Mr_Danio Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Jak sami wiemy latem zeszłego roku podczas meczu w stanowej lidze Michigan United Soccer League doszło do niecodziennego zdarzenia. Podczas meczu 44-letni John Bieniewicz podbiegł do piłkarza arabskiego, by pokazać mu drugą żółtą kartkę za przewinienie i wyrzucić go z boiska. Nie przewidział, że Bassel Saad odpłaci się ciosem. Arbiter padł na boisko nieprzytomny. Jedno uderzenie okazało się śmiertelne. Sąd nie miał wątpliwości co do winy oskarżonego i skazał 44-latka na osiem lat więzienia za nieumyślne spowodowanie śmierci. Na wyrok czekała żona ofiary Kristen Bieniewicz i gdy skazany opuszczał salę pokazała mu czerwoną kartkę. Po czym sąd ukarał ją karą 3 tysięcy dolarów za obrazę. "Odpowiedziała była to ostatnia rzecz którą mogłam zrobić dla swojego zmarłego męża" Sędzie Bieniewicz tym samym osierocił dwójkę dzieci. Jak myślicie czy wyrok jest sprawiedliwy. Mam nadzieję ze artykuł się spodobał bo to mój pierwszy , jeśli tak zostaw like. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bleteczka Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Kajman, jednak troszkę przesadzasz. Takie jest prawo. Według mnie to jest błąd również psychologów z którymi piłkarz na pewno miał styczność. Jeżeli posiedział byś choćby 3 miesiące to byś zmienił zdanie, a 8 lat stało by się wiecznością ;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blanti. Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Jakby na to nie spojrzeć życie to coś najcenniejszego, a kara powinna być taka sama :) (wg mnie). Powinien się cieszyć, że tylko tylko 8 lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noiz Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Styl tego newsa przypomina mi kanał FutboloveTV, mam nadzieje że nie skopiowałeś tego od niego ;x Jak dla mnie za zabójstwo powinno być dożywocie albo kara śmierci. Taki 'zabójca' zabije kogoś, dostanie 5 lat - odsiedzi, zabije i wróci do pierdla =,= Link to comment Share on other sites More sharing options...
gapciu Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Kara stosunkowo łagodna co do czyny muszę przyznać, chociaż mógł nie przypuszczać że jednym ciosem zabije człowieka mimo to emocje zrobiły swoje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 20 lat i w ciul duża kara dla tej rodziny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Danio Posted March 16, 2015 Author Share Posted March 16, 2015 Styl tego newsa przypomina mi kanał FutboloveTV, mam nadzieje że nie skopiowałeś tego od niego ;x Jak dla mnie za zabójstwo powinno być dożywocie albo kara śmierci. Taki 'zabójca' zabije kogoś, dostanie 5 lat - odsiedzi, zabije i wróci do pierdla =,= Nic nie było kopiowane wszystko pisałem sam oparłem sie tylko na imionach i nazwiskach osób bo zapomniałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
cLiNiC Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 10 lat za takie coś i renta dla rodziny..Emocje wzięly górę dlatego "tylko" 10 lat Link to comment Share on other sites More sharing options...
TerrorSquad Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Moim zdaniem to za mało dostał :) 15 lat, spokojnie powinien dostać, za takie coś :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts