Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

2.png.320d60dbb78e2ffa59b187f23bad3ab2.png.c4bfdba565cbd12b8001d56757613227.png

Film Wszyscy moi przyjaciele nie żyją jest polska produkcją Netflixa. 

Wszyscy moi przyjaciele nie żyją" Netflixa z Julią Wieniawą. RECENZJA

Netflix udostępnia następujący opis: 

"Podczas imprezy noworocznej paczki przyjaciół seria szalonych wydarzeń wydobywa na jaw sekrety, łamie serca i prowadzi do szokującego finału."

22.png.e408e47029910382ee98a3fea94716db.png.fcc87d552d07550d0cecac6e3700d63d.png

22.png.e408e47029910382ee98a3fea94716db.png.42f7cc3064ae55b8a3a619067660bf47.png

Film zaczyna się w iście bajkowym domu na przedmieściach. Praktycznie w każdym pokoju jesteśmy w stanie znaleźć trupa. Jak do tego doszło? Właśnie tą zagadkę próbuje rozwiązać dwójka policjantów. Inspektor Kwaśniewski i ambitny Grzegorza chcą wyjaśnić tą sprawę. Jednak Aspirant nie wytrzymuje długo, po znalezieniu zwłok w toalecie, jego żołądek się buntuje.

Jak w każdym filmie kryminalnym spodziewamy się śledztwa ze strony funkcjonariuszy. Natomiast okazuje się, że cofamy się w czasie, aby wraz z imprezowiczami przeżyć (bądź też nie) tą niezapomnianą noc sylwestrową.

Noc zaczyna się od gospodarza Daniela, który ochoczo oprowadza co raz to nowych gości po swoim domu. Dzięki temu możemy poznać ciekawostki z życia bohaterów:

- Filip jest byłym ćpunem.

- Anastazja ma fioła na punkcie astrologii, przez co, co chwila analizuje znaki zodiaków gości.

- Dariusz zmienia dziewczyny jak rękawiczki.

- Jacques to mormon bezgranicznie oddany swojej wierze, co sprawia, że momentami widzi Jezusa.

- Robert i Rafał ochoczo zabawiają się z MILF-em, w sumie to ona bardziej zabawia się nimi. 

Mamy dosłownie każdego przedstawiciela typowych grup w amerykańskich szkołach. Jednak o żadnym bohaterze nie dowiemy się niczego więcej. 

Gdyby nie ginęli tak szybko, to może znalazła by się okazja.

Większość bohaterów zostaje pokazana jako typowo rozpieszczeni bogacze, którzy nigdy nic sami nie osiągnęli. 

Można wręcz dać się ponieść wrażeniu, że reżyser gardzi nimi i chce nas przekonać do swoich racji.

Tylko po to, abyśmy mieli ubaw patrząc jak zgodnie z tytułem wszyscy giną, a ich śmierć zawsze pokrywają opary czarnego humoru.

Uważam, że film jest dość kiczowaty. Przepełniony wręcz wyśmiewaniem się z bohaterów, jak i z ich śmierci. 

Niezależnie od opinii na jego temat, tytuł długo nie pozwoli o sobie zapomnieć. Mocne wrażenia gwarantowane.

Wszyscy moi przyjaciele nie żyją'. Bardzo sprośny i krwawy sylwester z  Julią Wieniawą

Pozdrawiam! :hi:

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 5
Opublikowano

Oglądając to miałem mieszane uczucia. Rzeczy jakie tam się znajdują są naprawde poryte. Podobnie jak koleżanka wyżż. Nie wiem kto to pisał, naprawde porażka jak dla mnie X...D

• Uwielbiam 1
  • Legenda
Opublikowano

Widziałem ten film dwa razy i chyba najlepsze w nim jest to, że się pierdo*** co drugą scenę.

Generalnie ciekawa "komedia" dosyć nietypowa i trzeba ją polubić.

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.