Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

image.png.d2d07f85f191dc9b5b7391eec0c08666.png

z @  Vixie

66i.png.36f2769cfe0c8d0cfac1a06e68365466.png.6397ce1a73f9b067b4f202047c257028.png

T: Dziś witamy naszą przedstawicielkę płci pięknej o nietuzinkowej urodzie, a zarazem długoletniego przyjaciela naszego forum. Kinga, jak udało Ci się na tak długo zagnieździć na naszym forum? Czy pamiętasz, co Cię tutaj sprowadziło?
V: Witam również. To jest bardzo dobre pytanie. Ogólnie czuję sentyment do forum i ludzi, których tu poznałam, dlatego do tej pory tutaj koczuje. Sprowadził mnie kumpel, kiedy poprzednie forum się rozpadało. Spodobało mi się tutaj i zostałam.

T: Swoje klimaty oraz swoje miejsce zawsze się pamięta, a skoro czujesz się dobrze wśród naszych użytkowników, to znaczy, że to Twoje miejsce! Jest coś, co szczególnie Ci się podoba na Katujemy? Może ulubiony dział, ludzie, serwer?
V: Kiedy zaczęłam pełnić funkcję na forum, poznałam Katujemy od drugiej strony. Nie tej, w której ważne są tylko obowiązki i sprawy forum, ale też problemy każdego z nas. To było coś magicznego, taka ciepła, rodzinna atmosfera. To podobało mi się najbardziej! Z kolei ulubionym działem jest redakcja. Parę ładnych lat temu pomagałam tutejszej redakcji „na czarno”, lubiłam to robić tym bardziej że kiedyś pełniłam funkcję redaktora naczelnego.

T: To jest najcenniejsze w tym wszystkim - ciepła, rodzinna atmosfera i przyjaciele, którzy zostają nie tylko na forum. Pełniłaś zatem jakieś funkcje na Katujemy? Nie myślałaś o roli „legalnej” redaktora?
V: Tak, byłam adminką na pierwszym serwerze OM i opiekunką FFA. Myślałam, aczkolwiek boję się, że nie podołam czasowo.

T: Pamiętasz, jak długo sprawowałaś owe funkcje? Myślałaś jeszcze o jakiejś randze?
V: Dokładnie nie pamiętam, razem z przerwami myślę, że około 2 lat. Cały czas myślałam o redakcji i owego czasu, aby wrócić do grupy adminów, lecz czas mi na to nie pozwolił.

T: Może jeszcze kiedyś będzie okazja, aby ujrzeć Cię w szeregach nie tylko redakcji. Kinga jest na naszym forum coś, czego Ci brakuje? Jakiś serwer, osoby, których nie ma już pośród nas, a może dodatki?
V: Czasami brakuje mi ludzi, z którymi spędzałam miło czas, nie tylko w grach, ale też pogawędek na Teamspeak’u. Tutaj wspominam czas, kiedy Katujemy było jeszcze małą siecią. Aktualnie na forum niczego nie brakuje, rozrosło się na tyle, że można pogratulować Wam wszystkim za włożoną tutaj pracę, czas i poświęcenie.

T: Tobie również gratulujemy wytrwałości i cierpliwości oraz własnej charyzmy, którą tutaj wniosłaś pośród nas. W jakie gry najczęściej pogrywasz prócz counter strikiem? Może masz jakieś ulubione, w które uwielbiałaś grać, ale aktualnie nie pozwala Ci na to zbyt mała ilość czasu wolnego?
V: Bardzo dziękuję. Oprócz tego lubię czasem pograć w Fifę i WOT’a. Jestem również zwolenniczką gier planszowych oraz karcianych. W wolnym czasie rywalizuję z rodzinką w gierki typu: Poker, 66, 358, Tysiąc czy też Monopoly bądź Chińczyk.

Na wirtualnym boisku – Szczegółowe omówienie cech rozgrywki w grze FIFA 20 Wot-sandbox GIFs - Get the best GIF on GIPHY

T: Gry planszowe to świetna forma spędzania czasu, a szczególnie w dobrym towarzystwie. @  Vixie , co jeszcze lubisz robić w wolnym czasie?
V: Bardzo lubię spacery, jazdę na rolkach i na rowerze, wieczorami często odwiedzam swoją piwnicową siłownię. Uwielbiam śpiewać, gdybym tylko mogła, nie rozstawałabym się z mikrofonem. No i spać też lubię, czasami nawet za bardzo.

T: Można zatem stwierdzić, że jesteś sportowym typem świra, gdy tylko nadarzy się okazja. Śpiewasz tylko hobbistycznie, czy przed publiką również się zdarza?
V: Z przymrużeniem oka można tak stwierdzić. Hobbistycznie i przed publiką też się zdarza. Nie są to koncerty, ale po małym drineczku w pubie przy karaoke.

T: Trochę alkoholu i od razu więcej odwagi w człowieku. Zgaduję zatem, że głos masz nieziemski. Można gdzieś znaleźć na forum lub usłyszeć Twoje nagrania z wokalu?
V: Dokładnie tak. Jest jeszcze wiele do wypracowania, na ten moment uważam się za amatorkę. Nie wstawiałam nic na forum, mam parę krótkich filmików i jeden cover nagrany na ślub brata, lecz trudno przełamać mi się z publikacją.

T: Wierzę, że jest to piękny utwór i może chociaż raz usłyszymy cokolwiek w Twoim wykonaniu na jakimś skromnym karaoke lub przy innej okazji! Masz jeszcze jakieś talenty? Może ukryte umiejętności?
V: Pewnie! Raczej nie mam, a jeżeli są to jeszcze nie odkryte.

T: Może wkrótce sami odkryjemy. Kinga czym zajmujesz się na co dzień?
V: To brzmi jak jakaś dobra propozycja. Na co dzień pracuję, zajmuję się domem, a w wolnych chwilach pełnię wolontariat. Jest to między innymi pomoc w Domu Pomocy Społecznej.

T: Chcesz podzielić się z naszymi użytkownikami więcej na temat swojej pracy? Wolontariat to wspaniałe zajęcie niesienia pomocy! Jest coś, co skłoniło Cię do podjęcia właśnie takiej formy spędzania wolnego czasu?
V: Chętnie. Aktualnie pracuję na produkcji naszych, przepysznych, polskich Grześków. Zajmuje się etykietowaniem i układaniem wafelków w opakowania zbiorcze. Jest to moja praca tymczasowa, ponieważ szukam czegoś bardziej dopasowanego pod swój zawód, czyli coś związanego z logistyką. W sumie to nic, sama pomoc daje mi ogromną satysfakcję, że mogłam tam być i poprawić komuś dzień, a może nawet sobie. Okazane dobro wraca i tego się trzymam.

T: Mniam! Człowiekowi od razu ślinka pociekła na myśl o chrupiącym Grzesiu rozpływającym się w ustach. Zajęcie potrzebne, bo w końcu łasuchów jest cała armia. Mam nadzieję, że znajdziesz kiedyś swoją wymarzoną pracę. Obstawiam, że ukończyłaś zatem studia? Może zechcesz opowiedzieć nam coś więcej na temat tego kierunku?
V: Skończyłam tylko technikum samochodowe na kierunku logistycznym i od razu po szkole podjęłam się pracy. Logistyka głównie opiera się na zarządzaniu dotyczącym przepływu towarów, dbaniu o dokumenty magazynowe, a także planowanie transportów.

T: Technikum samochodowe brzmi czadersko. Zapewne większość w takim miejscu to mężczyźni, czy są to raczej mity? Gdzie można pracować po takim kierunku? Bo perspektyw jest raczej bardzo wiele?
V: Są to mity. W takich szkołach pod względem płci zdecydowanie przeważają mężczyźni. Tak, perspektyw jest dużo. Pracę możemy znaleźć przykładowo w spedycji, może to być infrastruktura drogowa, lotnicza, kolejowa bądź morska. W magazynach, biurach i wiele innych.

T: To oby tylko szczęście dopisało i obyś mogła w końcu znaleźć swoje upragnione miejsce! O jakim zawodzie marzyłaś w dzieciństwie? Może wciąż jest jeszcze jakiś zawód, którego zawsze pragnęłaś, jednak los pokrzyżował Ci plany?
V: Dziękuję. Zawsze marzyłam o byciu piosenkarką i pediatrą. Z czasem narodziło się nowe marzenie, aby zostać przedszkolanką lub wizażystką. Mam nadzieję, że ze wszystkich, które wymieniłam, te trzy po części się spełnią. Niestety, aby być pediatrą, potrzebne są studia, na które nie było mnie stać i raczej już odbiegam od tego marzenia z dzieciństwa.

T: Życie jest długie i pięknie, więc może natchnienie z dzieciństwa powróci pewnego dnia. Widziałam jak zapewne również niektórzy użytkownicy, na forum Twoje zdjęcie w mundurze strażackim. Możesz nam coś więcej o tym opowiedzieć?
V: Jasne. Od dzieciaka interesowałam się strażą, tak więc od 10 lat uczestniczę regularnie w życiu naszego OSP. Są to zarówno różne imprezy okolicznościowe, delegacje, prace wewnętrzne i zewnętrzne, organizowanie zbiórek, opróżnianie garażowej lodóweczki %%. Można tak wymieniać i wymieniać, pracy i wyjazdów jest okropnie dużo. Do naszej ekipy przybywa coraz więcej młodych ludzi, co mega cieszy. Mimo różnicy wieku jesteśmy bardzo zgranym zespołem, a atmosfera jest bardzo rodzinna.

T: Musi to być na pewno ciekawe doświadczenie, jak i spędzanie czasu w rodzinnej atmosferze. Rozumiem, że wezwania na okoliczne akcję pod telefon/syrenę również dostajecie? Miałaś okazję już uczestniczyć w takowych? Może masz jakąś, która szczególnie zapadła Ci w pamięć?
V: Dostajemy, aczkolwiek u nas kobiety rzadziej wyjeżdżają, mamy dużo mężczyzn zawsze gotowych do wyjazdu, więc oni obejmują stery. Byłam raz na wyjeździe w Rytlu dokładnie 2017r., aby pomóc w usuwaniu skutków nawałnicy, gdzie zginęło 6 osób. To zapamiętałam najbardziej, przerażające patrzeć na osoby, które straciły swój majątek i najbliższych.

T: W takich momentach każda para rąk jest potrzebna do pomocy, a nawet takim ludziom, którzy po prostu stracili nie tylko dach nad głową, ale i bliskich. Myślisz, że byłabyś w stanie podołać w codziennej pracy w straży? Przy śmiertelnych wypadkach samochodowych i innych druzgocących sytuacjach, gdzie giną po prostu ludzie?
V: Myślę, że tak. Na początku byłoby ciężko, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. Zawód tylko i wyłącznie dla ludzi o stalowych nerwach. Moje są do małej poprawki.

T: Określiłabyś siebie jako osobę opanowaną czy raczej szybko popadającą w złość?
V: Opanowania i cierpliwości mi nie brakuje. Ktoś konkretnie musiałby nadepnąć mi na odcisk, żebym się zezłościła.

T: Cieszę się, bo takie cechy są potrzebne wśród ludzi, a szczególnie, aby się wzajemnie nimi zarażali. Jakie cechy, te dobre oraz złe mogłabyś jeszcze u siebie wymienić?
V: Z tych dobrych to umiejętność słuchania, poczucie humoru, troskliwość, opiekuńczość, szczerość, a z tych złych cech zdecydowanie przeważa niska samoocena.

T: Z czasem, gdy spotka się właściwych ludzi na swej drodze i uwierzy w siebie oraz swoją wartość, ta zła cecha zaniknie i tego Ci oczywiście życzę z całego serca! Kinga, odwróćmy trochę nieco role - jakich cech i zachowań nie lubisz u innych ludzi?
V: To na pewno! Bardzo dziękuję. Nie lubię arogancji, samolubności, wysokiego ego, lenistwa, tupetu i nieczułości. Ludzie z takimi zachowaniami są dla mnie mało wartościowi i staram się ich omijać szerokim łukiem.

T: Również się z tym zgadzam. Nie są to cechy, które przyciągają, a wręcz odpychają. Czego nigdy nie wybaczyłabyś drugiemu człowiekowi?
V: Dokładnie. Nie wybaczyłabym, gdyby ktoś skrzywdził rodzinę i bliską sercu mi osobę.

T: Kim jest ta tajemnicza osoba bliska Twemu sercu? Może to Twoja druga połówka?
V: Jest tajemnicza, więc może kiedyś się podzielę tą cudowną informacją.

T: Czekamy więc z niecierpliwością! Masz zatem już wybranka Twojego serca?
V: Wolałabym ominąć ten temat.

T: Przyjdźmy wobec tego do niego przyjemniejszych kręgów. Uprawiasz jakieś sporty? A może oglądasz lub komuś kibicujesz? Jaka jest Twoja ulubiona dyscyplina sportowa?
V: Aktualnie nie. Latem często spotykamy się składem mieszanym i gramy w piłkę nożną. Oglądam skoki narciarskie i oczywiście kibicuję naszym. Ulubiona dyscyplina to moja ukochana siatkówka, sparing jeszcze zagram, ale z klubu musiałam odejść po kontuzji. Na drugim miejscu znajduje się piłka nożna, a od razu za nią ręczna.

T: Duch sportu jednak w Tobie nie umarł. Co sprawia, że czujesz się lepiej? Co najczęściej robisz w chwilach kryzysu?
V: Zdecydowanie śpiew, mogę wtedy wyrzucić z siebie wszystkie emocje. W chwilach kryzysu lubię iść po prostu spać i odpocząć.

T: Spanko to zdecydowanie cudowny lek na wiele przypadłości. Masz jakiegoś pupila? Jeśli posiadasz zdjęcia, również mile widziane.
V: Zgadza się. Mam trójkę wspaniałych psiaków, traktuję je po prostu jak swoje dzieci, inaczej być nie może.

Spoiler

T: Przepiękne dzieciaczki i sama słodycz! Myślałaś może o własnych, takich niekoniecznie z czterema kończynami?
V: W sumie to nie myślałam, zdecydowaniem cztery łapki mi wystarczają.

T: Futerko robi swoje! Przejdźmy do sekcji tego, co naj! Masz swój ulubiony film oraz serial?
V: Nie jestem w stanie wymienić jednego ulubionego, ale są to filmy pt. „Przełęcz ocalonych”,„Czas wojny”, „Zanim się pojawiłeś”, „Zielona Mila” i „Człowiek z Blizną”. Ulubionego serialu nie mam.

T: Wszystkie zapewne świetne i przez większość obejrzane! Czytasz może książki? Masz swojego ulubionego autora?
V: Rzadko, ale jak już to Stephen King.
Stephen King zmienił fabułę pisanej właśnie książki ze względu na pandemię  - RMF Classic

T: Najlepszy autor! Jak zatem z Twoim gustem muzycznym? Masz może swoje ciekawsze klimaty?
V: Mój gust dotyka praktycznie każdego rodzaju muzyki. Najczęściej jest to vixa, pop, rock i rap. Uderzam również w polską i zagraniczną klasykę lat 70,80 i 90. Nie brakuje też disco polo, przy którym można śmiało poruszać tyłkiem podczas sprzątania. :amongus_twerk:

T: Lubisz tańczyć? Lubisz również, chociaż na imprezy czy jesteś raczej typem domownika?
V: Uwielbiam, dwa lata temu prowadziłam zajęcia taneczne dzieciakom z rodzinki, ja miałam satysfakcję, a one tym bardziej. Miło się patrzy, jak na jakieś rodzinnej imprezie tańczą kroki, które ćwiczyliśmy wcześniej. Imprezki jak najbardziej, towarzyska ze mnie osóbka.

T: Taniec jest jak osobny język, wiele wyraża, ale też uwalnia. Skoro mowa już o językach - jakie znasz i jakiego jeszcze chciałabyś się nauczyć?
V: W sumie to tylko angielski i troszkę niemieckiego. Rosyjskiego też zaczerpnęłam, ale tylko w mowie. Nie mam parcia na naukę innych języków.

T: Czasem lepiej zadbać po prostu o te, które już się zna. Kinga, w czym jesteś naprawdę dobra? Co jest tym, co robisz po prostu dobrze, w czym czujesz się najlepiej?
V: Śmiało mogę powiedzieć, że w gotowaniu. W sumie śmieszna historia, bo kiedyś wręcz nienawidziłam. Aktualnie lubię zaspokajać głodne brzuszki. Jak to mówią - przez żołądek do serca. A najlepiej czuję się, kiedy pomagam innym, nieziemskie uczucie.

T: Cieszymy się, że jesteś tak wspaniałą istotą. Oby więcej takich na tym świecie, a będzie lepszy! Gdybyś mogła zmienić 3 rzeczy na całym świecie, co by to było?
V: Likwidacja problemów braku wody pitnej i żywności w niektórych częściach świata. Finansowanie przez rząd leczenia w trudnych przypadkach, gdzie lek kosztuje miliony. No i oczywiście wprowadzenie pokoju na całym świecie, aby nie było wojen, a więcej miłości do siebie samych.

T: Gdybyś startowała na prezydenta, miałabyś mój głos! @  Vixie , należysz do osób tolerancyjnych? Czego nie tolerujesz?
V: Tak, jestem tolerancyjna. Mam swoje poglądy, ale nie brak mi szacunku do ludzi, mimo że prowadzą zupełnie inny styl życia. Ujmę to pytanie ogólnie, nie toleruję przemocy fizycznej i psychicznej.

T: Tak, to ciężki temat, który doprowadza człowieka często na dno. Kinga, czy grasz na jakimś instrumencie muzycznym? Na jakim chciałabyś umieć grać?
V: Kiedyś grałam na klawiszach zaczynając od keyboardu, a skończyłam na organach, byłam samoukiem i tak do teraz. W tamtym roku zaczynałam swoją przygodę z gitarą, ale po przeprowadzce nie miałam ani nauczycielki, ani gitary, więc na obecną chwilę temat odpuściłam. Umiem jeszcze na flecie kolędy Chciałabym nauczyć się grać na fortepianie. Realistic black grand piano, musical instrument. 3d rendering. PNG icon on  transparent background. 13442267 PNG

T: Mimo wszystko pięknie brzmienie zostało zapamiętane! Kinga, o czym najczęściej myślisz?
V: W sumie to o wszystkim co mnie otacza. Aktualnie moje myśli nie odpuszczają dziadziusia, który odszedł od nas dzień przed Sylwestrem :( A ogólnie to przeszłość, przyszłość, teraźniejszość i sens życia.

T: Współczuję względem kochanego dziadka. Myśli krążyły, krążą i będą krążyć wokół nas, byle nadmiernie się nie zamartwiać. W tej refleksji będziemy zbliżać się do końca wywiadu. Chciałabyś na koniec kogoś pozdrowić lub dodać coś od siebie?
V: Dziękuję. Pozdrawiam wszystkich czytających ten wywiad. Dla was krótka sentencja - realizujcie swoje marzenia, idźcie we właściwym kierunku, a wszystkie trudności, jakie napotkacie, staną się dla Was życiową lekcją.

• Lubię to! 2
  • KAT 1
  • Uwielbiam 11
  • Donator
Opublikowano

Jak zawsze kawał dobrej roboty :ok:

Nice to meet U @  Vixie  :pepelove:

• Lubię to! 2
  • KAT 2
  • Uwielbiam 2
Opublikowano
56 minut temu, Titania napisał(a):

Myślałam, aczkolwiek boję się, że nie podołam czasowo.

W czystej teorii, im więcej redaktorów, tym mniej rzeczy do roboty. Miło by było zobaczyć cię w redakcji. Będziesz miała ochotę i czas, zapraszamy!

Kobita ze zdrowym rozsądkiem, GRAJĄCA W WOTA :noway:, posiadająca fajne filmy w topce (szacuneczek) i spoko gust muzyczny. Czego chcieć więcej? Ze zdecydowaną większością rzeczy się utożsamiam. Rozmowa z osobami, które mają podobne poglądy zawsze jest ciekawsza. Może się kiedyś uda zamienić parę zdań, kto wie :peepoHappy:

Doskonała robota @  Titania :pepelove:

• Lubię to! 1
  • KAT 2
  • Przykro mi 1
  • Uwielbiam 1
  • Moderator
Opublikowano
Godzinę temu, Titania napisał(a):

T: Technikum samochodowe brzmi czadersko. Zapewne większość w takim miejscu to mężczyźni, czy są to raczej mity?

Godzinę temu, Titania napisał(a):

V: Są to mity. W takich szkołach pod względem płci zdecydowanie przeważają mężczyźni

To mity czy fakty :D?

Fajny wywiad, milo dowiedziec sie czegos nowego o @  Vixie

Moze cos razem zaspiewamy dla paru reputacji na forum? :hehe:

• Lubię to! 2
  • KAT 2
  • Uwielbiam 2
  • Legenda
Opublikowano
4 godziny temu, Titania napisał(a):

nie rozstawałabym się z mikrofonem

Zaśpiewaj mi jakiś hip hop :D

4 godziny temu, Titania napisał(a):

przepysznych, polskich Grześków

Dej trochę :o

Ale świetny wywiad, miło Ciebie lepiej poznać Kinia :D

Świetnie Monia jak zawsze, Twoje wywiady mają moc!

• Lubię to! 1
  • KAT 1
  • Uwielbiam 3
Opublikowano
22 godziny temu, Adik napisał(a):

Miło by było zobaczyć cię w redakcji. Będziesz miała ochotę i czas, zapraszamy!

Rozmowa z osobami, które mają podobne poglądy zawsze jest ciekawsza. Może się kiedyś uda zamienić parę zdań, kto wie :peepoHappy:

Dziękuję! Trzeba być dobrej myśli 😃

21 godzin temu, futuba. napisał(a):

To mity czy fakty :D?

Fajny wywiad, milo dowiedziec sie czegos nowego o @  Vixie

Moze cos razem zaspiewamy dla paru reputacji na forum? :hehe:

Fakty, fakty. Mały błąd się wkradł 😅

A co proponujesz? 😃

19 godzin temu, czak napisał(a):

Zaśpiewaj mi jakiś hip hop :D

Dej trochę :o

Ale świetny wywiad, miło Ciebie lepiej poznać Kinia :D

Nie nadaje się do hip hopu, tak myślę. Wcześniej nie próbowałam 😅 A po grzesie zapraszam, mi się już przejadły 🤣 Dzięki!

• Lubię to! 1
  • KAT 1
  • Uwielbiam 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.