Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich bardzo serdecznie.

Otóż moją pasją i wielkim zainteresowaniem jest motoryzacja i strasznie lubię grzebać przy samochodach czy innych pojazdach mechanicznych, postanowiłem kupić sobie 1,5 roku temu Opla Vectrę B którą poznaliście zrobioną na zdj.

Chciałbym wam pokazać od dnia początku zakupu opla jak wyglądał do stanu teraz :) Mam nadzieje, że tych których interesuje motoryzacja spodoba się i tych których nie ciągnie do tego.

Miłego oglądania.

Zapraszam do krytyki jak i jakiegoś pozytywnego komentarza.

P.S wszystko robione sam własnoręcznie za moje pieniążki zarobione, dokładnie  trwało to 1,3 roku aż została zrobiona jednak to jeszcze nie koniec.

Więc zaczynamy:

1. Opelek 2 dni wcześniej kupiony, taki goły z jakimiś obrysówkami przy lampach co zostało zlikwidowane :)

img-20131024-102743.jpg

2. Kupno nowych przednich lamp które wymieniłem za standardowe, jak i wymiana grilla na siatkowy i BRA. Jak i schowanej w bagażniku tuby wraz ze wzmacniaczem firmy Magnat

img-20140510-105349.jpg
3. Kupno nowych felg. na zdjęciu pokazuję już auto z nowym grillem, światłami jak i felgami.

img-20140322-162823.jpg

4. Zamontowanie LED pod podwoziem i zamontowanie na światła "łezki"

img-20140913-232235.jpg

5. Zakupienie dokładki zderzaka tylko przód póki co.

img-20140919-184329.jpg

img-20140919-184312.jpg

6. Zakupienie spoilera jak i zmiana podświetlenia rejestracji.

img-20140919-184416.jpg

7. Zakupienie nowych świateł z myślą o przyciemnieniu ciemna folią które będą gotowe za miesiąc, póki co jestem na orginalnych.

img-20140506-171548.jpg

8. ZAŁAMANIE I SMUTEK W TYM MOMENCIE. Dziewczyna wzięła na jeden dzień samochód przywiozła mi go w takim stanie :( tzn sam pojechałem tam :( Ale się nie poddałem i zrobiłem na nowo :D

img-20141101-144822.jpg
img-20141101-143128.jpg

9. Zakupienie nowego tłumika dedykowanego z firmy Ulter sport jak i wymiana katalizatora na stumiennice.

img-20150202-135019.jpg

10. Końcowy efekt  robienia mojej Vectry :) Zakupione nowe felgi 205/40/17

img-20150227-181303.jpg

43466876img-20150303-154507.jpg

64284444img-20150303-154438.jpg

11. Zakupiony i wstawiony nowy silnik 3,0 V6 czipowany z 250 koni na 290.
Niestety nie mogę dać zdjęcia nie wiem dlaczego :(

12. No i ja z moim kochanym Oplem :)

81546594img-20150301-163721.jpg

Mam nadzieję, że chociaż komuś się spodoba. Dla mnie jest fajnie bo robiłem  i robię ją dla siebie i to mnie najbardziej satysfakcjonuje i daje to, że sam własnoręcznie swoimi siłami i wolnym czasie podołałem temu zadaniu co sobie zadałem :)

Mam w planach dać go na glebę i tył zderzak czeka na malowanie i wstawienie, i cały będzie przemalowany na niebieski mat błękit jak pieniądze na to pozwolą.

Pozdrawiam -=byku=-

• Lubię to! 8
Opublikowano

Nom, jak widać w opłakanym stanie było auto w porównaniu do tego ;D

No a nie widzieliście najlepszego czyli "Silnika", tylko ja miałem ten zaszczyt xD

Opublikowano

Nom, jak widać w opłakanym stanie było auto w porównaniu do tego ;D

No a nie widzieliście najlepszego czyli "Silnika", tylko ja miałem ten zaszczyt xD

No był opłakany :) szkoda mi go było dlatego się za niego zabrałem bo widziałem w nim "maszyne" xD choć nie powiem teraz to rakieta :D a silnik będę próbował dodać :D więc się nie ciesz , że tylko Ty. xD

Opublikowano

Byczku ładna robota, czekam na fote z efektem końcowym ;) 

Opublikowano

Troszkę czasu pewnie minie, bo wiadomo wszędzie pieniążki są potrzebne : ale jak będzie choć minie pół roku wstawię :D

Opublikowano

Wszystko ładne fajnie. Tylko zawsze nalezy pamiętac to tylko auto. Ja w swoje Audi A6 C6 kupiłem za 33 tys dołożyłem do niej jakieś 12-14tys i jeździłem ROK, po roku przyszła szkoda dosyć poważna - naprawiłem auto i sprzedałem za 32000 przejechałem się na aucie tak perfidnie, a dbałem o niego lepiej niż o żonę. Dlatego teraz jedynie co kupuję do auta to benzynę i zapach, bo to tylko maszyna. Mi, byłoby szkoda już pieniedzy, ale podziwiam Cię.

Vectra B to dawniej marzenie mojego taty okolo 2000roku chciał nawet kupić czerwona, samochód do dzisiaj zachował fajną sylwetkę, Twoja bestyjka wygląda bardzo dobrze, masz chlopie glowe i pomysł na to auto, podoba mi się w nim wszystko dosłownie, wiem jaki lakier chcesz na niej położyć, dopelnienie daja białe felgi, szerokie kapcie, światła, każdy element przemyślany, a o silniku można marzyć, gdybys był kiedys na Ziemi Łódzkiej napisz wczesniej może się scigniemy??

Powodzenia, trzymam kciuki za ten projekt

Opublikowano

Dziękuję za miłe słowa ja póki co mam wrzucone wraz z silnikiem licząc około 7.5tys. Jednak wiadomo jeszcze czeka mnie gleba i jak da wszystko ok to lakierowanie :) Starałem się zanim kupowałem przemyśleć czy będzie pasowało :) Po twojej wypowiedzi widzę, że wyszło mi to :) Najcudowniejsze co mnie cieszy jest mój Opel i to co w nim sam zrobiłem ale to serce co daje te moc :D

Oczywiście jak będę to dam znać z wielką przyjemnością :)

Opublikowano

Tak sobie czytam i patrzę, no auto zrobione fajnie.. Ale co z tego że się nie odpycha jak włożony silnik 1.6... Aż nagle wmurowało mnie w siedzenie jak zobaczyłem że w niepozornej Vectrze masz prawie 300km (WOW), pełen szacunek, fajny projekt. Oczywiście jeszcze sporo pracy przed Tobą, ale na pewno Ci się uda. :P

Opublikowano

Masz racje, był 1.6 odpychał się coś tam ale wiadomo jak to na ten silnik 1.6 101 koni :) Jednak teraz jak się odepchnie to wole nei wiedzieć, póki co muszę 5tys przejechać aby go dotrzeć pięknie :) Sporo wiem, ale dam radę powolutku i zrobię :)

Opublikowano

Ja planuje nie w tym roku, ale w przyszłym do mojej Sieny włożyć 2.0T od Fiata Coupe zestrojonego na 250km, niestety sam silnik to nie wszystko, trzeba porobić wzmocnienia, założyć sportowe zawieszenie, przeguby, skrzynia.. Dużo roboty, zobaczę jak będzie z funduszem i zabiorę się za to :)

Opublikowano

Buty na rzepy, opelek, wszystko jest ;d 

Tylko dziuni brakuje na focie i w opelku :DD

Moja kobietka mi zrobiła zdjęcie :D

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Ten temat został zamknięty przez Moderatora.

Powód: Zamek

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post a moderator rozpatrzy go ponownie.

Katujemy.eu - Katuj razem z nami!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.