Titania Posted August 22, 2022 Investor V.I.P Woman Share Posted August 22, 2022 KWESTIONARIUSZ STYLU INTERPERSONALNEGO – SPRAWDŹ, W JAKIM STYLU SIĘ KOMUNIKUJESZ! Komunikacja to podstawa naszych relacji interpersonalych, z którymi mamy styczność każdego dnia. Jest to nieodłączny element naszego życia, z którym się zmagany. Poznanie jej tajników oraz zgłębianie wiedzy na ten temat jest kluczem do sukcesu i dobrych relacji. Zachęcam do przeprowadzenia poniższego kwestonariusza oraz poznania bliżej samego siebie. Na załączonym formularzu znajduje się 16 rzędów z hasłami. Każdy rząd składa się z czterech głównych haseł, definiowanych szeregiem dodatkowych słów. Spośród tych czterech haseł – nawet, jeżeli żadne z pojęć nie charakteryzuje Ciebie zbyt dokładnie – wybierz to, które jest najbliższe prawdy, przypisując mu liczbę „4”. Liczby „3” i „2” przypisz pojęciom, które opisują Cię w następnej kolejności. Pojęciu, które najmniej do Ciebie pasuje przypisz liczbę „1”. Staraj się wybierać te odpowiedzi, które najbardziej Cię charakteryzują – taki jestem najczęściej, w większości sytuacji, w większości kontaktów z innymi, lub podczas większości zadań, które wykonuję. 4 = ze wszystkich czterech pojęć, to słowo opisuje mnie najlepiej 3 = ze wszystkich trzech pojęć, to słowo opisuje mnie najlepiej 2 = z pozostałych dwóch pojęć, to słowo bardziej mnie opisuje 1 = ze wszystkich czterech pojęć, to słowo opisuje mnie najgorzej Przykład: Po wypełnieniu kwestonariusza poniżej znajdziesz klucz do niego oraz opisy stylów. Po wypełnieniu wszystkich wersów, sumujemy wartości przypisane do 4 liter D, E, H i P. W każdym wersie dana litera występuje tylko raz. DLA CHĘTNYCH W PLIKU Wyniki powyżej 40 punktów wskazują na Twoją dużą skłonność do przejawiania danych zachowań, natomiast wyniki poniżej 35 punktów mówią o tym, że wolisz tego typu zachowań unikać. Jeżeli uzyskałeś między 35 a 40 punktów, oznacza to, że możesz rzadziej przejawiać dane zachowania. Taki wynik może również wskazywać na to, że działasz w tym stylu bez zdecydowania. Większość ludzi otrzymuje dwie większe liczby (powyżej 40) i dwie mniejsze. Niektórzy mają tylko jeden wysoki wynik, a pozostałe poniżej 35 punktów. Zdarzają się osoby mające trzy wyniki powyżej 40 punktów i jeden bardzo niski. D = działanie E = ekspresja P = porządkowanie H = harmonia Moje wyniki SILNE STRONY ŹRÓDŁA PROBLEMÓW DOSTOSOWYWANIE SIĘ DO STYLU ROZMÓWCY Podzielcie się w komentarzach jakim typem rozmówcy jesteś i czy w życiu codziennym udaje Ci się zaobserwować u znajomych Ci osoób przejawy zachowań z wymienionymi cechami Źródła: 1, 2 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanilla. Posted August 22, 2022 Sponsor V.I.P Deserved Woman Share Posted August 22, 2022 H - 58 E - 33 P - 50 D - 22 W 99% procentach się zgadza jeśli chodzi o Harmonię i Ekspresję tam gdzie miałam najwięcej punktów. Nie zgodzę się jedynie, że podporządkowuję się innym, zawsze robię to na co mam ochotę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kejmaN. Posted November 12, 2022 V.I.P Share Posted November 12, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts