Jump to content
szmvti

Propozycje - zmiany na cod modzie

Recommended Posts

Co wprowadzić?: Kilka propozycji

Dodatkowe informacje:

1. Nerf funkcji VIPa

Na wstępie chce dodać, że nie proponuje tego ze względu na to, że ktoś kto ma VIPa mnie tyra, tylko jako sam posiadacz VIPa. Aktualnie według mnie daje on zbyt dużą przewage, szczególnie opcja "Dodatkowe HP za zabójstwo", 10hp za normalnego killa i 15hp za HSa, jak dobrze strzele rakiete / wejde przeciwnikom na plecy to na luzie można zdobyć dodatkowe 60+ HP, co w kombinacji z wbijaniem statystyk w HP potrafi zrobić z ciebie tanka nie do zabicia. Okrojenie VIPa z tej funkcji oraz z "5% dodatkowych obrażeń" raczej nie sprawi, że ludzie przestaną je kupować (ja nie zamierzam), a na pewno rozgrywka będzie przyjemniejsza. Na ten moment to nie ma co sie oszukiwać, kupienie VIPa + klasy premium/super premium to czyste pay2win, które potrafi z nooba zrobić osobe na czele tabeli xD Ewentualnie zredukować HP i dodać maks. próg HP lub limit na HP jakie gracz posiada normalnie

2. Nagrody na koniec mapy

Można dodać na koniec mapy dla powiedzmy top3/top5 graczy nagrody w postaci dodatkowego EXPa i/lub honoru

3. Czat

Fajnie by było jakby można pisać/rozmawiać z oba teamami, to nie jest mix/classic czy tam inny dd2 żeby sie pocić i dawać info, nikt tego raczej nie robi, a fajnie by było rozmawiać z wszystkimi.

4. Mapy

Map do wyboru jest mało i ciagle sie one powtarzaja.. gracze graja ciagle ta sama pule map

de_dust2: 59
de_eldorado: 42
de_dust: 37

a niektóre mapy takie jak :

de_cold: 1
de_cpl_mil: 1
de_russka: 2

nie sa w ogole grane, mam tutaj na mysli troche bardziej przemyslana i wieksza pule map, nie takie dodanie masówki tylko mapy, które maja sens na CODzie, i ktore nie sa przesadnie duze/male, oczywiscie jestem w stanie przygotować konkrety/liste w razie czego

to sa dane z ostatnich 7 dni, jak chcecie sprawdzic pozniej daje kod

Spoiler
var cells = document.getElementsByTagName("td");
var maps = [];

for (var cell of cells) {
	var text = cell.textContent;

if (typeof text === "string") {
		if (text.includes("_")) {
			maps[text] = (maps[text] || 0) + 1;
		}
	}	

}

console.log(maps);

wejdz na https://tv.katujemy.eu/9/ kliknij ctrl + shift + j, w zakladkach "Console" i wklej tam ten kod wyzej

Edited by szmvti
  • Like 1

16 godzin temu, szmvti napisał(a):

1. Nerf funkcji VIPa

Na wstępie chce dodać, że nie proponuje tego ze względu na to, że ktoś kto ma VIPa mnie tyra, tylko jako sam posiadacz VIPa. Aktualnie według mnie daje on zbyt dużą przewage, szczególnie opcja "Dodatkowe HP za zabójstwo", 10hp za normalnego killa i 15hp za HSa, jak dobrze strzele rakiete / wejde przeciwnikom na plecy to na luzie można zdobyć dodatkowe 60+ HP, co w kombinacji z wbijaniem statystyk w HP potrafi zrobić z ciebie tanka nie do zabicia. Okrojenie VIPa z tej funkcji oraz z "5% dodatkowych obrażeń" raczej nie sprawi, że ludzie przestaną je kupować (ja nie zamierzam), a na pewno rozgrywka będzie przyjemniejsza. Na ten moment to nie ma co sie oszukiwać, kupienie VIPa + klasy premium/super premium to czyste pay2win, które potrafi z nooba zrobić osobe na czele tabeli xD Ewentualnie zredukować HP i dodać maks. próg HP lub limit na HP jakie gracz posiada normalnie

Odsyłam do zapoznania się z tym tematem https://katujemy.eu/topic/73719-cod-mod-301-nowy-sezon-i-reset-serwera/#comment-486848

2. Nagrody na koniec mapy

Można dodać na koniec mapy dla powiedzmy top3/top5 graczy nagrody w postaci dodatkowego EXPa i/lub honoru

Mamy w planach wprowadzić to i pojawi się wraz ze startem nowego sezonu

3. Czat

Fajnie by było jakby można pisać/rozmawiać z oba teamami, to nie jest mix/classic czy tam inny dd2 żeby sie pocić i dawać info, nikt tego raczej nie robi, a fajnie by było rozmawiać z wszystkimi.

Aktualnie jest, że TT i CT może rozmawiać ze sobą, ale jedynie w taki sposób  Żywy-Żywy oraz Martwy-Martwy. Raczej tego nie zmienimy, że martwi będą mogli pisać z żywymi, bo to sprawi tylko problemy, że ludzie będą podpowiadać sobie, a to będzie drażniące i niepotrzebne kary będą za to. Przemyślimy to bardziej z @ DIESEL

4. Mapy

Map do wyboru jest mało i ciagle sie one powtarzaja.. gracze graja ciagle ta sama pule map

Aktualnie na serwerze są 42 mapy więc nie powiedziałbym, że mało, a po prostu gracze wybierają cały czas te same mapy oraz tą samą mapę można zagrać raz na 6 map.
A co do powtarzania to po prostu są mapy podobne do siebie jak np. de_dust2 -> de_dust2_2009, de_weestwood -> de_weestwood_big
Pomyślimy czy nie usunąć map, które są do siebie podobne i dodać zamiast nich nowe, ale trzeba pamiętać, że to Wy gracze wybieracie mapy, więc dlatego mapy się mogą powtarzać cały czas.
Możecie dawać swoje propozycje map cały czas tutaj https://katujemy.eu/forum/2253-propozycje/

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.