnieść się do tego, że argumentem dla którego nie można mówić, że ta klasa jest OP jest taka, że mało ludzi gra tą klasą, to Wam się tylko wydaje. To jest bardzo podobna sytuacja do Pandy, która była jakiś czas na serwerze, ludzie nie używają jej jako main klasy + nie każdy jest fanem takiej gry z nożem, czasem nawet mapa nie sprzyja co WCALE nie oznacza, że klasa nie jest ZBYT dobra. A wracając do Ciebie @ ramzi_ "znafco" możemy formułki z czatu odłożyć na bok, będę odnosił się w taki sam sposób w jaki Ty rozmawiasz ze mną. Nie będzie mi jakiś razmzes w kasze dmuchał xD

Proszę pokazać mi jak płakałem ze cichy ma niewidke 80, jak nie pokażesz to mam nadzieję ze zdegradujesz sie z funkcji jaką pełnisz. Szykuj papiery ponieważ jak wchodził cichy ja byłem ponad 2 tygodnie w innym państwie i nawet nie wiedziałem raz że wchodzi cichy jako klasa dwa jakie bufy/nerfy ma :) Ale śmialo pokazać mozesz nam wszystkim jak płakałem o cichego :) Ktoś tam pisał ze jak na nozu i kucaniu to nawet 50/255 to za mało dlatego dostal 30/255 ale ja tam akurat nie pisalem NIC więc zmotywuj swoje szare komórki do poszukiwań potwierdzonych info :D BAJKOPISARZU XD

Co do pandy to sie nie wypowiem bo nie miałem nawet okazji zobaczyc chociaz jednej na serwerze :) 
Co do komandosa, jak pisałem o bufie to było ich malo strasznie, otrzymał bufy co oznacza ze zaczął byc grywalny tzw"meta" sie zrobiła. 
Skoro nam sie wydaję a tobie nie to fakt masz racje, nam sie wydaje, że ta klasa jest dobrze zbalansowana a jak bardzo napierasz to tam 1/8 deagla "out", co tam jeszcze? skok? spoko tez out :) kupujac vipa za 7 ziko/7 dni prawie masz to samo a z deaglem malo kto biega. Postarałem sie tak skonsturować żebys zobaczył ze komandosik ma mniej bonusów jako free klasa :) I w tym momencie mozesz isc juz pilnowac serwera, żeby kulki paintbollow'e równo sie rozbijały po mapce :) milego @  _Chmura
PS. Fajnie jakbys grał na serwerze i pochwalił sie godzinami komandosa :D

Edytowane przez ramzi_
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@ ramzi_ Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, kłapiesz tylko niepotrzebnie dziobem. Nikt nie używa na tej klasie nawet deagla bo ta klasa i bez tego jest OP. ZROZUM, że tu nie chodzi o ilość bonusów jakie posiada, kumasz? Chodzi o to, że ta klasa jest za dobra a Ty się tu sadzisz, plujesz, płaczesz, obrażasz mnie - nie wiadomo jak daleko wychodzi Twoje dwubiegunowość. Walczysz w dyskusjach, coś tam gadasz o moim adminie i kulkach na Paintballu, stary, wróć na forum, jesteśmy w dziale propozycji i rozmawiamy o poprawie sytuacji na serwerze i balansie. Nie mam Ci nic więcej do powiedzenia z wyjątkiem tego, że oprócz Twoich rzuconych propozycji na "odwal się, ta klasa i tak będzie taka sama, bo kupię sobie vipa za 3 zł bla bla..." POMÓŻ POPRAWIĆ SYTUACJĘ a nie grając komandosem płaczesz, że chcą Ci go nerfić. Mi też znerfili Myśliwego to poszedłem na KATa, KATA też znerfili poszedłem na Komandora, komandora też znerfili i ani razu nie płakałem tak, jak Ty płaczesz.

Wracając bo robi się spam.

• Jestem za zabraniem modułu i pozostawieniem mu reszty bonusów, ponieważ jak już wyżej w wymianie zdań nakreśliłem, że nikt nawet nie używa deagla 1/7 bo ta klasa i bez tego pozostanie tak samo ZA dobra. Jeżeli zabierzemy moduł może w końcu po nieudanej próbie zabicia z noża będzie więcej strzelania z deagla.

P.S.: Fajnie jakbyś czasem zagrał przeciwko komandosowi, żeby jednak pomyśleć nie tylko o sobie a o ludziach, którzy grają przeciwko tej klasie ;)

@EDIT:
@ ramzi_

Cytat

Zrozum,że skoro jest X osób na nie i jest to przewaga nad "tak" to nie ugrasz a wątpie ze panda będzie robił teraz zmiany jakiekolwiek skoro ta klasa nie jest męcząca, obecnie gram i jest 1 komandos albo wcale 

Nie dodałem tej propozycji wyłącznie z własnych pobudek, nigdy tego nie robię. Zawsze sprawdzam czy aby na serwerze wszyscy są zgodni bo wiem, że nie każdy posiada konto, nie każdy wchodzi tutaj żeby wydać opinię, nie każdy w ogóle wie, że ten temat istnieje dlatego robię to bardzo często w imieniu swoim i innych ludzi. To, że kilka osób napisało tu na nie wcale nie oznacza, że wszyscy na serwerze tak myślą. Wyróżnia Was tylko to, że macie konto na forum i możecie oddać głos na nie. Gdzie Ci co są przeciwni, nigdy nie stawiali się w roli przeciwnika komandosa, tylko jako grajki tej klasy a podejrzewam, że w klasach OP gra nimi jest zabawą przednią, niestety tylko dla tych co nimi grają :).
"Obecnie gram i jest 1 komandos" Jest godzina 0:30 XDDD daj sobie już siana z tą argumentacją. Myśliwego też nie ma teraz na serwie, dajmy mu buffa to może po nocach będzie ich więcej.

Edytowane przez _Chmura
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, _Chmura napisał(a):

@ ramzi_ Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, kłapiesz tylko niepotrzebnie dziobem. Nikt nie używa na tej klasie nawet deagla bo ta klasa i bez tego jest OP. ZROZUM, że tu nie chodzi o ilość bonusów jakie posiada, kumasz? Chodzi o to, że ta klasa jest za dobra a Ty się tu sadzisz, plujesz, płaczesz, obrażasz mnie - nie wiadomo jak daleko wychodzi Twoje dwubiegunowość. Walczysz w dyskusjach, coś tam gadasz o moim adminie i kulkach na Paintballu, stary, wróć na forum, jesteśmy w dziale propozycji i rozmawiamy o poprawie sytuacji na serwerze i balansie. Nie mam Ci nic więcej do powiedzenia z wyjątkiem tego, że oprócz Twoich rzuconych propozycji na "odwal się, ta klasa i tak będzie taka sama, bo kupię sobie vipa za 3 zł bla bla..." POMÓŻ POPRAWIĆ SYTUACJĘ a nie grając komandosem płaczesz, że chcą Ci go nerfić. Mi też znerfili Myśliwego to poszedłem na KATa, KATA też znerfili poszedłem na Komandora, komandora też znerfili i ani razu nie płakałem tak, jak Ty płaczesz.

Wracając bo robi się spam.

• Jestem za zabraniem modułu i pozostawieniem mu reszty bonusów, ponieważ jak już wyżej w wymianie zdań nakreśliłem, że nikt nawet nie używa deagla 1/7 bo ta klasa i bez tego pozostania tak samo za dobra. Jeżeli zabierzemy moduł może w końcu po nieudanej próbie zabicia z noża będzie więcej strzelania z deagla.

Nikt nie płacze ?XD prócz ciebie. Jak ty możesz grac na serwerze jak ja ciągle gram cichym i co ani razu mnie nie widziałes, gdzie mam przegranych obecnie 19h czy jaki kij ? :D Jak ktos powie "nie" to oznacza ze mu cos nerfia? Nie po prostu uwazam ze ta klasa jest okej a jak chcesz cos zabrac to bierz skok i deagla i skoncz produkowac sie tu jak taśma na produkcji :D @  _Chmura Zrozum,że skoro jest X osób na nie i jest to przewaga nad "tak" to nie ugrasz a wątpie ze panda będzie robił teraz zmiany jakiekolwiek skoro ta klasa nie jest męcząca, obecnie gram i jest 1 komandos albo wcale 

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano

Ej ej, tak na początku proszę nie przepisywać pomysłu klasy ,,cichy zabojca" @ ramzi_ , to ja byłem pomysłodawcą tej klasy i od początku dawałem pomysły itd. Uważam że miałem rację co do tej klasy, całość argumentacji masz w poście o cichym w którym  kiedyś dodałem.

Klasa komandos była na codmodach od samego początku, narzekasz @  _Chmura  na  ilość cech bo ma najwięcej, że nawet  klasy premium tylu nie mają  i jesteś za tym by klasa miała ,, zwykłe statystyki: 0 INT, 10HP, 0 WYTRZYMAŁOŚĆ, 20 KONDYCJI i 1/1 nóż" tylko że komandos bazuję na mobilności, a na tym serwerze 301lvl nie uzyskasz dobrej mobilności, gdzie jeden lvl to jest jeden punkt. Owszem na serwerze gdzie jest dużo lvl taki standard jaki podałeś jest słuszny bo dasz te 300 pkt w konde i jesteś zadowolony.  Ale na takich małych lvl wsparcie modułu i podwójnego skoku jest potrzebne.
To co ty chcesz zrobić, to uśmiercić klasę komandosa żeby była całkowicie nie grywalna, chcesz żeby gracz grający komandosem przypominał bota któremu się broń zbugowała i lata po mapie przy tempie 20 z nożem.
Weź przez chwilę wstaw się na miejscu gracza komandosa i wyobraź sobie jak by taka gra wyglądała. Masz 110 hp 20 tempa, na samym początku musisz dawać wszystko w kondycje żeby ta klasa miała ręce i nogi, większość klas ma teraz m4,ak gdzie taki komandos pada na 3 strzały, w jaki sposób nie grając tylko  deaglem zdobędziesz kila? Czy będzie jakikolwiek sens grania taką klasą gdzie wszystkie pozostałe dostały bufy?

Wcześniej narzekaliście na te premki, bo zwykłe klasy nie mają podjazdu, aktualnie zwykłe klasy  nie potrzebują perka żeby nimi grać i cieszyć się z gry. Przestańcie dawać propozycję które maja na celu zrobienia z coda ffa. Narzekacie na błędy ale jakoś nie widzę postów zgłaszających błędy, ja jakoś zgłaszałem i po jakimś czasie naprawiali.

Ty @  _Chmura tez jesteś prze gość,
1. Mówiłeś kiedyś żeby nie było klas i perków 1/x na zabójstwo  po czym dajesz propozycje dodania perku z granatem 1/1(idealna wizja twojego balansu)(to akurat była rozmowa na serwerze przed resetem).
2. Pisałeś w poprzednim poście  o nerfie elektryka i wsparciu ogniowym że nie potrzeba nerfa, ale jak zobaczyłeś że ludzie są za, to nagle zmieniłeś zdanie i sam byłeś za nerfem tej klasy podając propozycję( to je chyba te całe dwubiegunówka, ale nie jestem lekarzem, ale kiedyś chodziłem na studia  i tak  tylko strzelam, jak na pytaniach abcd). 
 3. Zarzucasz @ ramzi_  że chcę zmian pod siebie a przypominam że kiedyś ludzie skarżyli się na premkę myśliwego bo była zbyt op,  co miała +10 dmg a potem miała +5dmg z mp5, gdzie oczywiście broniłeś tej klasy bo nią grałeś, co finalnie zakończyło nerfem  słusznym na tamten moment, to w  następnym poście w propozycjach klas dodajesz klasę która ma +10 dmg z mp5 i rakietę. (No jak dla mnie to ty akurat próbujesz ustawić sobie serwer pod siebie, a ramzi broni tej klasy a nawet nie gra komandosem.)
4. Po nerfie  myśliwego, to ty pisałeś o nerfa kata i komandora(sam sobie klasy nerfiłeś i dlatego nie płakałeś xD, ale co do kata to akurat była 100% poparcie serwera więc tu goodjob)
5. To raczej w formie ciekawostki. Na serwerze gracze na tamten moment przed resetem się śmiali że nie ma co dobrze grać, bo przyjdzie @  _Chmura i znerfi ci klasę (tak było, ale nicków nie podam, #rodo).

To  nic personalnego, ale  zauważyłem że nic ci nie pasuję,  jesteś przeciwko niewidkom, teraz komandos, liczne nerfy, brak propozycji sensownych co można dodać, ciągle piszesz że coś należy usunąć. Widać że się starasz, ale to moim zdaniem w złym kierunku idzie. Tym bardziej że po resecie nie słyszałem komentarzy typu ,,komandos jest za mocny", a raczej pojawiało się ,,xDDD" jak rozpędzony komandos przy pełnej prędkości nie wymierzył, uderzył w ścianę, z kosy nie trafił przeciwnika tylko gdzieś obok, po czym padł. I może widziałem do tej pory z dwóch takich co ogarniają komandosa. #freekomandos

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Zamykam tą dyskusję, bo zamiast sensownych argumentów to widzę obrzucanie się błotem. Komandos na ten moment pozostaje bez zmian.

Ilość dodatków dla klasy nie jest równoważny z jakością - Komandor ma „tylko” 1/1 z awp, i to jest bardzo jakościowy dodatek na CoD. Komandos ma moduł, 1/1 kosę, niewidkę - ilość tych dodatków jest mniejsza od jakości Komandora. 

Komandos klasyczny jaki proponujesz @  _Chmura  to równie dobrze można by było wyrzucić już tą klasę, automatycznie klasa znika z obiegu. 

Komandos ma swoje wady i zalety, są mapy na których jest wybitny, a są też mapy na których nie ma miejsca dla komandosa, jak każda klasa ma swoje lepsze i gorsze strony/mapy.

Na ten moment komandos nie zostaje ruszony. Wolę go takiego, niż martwego.

• Lubię to! 3
  • Haha 2
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.