Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Zabicie z HE/rakiety pokazuje jak zabicie z broni. Przykład " rzucam HE, biore Ak i pokazuje, że zabiłem gracza X z ak co jest błędem bo to było he" kosmetyczna zmiana mozna rzec :)

VIP odpala sie dopiero od 2 rundy? Powinno byc od razu bo wbiciu na serwer :) Pomijając fakt ze w 1  rundzie nawet niewidka nie działa 

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano (edytowane)

Kolejna sytuacja, kiedyś był temat odnośnie botów i niewidki. Nadal one widzą z daleka. Wybiega z drzwi i prosto celownik :)

Nie wiem czy było cos poprawiane od ostatniej łatki ale pamiętam, że ten błąd został na duży + poprawiony.

Edytowane przez ramzi_
  • Donator
Opublikowano
W dniu 18.11.2024 o 17:42, ramzi_ napisał(a):

VIP odpala sie dopiero od 2 rundy? Powinno byc od razu bo wbiciu na serwer :) Pomijając fakt ze w 1  rundzie nawet niewidka nie działa 

Tak musi byc. Poniewaz w pierwszej rundzie bugowalo inne funkcje. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, BaQStiC napisał(a):

Tak musi byc. Poniewaz w pierwszej rundzie bugowalo inne funkcje. 

Jak tak musi być ?:D ze vip oraz niewidka nie działa a z tą niewidka to tez różnie ( 1 runda) a ogólnie to też trzeba 3 razy zmieniać bron na kose żeby być pewnym ze zadziała :O
Wszystko było dobrze jak pamiętam jeszcze całkiem niedawno...

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano

Opis klasy WOJSKOWY (/klasy)

"Posiada kamizalke" 

• Właściciel
Opublikowano
W dniu 18.11.2024 o 17:42, ramzi_ napisał(a):

Zabicie z HE/rakiety pokazuje jak zabicie z broni. Przykład " rzucam HE, biore Ak i pokazuje, że zabiłem gracza X z ak co jest błędem bo to było he" kosmetyczna zmiana mozna rzec :)

Tak rejestrowane są eventy. 

W dniu 20.11.2024 o 19:15, ramzi_ napisał(a):

Kolejna sytuacja, kiedyś był temat odnośnie botów i niewidki. Nadal one widzą z daleka. Wybiega z drzwi i prosto celownik :)

Aktualnie nie możemy fizycznie botom nadać funkcji, aby nie widziały niewidki. Rendery są na 70/90/120 zależy od klasy czy perku, nie jest to realnie możliwe, pomimo tego że sa to boty ai. Jakiś czas temu pisałem, że będziemy próbować szukać rozwiązania, ale aktualnie szkoda nam jest na to czasu, gdy mamy masy pracy przy innych rzeczach związanych z codem bądź nawet innymi serwerami. Zwolni się czas wtedy z pewnością wrócimy do tego tematu. 

7 minut temu, ramzi_ napisał(a):

Opis klasy WOJSKOWY (/klasy)

"Posiada kamizalke" 

image.png

W dniu 20.11.2024 o 20:54, ramzi_ napisał(a):

Jak tak musi być ?:D ze vip oraz niewidka nie działa a z tą niewidka to tez różnie ( 1 runda) a ogólnie to też trzeba 3 razy zmieniać bron na kose żeby być pewnym ze zadziała :O
Wszystko było dobrze jak pamiętam jeszcze całkiem niedawno...

Niewidka z klasy nie działa w 1 rundzie? klasy ładowane są automatycznie i nie ma wpływu na to runda, jeżeli chodzi o VIP'a poprosiłbym więcej informacji. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Dudnes napisał(a):

Tak rejestrowane są eventy. 

Aktualnie nie możemy fizycznie botom nadać funkcji, aby nie widziały niewidki. Rendery są na 70/90/120 zależy od klasy czy perku, nie jest to realnie możliwe, pomimo tego że sa to boty ai. Jakiś czas temu pisałem, że będziemy próbować szukać rozwiązania, ale aktualnie szkoda nam jest na to czasu, gdy mamy masy pracy przy innych rzeczach związanych z codem bądź nawet innymi serwerami. Zwolni się czas wtedy z pewnością wrócimy do tego tematu. 

image.png

Niewidka z klasy nie działa w 1 rundzie? klasy ładowane są automatycznie i nie ma wpływu na to runda, jeżeli chodzi o VIP'a poprosiłbym więcej informacji. 

VIP, wbijam na serwer i nie zawsze ale tak 40%/50% ze dopiero od nastepnej rundy mam VIPA. Gram? > zmiana mapy > 2 runda dopiero vip i inne pierdoły chyba tez typu HP z klanu. Odnosnie niewidki to zauważyłem ze niektorzy nie mają załączonej niewidki na cichym. Zaczyna sie mapka. lecimy, biorą kosę kucaja i tyle XD niewidki brak, trzeba z 2 moze wiecej razy zmienic bron i powinno załapac. Jest tak tylko na 1 rundzie po zmianie mapy z tego co zauważyłem. W dodatku nie zawsze. Może taki ewenement zemnie ze takiego pecha mam ale pare razy zauważyłem u innych na tej klasie. Narazie jak bez skarg to można to olać.

Odnosnie tej kamizalki to chodziło o nazewnictwo " kamizalke" >" kamizelkę/Armor" @ Dudnes

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano

Prawa ręka rambo- literówka w opisie " dostajesz 10 pkt inteligancji"

Opublikowano
W dniu 21.11.2024 o 21:50, Dudnes napisał(a):

jeżeli chodzi o VIP'a poprosiłbym więcej informacji. 

VIP po naprawie /konto jest ładowany dopiero od następnej rundy po zalogowaniu. Nikt nie narzeka bo przynajmniej nie trzeba robić paru reconectów aby się zalogować. Strzelam że to umyślny zabieg w celu nie wczytywania przez serwer wszystko na start. 

Co do kosy na cichym jak weszła klasa miałem raz sytuacje że siedzę w kącie jak jołop a byłem widoczny. Potem wrazie wu zawsze wyjmowałem 2 razy knife w celu upewniania się ze moc działa i grało wszystko.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, camelovy napisał(a):

VIP po naprawie /konto jest ładowany dopiero od następnej rundy po zalogowaniu. Nikt nie narzeka bo przynajmniej nie trzeba robić paru reconectów aby się zalogować. Strzelam że to umyślny zabieg w celu nie wczytywania przez serwer wszystko na start. 

Co do kosy na cichym jak weszła klasa miałem raz sytuacje że siedzę w kącie jak jołop a byłem widoczny. Potem wrazie wu zawsze wyjmowałem 2 razy knife w celu upewniania się ze moc działa i grało wszystko.

Nadal jest problem z tą niewidką. Dosłownie przed chwilą, zmieniałem broń 4 razy kosa>m4... kucam wychylam sie padam i widze na kamerze ze byłem widoczny. Jak nie jestem to widac niewidka,że była. 
Teraz nawet widzę, że kto nie wezmie cichego to go widac XD kucaja na kosie i widac normalnie. Ogólnie komandosi itp tez muszą z 2 razy kose wziąc aby niewidka była :/ 
EDIT: Ile razy mam brać tą kose? to jest z 5 runda a mnie widac jak było tak widać dalej i to nie u mnie tylko ...

@ Panda41  @ Dudnes

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano (edytowane)

Napisz jaka mapa i godzina, obczaje demko, bo kojarzę jak na wolnej kamerze jesteśmy blisko jakiegoś gracza to widzimy postać 250/250 nawet jesli ma niewidkę.

nawet nie będąc martwym tak działa https://streamable.com/slffhz

Edytowane przez camelovy
  • Właściciel
Opublikowano
W dniu 25.11.2024 o 22:50, ramzi_ napisał(a):

Prawa ręka rambo- literówka w opisie " dostajesz 10 pkt inteligancji"

Poprawione

Jeżeli chodzi o niewidkę na cichym, ciężko jest mi znaleźć konkretnie błąd, na testowym w 1 rundzie od razu mam niewidkę na nożu przy jednej zmianie broni, nie musiałem zmieniać 15 razy jak to opisujecie.

image.png

Potrzebowałbym demko albo jakiegoś klipa w jakim momencie to się dzieje bo tak nie znajdziemy przyczyny. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.11.2024 o 20:28, camelovy napisał(a):

Napisz jaka mapa i godzina, obczaje demko, bo kojarzę jak na wolnej kamerze jesteśmy blisko jakiegoś gracza to widzimy postać 250/250 nawet jesli ma niewidkę.

nawet nie będąc martwym tak działa https://streamable.com/slffhz

Będę miał chwilę to jak zauważe problem to od razu dam ci znać żebyś sobie zobaczył 

4 godziny temu, Dudnes napisał(a):

Poprawione

Jeżeli chodzi o niewidkę na cichym, ciężko jest mi znaleźć konkretnie błąd, na testowym w 1 rundzie od razu mam niewidkę na nożu przy jednej zmianie broni, nie musiałem zmieniać 15 razy jak to opisujecie.

image.png

Potrzebowałbym demko albo jakiegoś klipa w jakim momencie to się dzieje bo tak nie znajdziemy przyczyny. 

Okej

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano (edytowane)

Problem z skinami xMas
Kose zapamiętuje serwer jednak np, m4 musze wybierac od nowa co mape, bądz co wejscie. Z kosą tego problemu nie ma :)
*Brak nowej świątecznej tekstury skrzyń, przynajmniej tak wspominał panda, możliwe ze będą do wtorku ale to tak tylko jako ciekawostka xD

Brak muzyczki na koniec rundy, mapa pool, godzina 00:00 można zerknąc. Przynajmniej u mnie brak. Czesto to sie zdarza jak napisze sie na u@ i potem szlak trafia

Pytanie: Macie zamiar wrzucic mapy xmas tak? oraz będzie ich wiecej niżeli 1/2 ?  Będzie dodany śnieg ( delikatny opad) na każdej mapie?  @ Panda41  @ Dudnes

Edytowane przez ramzi_
  • Właściciel
Opublikowano

Mapy świąteczne będą dodane dzisiaj, skiny zostały również zresetowane i naprawiono zapis. 
W razie jakichkolwiek problemów proszę o napisanie nowego tematu.

• Właściciel
Opublikowano

Twoje zgłoszenie zostało rozwiązane!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.