Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, grałem jakiś czas na serwerze i na 3 mapy żadnej nie dograłem do końca ponieważ mapa się w jakimś momencie crashuje i z inferno przeszliśmy od razu na DD2 i później po każdym następnym crashu resetowała się mapa i od nowa dd2. Podejrzewam, że jak boty grają same to rozgrywka toczy się normalnie.

Ponadto jest problem ze strzelaniem, mianowicie czasami strzela się tam gdzie ustawiony jest celownik a często seria leci w ogóle grubo obok celownika, tak jakby model celował w inną stronę a ja w inną często strzela powyżej gdzie jest celownik a na samym początku rundy strzela mi w ogóle w prawy górny róg od celownika, podobne błędy są ze strzelaniem gdy biegnę lub ze strzelaniem gdy jestem w locie. Potrzebna jest interwencja kogoś kto wejdzie, postrzela i ogarnie o co chodzi.

• Dzięki 1
  • Właściciel
Opublikowano

Crashe serwera występują tylko przy zmianie mapy? 
Jeżeli chodzi o strzelanie wyłączyliśmy odrzut więc seria powinna lecieć w miejsce w które celujemy, fix był wrzucany bodajże przedwczoraj wieczorem. Strzelanie dotyczy konkretnie któregoś markera czy wszystkich? Daj znać czy problem nadal występuje. 

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj występowały w środku rozgrywki.

Dzisiaj crash wystąpił przed wyborem mapy.

Było odliczanie do wyboru ale mapy się nie pokazały i crash.

Te strzelanie zauważyłem, że występuje po crashu, wchodzę na DD2 wybieram broń i strzela obok celownika a nie tam gdzie celuję natomiast jak wszedłem na serwer i była mapa westwood strzelanie było jak najbardziej prawidłowe.

Czy strzelanie dotyczy wszystkich markerów to nie wiem bo raz jest dobrze a raz znów strzela obok, na pewno problem występuję w podstawowym markerze i w Super Markerze, na pistolu też różnie, raz leci dobrze raz obok. Ale tak jak pisałem, występuję to tylko po crashu.

Ponadto żeby już nie tworzyć nowego tematu, czy możecie dodać komendę /odblokuj ponieważ często jest tak, że czyjaś kulka potrafi zblokować i trzyma we freeztime póki nie zniknie a trwa to bardzo długo.

Edytowane przez _Chmura
  • Właściciel
Opublikowano

Dodałem kilka fix na strzelanie, pograłem 2 mapy i testowałem to na zwykłym markerze + super i na obu strzela tam gdzie powinno, więc problem wydaje się rozwiązany. Wyłączyłem dodatkowo kilka dodatków realizmu, które z początku miały odznaczać nasz PB, mimo wszystko gracze chyba wolą klasyczne serwery. Dodatkowo zmieniłem modele dla; Marker (CT/TT), Super Marker, Knife. Został problem z blokowanym magazynkiem w super markerze ale wydaje się dość większy niż myśleliśmy, będziemy to testować i spróbujemy jak najszybciej naprawić. Aktualny sposób to po prostu zmiana na inną broń i powrót, wtedy magazynek sam się przeładuje i każdy kolejny do końca rundy również będzie przeładowywał się bez problemu. Problem crashy został prawdopodobnie również rozwiązany przez powyższe zmiany. 

Blokowanie kulek w jaki sposób? Mógłbyś bardziej to rozpisać. 

Opublikowano
Godzinę temu, Dudnes napisał(a):

Jemu chodzi o to, że zdarzy sie czasami dostać kulką od kogoś z teamu i ta kulka buguje się jakby w modelu i nie możesz się ruszyć sam wczoraj byłem świadkiem gracz nie mógł sie ruszyć.

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Dudnes napisał(a):

Dodałem kilka fix na strzelanie, pograłem 2 mapy i testowałem to na zwykłym markerze + super i na obu strzela tam gdzie powinno, więc problem wydaje się rozwiązany. Wyłączyłem dodatkowo kilka dodatków realizmu, które z początku miały odznaczać nasz PB, mimo wszystko gracze chyba wolą klasyczne serwery. Dodatkowo zmieniłem modele dla; Marker (CT/TT), Super Marker, Knife. Został problem z blokowanym magazynkiem w super markerze ale wydaje się dość większy niż myśleliśmy, będziemy to testować i spróbujemy jak najszybciej naprawić. Aktualny sposób to po prostu zmiana na inną broń i powrót, wtedy magazynek sam się przeładuje i każdy kolejny do końca rundy również będzie przeładowywał się bez problemu. Problem crashy został prawdopodobnie również rozwiązany przez powyższe zmiany. 

Dalej crashuje serwer i dalej po crashu jest problem ze strzelaniem, w sensie że znów leci obok celownika wszystko.

+ pytanie, zabraliście sprint z serwera czy to się zepsuło?

Cytat

Jemu chodzi o to, że zdarzy sie czasami dostać kulką od kogoś z teamu i ta kulka buguje się jakby w modelu i nie możesz się ruszyć sam wczoraj byłem świadkiem gracz nie mógł sie ruszyć.

Dokładnie o to mi chodzi. 

+ Nie działa opcja na VIPie pod numerem 6 "Poprzednia broń + nie pokazuj menu ponownie" owszem, daje poprzednią broń ale menu pokazuje się ponownie w następnej rundzie.

Czy mógłbym prosić o zablokowanie strzelania na 3/4 sekundy przed samym zakończeniem rundy ponieważ można wystrzelić serię i zabić na samym początku rundy połowę teamu.

Edytowane przez _Chmura
Opublikowano (edytowane)

2 godziny temu tez wywaliło pod koniec mapy i to menu broni wybieram marker w pierwszej rundzie i później co kolejna musze klikać nr6 żeby mi dało poprzednia i nie pokazywało już tego a dalej pokazuje co rundę. 

wkurzające uczucie 

znowu wywaliło 21.03 robi sie only dd_2 
ze strzelaniem mam problem ze nie raz mi strzela z centymetr od krzyżyka celownika 

rank juiz dziala 

Zrzut ekranu 2024-11-24 211016.png

Edytowane przez WASD
  • Inwestor
Opublikowano

Po rozmowie z @ Dudnes  na serwerze jest prawdopodobnie problem z silnikiem. Zostanie to zrobione w terminie kilku dni - oczywiście zostaniecie o tym poinformowani w tym temacie.

• Lubię to! 1
Opublikowano

@ Dudnes kolejną sprawą jest to, że nie zawsze wchodzi kill jeśli ktoś dostanie kulkę. Słychać odgłos, który jest kiedy ktoś dostaje obrażenie ale wcale nie pada ponadto żeby to nie był mój wymysł dzisiaj w stojącego bota strzeliłem 3 razy i dopiero za 3 trafioną kulką go zabiłem.

• Inwestor
Opublikowano
  • Naprawiono problem z recoil po restarcie serwera
  • Dodano poprawki w pociskach pod względem grawitacji, lotu oraz opadania. 
  • Naprawiono blokowanie członków swojej drużyny po trafieniu kulkami z markerów.
  • Przebudowano menu broni (dodano koszt broni $ oraz prędkość strzelania)
Spoiler

image.png

• Każda broń z menu jest dostępna za $
  • Dostęp do zakupu Super Markera posiada tylko VIP
  • Odblokowano wyrzucanie/podnoszenie broni
  • Limit posiadanych broni dla gracza = 1 + pistol
  • Limit posiadania broni dla VIP'a = 2 + pistol
  • Usunięto całkowicie smoke z serwera
  • Dostęp do HE posiada tylko VIP, aut. dostaje co rundę. 
  • Aut. przyznawanie defuse za darmo dla każdego gracza CT
  • Wyłączono wysadzanie bombsite przez pociski
  • Wyeliminowano błędy, które powodowały crashe serwera w różnych momentach rozgrywki.
  • Dodano czyszczenie pocisków na początku rundy aby nie przechodziły z poprzedniej. 
  • Naprawiono przeładowanie amunicji w Super Markerze 
  • Dodano nową broń "Minigun"
  • Podzielono Snajperkę na Snajperka oraz Super Snajperka
  • Dodano możliwość otworzenia menu z broniami/markerami pod /marker oraz /guns
  • Dodano automatyczne zamknięcie menu po 10 sekundach od otworzenia
  • Dodano blokadę kupna broni gdy jesteśmy martwi

• Lubię to! 1
  • Inwestor
Opublikowano

Twoje zgłoszenie zostało rozwiązane!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.