Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Problem został rozwiązany przez Paweł., Przejdź do rozwiązania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej gram na cod od jakiegoś czasu więc chciałem przedstawić swoje propozycje oraz uwagi i spostrzeżenia będzie tego trochę więc pozwolę sobie nie stosować się do wzoru ;)

Więc.

1.  Reset serwera - argumentacja:

- na serwerze przybywa sporo nowych osób czas najwyższy zbalansować i wyrównać rozgrywkę poprzez reset serwera, ciężko gra się nowym graczom na osoby z lev 200+, dostają na pyte od gościa z 250hp i wychodzą z serwera

2. Boost klasy  sniper na 150/160% lub 1/2 natychmiastowe. - argumentacja:

- na obecną chwilę klasa sniper mająca 130% jest bez sensu mało kto na serwerze ma mniej niż 130hp.... a jak wiemy klasa sniper to fajna klasa jednak jest ona tak skonstuowana że ciężko oddać 2 strzały do jednego przeciwnika który też cię napierda... xD

3. Naprawa błędu z wytrzymałością perku - argumentacja:

- raz wytrzymałość wystarcza na dużą ilość zgonów, raz np dostajesz perk, zginiesz raz i masz 20% xD, nie raz gracze pisali o sytuacji że perk tracił wytrzymałość całkowicie po 1 zgonie, drudzy zaś latają z jednym perkiem przez całą mape

4. Naprawa błędu z logowaniem - argumentacja

- chyba najbardziej denerwujący bug, wchodzisz do gry i nie można się zalogować bo albo, okno logowania się nie wyświetla wcale, albo logujesz się i musisz to zrobić 10 razy bo mimo zalogowania okno logowania pojawia się znowu, albo dołączasz do teamu i logowania nie ma wcale, trzeba robić 10 razy reconnect. Jest to błąd występujący typowo u was na serwerze, nie jesteście pierwszym serwerem na którym jest system rejestracji a tylko u was występuje taki błąd

5. Podawania daty resetu - argumentacja

- według wielu graczy na serwerze reset powinien być co miesiąc ale tutaj nie chodzi o czas, chodzi o podawanie daty resetu. Przykładowo: 1 kwietnia jest reset, robicie reset i od razu na forum i serwer wlatuje informacja że 10 maja jest następny reset, czemu? gracze wiedzą że po 1. jest sens kupować usługi takie jak monety, przeniesienie EXP. przykładwowo gram klasą X długi czas nie było resetu, chciałbym przenieść EXP na drugą klase ale nie zrobię tego ponieważ przeniosę EXP a za dwa dni wyjdzie info, że będzie reset jutro. Myślę, że coś takiego miałoby sens i na pewno sprzedaż takich usług wzrosłaby, chyba jest to oczywiste. Po 2. w momencie gdy gracze wiedzą, że będzie reset mogą przygotować się reset tzn zaplanować że 1 maja będzie reset, muszę  wejść na serwer i jak najszybciej wbijać expa, mogę kupić sobie monety itp. Po 3 częstszy reset balansuje rozgrywkę i ułatwia zaczęcie dla nowych graczy a co najważniejsze nie zniechęca ich.

6. Możliwość sprzedaży perku - argumentacja:

myślę, że to fajna opcja aby dodatkowo nabić sobie honor, kupuję lub dostaję śmieciowy perk to mogę sobie go sprzedać przykładowo za 5 honoru komendą /sprzedaj lub /sell

7. Ograniczenie EXP w nocy - argumentacja:

Według mnie moim skromnym zdaniem, w nocy nie ma ludzi są same boty, EXP jest podbity, boty są na tyle głupie, że stoją, kucają i patrzą się w ściany więc, nie dość, że EXP jest podniesiony to biegam i nabijam darmowe fragi... 

Średnio to sprawiedliwe, dwa dni temu w nocy grając sam z botami przez godzinę wbiłem chyba z 25 lvl w górę bijąc 100 fragów na mape xD

Trzeba zrobić kompromis, że w nocy EXP jest podbity, po tej 22 czy 20 ale dopiero w momencie gdy na serwerze prócz botów jest np 5 czy 6 graczy aby było to chociaż trochę sprawiedliwe

• Lubię to! 1
  • Bywalec
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Sorry @  DIESEL @  Tugeza , ale pozwolę się tutaj wypowiedzieć i rozwiązać większość punktów

11 godzin temu, D:S:S:S:S:S napisał(a):

1.  Reset serwera - argumentacja:

Mamy Wam wypuścić serwer, który nie będzie działał? Na którym byłoby więcej błędów niż aktualnie? Jaki jest sens? Siedzę codziennie po 10-12h, żeby skończyć Wam ten serwer jak najszybciej, niestety nie mogę więcej. Sam cod nie jest tylko w moich obowiązkach, mam 1000 innych — ciekawszych zleceń xd Reset serwera będzie, odbędzie się on niedługo, szybciej niż myślicie.

3. Naprawa błędu z wytrzymałością perku - argumentacja:

Pierwszy raz od startu tego serwera słyszę, że istnieje błąd z wytrzymałością perku xD Aktualnie przy zabiciu jest losowo odejmowana wytrzymałość perku (od 20 do 30 punktów), nie jest to żaden błąd. Jeżeli działa to inaczej, daj mi demko, cokolwiek, żebym mógł to zobaczyć.

4. Naprawa błędu z logowaniem - argumentacja

Logowanie na tym sezonie zostanie wyłączone do restartu (prawdopodobnie dziś lub jutro w nocy). Logowanie zostało napisane na nowo, jest już gotowe na reset.

5. Podawania daty resetu - argumentacja

Wyżej już wspomniałem, od X czasu siedzę jak robot i robię Wam ten serwer. Po co podawać datę restartu, skoro nic nie jest pewne? Coś może się wysypać dzień przed coś nie będzie działać, a przesuwanie startu jest bez sensu.

Robienie "resetu" poziomów bez zmian to jest najgłupszy pomysł, jaki widziałem od 2 tygodni, co Ci da resetowanie poziomów, bez żadnych zmian? Nowości? Zmian w klasach, perkach czy nawet klanach?

Takie jest życie, kupując coś w internecie np. różne mikropłatności w grach, też nie wiesz, czy ta gra na następny dzień nie wyłączy serwerów. Aktualnie chłopaki wpadli na dobry pomysł, aby ułatwić nowym graczom start na serwerze, ale to wszystko będzie opisane po restarcie :itsok:

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tylko dodam co do trzeciego

3. Co do wytrzymałości perków, nie ma żadnego błędu z wytrzymałością, natomiast gracze biegają całą mapę z jednym, ponieważ ulepszają jego wytrzymałość poprzez /perk.

• Właściciel
Opublikowano

@  Paweł. wszystko wyjaśnił, sezon 2 jest naprawdę blisko, prosimy o jeszcze chwilę cierpliwości. 

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.