Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Starcie Poglądów [7]  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który pogląd/wypowiedź jest wam bliższa?

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

00b0ad4b-7a69-471a-b600-5c04d788420f.png.7f9430425740ebf188c5d98c009ae266.png

Siemanko Katy, kontynuujemy ostatnio reaktywowaną zabawę! Bez owijania w bawełnę, lecimy!

SIÓDMEJ ODSŁONIE WYSTĄPIĄ:

Rudzia  &    dbk

Projektbeznazwy(21).png.3de52b99f42b4b28d5f892757e56fc20.png

Czy jesteś za wprowadzeniem kary śmierci w naszym kraju?

[  ] - Nie jestem. Jak dla mnie kara śmierci jest tylko ucieczka od innych kar, które można było by zastosować na skazanym. Także jestem za wszelkimi innymi karami,

np. Jeśli zostałeś skazany za złodziejstwo - to tracisz rękę. 

[  ] - Temat rzeka, bo z jednej strony jestem za tym, żeby wszystkim sk********m znęcającym się nad ludźmi i zwierzętami robić to samo co oni robili, a z drugiej - sądy w Polsce działają jak działają. Niedaleko trzeba szukać - sprawa Tomka Komendy. Tak czy inaczej uważam, że zaostrzenie kar pod tym kątem mogłoby zmniejszyć przestępczość.

Czy chciałbyć/łabyś kiedyś założyć rodzinkę? Jeżeli tak, to jak liczna ona by była?

[  ] - Założenie rodzinny to jedno z moich największych marzeń. Całe życie myślałam, że wystarczy mi mąż i może jakiś pies.

Jednak z wiekiem doszłam do wniosku, że chce być tez matką. Najlepiej dla jednego dziecka, ewentualnie dwóch dzieci. 

[  ] - Myślę, że tak. Jakaś dwójka dzieci, do tego pies i kot? :D

Który przedmiot szkolny sprawiał ci najmniej kłopotów?

[  ] - Zdecydowanie matematyka, od małego wolałam zrozumieć coś niż uczyć się na pamięć. Dlatego też matematyka

jest idealnym przedmiotem dla mnie. Co więcej, nie tyle co nie sprawiał mi kłopotów a wręcz go uwielbiałam,

do tego stopnia, że udzielałam korków z matmy. Aktualnie dalej to robię ale bardziej hobbistycznie.

[  ] - Matematyka

KFC czy McDonald's? Dlaczego?

[  ] - McDonald's, niestety w KFC jadłam maksymalnie z 2-3 razy także ciężko ocenić mi jedzenie, które mają. 

[  ] - McDonald's. Zacznie mniejsze prawdopodobieństwo otrzymania czegoś niedosmażonego itp. KFC już jakiś czas temu zeszło na psy.

W mięsie często są chrząstki, więcej panierki niż mięsa... dobry weterynarz uratowałby jeszcze kurczaki tam serwowane :D

Czy w dzisiejszych czasach, wyjazd za granicę uważasz za słuszny? Dlaczego?

[  ] - Jako, że sama wyjechałam za granicę do roboty to mogę się podzielić swoimi przemyśleniami, które mam przez pracę tutaj. Uważam, że jeśli jedziesz za granicę z osobą bądź osobami, którzy są dla ciebie ważni to wyjazd jest jedną z lepszych opcji. Stan życia zdecydowanie się powiększa, można fajnie odłożyć pieniądze na dalszą przyszłość. Jednak w moim przypadku to się nie sprawdza bo jestem tutaj jedynie z kolegą, przez co tęsknię za domem, za przyjaciółmi. Mimo iż, zarabiam lepsze pieniądze niż w Polsce to i tak zastanawiam się nad powrotem. 

[  ] - Na wakacje czy do pracy? Na wakacje tak, ceny podobne a w niektórych rejonach niższe + pewna pogoda. Do pracy - absolutnie. Jak masz łeb na karku to i w Polsce dobrze pożyjesz. Nie wyobrażam sobie być tak daleko od bliskich. Z resztą, Polacy za granicą są traktowani tak samo jak u nas obcokrajowcy. Wiele mówi się o tolerancji, a każdy wie jaka jest prawda.

Byłbyś/Byłabyś bardziej zły/zła, ponieważ czegoś nie spróbowałeś/łaś czy poniosłeś/aś porażkę?

[  ] - Jestem zdania, że powinniśmy próbować. Wiadomo, nie wszystko musi wyjść po naszej myśli, ale jak już spróbujemy

to chociaż w głowie mamy taką myśl, że zrobiliśmy wszystko co było w naszej mocy, żeby osiągnąć sukces. 

[  ] - Frustracji dostaję, gdy coś mi nie wychodzi, więc raczej to drugie.

Czy uważasz, że pewne narkotyki powinny być zdelegalizowane, zdekryminalizowane, czy może zalegalizowane?

[  ] - Wszystko jest dla ludzi. Jak dla mnie to wszystko może być zalegalizowane. Jest nawet całkiem spora szansa, że co raz mnie osób by

sięgało po używki bo już nie byłby to taki ,,zakazany owoc".

[  ] - Cytując klasyka "ćpuny do wora, wór do jeziora". Każdy niech robi co chce. Dla mnie narkotyki razem z alkoholem mogłyby nie istnieć.

Z jakiego osiągnięcia jest najbardziej szczęśliwy/wa?

[  ] - Nie jest to może jakieś ogromne osiągnięcie, ale jak dla mnie, po prostu funkcjonowanie każdego dnia daje mi powód do szczęścia. 

[  ] - Tak bardzo ogólnikowo, to chyba z tego, że człowiek całkiem nieźle zarabia i na wszystko co przyziemne go stać. Niczego raczej sobie nie odmawiam.

Praca ta czy inna - myślę, że w mojej branży deficyt był, jest i będzie do końca dziejów ludzkości, także się nie martwię.

Jak często uprawiasz sport, oraz czy uważasz, że odgrywa on ważną rolę w naszym codziennym życiu?

[  ] - Nie uprawiam żadnego sportu, chyba że liczy się e-sport. Mimo wszystko uważam, że jest ważny w życiu

człowieka i staram się przełamać żeby ruszyć du**ę i w końcu zacząć coś robić. 

[  ] - Praktycznie codziennie. Raczej są to amatorskie rzeczy. Jakiś dłuższy spacer, basen. W lato rower. Czasem nawet jak mi odbije to i na siłkę pójdę :D

Co do drugiej części pytania - ruszajcie się, jestem jednym z idealnych przykładów jak brak ruchu fatalnie wpływa na samopoczucie i samoocenę.

Jak wyobrażasz sobie swoje wymarzone ferie zimowe?

[  ] - Niestety ferii zimowych już nie mam. Jednak zawsze marzyła mi się taka typowa wycieczka na narty jak z filmu. Najlepiej spędzić ten

czas, w ciągu dnia jeżdżąc na stoku, a wieczorem zaś, siadać z kubkiem gorącej czekolady przy kominku w chatce góralskiej. 

[  ] - Całe 2 tygodnie z @  Titanią na bilardzie. Ona to jednak umie w ten kij i bile :KEKW:

Z czyimi poglądami się bardziej zgadzacie? :Dancebobo:

• Lubię to! 2
  • KAT 1
  • Uwielbiam 11
Opublikowano

Dwie ciekawe osobowości jednak w tym przypadku poglądy Rudzii są mi bardziej zaznajomione. Super praca @  Adik ! :serduszko:

Jednak jedna jest troszkę taka dziwna. Są narkotyki, które mogą być zalegalizowane bo nie sprawiają większego problemu jednak istnieją takie, które wyrządzają dużą szkodę taką jak heroina bądź wszelkie mocniejsze benzodiazepiny.

• Lubię to! 1
  • KAT 1
  • Uwielbiam 5
  • Legenda
Opublikowano
W dniu 29.01.2024 o 20:48, Adik napisał(a):

Ona to jednak umie w ten kij i bile

No w końcu to przyznałeś :clueless:

Good robitaju! W sumie oboje poglądy równe sobie, ale @dbk (chyba ze strachu nick zmienił?) i tak jeszcze wierdul dostanie na kulkach :leonardo:

• Haha 3
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.