Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Fisha

[12] Starcie poglądów - Kacpperek | walter biały

Starcie poglądów  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które wypowiedzi są ci bliższe?

• Kacpperek
      1
    • walter biały
      3
    • mam w większości inne zdanie niż goście serii
      1

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

image.png.7facee5221691b992d10e5697b88c4f6.png.c82b4f2099da4dabb26cbff8159dd8af.png
Goście dwunastej odsłony tej serii to:
                  kac.png.8a7582f1a82db5df2e6c6264f8118cb0.png @ Kacpperek      &    @  walter biały    wal2.png.09df56a69d523f258d5a858b5a5f84ac.png          
Dzięki jeszcze raz chłopaki za chęć udziału w serii oraz szybkie i rozbudowane wypowiedzi

rr.png.5d4f9eab5634e56fdbef3a0bf571daab.png
Co uważasz na temat otwartego związku, jakie są Twoim zdaniem największe plusy i minusy takiej relacji?

Kacpperek

Osobiście nie jestem za tym, uważam, że są to fałszywe uczucia między dwójką ludźmi, których w większości takich przypadków trzymają tylko pieniądze.

Jedynym plusem w tej sytuacji może być dobra zabawa bez żadnego ryzyka.

walter biały
Jestem osobą, która raczej nie popiera takich ,,wymysłów''. W życiu cenię sobie bardzo lojalność i przywiązanie, dlatego tego typu relacje nie są dla mnie możliwe. Ciężko wymienić jakiekolwiek plusy takiej relacji, gdyż na razie zauważyłem tylko minusy, których jest naprawdę dużo. Mimo wszystko osoby, które znajdują się w tego typu relacji, muszą darzyć się ogromnym zaufaniem więc to może być ten plus. Największym minusem moim zdaniem będzie fakt, że jedna osoba może nam się znudzić i w taki sposób cała relacja może się zakończyć.

Co uważasz na temat sztucznej inteligencji, korzystasz lub kiedykolwiek korzystałeś i do jakich celów? Czy sztuczna inteligencja za parę lat będzie mogła zastąpić człowieka i jaki jest najbardziej szalony twór, jaki do tej pory stworzono przy użyciu sztucznej inteligencji?

Kacpperek
Obecnie sprawuje się bardzo dobrze, w jakiś sposób potrafi odciążyć człowieka, tym samym pozwolić na wykonywanie innej czynności. Korzystałem w celach szkolnych do zrobienia jakiejś prezentacji i tego typu rzeczach. Wydaje mi się, że twórcy są przygotowani na to i przeanalizowali w głowie, jakie to niesie za sobą ryzyko. Dla mnie do tej pory zaskakującą metodą użycia sztucznej inteligencji jest tworzenie muzyki, nie używając przy tym swojego głosu.

walter biały
AI to aktualnie temat rzeka. Z jednej strony popieram z drugiej strony nie popieram. W ostatnim czasie rozwija się naprawdę w kuriozalnym tempie a my jako ,,szarzy'' ludzie możemy tylko obserwować następne kroki naukowców. Nie korzystam z niej praktycznie w ogóle, chyba że w ciągu roku szkolnego moje ukochane ,,My AI'' na snapie :jasperkekw:. Moim zdaniem sztuczna inteligencja sama w sobie nie będzie w stanie zastąpić pracy człowieka, a jeśli już będzie to na pewno nie za szybko. Może to nie jest najbardziej szalona rzecz, ale ciekawym projektem jest z pewnością stworzenie armii robotów. Jednak trzeba zaznaczyć, że jeśli rozwija się w sposób dobry to ludzie, znajdą również coś, żeby rozwijało się w sposób zły, np. w formie różnorakich oszustw.

Jakie jest twoje podejście do eutanazji?

Kacpperek

Jeżeli jest osoba w stanie krytycznym lub jego ból jest nie do zniesienia, to nie mam nic przeciwko i moim zdaniem możemy pomóc w ten sposób.

walter biały
Może i skłócę ze sobą kilka osób, ale nigdy nie rozumiałem fenomenu eutanazji. Płacić komuś za to, żeby cię zabił? Niczym się to nie różni od ,,klasycznego'' już samobójstwa. Temat bardzo kontrowersyjny oraz ciężki dla mnie więc na tym etapie kończę ten podpunkt.

Gdzie widzisz siebie za 10lat?

Kacpperek

Jak mam być szczery, to nie wybiegam tak daleko w przyszłość. Liczy się dla mnie, co jest teraz, bo równie dobrze mogę jutro wyjść na ulicę i zostać potrącony przez samochód i nici z moich planów.

walter biały

Jeśli wszystkie moje plany pójdą po mojej myśli, to widzę siebie jako młodszego kapitana w Państwowej Straży Pożarnej. Jeśli nie wyjdzie z tym, to widzę siebie w dużej firmie logistycznej. Pamiętajmy, że są to tylko moje plany, a to jak potoczy się życie wie tylko Bóg.

Co byś zmienił lub poprawił na forum, żeby było jeszcze lepsze?

Kacpperek

Dla mnie osobiście na teraz nie potrzeba żadnych zmian, forum wizualnie wygląda świetnie. Co do administracji, to swoje obowiązki wykonuje bez zarzutów, podobnie też redakcja. Serwery są bardzo dobrze rozwinięte i widać, że ktoś trzyma na nich ręce.

walter biały

Chciałbym odpowiedzieć krótkim ,,pomidor'' jednak nie w tym rzecz więc odpowiem, że po prostu chciałbym, aby wszystko doszło tutaj do ładu i porządku.

Co uważasz o 4 dniowym tygodniu pracy, czy ma to twoim zdaniem prawo dobrze funkcjonować? 

Kacpperek

Zdecydowanie zmniejszą się troszkę zarobki, a ludziom będzie przez jakiś czas trudno się przestawić i po weekendzie ciężej wstać do pracy. W każdym razie nie mi to oceniać nie wiem, co mieli głowie, biorąc się za to.

walter biały

Oczywiście, że ma prawo to dobrze funkcjonować jednak wymagałoby to dużych zmian w dokumentacjach i konstytucji więc nie sądzę, że komuś by się chciało wprowadzać takie coś.

Czy według Ciebie istnieje życie po śmierci? Co dzieje się z duszą po śmierci?

Kacpperek

Szczerze to nie mam o tym zielonego pojęcia. Moim zdaniem jest to jak ze snem, kiedy człowiek zasypia, jest cisza i nic się nie dzieje. Nie mam na ten temat żadnej wiedzy, dlatego są to tylko moje przypuszczenia.

walter biały

Jako iż jestem osobą wierzącą, nie wiem co o tym sądzić. Z jednej strony dałoby się w to uwierzyć jednak nie wiem jakby to mogło wyglądać z punktu fizycznego. Jest to temat na, który można by było się wypowiadać godzinami, ale nie wiem, czy dałoby się to zrobić bez kontrowersji. Jedyne co mogę powiedzieć aktualnie, że bardzo mnie ciekawi co tak naprawdę się z nami dzieje po śmierci.

Waluta euro w Polsce zły, czy dobry pomysł?

Kacpperek

Jeżeli nie zmienią się ceny produktów, rachunków to jak najbardziej jestem za tym. Po wprowadzeniu takiej zmiany ludzie mogliby na spokojnie mieszkać i żyć w Polsce, zamiast wyjeżdżać za granicę w celu lepszych zarobków. W przypadku, gdy euro będzie już naszą walutą, a wszystko wzrośnie o duży procent, to będzie strzał w kolano.

walter biały

Nie znam się zbytnio na polityce jednak w stosunku do tego jestem neutralny. Niby jest to dobry pomysł, bo będąc w strefie Euro, nie będziemy musieli ponosić kosztów wymiany waluty i na pewno wprowadzenie takiego czegoś będzie wygodniejsze dla przedsiębiorców, którzy importują albo eksportują towary. Z drugiej strony będziemy zależni od tego ,,dobrze'' zbudowanego systemu. Nasza złotówka jest rozwijana przez tyle lat więc myślę, że mogłaby jeszcze przez kilka zostać.

Czy wolność słowa powinna obejmować także mowę nienawiści?

Kacpperek

Oczywiście, że wolność słowa nie powinna obejmować mowę nienawiści. Wszyscy staną się okropni dla siebie, nie będą mieli do siebie szacunku, a w dodatku zaczną być agresywni i większość nie będzie w stanie wyjść nawet do sklepu.

walter biały

Powiem tak, każdy powinien mieć swoje zdanie na wiele tematów, jednak wszystko ma swoje granice. Wierzę, że da się wyrazić swoją opinią w sposób konstruktywny i bez potrzeby używania wyżej wspomnianej mowy nienawiści.

Kogo wypowiedzi chętnie byś przeczytał w kolejnej odsłonie tej serii? 

Kacpperek

Na chwilę obecną chciałbym zobaczyć @ Rapcore z racji, że jest bardzo aktywny na chatboxie i promieniuje od niego pozytywna energia.

walter biały
Z pewnością chciałbym ujrzeć wypowiedzi @ BaNaN albo @ jefe.

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 8
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.