Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nick oskarżyciela: Maciusi3k
Nick oskarżonego: Friskenssen (administrator) 
IP lub SID oskarżonego: STEAM_1:0:99934

Data i czas zdarzenia: 25.07.2023/ godzina 22/23:30
Przebieg sytuacji: Witam serdecznie, niestety pewien administrator owego serwera dopuścił się czynów, które moim zdaniem złamały regulamin Areny. A wiec zacznijmy od początku: 

Wchodzę na serwer (wszystko ukazane bedzie na demku), spokojnie zaczynam rozgrywkę. Zauważyłem, że na mapie bodajże mirage_mid wbija mój znajomy (Grecki_Bóg), z którym przegrałem troche czasu na tych arenach. Grając jak to zawsze my, śmiech, beka etc. Oczywiście zostaliśmy ostrzeżeni przez @  Jabba.  ze mamy sie uspokoić na czacie głosowym. Wszystko okej, pośmiane wiec zaczynamy mape Banana, na której wydarzyło się kilka sytuacji dla których oto ta skarga jest przypisana. Reasumując @Grecki_bóg użył słów "sm*eć" do osoby która rashowała na samym starcie rundy lecz to nie jest żadne usprawiedliwienie jego czynów. Natomiast Administrator @  FriskensseN  nałożył na  Greckiego "muta" z powodem "wyzywanie + mikrofon po komunii"   bez żadnego ostrzeżenia w jego strone! Oczywiście mute mógłby być poprawny jeśli  zostałoby  użyte wcześniej ostrzeżenie, a po drugie Grecki ma skończone 16 lat więc podpunkt 3.7 Używanie mikrofonu tylko po mutacji lub po ukończeniu 16 roku życia (Wyjątek stanowi podawanie tylko info) go nie dotyczy!!! 
Lecz to nie wszystko @  FriskensseN wdał się z graczem w dyskusje i rozpoczął tak zwaną "gó**o burze" swoim prostackim zachowaniem. Wmawiał mi,  że to przez takich jak ja ludzie odchodzą  z  serwera  i tez poruszał sprawy mojego usunięcia z administracji na forum serwera. 

Oczywiście ja też nie jestem bez winy i tutaj przyznaje sie do mojego błędu, ponieważ nie powinienem wchodzić z oskarżonym w jakiekolwiek potyczki słowne lecz musiałem gdyż nie lubie wywyższania sie na serwerze ze względu na liczbę godzin w cs go czy jakiekolwiek wywyższanie . Tak, dobrze przeczytaliście XD Administrator podważa zdanie gracza, ponieważ "ma 600h w gierke, a ja mam tyle co on zyje". Samo jego zachowanie w stosunku do graczy m.in. mnie czy greckiego jest niedopuszczalne na jego "stanowisku" administratora.  Natomiast Grecki_bóg jedyne co dobrze otrzymał to bana za obraze administratora lecz też tak troche nie do końca. Dostał bana permanentnego za "Notoryczne prowokowanie i obrażanie admina" gdzie za prowokowanie ani obrazanie admina nie ma kary perm bana. Ban słuszny lecz z mniejsza kara max. 7 dni lub 2 miesięczny gag. 

DOWODY:

1. image.png.75d19782ed4ee4f84d565c5bbcd2b242.png

2. image.png.96ce4b54fb120d79c85a1b7f322dc2e9.png

3.  demko: http://888298.node26.pukawka.pl/dem-am_banana_KATU_-1690319059-1690320294.zip

3.1 :   CZAS 00:47 - "No i do bana lecisz śmie**iu mały" ~ Grecki_bóg 

3.2:  CZAS 00:52-1:14 - brak upomnienia natomiast ban wystawiony :P 

3.3: CZAS   5:20 - reklama innego serwera? Oskarżony nie reaguje? Nic dziwnego :D

3.4: CZAS 6:20, 7:18 - wywyższanie się? kurcze, oczywiście że tak

3.5: CZAS 7:16- kolejne wywyższanie "mam pozwolenie od faceita ze moge robic w tej grze co chce XDD" 

3.6: CZAS 7:41 - bronienie się osoba inna niż właściciel czy opiekun serwera, też troche nie na miejscu. 

3.7: CZAS 9:06 - zeby nie było moje niestosowne rzeczy tez wyciągam, także nie każdy jest święty! 

3.8: CZAS 9:30 - 12:10 ~ moja rozmowa z @  FriskensseN , pare razy się uniosłem bo irytowało mnie jego zachowanie lecz jesli złamałem regulamin w jakiś sposób to kara niech będzie dla mnie również. Są dwie strony medalu ;) 

3.9: CZAS 13:00-14:00 - kolejna rozmowa na temat jego kompetencji które przewyższają mnie w skali godzin cs'owych :P 

3.10: CZAS 14:40 - prowokacja 

3.11: CZAS 15:05 + 16:21 ( moment bana) - u mnie na czacie tego nie widać ale Grecki na czacie obraził jego rodziców czy coś w tym stylu. Ban ewidentny, sam bym na to nie pozwolił ale to zależy od psychiki. Ja bym dał mute ktoś bana inni PERMA, ale to już rozstrzygnie Opiekun bądź wyżej ustawieni. 

Dobrze nie zanudzam już was, mam nadzieje, że lektura sie podobała i moje shortsy również. Mam nadzieje, że @  FriskensseN kare poniesie. Za taką ilość czynów w moich oczach i nie tylko jest skreślony jako administrator. Kilka słów do ciebie @  FriskensseN  mówiłeś do mnie, że przeze mnie ludzie uciekali od serwera i wiąże się z tym taka słaba ilość graczy. Zobacz przeze mnie uciekali a ty zamiast zostawiać to banujesz gdy nie ma takiej potrzeby. Trzymajcie sie i Miłego Dzionka!  

@  HeliX   @  dbk

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Wow 2
  • Przykro mi 1
Opublikowano

A więc tak odniosę się do do twojej wypowiedzi i przedstawię swoje czasy. Zapraszam.

Jeżeli zwracam uwagę na innej mapie graczom i skoro owy GRECKI jest na serwerze to również to słyszy więc nie musze indywidualnie przedstawiać tego samego.

-Oczywiście mute mógłby być poprawny jeśli  zostałoby  użyte wcześniej ostrzeżenie, a po drugie Grecki ma skończone 16 lat więc podpunkt 3.7 Używanie mikrofonu tylko po mutacji lub po ukończeniu 16 roku życia (Wyjątek stanowi podawanie tylko info) go nie dotyczy!!!  01:06 Nadużywanie mikrofonu (dmuchanie w mikrofon)

-Lecz to nie wszystko @  FriskensseNwdał się z graczem w dyskusje i rozpoczął tak zwaną "gó**o burze" swoim prostackim zachowaniem. (Prostackim zachowaniem nazywasz kulturę osobistą i polemikę z owym graczem rozumiem XD)

-Oczywiście ja też nie jestem bez winy i tutaj przyznaje sie do mojego błędu, ponieważ nie powinienem wchodzić z oskarżonym w jakiekolwiek potyczki słowne lecz musiałem gdyż nie lubie wywyższania sie na serwerze ze względu na liczbę godzin w cs go czy jakiekolwiek wywyższanie . (Otóż nigdy na tym serwerze się nie wywyższałem co może potwierdzić większość serwera grającego tutaj) (Widzę dalej poruszasz temat o liczbie godzin gdzie już Ci tłumaczyłem że było to jedynie odniesione się do tego co napisał GRECKI do niczego więcej lecz niestety dalej tego nie rozumiesz poprzez swój jednolity tok myślenia)

-Tak, dobrze przeczytaliście XD Administrator podważa zdanie gracza, ponieważ "ma 600h w gierke, a ja mam tyle co on zyje. (To co wyżej dalej nie rozumiesz mojego odniesienia się do słów GRECKIEGO przykro)

-Natomiast Grecki_bóg jedyne co dobrze otrzymał to bana za obraze administratora lecz też tak troche nie do końca. Dostał bana permanentnego za "Notoryczne prowokowanie i obrażanie admina" gdzie za prowokowanie ani obrazanie admina nie ma kary perm bana. Ban słuszny lecz z mniejsza kara max. 7 dni lub 2 miesięczny gag.  (Nie ma perma? Naprawdę? 3.2 Zakazane jest obrażanie rodziny. (Upomnienie | Mute/Gag 1440 - permanentny | Ban 30 - 10800min.) Następny podpunkt: 3.10 Zakazane jest grożenie Administracji śmierć oraz prowokacja w stronę ich rodziny (Mute/Gag 10080min - permanentny | Ban 10080 - permanentny.) 

1.3 Admin banujący powinien zastosować się do danych punktów regulaminu, jednak są wyjątki kiedy na własną rękę może wymierzyć większą kare.

00:50 Obrażanie (nazwał innego gracza śmieciem)
01:06 Nadużywanie mikrofonu (dmuchanie w mikrofon)
01:53 Obrażanie (zrashował to ch*j mu w cipe)
02:16 Obraza Admina (fristajler przeinacza mój nick specjalnie) (Prowokacja)
02:39 Obraza Admina (znowu mówi na mnie fristajler przeinaczając mój nick) (Prowokacja
02:50 Nieznajomość regulaminu że mikrofon +16
04::00 Kolejne przeinaczanie mojego nicku) (Prowokacja)
04:49 Maciusi3k były admin i jego znajomość regulaminu
04:52 (Obraza Admina) Kolejna obraza admina
05:41 Obraza Admina (jak ja tu grał to fristajler ssał cyca) funny gość ma 14 lat zapewne
06:14 Racja dużo się zmieniło "mam nadzieję że dalej tutaj nie istnieje takie coś jak kolesiostwo"
07:04 Zbaowany "Chwali się że ma pozwolenie od kogoś wyżej" (Na obrażanie? Interesujące)
07:23 Groźba w strone Admina (Dzwonię do matiego (nighta) i Cię wyjebie)
08:31 Obraza Admina (kurwa fristajler do mnie skacze) Mówi to 14latek zaczynający dopiero grać w tą grę. (Prowokacja)
06:56 Obraza (Ponownie przeinacza mój nick) (Prowokacja) Heh śmiechłem
09:27 Kolejne przeinaczenie mojego nicku (Kolejna prowokacja)
10:47 Nie prawdaż? Odchodzą ludzie z serwera bo się wszyscy wyzywają
12:16 Kolejny raz się chwali że ma jakieś pozwolenie (Od Prokuratury? Na wyzywanie Hmmm)
12:51 Według niego gość który zraszował może zostać przez niego nazwany śmieciem
14:24 Kolejna (Prowokacja) przeinaczając mój nick
15:00 PEREŁKA Obraża mi rodziców (Adminowi). Co według regulaminu znaczy "3.10 Zakazane jest grożenie Administracji śmierć oraz prowokacja w stronę ich rodziny (Mute/Gag 10080min - permanentny | Ban 10080 - permanentny.)"

Tyle się tego nazbierało więc zamiast dawać mu gaga wolałem zobaczyć na co go stać. I oczywiście tak jak myślałem według mnie takie dziecko nie powinno przebywać na tym serwerze z powodu notorycznych prowokacji, wyzwisk, i obrażania, podkreślam szczególnego obrażania po rodzicach a tym bardziej że były one skierowane wobec admina.

Nie mam nic do dodania. Zapraszam do jakże zabawnej lektury gdzie według jednej strony powinienem zostać usunięty z Administracji. Przypominam że nigdy ze mną nie było problemów a tutaj powstał takowy poprzez jakże nie zrozumiałą sytuację dla Maciusi3k (Który faktycznie nie zna regulaminu) którą wyjaśniłem w tym poście. Zostawiam to wyższym ode mnie do oceny Pozdrawiam. 

• Haha 2
Opublikowano

Admin zbanowany za multi konto na forum, co jest równoznaczne z degradacją, więc skargę z automatu przyjmuję.

Natomiast:

1. GRECKI BÓG chyba się trochę zapomniał. Tak ciężkie wyzwiska nie powinny mieć miejsca i nie będziemy na to pozwalać. Jednocześnie permban to zbyt wiele, szczególnie w tak ciężkim okresie dla serwera i dla tak stałego gracza. Zmieniam karę na silence na okres 2 tygodni.
  2. @ Maciusi3k niepotrzebnie wdawałeś się w dyskusję, bo w zasadzie temat Ciebie nie dotyczył. Padło z Twojej strony sporo prowokacji, za co otrzymujesz tydzień silence.
  3. Co do samego admina to samo co wyżej, niepotrzebne dyskusje + momentami wbijanie szpileczek. Część graczy niezależnych zdecydowanie nie była zadowolona z tego powodu (cytując ich "oho, zaraz będzie mikro po bierzmowaniu"). Tak czy inaczej, pierwsze zdanie w tej skardze przekreśla jakiekolwiek szanse na pozostanie w roli admina serwera.

Rada dla wszystkich - przestańcie cwaniakować i ugryźcie się czasem w język.

Opublikowano

Skarga słuszna.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Temat w archiwum.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.