Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym poruszyć kwestie Premki Kapitan, która moim zdaniem jak i wielu graczy na serwerze jest zbyt OP.

Zacząłem grać jakiś czas przed poprzednim resetem i była to jedyna klasa która najbardziej mnie i wielu irytowała, z całą resztą było wszystko w miarę w porządku / co najważniejsze, dało się je jakoś skontrować.

Z tą jest problem - że kontry nie ma, 3 pewne odbicia to za dużo. Każda klasa snajperska/perk jest bezużyteczny w starciu z Kapitanem (a biega ich wiele na serwerze, często nie ma sensu grać wtedy takimi klasami, bo nie da się prawie nic zrobić.) Promuje to toksyczną bezkarność i przewagę - wiedząc że masz podjąć starcie z taką klasą, wiesz że szanse są bardzo na Twoją niekorzyść, jak z żadną inną klasą imo.

Moją sugestią byłaby zmiana - np. na szansę na odbicie typu 1/3 czy 1/4, podobnie jak wcześniej w perku. Sam perk notatki kapitana wg mnie był jednym z najmocniejszych w grze.

Gdy zobaczyłem info że po resecie będzie rebalans klas, to byłem przekonany że kapitan dostanie nerfa na odbicia - jakie było moje zdziwienie gdy przeczytałem changelogi :/

Ewentualnie próba podejścia z innej strony - zmiany broni z M4 na o wiele gorszą, lecz to już właśnie do dyskusji, do której chciałbym zachęcić szczególnie graczy serwera:)

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja również jestem zdania że większość klas premium jest better niż super premium zreszta nie tylko ja ale większość zaznajomiona z serwerem.

co do kapitana również popieram, że klasa jest zbyt OP, mi jest ciężko zabić taką osobę a gram m4 wiec co dopiero ktoś z awp/scout. 

to samo twierdzą @  adek  i @ Turtel

wystarczy wejść na serwer, po resecie miał być balans klas a wyszło jeszcze gorzej niż przed resetem, przed nikt nie skarżył się na żadne klasy (Ew na niewidzialność mordercy) teraz można wejść i poczytać na say same teksty typu totalny P2W, „co za zjebane klasy” „co za zjebany kapitan” „czemu premium jest lepsze od super premium”.

Niestety może podpadnę tym sformułowaniem jednak jestem zdania takiego jak większość graczy, że dużo lepszy bilans klas był przed resetem. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Klasa Kapitan jest kontrą na właśnie takie klasy jak Komandor czy Myśliwy. Nie da się zapewnić balansu klas, jeżeli klasy nie mogą wzajemnie się kontrować. Na tym polega zasada równowagi. W kwestii Kapitana zmienimy odbijanie pocisków z 3 na 2. Nie będziemy wprowadzać w nim szansy 1/x, gdyż nie będzie to miało żadnego sensu i wtedy klasa nie będzie nadawać się na klasę premium.

3 godziny temu, D:S:S:S:S:S napisał(a):

Ja również jestem zdania że większość klas premium jest better niż super premium zreszta nie tylko ja ale większość zaznajomiona z serwerem.

wystarczy wejść na serwer, po resecie miał być balans klas a wyszło jeszcze gorzej niż przed resetem, przed nikt nie skarżył się na żadne klasy (Ew na niewidzialność mordercy) teraz można wejść i poczytać na say same teksty typu totalny P2W, „co za zjebane klasy” „co za zjebany kapitan” „czemu premium jest lepsze od super premium”.

Niestety może podpadnę tym sformułowaniem jednak jestem zdania takiego jak większość graczy, że dużo lepszy bilans klas był przed resetem. 

To jest takie jałowe pierdolenie. Podajesz konkretne argumenty, które wskazują na to, że klasy z poprzedniego sezonu były lepiej zbalansowane, niż te z obecnego, a nie pisanie i opieranie się na pustych słowach ludzi z serwera czy Twoich wstępnych "przypuszczeniach" po kilku godzinach gry. Tyczy się to również porównania, że klasy premium są lepsze od super premium. Dajesz konkretną uwagę i jednocześnie propozycję, popartą argumentami, dlaczego uważasz, że powinny nastąpić zmiany pomiędzy tymi klasami. Temat zostaje uwzględniony, przedyskutowany i dochodzimy do jakieś rozwiązania i ewentualnych zmian.

Dam sobie rękę uciąć, że nawet nie wiesz, w jakim zakresie większość klas została zmieniona. Ogólnie klasom poprawiliśmy statystyki, które były przystosowane na 501 lvl oraz naprawiliśmy niedziałające umiejętności. Analizując klasy premium i superpremium tutaj wprowadziliśmy trochę więcej zmian, z uwagi na nowe umiejętności. Nie zmienia to faktu, że nie były to takie drastyczne zmiany, żeby mówić o lepszym balansie w poprzednim sezonie. Nie ulega wątpliwości, że jak najbardziej klasy premium i superpremium należy obserwować i w razie potrzeby zmodyfikować. Są one klasami płatnymi, więc z automatu muszą być lepsze od tych zwykłych, więc nie rozumiem problemu.

Początki gry na serwerze typu cod mod zawsze będą trudniejsze, ponieważ jest ustawiony bazowy dmg z rakiet czy min, który w pierwszej fazie, gdy gracze nie mają rozwiniętych statystyk, jest bardzo mocny. Zresztą na tym polega gra na cod modzie. Jest to szybka gra i ludzie z większym poziomem, lepszą klasą i dobrym perkiem niszczą innych. Po to ten serwer jest, żeby na ratsie jak ktoś nie ucieknie z respa to po 8 sekundach dostać granatem i od razu zginąć.

Chciałbym podkreślić, że pisanie postów, które nie posiadają żadnego uzasadnienia ani argumentacji będę traktował jak puste słowa. Na każdy temat można się wypowiedzieć, tylko jego sens jest wtedy, gdy możemy swoją tezę czymś poprzeć. Na pewno żadnym argumentem nie jest napisanie, że ludzie na serwerze narzekają albo sądzą, że kiedyś było lepiej. Jeżeli ktoś mi napisze (przykład), że Szturmowiec był wtedy lepiej zbalansowaną klasą, ponieważ posiadał mniejszy DMG z M4A1 oraz posiadał rakietę, która nadawała grywalność tej klasie lub klasa al-kaida jest zbyt mocna, ponieważ posiada zbyt dużą ilość dodatkowych umiejętności. Takie coś jestem w stanie zrozumieć.  Natomiast:

wystarczy wejść na serwer, po resecie miał być balans klas a wyszło jeszcze gorzej niż przed resetem, przed nikt nie skarżył się na żadne klasy

Co mają świadczyć tego typu wypowiedzi? Nikt nie skarżył się na żadne klasy, bo Wam rozchodzi się tylko o część klas, którymi chcecie grać. Jakoś wcześniej nie zauważyliście, że połowa umiejętności w klasach zwykłych czy perkach nie działała lub była przystosowana na 501 lvl. Amadeusz nie dostawał +dmg z inta, Betonowe ciało trwało przez 10 sekund, Adrenalina dawała +50hp za fraga albo mocne ak dawało +50 dmg. Gdzie wtedy byliście, żeby to zgłosić?  Piszesz tak, jakby ktoś skarżył się na każdą klasę. A finalnie ile tych klas wyjdzie? Konkrety mnie interesują, a nie ogólnikowe traktowanie tematu. Medyk nie pasuje komuś, strzelec wyborowy, czołgista, aimer?

Zdaje sobie sprawę, że każdy reset nie obejdzie się bez płaczu, ale nie jestem w stanie zrozumieć jego powodów. Nie piszecie żadnych konkretów tylko sformułowania, że było lepiej, bo macie takie odczucia.

Było lepiej poprzednio? Rozpocznij temat od Twoich uwag, podaj przykład, że np; Morderca wyglądał wcześniej tak, miał takie statystyki, miał takie umiejętności, teraz ma takie i takie i w mojej opinii należy zrobić tak i tak, żeby było dobrze. Jeżeli faktycznie jest coś nie tak, to my z chęcią to zmienimy, ale musimy mieć do tego podstawę, a nie tylko "bo wam się wydaje". Wbijecie po 100 lvl i zaraz się okaże, że jest git, ale teraz dostajecie po dupie na małych poziomach i jest płacz. Komandor nie zabije 1 czy 2 Kapitanów jest płacz, ale jak nie ma żadnego Kapitana na serwerze i dobry gracz z awp jako Komandorem zabije całe enemy, to jest wszystko w porządku i nie ma tematu.

Jeżeli macie życzenie to zapraszam do przemyślenia sprawy i napisania nowego tematu lub tematów, które będą miały jakąkolwiek wartość merytoryczną i podstawę do podjęcia dyskusji i ewentualnych zmian.

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Propozycja przyjęta.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.