Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Problem został rozwiązany przez Wr3dnyy, Przejdź do rozwiązania
Zefr

Propozycja - normalne punkty za zabójstwo w głowę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wychodzę z inicjatywą aby za zabójstwo w głowę był normalnie jeden punkt (czy też frag) do tabeli. Nie kupię gadki o tym że 20 hsów ustrzelę i "mam 40 fragów, ale ja jestem dobry" i że to niby zachęca graczy do zostania, guzik prawda. W top15 (który swoją droga jest bez sensu bo liczą się punkty elo a nie stosunek fragów do śmierci)i tak hs liczony jest jako jedno zabójstwo. 

Pozdrawiam ciepło.

Opublikowano

hs powinien zostać,po coś się tapuje :p 

Punkty z tym brojeniem bomby też mi się nie podobają więc jestem za żeby wrócić do starego systemu.

• Lubię to! 1
  • Wow 1
Opublikowano

W takim przypadku co zachęci typowego gracza do zostania lub zawitania na serwer? Kolejny, taki sam DD2 jak 30 innych? Różnorodność to jest to, co pomaga łapać graczy.

Raczej normalne jest, że lepszy gracz zawsze będzie w lepszy sposób wynagradzany: chociażby 2x kill do tabeli za hs'a bądź większą ilością punktów do rankingu. Jak widać po serwerze ma się dobrze, nawet po wprowadzeniu takich zmian (zmiany były wprowadzane w czasie mojej kadencji), a liczba stałych graczy bardziej wzrosła niż zmalała. Osobiście jestem za tym, aby wszystko zostało tak jak dotychczas funkcjonuje (jeśli uważacie, że punkty za rozbrajanie są zbędne - to zawsze można je wyłączyć).

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Junior Admin
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Witaj.
Jestem tego samego zdania, co mój poprzednik, a zarazem wcześniejszy opiekun serwera. 
Uważam, że ranking działa prawidłowo, poza skillem liczy się ogólny styl gry, nie widzę sensu zmieniania punktacji, czy wyłączania liczenia punktów za rozbrojenie/podłożenie bomby - wykonywanie celów mapy jest również elementem gry, a w nagradzaniu graczy, którzy je wykonują, nic szkodliwego nie widzę.

Nie widzę również sygnałów od reszty graczy, aby to zmieniać, a staram się na bieżąco czytać sugestie graczy serwera. 
Frekwencja na serwerze nie ucierpiała z tego powodu, a nawet widzę tendencję wzrostową.

Dlatego na ten moment propozycja nie zostanie przekazana do osób zajmujących się stroną techniczną serwera.

• Lubię to! 2
  • Wrr 1
  • Uwielbiam 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.