demolerxd Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 Opis Twojej uwagi: siemka. widzę, że znerfiliscie strasznie morderce. nie da sie tym grac tak szczerze szybciej zabijesz klasą FREE niz Super premium ja osobosicie jestem mega niezadowolony. Myślę, że nie jestem jedyna osoba ktora na to narzeka po resecie zresztą wypowiedzcie sie sami, Kapitan dalej taki kozak jaki byl dalej jest to dlaczego tak pogorszyliscie morderce? Dodatkowe informacje / ssy: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
-c- Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 nie wiem czy gracze mogą się tu wypowiadać - ale wg mnie to w pełni kwestia skill issue :) Najlepsze bronie, szansa na insta killa, lekka niewidka, i DWIE rakiety. Jedna z najlepszych klas na serwerze. Pozdrawiam 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiEkO Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 Ja również jestem nie zadowolony teraz to ta klasa powinna być free klasą a nie Super Premium wcześniej kupując Super Premium coś nie pasowało to grało się czymś innym teraz to poszliście na kasę aby wcześniej SP było po 20ziko teraz 1 klasa 20 ziko nie dość ze niedopracowany sezon co zmiana mapki od nowa musze wbić na serwer bo nie mogę żadnej klasy wybrać. Jak tak ma być to ja już nie kupuję więcej SP ani VIP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
demolerxd Posted March 30, 2024 Author Share Posted March 30, 2024 (edited) Nie insta killa, tylko hity po 118 nie polozysz tym morderca nikogo na strzał. jak dla mnie faktycznie jak sieko powiedział powinna być to free klasa nie zaden Super Premium, ja osobiśćie zjebałem po całośći bo kupilem na 3 miesiace to jestem w plecy 55 zl no ale cóż czasu nie cofniesz gdybym wiedział,że tak bedzie to bym nie kupil. pozdrawiam Edited March 30, 2024 by demolerxd Link to comment Share on other sites More sharing options...
BotPawel Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 (edited) 1 hour ago, demolerxd said: nie da sie tym grac tak szczerze szybciej zabijesz klasą FREE niz Super premium 1/10 z AK/M4 2 rakiety i niewidka Nie da sie grac dlaczego? Wlasnie dlatego ze niewidka byla strasznie op i wczesniej nie dalo sie na tą klase grać. Niewidka zostala znerfiona i juz klasa z SP ma isc na free? Bierzcie pod uwage ze to nie ma być p2w jak to bylo wczesniej,teraz wiekszosc klas jest zbalanowane. 57 minutes ago, SiEkO said: nie dość ze niedopracowany sezon co zmiana mapki od nowa musze wbić na serwer bo nie mogę żadnej klasy wybrać Nie moglislismy wszystkiego sprawdzić w kilka osob na serwerze testowym,widzicie blad zglaszajcie na forum lub serwerze i zostanie naprawione w jak najszybszym czasie. Pytalem sie dzisiaj o co chodzi ze nie mozecie wybrac klasy nie dostalem zadnej odpowiedzi od was... 57 minutes ago, demolerxd said: tylko hity po 118 Tylko po 118 dmg taki to szczegół ze ludzie nie maja po 200 hp nawet. 57 minutes ago, demolerxd said: a osobiśćie zjebałem po całośći bo kupilem na 3 miesiace to jestem w plecy 55 zl Z tego co widze to Ty @ demolerxd i @ SiEkO mieliscie wybór co do wyboru klasy SuperPremium i została ona wam dodana, wiec ja nie wiem dlaczego macie problem do serwera i ludzi zajmujacym sie nim niz do samego siebie. Edited March 30, 2024 by BotPawel 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 Czytam to już x razy i nie dowierzam co widzę. Podpinam się pod wszystkie odpowiedzi @ BotPawel , ale też chciałbym dodać coś od siebie. Powiem na samym początku tak, że resety i starty sezonów zawsze się kończą takimi uwagami ze strony graczy. Spowodowane jest to tym, że w jakiejś części ludzie sobie myślą, że reset będzie dopracowany w 100%, ale takie myślenie jest błędem. Dlatego iż, nie da się w pełni zrobić działającego sezonu z odpowiednimi nerfami i buffami, ze względu na podzielone opinie od społeczności. Nie jesteśmy jakimś OpenAI, Bard, Opera AI, który za nas to wszystko perfekcyjnie wyważy. To jest COD 301 lvl, a nie jakiś 45k, który daje na premium jakiegoś mocnego kopa. Tutaj nie chodzi o to, że się kupi SP czy P i będzie się miało jakoś mocną przewagę nad innymi (z góry zaznaczę, że jest jakaś to przewaga patrząc na atrybuty tych klas w porównaniu z FREE). Te klasy były przerabiane przez parę miesięcy, aby dostosować je do COD 301 z 501. Dlatego teraz odczuwacie takie różnice, że przed resetem wyglądało to silnie, ale teraz weźcie pod uwagę, że nastał reset i wszystko zaczyna się od nowa. Dajcie temu czas, a zobaczycie prawdziwy potencjał tych klas, zamiast tego nie no lepiej wykluczyć. Co racja to racja, z tym kapitanem może i wygląda na mocnego, więc po takich uwagach dostanie prawdopodobnie nerfa. Dodam na sam koniec, bo takie sytuacje już przerabialiśmy z ekipą w przeszłości na GOMODZIE na którym także spotkaliśmy się z takimi sytuacjami. Im więcej i szybciej wskażecie błędy i propozycje tym bardziej to wyjdzie na korzyść w stronę serwera. Dorzucę jeszcze, że to co zostało przetestowane na serwerze testowym zawsze boryka się z wieloma problemami, przy przerzucaniu na serwer Live. Więc pamiętajcie więcej zgłaszania i uwag, a mniej płaczu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adek Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 Grałem mordercą na s1 to pozwolę sobie dodać parę groszy od siebie, uważam, że klasa obecnie również jest dobra, jednakże liczą się też umiejętności gracza, który nią gra. Co prawda, został znerfiony, niewidka oraz szanse na natychmiastowe zabicie, i widać znaczną różnicę, moim skromnym zdaniem zmienić z 1/10 na 1/8-9 i będzie idealnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiEkO Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 Tu nie chodzi o niewidke tylko o 1/10. Inne klasy zostały tak jak było tu zmieniliście to było zmienić w myśliwym zamiast 1/2 to 1/4 na scout dodaliście nową klase Premium Komandor1/1 z AWP, + 7 DMG z TMP, zmniejszona widocznosc z AWP to czego ona ma mieć 1/1 i niewidke i być klasą Premium a nie SP względem innych klas P i SP Morderca dostał najbardziej po du... co do wybrania to wybrałem bo grałem wcześniej i było ok teraz wybrałem w ciemno i jak bym wiedział to bym nie wybrał tylko bym wziął Komandora albo rambo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenu Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 5 godzin temu, SiEkO napisał(a): Tu nie chodzi o niewidke tylko o 1/10. Inne klasy zostały tak jak było tu zmieniliście to było zmienić w myśliwym zamiast 1/2 to 1/4 na scout dodaliście nową klase Premium Komandor1/1 z AWP, + 7 DMG z TMP, zmniejszona widocznosc z AWP to czego ona ma mieć 1/1 i niewidke i być klasą Premium a nie SP względem innych klas P i SP Morderca dostał najbardziej po du... co do wybrania to wybrałem bo grałem wcześniej i było ok teraz wybrałem w ciemno i jak bym wiedział to bym nie wybrał tylko bym wziął Komandora albo rambo Myśliwy nie wymaga zmian ponieważ operować scoutem może nawet małpa z autyzmem ze tak powiem. Scout w tytule Counter Strike to bron w której możesz biegać A D i trafiać dlatego wartości co do niego są takie a nie inne a Komandor ma te 1/1 z AWP ponieważ wymaga lekkiej precyzji i cierpliwości co do grania ta bronią. Kolejna sprawa to wasz Morderca. Dostał takie a nie inne zmiany a wam dalej źle? Macie 1/x szansy na insta killa, lekką niewidkę i dwie rakiety które momentami są OP I co byście jeszcze chcieli? Anty flesha i 1/1 z kosy? Na ten moment balans klas z zakresu Zwykłe, Premium jak i Super Premium są dobrze zbalansowane a jeżeli pojawią się kiedyś dość konkretne tematy co do danej klasy które będą zawierać porządną listę argumentów dlaczego powinna być inna to rzucimy na to okiem i wspólnie z ekipą podejmiemy decyzję. Na ten moment S2 naszego serwera zapowiada się bardzo dobrze, pozdrawiam 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solution Tugeza Posted April 1, 2024 Investor Solution Share Posted April 1, 2024 Zacznijmy od tego, że jest to pierwszy reset na serwerze COD MOD, który od początku wypuszczenia serwera był pełen bugów i bez jakiegokolwiek balansu. Staraliśmy się od długiego czasu zbalansować wszystkie klasy, perki itp. Domyślaliśmy się, że nie każdemu przypadnie to co zrobiliśmy, ale no cóż nie każdemu się dogodzi. Można też ująć, że jest to też nasz test, bo "teraz" jest to jakby nasz cod mod, bo to my jak i Wy przyczyniliście się do zmian i na następny reset będziemy wiedzieć jak zmienić klasy bądź jakie usunąć przez dodanie jednego ważnego elementu jak dla mnie, dzięki @ Paweł. W dniu 30.03.2024 o 19:56, demolerxd napisał(a): Opis Twojej uwagi: siemka. widzę, że znerfiliscie strasznie morderce. nie da sie tym grac tak szczerze szybciej zabijesz klasą FREE niz Super premium ja osobosicie jestem mega niezadowolony. Myślę, że nie jestem jedyna osoba ktora na to narzeka po resecie zresztą wypowiedzcie sie sami, Kapitan dalej taki kozak jaki byl dalej jest to dlaczego tak pogorszyliscie morderce? To już Ci pisze co dokładnie stało się z Mordercą: 1/7 na natychmiastowe zabójstwo -> 1/10 na natychmiastowe zabójstwo Wartość niewidki została zmieniona na 80 2 rakiety nie były zmieniane, ALE to jest ważne teraz rakiety zostały NAPRAWIONE i teraz mogą zadawać więcej DMG Dodam od siebie, że na początku po resecie(bo chyba nie każdy o tym wie) rakiety/pioruny/trutki itp. są OP, ponieważ każdy ma małą ilość HP przez co takie umiejętność są jak najbardziej OP i zawsze będzie płacz o to nie tylko tutaj, a przeglądając inne serwery tam rakiety biją jeszcze więcej. Troszkę się dziwię, że taki post powstał, skoro Morderca nie odstaje od innych klas Super Premium skoro posiada 3 dobre rzeczy 1/10 z M4 oraz AK47 i rakiety, więc w porównaniu do innych klas SP jest on top. Nie chcemy, aby serwer był w całości Pay2Win, bo jaka to by była gra dla osób, które nie chcą kupować premek, którzy chcą sobie po prostu pograć? No raczej żadna. Klasy zwykłe muszą mieć jakieś szanse w zabiciu klas P/SP dlatego staraliśmy się zachować balans na serwerze. Co do Kapitana zostało zmniejszone odbicie, to nie posiada nic oprócz tego praktycznie i dostał malutkiego buffa, aby był w puli Premium, bo przed tym nie posiadał nic on oprócz tego. W dniu 30.03.2024 o 20:04, SiEkO napisał(a): ze niedopracowany sezon co zmiana mapki od nowa musze wbić na serwer bo nie mogę żadnej klasy wybrać Jak pisał @ BotPawel ciężko jest sprawdzić nam w kilka osób czy wszystko będzie działać dobrze i jakiekolwiek błędy mogliśmy przewidzieć, że będą. Cieszymy się, że nie doszło do poważniejszych błędów jak dotąd i miejmy nadzieję, że tak zostanie. W dniu 30.03.2024 o 20:04, SiEkO napisał(a): Jak tak ma być to ja już nie kupuję więcej SP ani VIP Nikt Cię nie zmusza do tego, to jest Twoja dobrowolna decyzja W dniu 30.03.2024 o 20:04, demolerxd napisał(a): Nie insta killa, tylko hity po 118 nie polozysz tym morderca nikogo na strzał. jak dla mnie faktycznie jak sieko powiedział powinna być to free klasa nie zaden Super Premium, A nie zobaczyłeś, że jak zadasz tyle to przeciwnik magicznie ginie? I nie domyśliłeś się, że to właśnie Ci 1/10 siadło? Nie? To Ci wytłumaczę jak to działa. Jeżeli gracz posiada 118hp to Ci wyświetli, że zadałeś 118DMG. Tak działa instakill w umiejętnościach 1/x. Co do free klasy to nawet nie chce mi się tego komentować, bo to jest jakiś śmieszny żart XD W dniu 31.03.2024 o 01:11, adek napisał(a): , moim skromnym zdaniem zmienić z 1/10 na 1/8-9 i będzie idealnie Raczej nie zmienimy tego, ponieważ i tak jest już mocny, a tak to by tylko pogorszyło sprawę. W dniu 31.03.2024 o 07:23, SiEkO napisał(a): Inne klasy zostały tak jak było No to chyba trzeba wrócić do podstawówki i nauczyć się czytać ponownie, ponieważ wszystkie klasy został pozmieniane niektóre mocniej inne delikatniej. Polecam tutaj zajrzeć -> KLIK W dniu 31.03.2024 o 07:23, SiEkO napisał(a): myśliwym zamiast 1/2 to 1/4 na scout dodaliście nową klase Premium Komandor1/1 z AWP, + 7 DMG z TMP, zmniejszona widocznosc z AWP to czego ona ma mieć 1/1 i niewidke i być klasą Premium a nie SP Zacznijmy od tego, że Myśliwy posiada SCOUTA, który tak jak napisał @ nostalgia jest łatwy w użyciu i nie trzeba z nim dużych umiejętności, a także posiada MP5 +10 DMG, które ma praktycznie 0 recoil przez co jest to mocne i nadal jest SP. Wcześniej miał niewidkę na kosie co było nie praktyczne dlatego zmieniliśmy to na scouta. Komandor może i posiada 1/1 z AWP, ale z AWP o wiele ciężej trafić w porównaniu do SCOUTA, posiada TMP, które nie jest tak mocne jak MP5, więc mogę Ci zdradzić taktykę skróć dystans i masz szanse na prawie darmowego fraga, bo na blisko Komandor jest słaby. Po za tym nie ma niewidki tylko mniejszą widoczność i tu Cię z szokuje na serwerze nie ma klas/perku, który ma niewidkę, a posiada mniejszą widoczność, a skoro płakaliście wcześniej o mniejszą widoczność to nie chcielibyście prawdziwej niewidki na serwerze. Wydaje mi się także, że poniektórzy myśleli, że serwer będzie Pay2Win i teraz to wychodzi bądź było im lepiej jak serwer nie działał tak jak powinien z błędami, bo klasy zwykłe były słabsze i ich nie zabijały. Serwer został w końcu naprawiony i klasy powinny raczej działać tak jak powinny szczególnie chodzi mi o klasy, które dodają w statystykę inteligencji przez co na początku zawsze będą mocne tak jak wspominałem kilka razy, ale z biegiem czasu będą w tyle z innymi statystykami przez co będą słabsze. W skrócie zobaczyliście tylko to, że Morderca ma teraz 1/10 i jest bardziej widoczny, ale nie zobaczyliście tego, że rakiety zostały poprawione i teraz coś robią, bo po co sprawdzić zapytać czy tylko to zostało zmienione. Jeżeli pogracie chwile to zobaczycie, że Morderca jest dalej w Topce SP. Pozdrawiam 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts