Simon Henriksson Posted August 28, 2023 Posted August 28, 2023 Skarga na (admina / gracza): admina Nick osoby oskarżonej: @ Adamko4yt SID osoby oskarżonej: STEAM_0:1:550662431 Data zdarzenia: 27/08/2023 Godzina: 22:18 Opis sytuacji: 1. Warzywko 1337 JMW mówi coś i ma muzykę w tle a adamko4yt go wielokrotnie upomina zamiast mutować. 17:30 - "jak ktoś muszcza muzykę w tle na głośnikach to normalnie muta mogę dać bo tak słyszac jak przez mikrofon". Faworyzuje gracza i mówi ok. 20 osobą na serwerze że ma możliwość mutowania. 2. 21:18 - "ch8taku *zuhn* : sz,at*" Po przegranej nazywa mnie szmatą gdzie nie patrzyłem na chat dopiero po 22 sekundach spojrzałem i zgłosiłem to o 21:50 na U@ po czym dostałem mute za spam na U@ gdzie napisałem tylko 3 wiadomości aby zmutował gracza który mnie zwyzywał. (dalej nie ma mute). Dowody: 1. https://663.gotv.pro/srv74960/auto0-20230827-212551-1848848970-de_dust2-_________________Katujemy.eu______LOSOWE_SUPER_MOCE__RandomSkills___1shot1kill.pl.dem.zip 17:30 - "jak ktoś muszcza muzykę w tle na głośnikach to normalnie muta mogę dać bo tak słyszac jak przez mikrofon". Faworyzuje gracza i mówi ok. 20 osobą na serwerze że ma możliwość mutowania. 17:40 - Pytam się go "adm masz?" lecz nie dostałem odpowiedzi więc poszedłem na forum się upewnić czy ma admina i czy się nie podszywa. 25:07 - Warzywko dalej ma muzyke w tle a adamko nic z tym nie robi. 25:29 - Dalej to samo. 2. https://663.gotv.pro/srv74960/auto0-20230827-212551-1848848970-de_dust2-_________________Katujemy.eu______LOSOWE_SUPER_MOCE__RandomSkills___1shot1kill.pl.dem.zip 25:35 - Ja: "Ej adamko, adamek". 25:38 - Adamko: "Jeśli masz jakąś sprawę do mnie to U@ jeśli ktoś łamie regulamin". 25:43 - Ja: "Nie mogę wiesz dlaczego? Bo mnie zmutowałeś". 25:56 - Ja: "Mam sprawę do ciebie, ii właśnie Miałem sprawę do ciebie bo ktoś złamał regulamin. 26:09 - Ja: "Jak mi tego nie wytłumaczysz to pójdę na forum kolego sympatyczny". 26:19 - Jabba: "Czego nie wytłumaczyXD". 26:30 - Ja: "Tego że mnie mutuje jak zgłaszam kogoś kto łamie regulamin:. 26:39 - Adamko: "Powiem tak Simon nie widziałem że nicku i żadnego że zgłaszasz regulamin". 26:47 - Adamko: "Więc nie kombinuj bo wszystko widać na demku". (nie widać) 26:50 - Ja: "Mam ci ss wysłać? Na demku nie ma U@". 26:54 - Adamko: "Jest!". 27:00 - Ja: "A wysłać ci?". 27:01 - Adamko: "Nie dyskutuj ze mną". 27:04 - Adamko: "Jak masz problem ze mną to idź na forum i zgłoś na mnie skargę". (tak zrobiłem) 27:06 - Adamko: "Nie będę z tobą dyskutował". 27:09 - Ja: "No to pójdę". 27:10 - Ja: "Coś mówię". (na demku nie słychać bo enemy dużo mówią) 27:14 - Adamko: "Nadużywanie mikrofonu też jest niezgodne z regulaminem". 27:20 - Ja: "Ale jak mam ci co kolwiek powiedzieć jak mnie zmutowałeś". 27:24 - Adamko: "Ja cie nie zmutowałem tylko zgagowałem". 27:30 - Ja: "Właśnie o to mi chodzi" 27:33 - Adamko: "To możesz mi to powiedzieć przez mikro albo na steame". (nie mogę przecież nadużywać mikrofonu :c) 27:36 - Ja: "Ale ty teraz mi grozisz mutem za nadużywanie mikrofonu". 27:39 - Ja: "Dodałem cie a ty nic nie robisz". 27:42 - Adamko: "Nie napisałeś żadnego nicku napewno nie". 27:45 - Ja: "Napisałem zaakcpetuj zaporszenie to ci wyślę ss". 27:50 - Bust: "Napisał napisał ja wiem o kogo chodzi nawet". 28:06 - Ja: "No, będzie mi mówił że nie napisałem". Chciałem to z nim wyjaśnić w gierce żeby się obeszło bez skargi lecz nie chciał i nie widział skruchy ze swojej strony. Dowody zdjęciowe: https://imgur.com/a/dr9ugPf , https://imgur.com/a/1q8VSU5 . 1
Adamko4yt Posted August 28, 2023 Posted August 28, 2023 Od razu odpisze przed moderatorem lub wyższą mi rangą. 1. Potwierdzam, że była sytuacja, w której nie wiedziałem dokładnie, co robić, bo w regulaminie puszczanie muzyki, co to innego jest w tle. bo nie mam w regulaminie napisane szczegółowo. oczywiście upominałem wielokrotnie. to ta wiadomość była pisana na u@ dwa razy pierwszy raz pisałem i się nie pomyliłem, bo był jeszcze jeden z adminów na serwerze i chciałem się z nim porozumieć, bo zgodnie z regulaminem admina "jeśli jest więcej adminów na serwerze mają współpracować" i chciałem się dopytać innego admina. ale nie dostałem odpowiedzi, prawdopodobnie nie widział tej wiadomości mojej. Więc napisałem drugi raz, ale przez pomyłkę, zamiast napisać na u@ napisałem na czacie drużyny. 2. Szczerze nie widziałem tej wiadomości i nie widziałem, że pisałem do mnie na u@ żeby zgłosić gracza ze ktoś łamię regulamin i cię obraża od tego gracza dopiero na demku zobaczyłem, bo czytałem cały czat i słuchałem wszystkich wypowiedzi graczy z mojej drużyny. Tak na uwadze zapomniałeś wspomnieć, że ciebie też upominałem, bo szumił ci mikrofon na demku, to słychać Nie odpowiadam na takie pytania. Ponieważ od tego jest forum i nie mam obowiązku odpowiadać na takie pytanie, bo żaden z regulaminów tego nie przestawia, że mam obowiązek odpowiedzieć graczowi na pytanie, czy mam admina, czy jest admin i tak dalej. Warzywko miał dostać muta i miałem to zrobić na własną ręke i na moją odpowiedzialność, ale nie byłem tego pewien. W momencie, jak ty napisałeś, miałem napisaną komendę sm_mute na gracza Wrzywko, w tym samym monecie, dostałem wiadomość na u@ pierwsza nie widziałem, bo zasłaniałam mi konsola, ale głównym powodem tego, że nie widziałem, to jest to, że gracz o Nick Simon napisał dodatkowe dwie wiadomości, które był bez sensu napisane przez tego gracza, bo te dwie wiadomości widziałem pierwszą nie. I przez te dwie wiadomości dostałeś gag, jeśli byś nie wysłał tych wiadomości, to bym zmutował gracza warzywko i po zamknięciu konsoli widziałbym że gracz został zgłoszony na u@ (gram na laptopie 15.6 cala konsola mi zasłania większość miejsca na monitorze.) Przyznałem ci rację, jak zobaczyłem dowód i przeprosiłem cię na steam za tą nie zręczną sytuację Popełniłem błąd jako admin i zgodnie z zasadą moją, proszę o założeniu mi odpowiednią ilość minusów za tą sytuację. Zostawiam to administracji z wyższą rangą o ocenienie skargi oraz dowodów. Wydaje mi się, że wszystko napisałem, co miałem napisać i nic nie mam do dodania w tej sprawie. Nie będę tutaj nikogo osądzać i wyrażać swoje dodatkowe zdanie, ponieważ sam wiem, że popełniłem błąd jako admin. I jestem wstanie za to odpowiedzieć. Dziękuje za skargę, że zostało napisana na mnie. To, czego mnie nauczyło tego, że nie zawsze trzeba być miłym i odpuszczać tylko po dwóch upomnienia max 3 zależności od podpunktu regulaminu ukarać gracza, który łamie regulamin. Proszę o sprawdzenie u@ @ MLK. @ Namey @ keeemin @ Kacper
Simon Henriksson Posted August 28, 2023 Author Posted August 28, 2023 Co do mojego szumiącego mikrofonu to był wiatrak bo mamy lato i jest gorąco gdzie po twoim upomnieniu go wyłączyłem :D a jeśli chodzi o przeprosiny przyznałeś mi tylko racje że pisałem na u@ i napisałeś że możesz mnie tylko przeprosić a tego nie zrobiłeś. Słabiutko z twojej strony ze zuhn dalej nie dostał gaga. Każdy popełnia błędy ale nie każdy powinien mówić że to on ma racje gdzie nie jest pewny czy ją ma jak jej nie ma. Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam z rodzinką.
keeemin Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 Admin został pouczony odnośnie tego, jak ma się zachować w takiej sytuacji. Odnośnie wyzwiska na chacie, admin powinien zareagować upomnieniem, gdyż sprawdziłem i była to jednorazowa sytuacja, więc gracz nie zostanie ukarany mutem/gagiem. 3
keeemin Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 Skarga słuszna. Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu 1
Deserved MLK. Posted October 13, 2023 Sponsor Katowicz V.I.P Deserved Posted October 13, 2023 Temat w archiwum. Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu
Recommended Posts