Jump to content
Kozonowicz :)

Propozycja - rozwiązywanie różnych zagadek

Recommended Posts

Co wprowadzić?: Udzielenie odpowiedzi na pytania, obliczeń matematycznych, przepisywanie tekstu za honory, exp.
Dodatkowe informacje / screenshot: przykłady: Zgarnięcie wygranej w postaci honorów, exp dla pierwszej osoby która szybko odgadnie dane hasło, bądź przepisze dany tekst.

Proponuję wprowadzić różne zagadki typu, udzielenie odpowiedzi na pytania, obliczenia matematyczne, przepisywanie tekstów w zamian za honory, exp. Jest to dobry sposób na zabicie czasu w szczególności gdy jako zabici, oczekujemy aż dwie drużyny ukończą daną rundę, ale też niekoniecznie, zagadki mogą odbywać się również w trakcie gry (zależne od naszego refleksu i dobrej koncentracji).

Przykłady:

Zadanie matematyczne: Oblicz np: 241+387

Rozwiąż zagadkę: W jakim województwie leży Poznań? Odpowiedź: Wielkopolskie

Przepisywanie tekstu: Przepisz jako pierwszy tekst "Wyrewolwerowany rewolwerowiec"

W zamian gdy osoba jako pierwsza rozwiąże zagadkę sposród tych powyżej opisanych, otrzymuje np 50 honorów, oraz 100 expa.

• Like 3

Była o tym mowa, o tutaj (

cytując opiekuna "tak jak wynika z ankiety, propozycja została przekazana do technika i będziemy wyczekiwać jej wprowadzenia na sewer w obu formach."

zatem czekamy, na pewno urozmaici to rozgrywkę

//edit

Aczkolwiek z tymi nagrodami to przesadziłeś, jeżeli już to 5 honoru i może jakieś 20-30 expa.

Edited by adek
  • Like 1

Okej, przejrzę jeszcze dokładnie ten temat.

50 honoru i 100 expa to jest tylko przykład jaki podałem i nie koniecznie trzeba się nim sugerować, choć ja jestem zdania, że im rzadziej pojawiały by się zagadki tj 2 razy na mapę, tym dane ilości byłyby adekwatne do wszelkich możliwości. 100 exp w początkowych lvl może i przebija o next lvl, ale od 10 lvl trzeba w sumie mieć z 300exp żeby dobić następny level, a za 50 honorów co można kupić? Ledwo ma się jedną umiejętność na styk, która starcza na 1 rundę i ewen 3 razy perk można zakupić. 5 honorów i 20-30exp jest przynajmniej dla mnie zbyt pozbawione sensu, ponieważ to praktycznie nie daje jakichś korzyści w wygranej i w odbudowie postaci, no chyba że zagadki występowały by bardzo często, ale to też niezbyt dobre dla chatu, zwłaszcza że na chacie się pisze jak i widnieją inne komunikaty dotyczące serwera.

Moim zdaniem takie zagadki z 2 razy na mapę i 50 honorów, 100 exp, no już jakby trochę zmniejszyć odrobinę np na 30 honorów i te 80 exp ma jakiś tam sens.

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.