Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Kociamber

Przepisik na śniadaniową tortille :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mi się nie chce nic rano a tym bardziej stać w kuchni żeby coś przygotować na śniadanie, jednak kiedyś powiedziałem sobie "kurwa ile może te płatki z mlekiem jeść" i zacząłem szukać czegoś w necie i znalazłem. Przepis giga prosty i jak ktoś jest fanem fast-foodów jak ja to można powiedzieć że ma to coś w sobie z tego typu jedzeniem. 

Składniki:

- tortilla przenna (nic się nie stanie jak będzie razowa czy coś)

- ser nie piszę tutaj ile bo to wedle uznania. Mimo że jestem przeciwnikiem tego "tostowego" w folii to tutaj sprawdza się super ;)

- jajka ze dwa (na 1 porcję)

- salami albo boczek w plasterkach (to też wedle uznania)

Przygotowanie:

- na patelni rozgrzej sobie masło ale daj malutko bo to tylko żeby podsmażyć mięsko, ono daje super smak w porównaniu do oleju.

- usmaż sobie swój boczek czy tam te salami tylko ostrożnie bo może strzelać rozpuszczone masło.

- wybełtaj (? XD) dwa jajka w miseczce razem z solą i pieprzem który w domu każdy ma więc nie pisałem w składnikach. Możesz dodać jeszcze przyprawy "Vegeta" szczyptę to też daje spoko smak

- zdejmij swoje mięsko

- I teraz na rozgrzaną patelnie wlej te dwa jajucha i rozprowadź po całej patelni wyjdzie ci z tego można powiedzieć "omlet"

- połóż na te jajka tortille, ona się przylepi do wylanych jajek ;) i czekaj teraz z 2 minutki aż jajka się zetną do końca żebyś mógł przewrócić

- teraz przewracamy na drugą stronę, kładziemy sobie na wierzch ser i mięsko i składamy na pół. Poczekaj jeszcze z minutkę aż tortilla będzie ciepła żeby ser się w środku rozpuścił.

Ja zwykle sobie jem z keczupem albo jakimś sosem. Nie musisz się ograniczać do jedynie dwóch składników, daj se tam co chcesz a i tak wyjdzie dobre ;)

Przy następnym przepisie postaram dodać się dodać autorskie zdjęcie do przepisu :D

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.