Jump to content
Adik

"Jesz obiad lub..?" - Pytanie na dziś 29/03/2024

Recommended Posts

• Junior Admin

p1.png

Jesz obiad lub kolację z trzema ludźmi, których szanujesz i podziwiasz.

Oni wszyscy zaczynają krytykować Twojego bliskiego przyjaciela, nie wiedząc, że to Twój przyjaciel.

Krytycyzm ten jest niesmaczny i nieuzasadniony. Co robisz w tej sytuacji?

• Like 3
  • KAT 1

Screenshot_20240329_053913_YouTube.jpg

Gdybym siedział z takimi osobami to prawdopodobnie albo by mieli widzę której nie mam albo porostu by łgali. Więc krótka piłka jeśli to prawda to milczę i temat poruszam z przyjacielem na osobności, jeśli wiem, że to zwykłe pitolenie, to komentuje i odchodzę.

• Like 2
  • Haha 1

Z powagą i kulturą zwracam uwagę tym trzem osobom. Mogę kogoś szanować i podziwiać ale nie muszę akceptować krytyki która pada na osobę którą znam znacznie lepiej od nich i wiem że to co mówią jest nieuzasadnione bądź nieprawdą. Jeżeli sytuacja trwa nadal po tym gdy zwróciłem uwagę, odchodzę.

• Like 1

Najprościej w świecie tłumaczę im że jest to mój przyjaciel i nie chcę słyszeć krytyki o nim w mojej obecności bądź jeśli mówią nie prawdę to prostuje ich 

• Like 1

No najprawdopodobniej zwrócił bym im uwagę „Sorry chłopaki ale wyrażacie się źle na temat mojego kolegi, możecie go nie lubić, ale przy tym stole nie będzie go krytykować”, jakby olali to bym opuścił dany dom.

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.