Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
Opublikowano

Honda Civic Type R została zaprezentowana w Genewie.

Honda Civic Type R posiada silnik 2,0 VTEC Turbo, który ma moc 310 KM. Jest ona dostępna przy 6500 obr../min i przekazywana tylko na przednie koła. 

Maksymalny moment obrotowy sięga 400 Nm i jest do dyspozycji kierowcy od 2500 obr./min.

Producent zapewnia, że pod względem osiągów Honda Civic Type R nie ma sobie równych, biorąc pod uwagę hot hatche napędzane na jedną oś. 

Przyśpieszenie do 100 km/h ma trwać 5,7 sekundy, a jej prędkość maksymalna wynosi 270 km/h.

Wszystko opakowane jest w bardzo agresywne sportowe nadwozie z potężnym tylnym skrzydłem i mnóstwem detali, które poprawiają aerodynamikę i chłodzenie podzespołów.

Testy tego samochodu odbywały się m.in. na torach Suzuka i Nurburgring, gdzie Północną Pętlę Honda pokonała w czasie 7:50,63.

Cena Hondy Civic Type R w wersji GT w Polsce ma kosztować od 144 000 PLN.

Prezentacja:

1_551279e0954be.jpg

2_551279e095588.jpg

3_551279e095607.jpg

4_551279e095689.jpg

5_551279e09570a.jpg

6_551279e09578b.jpg

7_551279e095808.jpg

• Lubię to! 1
Opublikowano

O kurewka zajebiście wygląda :D Z tego co słyszałem to Hondy kochają jak np. na 4 będziesz miał/a 4 koła obrotów i zredukujesz na 2 i zacznie mielić :D

Opublikowano

Niby małe autko a tyle mocy :) Bardzo podoba mi się jego tył ale ten przód klasyczny mi się przejadł...

Opublikowano

Podoba Wam się? Mnie nie zachwyca, bo nie lubię takich małych aut, jedynie silnik ma fajny xD...Ale plus za artykuł

Opublikowano

Podoba Wam się? Mnie nie zachwyca, bo nie lubię takich małych aut, jedynie silnik ma fajny xD...Ale plus za artykuł

Ja mam akie samo zdanie, no i felgi też niczego sobie :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Ten temat został zamknięty przez Moderatora.

Powód: Dzięki za artykuł ;)

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post a moderator rozpatrzy go ponownie.

Katujemy.eu - Katuj razem z nami!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.