Titania Posted January 22, 2023 Investor V.I.P Woman Share Posted January 22, 2023 Bursztynowa Komnata to kompletny bursztynowy wystrój sali o wymiarach 10.5 m x 11.5 m z XVIII wieku zamówiony przez Fryderyka I u gdańskich architektów i mistrzów. W ciągu kilkudziesięciu lat, jakie upłynęły od jego zaginięcia bądź zniszczenia, stała się symbolem zaginionego skarbu. W latach 50 XX wieku, po raz pierwszy przeprowadzono poszukiwania Bursztynowej Komnaty na terenie bunkrów w Mamerkach (tereny naszych polskich Mazur). Poszukiwania Bursztynowej Komnaty trwają do dziś, a jej wartość ocenia się na 0.5 mld USD. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
walter biały Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 Chcę ktoś zacząć poszukiwania ze mną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nomeron Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 Piękna bursztynowa komnata Link to comment Share on other sites More sharing options...
seru Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 9 minut temu, walter biały napisał(a): Chcę ktoś zacząć poszukiwania ze mną? Możesz poszukać, a jak uda Ci się go znaleść to zrobię to jak aktualny "rząd" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 Ciekawostka z tych nie dla mnie, nie dałbym za to coś grosza (chyba że tylko po to, by sprzedać dalej). Tak czy inaczej wyszukane info, dobra robota! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leek Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 Pieniądze kosmiczne, ale ładnie to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts