Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Problem został rozwiązany przez MLK., Przejdź do rozwiązania
Gość

Propozycja - Liga Typerska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nick: @  Fluffy D. Tail

Opis propozycji:  Na samym początku zadam pytanie: "Co się dzieje z Ligą Typerską?". Ostatni post w tym dziale miał miejsce dnia 22.12.23 , który zakończył sezon typera. Statystycznie średnia biorących udział (suma osób biorących udział z wszystkich typowań / ilość typowań) wyniosła 9,55 nie jest to najgorszy wynik na tle innych sieci społecznościowych. Uważam, że znajdująca się Typerka na tej sieci ma potencjał do rozwoju i przyciągnięcia ludzi tylko trzeba chcieć ją rozwinąć. Szkoda jest też przepuszczać takie turnieje, jak zbliżające się baraże, LM, LE, LKE, PlusLiga, czy też IEM Katowice 2024, które rozpoczęło się wczoraj - dodam, że jakby została stworzona koncepcja w postaci wielkiego eventu typerskiego opierającego się właśnie na tym turnieju, z dosyć zachęcającymi nagrodami (nie mówię, że muszą tutaj być pieniężne) w postaci skinów, usług forumowych/serwerowych oraz specjalnych odznak dla najlepszej trójki typujących to średnia biorących osób podskoczyłaby.

Poprzedzając odpowiedź: "nie ma chętnych do jego prowadzenia" to uważam, że może się znaleźć jakieś grono, które już od bardzo dawna chciałoby to poprowadzić - mowa o poprzednim temacie Propozycja - Dział Typera.

Na sam koniec, chciałbym przedstawić swoją propozycję, bo zamiast tego zrobić na początku to wyraziłem opinię. Proponuję znaleźć jakąś osobę, bądź też dwie (no chyba, żeby otworzyć jakąś rekrutacje do 2 osób) aby ktoś to wreszcie ruszył. Następnie wymyślić jakąś prostą formułę wygodną (mogę przygotować parę wersji do wyboru) dla oczu (mniej obrazków/sam tekst lub mniej tekstu/same obrazki), która nie będzie miała na celu zniechęcić do wzięcia udziału. Jeżeli chodzi o nagrody to na wstępnie należy nie brać pod uwagę sklepiku typera, bo jest to już przestarzała metoda wydawania nagród w tej dekadzie, a trzymać się tego co jest aktualnie, że ustalić przyciągające nagrody dla podium, a dla reszty biorących udział podarować nagrodę pocieszenia w postaci 3 dniowej usługi na forum/serwerach, aby mogli wrócić w kolejnym sezonie. Co do wstawiania typowań, tak jak przytoczyłem w poprzedniej propozycji, żeby nie zaśmiecać forum i nie wstawiać codziennie tematów, aby zrobić min. 2-3 typowania w tygodniu. Jeszcze jedno, aby nie popełnić błędu i nie wstawić w jednym typowaniu 20-30 spotkań, bo to zniechęca ludzi do brania udziału, taka optymalna ilość typów w typowaniu najlepiej aby balansowała od 8 do 10 spotkań.

• Inwestor
Opublikowano

No spoko nie, a będziesz to prowadził? :D Za mojej "kadencji" na forum, Typer już kilkanaście razy był wprowadzany i usuwany, bo prawda jest taka, że nikomu na dłuższą metę się nie chce tego prowadzić. No ale ja jestem na TAK, jakby co.

• Lubię to! 2
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Patrząc na to ile było prób wskrzeszania Typera przez ostatni rok to nie będę zliczał. Ilość dyskusji, dogadywania, szukania osób - mnóstwo poświęconego czasu dosłownie tylko na stworzenie paru kolejek po których zapał totalnie spadał. Jak było wspomniane w załączonym przez Ciebie temacie - praca Typera jest niewdzięczna, nie dziwi mnie fakt że jest takie małe zainteresowanie wśród osób, które są gdzieś blisko rang funkcyjnych.
Myślę, że na obecną chwilę pojawi się parę typowań np. FAME MMA (które jest już opublikowane) oraz jakieś pojedyncze spotkania z trwającego IEM'u. Jeśli ktoś będzie / jest zainteresowany prowadzeniem Typera - to zachęcam do kontaktu ze mną lub innymi administratorami. :peeposalute:

• Lubię to! 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.