Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CONTRATIEMPO

linia-ruchomy-obrazek-0426

Hej, witam Cię w mojej pierwszej recenzji! Mam nadzieję, że tym krótkim artykułem choć trochę Cię

zachęcę do obejrzenia wyżej wspomnianego filmu. Postaram się przedstawić to w

miarę krótko i rzeczowo.  Uważam, że nie ma co lać wody tylko należy

przejść do rzeczy, a więc zapraszam. :pepeLove:

"Contratiempo" to hiszpański kryminał z 2016r. w reżyserii Oriola Paulo, który jest znany z takich filmów jak "The Body"

czy "The Invisible Guest". Oficjalny opis filmu niewiele nam zdradza, bo brzmi następująco: "Po przebudzeniu się w pokoju hotelowym

obok martwej kochanki młody biznesmen zatrudnia wybitną adwokat, aby ustalić, do czego tak naprawdę doszło".  Niby niewiele, a jednak

sprawił, że poświęciłam ponad 1,5h swojego czasu. Czy było warto? Zdecydowanie, ale o tym później.

Głównym bohaterem jest Adrian Doria (odtwórcą roli jest Mario Casas - możecie go kojarzyć z filmu "Trzy metry nad niebem") - młody biznesmen

z licznymi sukcesami na swoim koncie. Sam zapracował na to, gdzie się aktualnie znajduje. Drugą ważną postacią jest jego kochanka - 

Laura (Barbara Lennie), z którą łączy go czysty układ - seks bez zobowiązań. Warto dodać, że ma żonę i małą córeczkę.

Wszystko układa się aż do pewnego momentu - zdarza się wypadek, w którym ginie młody chłopak. Laura i Adrian robią wszystko

by zatuszować zbrodnię, jednak czy wszystko im się udało? Tak myśleli... Potem ginie kochanka, a Adrian zostaje

oskarżony o jej morderstwo. Czy jest winny? Czy może to przysłowiowa "karma"?

Tego dowiecie się sami oglądając.

Uważam, że to film, który zdecydowanie warto zobaczyć. Szczególnie tutaj zdobędzie serce, mam nadzieję, osób,

które uwielbiają kryminały. Nie ukrywam, trzeba mocno skupić się na fabule, co z resztą

charakteryzuje ten gatunek. W zasadzie do końca nie wiadomo kto jest winny śmierci Laury.

Nie powiem, "Contartiempo" trzyma cały czas oglądającego w napięciu, ilość pytań i teorii jaka mi się zradzała

w głowie była ogromna. To moim zdaniem ogromny plus.

Zwrócę się teraz bezpośrednio do damskiej części forum. Dziewczyny, warto obejrzeć ten film

chociażby dla samego Casas'a. :FeelsCuteMan:

Ocena: 8/10

Gdzie obejrzeć? Film dostępny jest na Netflixie czy CDA. Tutaj zostawiam Wam link do zwiastunu!

Mam nadzieję, że moja recenzja Wam się spodobała, zachęcam do komentowania, a jeśli ktoś już oglądał - chętnie przeczytam jego opinię na temat filmu!

• Lubię to! 2
  • Haha 1
  • Uwielbiam 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.