Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Nick oskarżyciela: ronaldinio
2. Nick oskarżonego:ToNaRi
3. IP lub SID oskarżonego: STEAM_0:0:587125924

4. Data i czas zdarzenia: Różna data i godzina, nie ma sprecyzowanej
5. Przebieg sytuacji: Witam z tej strony Maciek z Pabianickiej mafii. Myślałem, że już nikt nie będzie w stanie naruszyć mojej persony jednak się myliłem. Pewnego dnia o pewnej godzinie był sobie serwer i byli sobie gracze i była sobie kolejna prowokacja w moją stronę. Nie wiem czy to był specjalny zabieg aby zlecono mi dochodzenie w sprawie owej prowokacji, z którą -jak mniemiałem  gracze nie mieli z tym nic wspólnego. Myliłem się, myliłem się od początku do końca powinienem zadać sobie pytanie ,,Dlaczego ktoś odzywa się do mnie w taki szowinistyczny sposób skoro nigdy z nim nie grałem?" Niestety, zadałem niewłaściwe pytanie, ściślej mówiąc nie połączyłem kropki z kropką, źle rozwiązałem to równanie. Opowiem od początku. Wchodząc na serwer zostałem niemile przywitany przez tutejszego administratora o nicku tonari który nazwał mnie naczelnym konfidentem, dobrze wiedział jakie niesie to skutki. Nie wiem czy zrobił to dla rozgłosu, czy chciał mnie sprowokować abym wdał się z nim w słowną sprzeczkę aby potem zdobyć na mnie materiał. Wmawiałem sobie, że to nic ważnego, a już na pewno nie powód, żeby dąsać o tym na forum. Masz co robić, Maciek mówiłem sobie. Przemilczałem sytuację o której napisałem przed chwilą i grałem sobie dalej. Kolejnego dnia znowu wstąpiłem na serwer i usłyszałem identyczne słowa od identycznej osoby ,,Siema naczelny konfidencie" ale teraz podejrzany nie spodziewał się, że mam przy sobie gadżet nagrywający mój ekran komputerowy i uwidoczniłem to na kamerze. Tak, taka sytuacja miała podwójne miejsce ale za pierwszym razem nie miałem dowodu, a nie bawiłem się w demka bo nie pamiętałem daty jednak tą kolejną sytuację udało mi się zarejestrować. Dla mnie bardzo niekompetentne zachowanie i wręcz straszne, jak przystało adminowi się odzywać w taki sposób do gracza na tak potężnej serwerowni. Wspominając jeden z podpunktów regulaminu 2.4 Nie prowokujemy różnych kłótni, sporów. Co więcej na serwerze  2.1 Zakazane jest używanie wulgaryzmów. Jak widać admin złamał 2 punkty regulaminu dlaczego 2? zaraz o tym opowiem. Dzisiejszego dnia mianowicie 14 lipca o godzinie 20;36 ToNaRi nie umiał powstrzymać swoich emocji po przegranej rundzie i zamiast przemilczeć to co czuje postanowił na vc wyrazić parę brzydkich słów co na pewno nie dawało wzorca dla graczy tak jak powinien robić to prawdziwy admin. Uważam, że należy mu się oskarżenie a skarga jest wyłącznie motywem pokazującym realia na serwerze, takich incydentów pewnie jest o wiele więcej jednak każdy boi się reagować. Widzisz? zareaguj tak mnie uczono i tak postępuje. Co do tych marnych odzywek w moją stronę które opisałem wcześniej jest to dla mnie śmieszne zachowanie. Mając admina odzywać się w taki sposób i i  2 razy zrobić to samo? Pewnie gdyby nie ta skarga usłyszałbym to trzeci raz z jego ust, a może nawet więcej. Dobrze wie jakie są konsekwencję tworzenia takiej prowokacji bo zapoznał się z regulaminem pisząc swoje podanie. Pozdrawiam zmieniajcie serwer na lepsze poprzez dawanie uprawnień wartym tego osobom. SKANDAL I BRAK KULTURY ADMINOFASZYZM! Skoro cr3st został ukarany za nazwanie mnie konfidentem dorzucając przy tym rozpałki do ognia mam nadzieję, że tonari również zostanie ukarany. 
6. Dowody:

Tak jak mówię sytuacja z chamskimi odzywkami do mnie miała miejsce już wcześniej ale tutaj akurat miałem przy sobie kamerę.

Każdy detektyw posiada swoje źródła z których może czerpać nowe czynniki, które po złożeniu się w całość dają poszlakę. Korzystając z tego niestety mogę się spodziewać, iż skarga będzie niesłuszna bo oskarżony ma plecy które posługują się dużymi prawami i mają całkiem okazałe stanowisko na tej serwerowni a do tego są pod gatunkiem ochrony administratorskiej z powodu na swoją płeć. Osobę która będzie rozpatrywać tą skargę, proszę o racjonalne i zdrowe podejście do tej sprawy nie patrząc na to kim jest dla Ciebie oskarżony.

Asuna   (edytowane)

Nie używaj czerwonej czcionki. /pisemne 

Przy następnej okazji po prostu usuń formatowanie skopiowanego tekstu. 

Edytowane przez Asuna
  • Lubię to! 8
  • Haha 6
  • Zasłużony
Opublikowano

Znając wersje twoją jak i oskarżonego dowiedziałam się, że słowa "naczelny konfident" zostały wypowiedziane raz w kierunku twojej osoby. Nie da się ukryć, że skarga jest słuszna i @ ToNaRi  zostaje ukarany z powodu zaistniałej sytuacji upomnieniem jak i dostaniem  "-". Rozumiem, że możesz być bardzo uczulony na punkcie takowych określeń w swoją stronę, ale następnym razem prosiłabym Cię o lekki dystans i zmianę podejścia do sytuacji. Nazywając wcześniej samego siebie takim określeniem, powinieneś być chociaż w lekkim stopniu świadomy, iż podobne sytuacje jak ta będą miały miejsce. Mimo wszystko dziękujemy za zgłoszenie i jak napisałam wyżej razem z @ kat20223.png revander podejmiemy środki działania w kierunku @ ToNaRi .

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.