Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Starcie poglądów 9  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który pogląd jest wam bliższy?

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

e2307c9c-8779-40e2-bc20-b68fe9e133d6.png.406ba9a792ac86de249014b57cf08498.png

W dziewiątej edycji wystąpią: 

@  czak

czak.gif

@  Leek

leek.jpg

do urodzin.png

Czy aborcja powinna być legalna we wszystkich przypadkach?

czak.gif

To jest kontrowersyjny temat. Ogólnie, to powinna być sprawa kobiety czy chce ciążę usunąć czy nie, lepiej usunąć, niż znajdywać kolejne martwe płody w beczkach, śmieciach i innych miejscach. Jak najbardziej powinno być to rejestrowane czy cokolwiek, bo jeżeli będzie usuwać 5 ciąży w roku, to chyba coś jest nie tak i powinna zmienić antykoncepcje albo przestać się bzykać.

leek.jpg

Jest to na pewno bardzo delikatny temat, ja uważam że aborcja to zabicie dziecka, ale uważam, że powinna być tyko legalna w konkretnych przypadkach np. zagrożenie życia, więc wtedy kobieta powinna decydować czy uratować siebie czy uratować dziecko.

do urodzin.png

Czy religia powinna być praktykowana w szkołach?

czak.gif

Jako zagorzały niepraktykujący katolik powiem, że tak. Jeżeli ktoś chce szerzyć naukę kościoła to niech to robi, pod warunkiem że nie będzie to obowiązek/ocena nie powinna wpływać na średnią itd. Rodzice wiedzą najlepiej w jakiej wierze i w jakich praktykach chcą chować swoje dzieci.

leek.jpg

Uważam, że powinna być, ale tylko dla chętnych i tylko chętni mogą się zapisać.

do urodzin.png

Czy istnieje granica wolności słowa?

czak.gif

Granica wolności słowa znajduje się tam, gdzie kończy się paragraf. ;)

leek.jpg

Niestety, ale w dzisiejszych czasach strasznie ludzie są cenzurowani , bo mówią ''niewygodne'' rzeczy. Nie uważam, że mamy dzisiaj wolność słowa.

do urodzin.png

Jesz zdrowo czy preferujesz szybsze, lecz mniej zdrowsze posiłki?

czak.gif

U mnie to jest mix. Jak mam ochotę na zdrowe, to jem zdrowe. Jak mam ochotę na kebsa, to leci kebs. Byłem na kilku dietach i stwierdziłem, że w moim przypadku najlepiej się sprawdza dieta MŻ, jak mi brakuje kalorii czuje się gorzej, to podbijam syfem i tyle.

leek.jpg

Preferuję szybkie i zdrowe jedzenie.

do urodzin.png

Czy osoby zmieniające płeć mogą założyć rodzinę?

czak.gif

Cytując klasyka "jak się kochają to ch*** z nimi".  Byle nie wymagali na społeczeństwie akceptacji takiego stanu rzeczy i nie dziwili się, że ktoś krzywo na to patrzy. Nie oszukujmy się, to nie jest "normalne".

leek.jpg

Ciężkie pytanie, mimo swoich poglądów na ten temat I na temat tych osób, uważam że to dalej ludzie i powinni mieć takie prawo.

do urodzin.png

Co sądzicie o pomocy Ukrainie?

czak.gif

Na początku, to miało sens, pomagać trzeba, ale ile można? Sami mamy burdel na podwórku, a rozwiązujemy czyjeś problemy. W drugą stronę, Ukraińcy zaczynają się za bardzo panoszyć po naszym podwórku - co w mediach często dobitnie pokazują i mi też się to przestaje podobać - oczywiście generalizując nie wrzucam wszystkich do jednego wora. Trzeba im bardzo często przypominać, że nie są u siebie.

leek.jpg

Szkoda gadać, zdecydowanie za wielka pomoc bez żadnej wdzięczności i szacunku. Niestety, ale Polak z Ukraińcem nigdy nie będą braćmi. 

do urodzin.png

Masz 30 minut na zrobienie posiłku dla bliskiej osoby, jakie danie zaserwujesz?

czak.gif

Spaghetti i na deser jakiś budyń bądź kisiel. Powinienem się wyrobić. :D

leek.jpg

Zależy jaka pora dnia, może spagetti, naleśniki, a może kebsik.

do urodzin.png

Jaki styl życia preferujesz? Szalony lub spokojny - uzasadnij swoją odpowiedź

czak.gif

Staram się to równoważyć, chociaż więcej to spokój. ;) W każdym spokojnym życiu brakuje odrobiny szaleństwa i w każdym szalonym życiu brakuje trochę spokoju.

leek.jpg

Zdecydowanie szalony, więcej wrażeń z życia i wspomnień na wieki. Ja jestem zbyt głodny życia by być spokojnym Polakiem. Trzeba korzystać z życia i szalenie się bawić ale z umiarem.

do urodzin.png

Czy picie kawy jest nałogiem?

czak.gif

To zależy ile tej kawy pijesz. Chociaż nawet mam przykład ze swojego podwórka, gdzie w pracy/domu ktoś nie wypije kawy rano, a w ciągu dnia nie musi, to zaczynają się jakieś dziwne humorki, osoby wręcz zaczynają być kłótliwi, masakra.

leek.jpg

W pewnym sensie jest uzależnieniem, lecz nie powiedział bym że złym uzależnieniem, zależy ile i w jakich ilościach. 

do urodzin.png

Jaki sprzęt do gier preferujesz - laptopa czy PC i dlaczego?

czak.gif

O ile laptopy zaczynają przypominać charakterystyką dobre PC'ty, zajmują dużo mniej miejsca, to niestety ich dużym minusem będzie zawsze bateria i temperatury. Nie oszukujmy się, PC'ty do grania są dużo lepsze i na ten moment za podobne pieniądze możesz mieć spoko PC'ta, mimo, że zajmują dużą przestrzeń to jest to wygodne i lepsze rozwiązanie.  

leek.jpg

Zdecydowanie PC. Nie potrzebowałbym laptopa bo lubię mieć wszystko na miejscu, ładny komputer i z dużą wydajnością.

do urodzin.png

Z czyimi poglądami się bardziej zgadzacie?

Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie!

• Lubię to! 1
  • KAT 2
  • Uwielbiam 7
Opublikowano

Również dzięki, że mogłem wziąć udział :dogel:

• Lubię to! 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.